forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Oscar 2016.
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19784 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 14/01/2016 : 22:27:48  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Best Picture
"The Big Short"
"Bridge of Spies"
"Brooklyn"
"Mad Max: Fury Road"
"The Martian"
"The Revenant"
"Room"
"Spotlight"

Best Director

Adam McKay, "The Big Short"
George Miller, "Mad Max: Fury Road"
Alejandro González Iñárritu, "The Revenant"
Lenny Abrahamson, "Room"
Tom McCarthy, "Spotlight"

Best Actor
Bryan Cranston, "Trumbo"
Matt Damon, "The Martian"
Leonardo DiCaprio, "The Revenant"
Michael Fassbender, "Steve Jobs"
Eddie Redmayne, "The Danish Girl"

Best Actress
Cate Blanchett, "Carol"
Brie Larson, "Room"
Jennifer Lawrence, "Joy"
Charlotte Rampling, "45 Years"
Saoirse Ronan, "Brooklyn"

Best Supporting Actor
Christian Bale, "The Big Short"
Tom Hardy, "The Revenant"
Mark Ruffalo, "Spotlight"
Mark Rylance, "Bridge of Spies"
Sylvester Stallone, "Creed"

Best Supporting Actress

Jennifer Jason Leigh, "The Hateful Eight"
Rooney Mara, "Carol"
Rachel McAdams, "Spotlight"
Alicia Vikander, "The Danish Girl"
Kate Winslet, "Steve Jobs"

Best Original Screenplay

"Bridge of Spies"
"Ex Machina"
"Inside Out"
"Spotlight"
"Straight Outta Compton"

Best Adapted Screenplay

"The Big Short"
"Brooklyn"
"Carol"
"The Martian"
"Room"

Best Foreign Film
"Embrace of the Serpent"
"Mustang"
"Son of Saul"
"Theeb"
"A War"

Best Documentary Feature
"Amy"
"Cartel Land"
"The Look of Silence"
"What Happened, Miss Simone?"
"Winter on Fire: Ukraine's Fight for Freedom"

Best Animated Feature
"Anomalisa"
"Boy and the World"
"Inside Out"
"Shaun the Sheep Movie"
"When Marnie Was There"

Best Film Editing

"The Big Short"
"The Revenant"
"Spotlight"
"Star Wars: The Force Awakens"

Best Song
"Fifty Shades of Grey"
"Racing Extinction"
"Spectre"
"The Hunting Ground"
"Youth"

Best Original Score
"Bridge of Spies"
"Carol"
"The Hateful Eight"
"Sicario"

Best Digital Effects
"Ex Machina"
"The Martian"
"The Revenant"

Best Cinematography
"Carol"
"The Hateful Eight"
"The Revenant"
"Sicario"

Best Costume Design
"Carol"
"Cinderella"
"The Danish Girl"
"The Revenant"

Best Makeup and Hairstyling

"The 100-Year-Old Man Who Climbed Out the Window and Disappeared"
"The Revenant"

Best Production Design
"Bridge of Spies"
"The Danish Girl"
"The Martian"
"The Revenant"

Best Sound Editing
"The Martian"
"The Revenant"
"Sicario"

Best Sound Mixing

"Bridge of Spies"
"The Martian"
"The Revenant"

Best Short Film, Live Action
"Ave Maria"
"Day One"
"Everything Will Be Okay"
"Shok"
"Stutterer"

Best Short Film, Animated
"Bear Story"
"Prologue"
"Sanjay's Super Team"
"We Can't Live Without Cosmos"
"World of Tomorrow"

Best Documentary Short Subject
"Body Team 12"
"Chau, Beyond the Lines"
"Claude Lanzmann"
"A Girl in the River"
"Last Day of Freedom"

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 15/01/2016 : 01:27:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Prerano je reci koji su favoriti, javicu to poslije jedno mjesec dana, kad polako vidim - i cujem - koja je politika trenutno u Hollywoodu.

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 15/01/2016 : 02:42:09  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Što se tiče glumaca, gledao sam DiCapria i Damona i DiCaprio je puno bolji.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

vešmašina
Average Member

599 Posts

Member since 12/10/2013

Posted - 15/01/2016 : 07:02:13  Show Profile Show Extended Profile  Send vešmašina a Private Message  Reply with Quote
Damonova u Marsovcu gluma je možda malo bolja od klasičnih Chevy Chase komedija. Ak je to za Oscara...

Navijam za Slya za sporednu ulogu!
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17043 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 15/01/2016 : 07:36:20  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Favorit mi je The Revenant, u svakom pogledu.
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6226 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 15/01/2016 : 13:35:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
Big short je odličan film.
Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 15/01/2016 : 14:43:45  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message  Reply with Quote
odgledao Mad Maxa, Martiana, Bridge of Spies ali svakako mi se čini da Revenant pobjeđuje u utrci za film....
jedino što se u ovogodišnjoj dodjeli Oscara nadam i za što sada svesrdno navijam je to da Jennifer Jason Leigh dobije Oscara za sporednu ulogu u "The Hateful Eight", fakat je to prehebeno i kučketinski odigrala da smo sinoč urlali od uživanja na filmu ;o))

Pike Bishop: Let's go!
Lyle Gorch: Why not?
Go to Top of Page

xilrion
Advanced Member

Croatia
3027 Posts

Member since 16/12/2010

Posted - 15/01/2016 : 15:05:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit xilrion's Homepage  Send xilrion a Private Message  Reply with Quote
cranston.

https://xilrion.deviantart.com/
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 15/01/2016 : 15:40:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jasko

Veceras ga gledam.

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

Torghal
Senior Member

Croatia
1981 Posts

Member since 27/09/2004

Posted - 15/01/2016 : 16:15:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Torghal a Private Message  Reply with Quote
Kako je Martian zaluta na listu za najbolji film?Pa npr.Sicario je sto puta bolji film.Mislim da ce za najbolji film dobit Spotlight,tema je bas po holivudskoj mjeri a i sam film je sjajan.Sta se tice glumaca navijam za Di Capria ali moga bi ga zajebat Eddie Redmayne,njegova uloga je bas po Akademijinom ukusu,samo ga jebe to sta je prosle godine vec dobia Oscara.Steta sta Stallone ima bas opaku konkurenciju za sporednu ulogu,bilo bi nezasluzeno da ga dobije u ovoj konkurenciji ali meni bi isto bilo drago.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19784 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 15/01/2016 : 20:35:58  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by xilrion

cranston.

I meni se njegova uloga čini zanimljivijom nego DiCaprijeva.
Baš me zanima njegova izvedba, kao i cijeli taj film.
I Elba neočekivano izvisio za nominaciju, nisam još gledao Zvijeri, ali činilo se izvjesno da će dobiti nominaciju.

Nijedna nominacija za afroamerikance, ali crnci nisu žene, a Oscar nije Angoulemme.

Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 15/01/2016 : 21:24:44  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

quote:
Originally posted by xilrion

cranston.

I meni se njegova uloga čini zanimljivijom nego DiCaprijeva.
Baš me zanima njegova izvedba, kao i cijeli taj film.
I Elba neočekivano izvisio za nominaciju, nisam još gledao Zvijeri, ali činilo se izvjesno da će dobiti nominaciju.

Nijedna nominacija za afroamerikance, ali crnci nisu žene, a Oscar nije Angoulemme.

Dovoljna je bila ona godina sa Denzelom, Berijevom i Ničijom zemljom
Jes da je Denzel oduvao u Danu obuke, zaslužio skroz, iako je Rasel bio odličan u Briljantnom umu...
Ali ono govno Ničija zemlja da kupi oskara ispred Amelije? Blasfemija
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19784 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 16/01/2016 : 11:22:48  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Kakve veze ima Ničija zemlja s crnom populacijom?

Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 16/01/2016 : 12:20:03  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kakve veze ima Ničija zemlja s crnom populacijom?

Pa ti, kao mladi politički nastrojen forumaš, bi trebao sam to skontati Ta dodjela je bila isto političko povlađivanje, kao i Angou. sa ženama... eto, nema na čemu
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19784 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 16/01/2016 : 12:26:09  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Ma shvatio sam ja da misliš na političko povlađivanje.
Samo nisam gledao Ničiju zemlju, pa nisam znao ima li to kakve direktne verzije s crncima, Denzelom i sl.

Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 16/01/2016 : 12:41:51  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ma shvatio sam ja da misliš na političko povlađivanje.
Samo nisam gledao Ničiju zemlju, pa nisam znao ima li to kakve direktne verzije s crncima, Denzelom i sl.

I nemoj, jer je jednostavno očajan. Mislim, mimo balkanske politike i bilo kakvih tumačenja u tom smjeru, film je glup. A zbog političarenja uzme (nezasluženu) statuu...
Go to Top of Page

kosinusoid
New Member

190 Posts

Member since 30/05/2015

Posted - 17/01/2016 : 20:10:38  Show Profile Show Extended Profile  Send kosinusoid a Private Message  Reply with Quote
Pogledao sam sve nominirane filmove, pa ću baciti svoje razmišljanje

"The Big Short" i "Spotlight", prvoklasni su filmovi dokumentarističkog tipa, koji se trude publici približiti bitne stvari, ukazati na bitne probleme i to im uspijeva. Po mom skromnom mišljenju, Spotlight bi trebao biti film godine, dok ga The Big Short prati u stopu. Ti filmovi nisu imali tendenciju postati filmom godine(oni to već jesu), ali iz kurtoazije i čisto njihove njihove fantastičnosti akademija ih je nominirala, jer sve suprotno tomu bilo bi jako neprofesionalno. Riječ je o velikim filmovima, koji nisu baždareni za glasače akademije. Šansa postoji, ali ona je minimalna.

"Brooklyn" i "Room" - prevoklasni filmovi, onakvi kakvi bi po kvaliteti minimalno svi trebali biti, nešto slabiji od prethodno navedenih, uvršteni na ovu listu, odnosno nominirani samo radi ravnopravnosti spolova i ničeg više. Akademija se već morala suočiti, s činjenicom i halabukom oko nenominiranih crnaca...ovi filmovi su tu također iz kurtoazije uvršteni i nemaju nikakvu šansu.

"Bridge of Spies" i "The Revenant" - klasični filmovi, baš onakvi kakve akademija voli. Nit smrde, nit miriše. S jedne strane imamo starog, uhodanog zanatliju - Spielberga, a s druge; nadobudnog, pretencioznog, precijenjenog - Inarritua, gladnog slave. Nadam se da nijedan od ovih filmova neće osvojiti titulu filma godine jer to uistinu ne zaslužuju, no..

[b]"Mad Max: Fury Road" i "The Martian" - distopijsko - znanstveno utopijski klinč..Ne znam, niti jedan od navedena dva me nije očarao, no solidni su filmovi, dobri, zanimljivi, s tim da prednost dajem Mad Maxu. Zašto? Mozak na pašu i uživaj u napetosti. Bilo bi zanimljivo, ako već Spotlight i The Big Short neće dobiti, da napokon i nakon dugo vremena FILM u punom smislu riječi dobije tu titulu, prvenstveno jer se nimalo ne vidi preseravanje, baš kao niti težnje onih koji žude za oskarom. Bila bi ovo kruna i zahvala Mad Maxu 1 i 2, cijeloj jednoj generaciji koja je odrasla na tim remek-djelima, baš kao i početak jedne nove ere vremena kakvo više nikada neće biti, stoga, kad već moram izbaciti svoje subjektivne favorite; dajem glas Mad Maxu i 99% sam uvjeren da ga nosi iz gore navedenih razloga.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19784 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 17/01/2016 : 20:10:39  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pogledao ga, solidan, ali nije vrh.
Zanimljiva tema, ali kad su već toliko scena namijenili za objašnjavanje mogli su cijelu situaciju bolje objasniti.
Film mi nije bolji od Mosta špijuna, ali mi je Bale definitivno bolji od Rylancea iako je mogao ići i pod glavne glumce. Carrell mi je ipak nabolji od ove glavne četvorke u filmu.
Recimo ukupni dojam: 7/10.

Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11901 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 17/01/2016 : 20:33:47  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Zanimljiva tema, ali kad su već toliko scena namijenili za objašnjavanje mogli su cijelu situaciju bolje objasniti.
Film mi nije bolji od Mosta špijuna, ali mi je Bale definitivno bolji od Rylancea iako je mogao ići i pod glavne glumce. Carrell mi je ipak nabolji od ove glavne četvorke u filmu.

Slazem se s tintonom. Mogao je da bude i bolji film ali i ovako je skroz ok. Covek koji je sedeo ispred mene u bioskopu je zaspao dok je gledao film. Verovatno mu ne lezi ekonomija.

Drago mi je sto je Mad Max dobio toliko nominacija nadam se da ce neku i da osvoji.
Marsovac smejurija za sta je sve nominovan. Najveca glupost od filma u 2015.

Po mom misljenju dva najbolja filma koja su izasla prosle godine su Legend i Bone Tomahawk i naravno oba su prosla nezapazeno od akademije sto je i ocekivano jer su imali malu produkciju. Ali i Big Short je imao malu produkciju pa je ipak nominovan.
Cudi me i sto nema nominacije za Deppa zbog Black Massa.
Go to Top of Page

kosinusoid
New Member

190 Posts

Member since 30/05/2015

Posted - 17/01/2016 : 20:43:28  Show Profile Show Extended Profile  Send kosinusoid a Private Message  Reply with Quote
Bone Tomahawk Filmčina.

Zašto nema Deppa? Jer je to najprecjenjeniji, a ujedno i najlošiji gluac današnjice, među glumačkom tzv. "A1" elitom. Užasan glumac.

Edited by - kosinusoid on 17/01/2016 20:46:20
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11901 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 17/01/2016 : 21:44:58  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kosinusoid

Bone Tomahawk Filmčina.

Zašto nema Deppa? Jer je to najprecjenjeniji, a ujedno i najlošiji gluac današnjice, među glumačkom tzv. "A1" elitom. Užasan glumac.

Nisam gledao Deppa u Black Massu ali sam ocekivao nominaciju.

A Bone Tomahawk je stvarno filmcina! Kurt Russel je glumcina i prica je odlicno napisana i odlicnu su atmosferu napravili. Neke scene su me bas iznenadile i sokirale. Cak mi je bolji Tomahawk od Hateful Eighta koji zasluzeno nije dobio bitnije nominacije. Samo se nadam da ce da osvoji za muziku.

Go to Top of Page

kosinusoid
New Member

190 Posts

Member since 30/05/2015

Posted - 17/01/2016 : 22:25:06  Show Profile Show Extended Profile  Send kosinusoid a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

quote:
Originally posted by kosinusoid

Bone Tomahawk Filmčina.

Nisam gledao Deppa u Black Massu ali sam ocekivao nominaciju.

A Bone Tomahawk je stvarno filmcina! Kurt Russel je glumcina i prica je odlicno napisana i odlicnu su atmosferu napravili. Neke scene su me bas iznenadile i sokirale. Cak mi je bolji Tomahawk od Hateful Eighta koji zasluzeno nije dobio bitnije nominacije. Samo se nadam da ce da osvoji za muziku.

Uopće ne znam što misliti o Black Massu...ne znam ni koja je poanta ovakvog filma, ovakvih filmova uopće. Smatram da takvim temama nije mjesto u filmu, eventualno u dokumentarnom. Jedva sam izgurao monotonost dobrih 65% trajanja filma. Vidim da ti se sviđa Legend, neloš film, no za razliku od Black Massa i Deppa, taj film ima karizmu zbog Hardyjeve iszvrsnosti, a vuče i paralele s njim po pitanju bratskih odnosa. Moja ocjena Black Massa je 3/10, ako već moram dijeliti ocjene, pa ti vidi.

Umjesto Oskara, Depp je nominiran za Zlatnu malinu kao najlošiji glavni glumac u filmu Mortdecai. Drago mi je da su ga prepoznali

Kurt je glumčina s ogromnom karizmom i odlično mu stoje kaubojske uloge u ovim godinama, a i ranije su mu stajale. Pa pogle njegovu kvalitetu, prvoklasan je bio i u Boneu i u H8. Da, meni je također Bone bolji od H8, to sam komentirao već na Tarantino temi. Fantastičan film. Kako Tarantino brije na nasilje..slobodno se može spustit na koljena i popušit redatelju Bonea.
Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 18/01/2016 : 13:55:00  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
Best Picture
"Spotlight"
Best Director
Alejandro González Iñárritu, "The Revenant"
Best Actor
Leonardo DiCaprio, "The Revenant"
Best Actress
Cate Blanchett, "Carol"
ili
Brie Larson, "Room"
Best Supporting Actor
Sylvester Stallone, "Creed"
Best Supporting Actress
Rooney Mara, "Carol"
Best Original Screenplay
"Spotlight"
Best Adapted Screenplay
"The Martian"
Best Foreign Film
"Son of Saul"
Best Film Editing
Best Original Score
"The Hateful Eight"

These pretzels are making me thirsty...

Edited by - dante on 29/02/2016 10:33:23
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19784 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 18/01/2016 : 18:54:03  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

quote:

quote:

Slazem se s tintonom. Mogao je da bude i bolji film ali i ovako je skroz ok. Covek koji je sedeo ispred mene u bioskopu je zaspao dok je gledao film. Verovatno mu ne lezi ekonomija.

Jedan lik je zaspao ispred mene na TH8.

Go to Top of Page

nika331
Senior Member

Croatia
1375 Posts

Member since 13/10/2006

Posted - 22/01/2016 : 13:38:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit nika331's Homepage  Send nika331 a Private Message  Reply with Quote
navijam za Mad Max u kategoriji najboljeg filma, i George Millera najboljeg redatelja, Eddieja Redmaynea najboljeg glumca i Charlotte Rampling najbolja glumica. ostalo me ne zanima previse.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 22/01/2016 : 14:01:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jedan lik je zaspao ispred mene na TH8.

vidite da je bolje ne bakcati se drogama, sigurno si je lik prije toga pjevao https://youtu.be/0-rF59sier4

ili je imao nocni siht poput Dode

ja se stvarno nadam da Mrska Maxolina ne uzme oskara

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.26 seconds. Snitz Forums 2000