Author |
Topic |
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 29/02/2016 : 10:48:34
|
quote: Originally posted by dante
quote: Originally posted by acestroke
Dvije godine za redom da isti covjek osvoji Best Director, to se dugo nije desilo. Takodje ponovo film sa Michael Keatonom u glavnoj ulozi za najbolji film.
Nisam 100% siguran ali mislim da sam negdje procitao da se to zadnji put dogodilo prije nekih 65 godina, kad je Mankiewicz dobio drugog Oscara u dvije godine za All about Eve.
Upravo tako. Mislim da je to bilo 1950 i 1951 godine. |
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 29/02/2016 : 11:22:02
|
Da, sad će krenuti meme-ovi. :)
Ovaj ispod mi je dobar. Meta u meti mete... u snu...
Evo što je Leo prvo napravio nakon što je došao doma:
|
Edited by - nagor on 29/02/2016 11:22:36 |
|
|
emirem
Advanced Member
10824 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 29/02/2016 : 11:59:56
|
Drago mi za Lea, ali maloprije sam uhvatio taman kraj snimke na prosieben-u. Onaj gore tekst o klimi je suvisan, nije trebao pricati o stvarima koje su neizbjezne. Smijesan kao Bono kad prica o oprostu dugova nerazvijenim zemljama, pa mu se smiju iza ledja. Da sam na mjestu Lea kad bih dobio kip Oscara napravljen od sibirskih trapera, kopaca i fanova iz tog kraja, zahvalio bih se i javno rekao da mi druge pocasti glumi i umjetnickom dostignucu nisu ni potrebni... samo zbog kontre snobovima u ziriju. Uzeo bi kip i rekao "ovo mi je drugi, paaa, niste trebali!" Nesto poput George C.Scott-a samo bi se pojavio za razliku od njega i bez previse price pozdravio bliznje i suradnike...
|
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
dante
Senior Member
Croatia
2478 Posts
Member since 16/01/2008 |
Posted - 29/02/2016 : 15:05:58
|
Upravo mi sinulo da je Emmanuel Lubezki dobio treceg Oscara u tri godine za cinematography : 2013 Gravity, 2014 Bridman, 2015 The Revenant. Holy shit... |
These pretzels are making me thirsty... |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19785 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 29/02/2016 : 15:55:07
|
Šteta što je Room osvojio samo za žensku ulogu. Iako, Spotlight je zaslužio oba Oscara koja je dobio (sigurno više nego Revanant svoja glavna dva). Mad Maxa su isto isforsirali s tim tehničkim kategorijama, ja bih za Production Design definitivno dao Mostu špijuna.
EDIT: Što se same dodjele tiče najbolji dio je bio onaj kad je na pozornici bio Louis C.K. i Rockovo ismijavanje Jade da ne može bojkotirati nešto na što ju nitko ne zove. Osim toga Rock je bio poprilično nezanimljiv i nimalo duhovit jer je kompletan nastup bazirao samo na rasnim forama što je na kraju bilo pretjerano. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
Edited by - tinton on 29/02/2016 16:04:28 |
|
|
Beren
Advanced Member
Montenegro
3793 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 29/02/2016 : 21:00:45
|
quote: Originally posted by Beren
Moja prognoza:
Best Picture: "The Revenant" 60% ili "Spotlight" 40% Best Director: Alejandro González Iñárritu, "The Revenant" Best Actor: Leonardo DiCaprio, The Revenant Best Actress: Brie Larson, Room Best Supporting Actor: Sylvester Stallone, Creed ili Mark Rylance, "Bridge of Spies" Best Supporting Actress: Rooney Mara, "Carol" Best Original Screenplay: Spotlight Best Adapted Screenplay: The Big Short Best Animated Feature: "Inside Out" Best Film Editing: "Mad Max: Fury Road" Best Original Score: "The Hateful Eight" Best Cinematography: "The Revenant"
Mislio sam da neće dati Vikander, iako je bilo realno. Ostalo očekivano.
Najviše mi je drago zbog Moriconea, ali i zbog Di Capria.
I bilo je realnije da Inaritu dobije za režiju drugu godinu zaredom, nego Miller za akcioni spektakl. Ostali nominovani nijesu ni zaslužili nagradu. |
Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba... |
|
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
|
xilrion
Advanced Member
Croatia
3027 Posts
Member since 16/12/2010 |
Posted - 01/03/2016 : 17:44:51
|
scenaristički, režijski i glumački, spotlight nije ništa bolji od ostalih u kategoriji. znamo da akademija preferira osjetljive teme i da se priklanja filmovima koji zagovaraju nekakva prava... inače definitivno revenant. drago mi je da mad max nije dobio glavnog oscara jer bi to bio čisti apsurd. zato je pobrao za ove tehnikalije i to je jedino što je dobro u vezi tog filma. |
https://xilrion.deviantart.com/ |
|
|
dante
Senior Member
Croatia
2478 Posts
Member since 16/01/2008 |
Posted - 01/03/2016 : 18:10:08
|
quote: Originally posted by xilrion
scenaristički, režijski i glumački, spotlight nije ništa bolji od ostalih u kategoriji. znamo da akademija preferira osjetljive teme i da se priklanja filmovima koji zagovaraju nekakva prava... inače definitivno revenant. drago mi je da mad max nije dobio glavnog oscara jer bi to bio čisti apsurd. zato je pobrao za ove tehnikalije i to je jedino što je dobro u vezi tog filma.
Jedini "krivac" zasto Revenant nije dobio nagradu za najbolji film je njegov redatelj, prosle godine je dobio dvostruku nagradu za film i reziju, dvije godine za redom bi bilo malo too much. Ali Spotlight je vrhunski film, od glumacke postave, rezije i najvaznije od svega odlicnog scenarija. Najbolji film o istrazivackom novinarstvu jos od Svih predsjednikovih ljudi. |
These pretzels are making me thirsty... |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 01/03/2016 : 18:24:25
|
Najveća vrlina Spotlighta je to što sjajno nadilazi svoja ograničenja: riječ je o 90 %-tnom dijaloškom filmu, svi samo sjede u interijerima i razgovaraju, a zahvaljujući izuzetno intrigantnoj i nažalost trajno aktualnoj temi, odlično režiranim dijalozima i razrađenoj mizansceni, zanimljivim (ali i razmjerno stereotipno prikazanim) likovima te dovoljno dinamičnoj naraciji i dramaturgiji, lako se zaboravi da se gleda niz dijaloga.
Neki su likovi uvedeni kao jako bitni i inicijalno zanimljivi, konkretno Liev Schreiber kao Marty Baron i John Slattery kao Ben Bradlee Jr., da bi praktički smjesta nestali, odnosno pokazali se kao prilično (Baron je samo inicijator zbivanja) ili sasvim nebitni (Bradlee).
Ono što mi se najviše sviđa je pohvala, čak oda, hrabrom istraživačkom novinarstvu kakvo je danas, u eri debilnih sadržaja na news-portalima, zapravo sasvim nezamislivo. Tko bi danas i gdje plaćao višemjesečni istraživački rad skupine novinara na samo jednoj temi, ma koliko ona bila provokativna?
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 01/03/2016 : 23:03:41
|
Vidim da nitko nije pokrenuo tu temu (meni se nije dalo otvarat topic), zlatnu malinu za najgori film ove godine su osvojila dva filma - znači, izjednačenje - Pedeset nijansi sive i Fantastična četvorka. |
"Nothing lasts forever." |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Posted - 02/03/2016 : 18:11:39
|
quote: ‘Spotlight’ je dramski prilično blijedo koncipiran, izložen kao tv-film tjedna.
quote: ...no da ih ne igraju tako dobri glumci kao Mark Ruffalo, Michael Keaton i Rachel McAdams, teško bi se to dalo gledati. Ne smeta ni što tako malo doznajemo o likovima koje igraju, tako je bilo i u “Svim predsjednikovim ljudima”, no tamo je tema o rušenju američkog predsjednika bila veća od života, dok je o pedofiliji u katoličkim crkvama već snimljeno na desetke filmova i tv drama.
http://www.jutarnji.hr/-spotlight--je-dramski-dosta-bijedno-koncipiran/1530941/ |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19785 Posts
Member since 23/10/2011 |
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Posted - 02/03/2016 : 23:33:06
|
Tko je sljedeći? Edward Norton, Joaquin Phoenix, Will Smith, Robert Downey Jr... jaki karakterni glumci... pogotovo ova prva dvojica.
|
Edited by - nagor on 02/03/2016 23:33:18 |
|
|
Tonka24
Advanced Member
14743 Posts
Member since 09/11/2010 |
|
Topic |
|