Author |
Topic |
Poli
Advanced Member
Slovenia
38069 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Garfield_Mo
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1258 Posts
Member since 11/06/2009 |
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 18/01/2016 : 20:01:30
|
Fibra, zapravo bez konkurencije, i izborom stripova, i tehničkom kakvoćom, i brojem izdanja.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 18/01/2016 : 20:15:20
|
Ove godine sam najvise do sada kupio Fibrinih i Darkvudovih stripova. Fibrinih 12 a Darkvudovih preko 30. I ta dva izdavaca su sigurno dva najbolja i najkvalitetnija domaca izdavaca. Glas sam dao Darkvudu samo zbog pristupacnijih cena i perfektnog izdanja Stvorenja iz mocvare i zbog nastavka izdavanja Sendmena, Sin Citya i Propovednika tamo gde je stao Beli put.
Na trecem mestu je Pheonix Press sa odlicnim izdanjima i odlicnim cenama za moderni Bonelli. Veseli cetvrtak je ove godine razocarao bez ijednog bitnijeg kolekcionarskog izdanja, ali neka samo furaju jer bez njih ne bi bilo kiosk scene u Srbiji i idalje kupujem njihova izdanja i citam. Ludens standardan kao i prethodnih godina. Libellus sam otpisao sa liste izdavaca cija izdanja kupujem zbog nerealnih tiraza i cena. Steta sto je Padora propala i nema vise njihovih izdanja bili su sjajan izdavac.
E da i zaboravio sam da spomenem Komiko poceo sam da nabavljam i njihove naslove, polako ali sigurno, izuzetno interesantni naslovi. Od onih sto sam procitao najtoplije preporucujem Boksera i Rokija.
|
Edited by - going going on 18/01/2016 23:15:44 |
|
|
PAJDO
Senior Member
Croatia
2236 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 18/01/2016 : 20:54:55
|
Libellus i Fibra su za mene van svake konkurencije. U svakoj turi ima ponešto šta me zanima, tehnički vrhunska izdnja, ritam izlaženja i ona sigurost da će ispuniti najavljeno. I upravo zbog svih ovih navedenih svari glas sam dao Ludensu. Ipak je stripovima mjesto na kiosku. Znam da ima stvari na kojima mogu poraditi, ali sve skupa je OK. Ista stvar vrijedi i za VČ,no ipak;) |
In spite of my rage I´m still rat in a cage... |
|
|
Dwayne_Looney
Advanced Member
6879 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 18/01/2016 : 21:17:10
|
Šteta što se ne može nešto na davanje bodova, mislim da bi bar tako Makondo dobio poneki glas. Cijenim ono što rade- Šerlok, Lens, Fantom, Mandrak. To zaslužuje pohvalu, podrška im. Zaboravio sam ih spomenuti u prvom "javljanju" |
loading...
|
Edited by - Dwayne_Looney on 18/01/2016 21:18:08 |
|
|
trolodtroje
Advanced Member
3271 Posts
Member since 14/09/2010 |
|
Ernie Pike
Senior Member
Croatia
2849 Posts
Member since 06/03/2012 |
Posted - 18/01/2016 : 22:19:10
|
Glasao sam za Fibru.
Pohvale i za Lavirint, Strip forum, Čarobnu knjigu, Strip agent, ... Darkwood je prošle godine imao malo meni zanimljivih izdanja. Nadam se da je najava Spirou integrala dobar znak za ovu godinu i da će biti više Perli i Karusela. |
|
|
Dukidule
Advanced Member
Chile
4039 Posts
Member since 20/05/2014 |
Posted - 18/01/2016 : 23:50:48
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Glas Libellusu, ali mogao je u ponudi biti Agarthi umjesto tamo nekog Tine.
"Tina"... Je l' to neki časopis za domaćice udovice? |
Za koga ja navijam samo je moja stvar. A ljubav je jedna, jedina... |
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4741 Posts
Member since 27/12/2009 |
Posted - 19/01/2016 : 00:42:16
|
Od fibre sam se prethodne godine kupio 67 knjiga, tako da se izbor nameće sam po sebi :) |
Go kneel and weep
|
Edited by - drogsy on 19/01/2016 00:44:22 |
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4741 Posts
Member since 27/12/2009 |
Posted - 19/01/2016 : 00:44:01
|
quote: Originally posted by Dukidule
quote: Originally posted by DODSFERD
Glas Libellusu, ali mogao je u ponudi biti Agarthi umjesto tamo nekog Tine.
"Tina"... Je l' to neki časopis za domaćice udovice?
Nije li ovo malo prebahato prema izdavaču koji izdaje Sin City i ModestY Blaise? |
Go kneel and weep
|
|
|
DzekDenijels
Senior Member
Serbia
2474 Posts
Member since 26/07/2009 |
|
djukak
Senior Member
2933 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 19/01/2016 : 07:56:16
|
Phoenix Press
Jer rade vrhunska izdanja, i pored svih problema guraju ih koliko mogu. Svaka cast. |
They have money for wars, but can't feed the poor!
Allow me to introduce first, Makaveli the Don. |
|
|
nikia
Junior Member
Serbia
405 Posts
Member since 22/11/2008 |
|
C Celtic
Average Member
Serbia
893 Posts
Member since 20/05/2009 |
Posted - 19/01/2016 : 08:24:02
|
Ima puno dobrih, hvala svima sto postoje, od mene neka bude Komiko, onako lokalpatriotski |
What a long strange trip it's been |
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8582 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 19/01/2016 : 08:33:00
|
Phoenix Press |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
|
|
mesar
Junior Member
392 Posts
Member since 27/04/2015 |
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 19/01/2016 : 10:09:46
|
Kada bih uzeo u obzir količinu i izbor izdanja koja dotični izdavač ima onda bi Ludens bio uvjerljivi broj 1 jer uzimam gotovo sve što objavljuje. Kako je danas dosta bitna tehnička strana stripova kao i prijevod, Ludens ipak zaostaje za nekim drugim izdavačima jer zna baš gadno sfušariti. Zato bi na mojoj listi zauzeo 2. mjesto što je vrlo dobro jer je konkurencija vrlo jaka. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
Edited by - DODSFERD on 19/01/2016 10:12:11 |
|
|
ivi skoj
Senior Member
Croatia
2120 Posts
Member since 07/12/2015 |
Posted - 19/01/2016 : 10:45:51
|
Fibra jer sam tek počeo, pa nisam dalje od njih još uspio doći, a koliko toga imaju neću ni skoro. |
samo još vjeverice, Pola i Slatea cekam |
|
|
zarmix
New Member
254 Posts
Member since 30/05/2012 |
Posted - 19/01/2016 : 11:06:49
|
Moja lista izdavača za 2015. (% od ukupnog broja kupljenih/izašlih stripova prošle godine)
Fibra ... 35.5% Darkwood ... 16.1% Komiko ... 8.1% Makondo, Strip Forum ... oba izdavača po 6.5%
Kvadrat, Besna kobila, 2x2, Lavirint, System Comics, Rosenkrantz, Vedis/Art9/V.D.T ... svi izdavači po 3.2% Modesty Comics, Phoenix Press, 5Rusa ... svi izdavači po 1.6%
Daleko najbolja Fibra, pa onda sasvim sigurno Darkwood, iza njih odlični Komiko, Makondo i pozitivno iznenađenje Strip Forum. Zatim desetak manjih među kojima bi izdvojio Besnu kobilu, Kvadrat, 2x2 i Lavirint. |
Edited by - zarmix on 22/01/2016 11:05:46 |
|
|
izzy
Starting Member
Slovenia
52 Posts
Member since 02/04/2007 |
Posted - 19/01/2016 : 11:34:09
|
ČArobna knjiga... jer mi je stvarno drago što gurajo naprijed sa Princem Valijantom u koloru i nisu stali kod drugog broja :) |
If you would tell me, just what my life means.... Walking a long road, never reaching the end |
|
|
wer
New Member
113 Posts
Member since 26/02/2009 |
|
kosinusoid
New Member
190 Posts
Member since 30/05/2015 |
Posted - 19/01/2016 : 18:08:37
|
Fibra je izdavač godine, baš kao i izdavač svih prethodnih godina, nema tu previše priče. Anketa je i napravljena da bi se potvrdila ta činjenica.
Naime, neverojatan je raspon djelovanja Fibre:
1. klasični komercijalni serijal Ken Parker i klasik Rip Kirbi - da se stvori kontinuitet pri ljubiteljima serijala, koji će "škicnuti" ostala izdanja 2. na našim područjima malo manje poznati bestseller autori, dobrim dijelom Francuzi, redovito sufinancirani od strane francuskog veleposlanstva, te laureati Eisnera, svjetski klasici 3. žestoka, ultimativna komercijala poput Sandmana, Batmana, The Walking Deada, Allana Moorea, Moebiusa i Magnusa 4. tek otkrivena komercijala na našim prostorima poput Transmetropolitana i Y 5. Mange 6. Ženski strip
Meni je usitinu žao ako netko ne vidi i izbjegava sam sebi priznati da Fibra, ni manje, ni više - izdaje sve šta joj padne na pamet, fokusirana je doslovno na svaki profil ljubitelja devete umjetnosti.
Intenzitet kojim Fibra izdaje stripove, jednostavno nije normalan. On je abnormalan iz samo jednog razloga - strah da netko to ne učini prije nje, doslovno i vidno sumanuto se izdaju stripovi, što dovodi do stvaranja - monopola, ne na području Hrvatke, nego i na području Bosne, Srbije, Slovenije, Crne gore,...
Monopol; Fibra jednostavno ne ostavlja, niti želi ostaviti prostor drugim izdavačima, koji na žalost ne mogu pratiti tempo. Npr. svima bi trebalo biti jasno da se gura u domene gdje joj nije mjesto, u neke domene koje bi izdali neki drugi izdavači, npr. Tehnoočevi, dok su Gospodari ječma doslovno oteti Bookglobeu.
Podlost; edicija KOLORKA; neki će se sada zapitati; zašto riječ - podlost. Edicija kolorka koja je puna velikana umjetnosti je niti manje, niti više na hrptu - numerirana, iako ta edicija sadrži desetke raznih autora, različitih stilova. Zašto numerirana, smatram da si na ovo pitanje možete odgovoriti i sami. Možda neki ne znaju puno značenje dotične riječi: Perfidnost ili zlobnost označava djela neke osobe ili grupe koja namjerno iskorištava povjerenje ili lojalnost jedne osobe ili grupe osoba, da bi primjerice u vojnim sukobima ili u poslovnim odnosima stekli prednost.
Privatiziranje tuđeg djela; vlasnik Fibre otišao je toliko daleko da si je dao je za pravo posvećivati tuđa djela raznim članovima obitelji. O tome sam već pisao. Jednostavno još uvijek ne vjerujem u tu činjenicu.
Netransparentnost; ne želi objaviti stanje na skladištu. O tome sam također pisao. Rasprodana izdanja se proglašavaju rasprodanima prije vremena, što još više diže cijenu.
Vlasnik Fibre napravio je posao života i vrijednost dosadašnjih izdanja u prodaji, odnosno preprodaji prelazi 20 000 000 kuna.
Istina, Fibra je kvalitetan izdavač, no to ne umanjuje činjenicu da je umjetnost u ovom slučaju žrtva kapitalizma prije svega. A kolekcionar; kolekcionar mora imati - sve.
|
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10232 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 19/01/2016 : 18:32:51
|
quote: Originally posted by kosinusoid
Fibra je izdavač godine, baš kao i izdavač svih prethodnih godina, nema tu previše priče. Anketa je i napravljena da bi se potvrdila ta činjenica.
Naime, neverojatan je raspon djelovanja Fibre:
1. klasični komercijalni serijal Ken Parker i klasik Rip Kirbi - da se stvori kontinuitet pri ljubiteljima serijala, koji će "škicnuti" ostala izdanja 2. na našim područjima malo manje poznati bestseller autori, dobrim dijelom Francuzi, redovito sufinancirani od strane francuskog veleposlanstva, te laureati Eisnera, svjetski klasici 3. žestoka, ultimativna komercijala poput Sandmana, Batmana, The Walking Deada, Allana Moorea, Moebiusa i Magnusa 4. tek otkrivena komercijala na našim prostorima poput Transmetropolitana i Y 5. Mange 6. Ženski strip
Meni je usitinu žao ako netko ne vidi i izbjegava sam sebi priznati da Fibra, ni manje, ni više - izdaje sve šta joj padne na pamet, fokusirana je doslovno na svaki profil ljubitelja devete umjetnosti.
Intenzitet kojim Fibra izdaje stripove, jednostavno nije normalan. On je abnormalan iz samo jednog razloga - strah da netko to ne učini prije nje, doslovno i vidno sumanuto se izdaju stripovi, što dovodi do stvaranja - monopola, ne na području Hrvatke, nego i na području Bosne, Srbije, Slovenije, Crne gore,...
Monopol; Fibra jednostavno ne ostavlja, niti želi ostaviti prostor drugim izdavačima, koji na žalost ne mogu pratiti tempo. Npr. svima bi trebalo biti jasno da se gura u domene gdje joj nije mjesto, u neke domene koje bi izdali neki drugi izdavači, npr. Tehnoočevi, dok su Gospodari ječma doslovno oteti Bookglobeu.
Podlost; edicija KOLORKA; neki će se sada zapitati; zašto riječ - podlost. Edicija kolorka koja je puna velikana umjetnosti je niti manje, niti više na hrptu - numerirana, iako ta edicija sadrži desetke raznih autora, različitih stilova. Zašto numerirana, smatram da si na ovo pitanje možete odgovoriti i sami. Možda neki ne znaju puno značenje dotične riječi: Perfidnost ili zlobnost označava djela neke osobe ili grupe koja namjerno iskorištava povjerenje ili lojalnost jedne osobe ili grupe osoba, da bi primjerice u vojnim sukobima ili u poslovnim odnosima stekli prednost.
Privatiziranje tuđeg djela; vlasnik Fibre otišao je toliko daleko da si je dao je za pravo posvećivati tuđa djela raznim članovima obitelji. O tome sam već pisao. Jednostavno još uvijek ne vjerujem u tu činjenicu.
Netransparentnost; ne želi objaviti stanje na skladištu. O tome sam također pisao. Rasprodana izdanja se proglašavaju rasprodanima prije vremena, što još više diže cijenu.
Vlasnik Fibre napravio je posao života i vrijednost dosadašnjih izdanja u prodaji, odnosno preprodaji prelazi 20 000 000 kuna.
Istina, Fibra je kvalitetan izdavač, no to ne umanjuje činjenicu da je umjetnost u ovom slučaju žrtva kapitalizma prije svega. A kolekcionar; kolekcionar mora imati - sve.
Ti si doša u fazu da se čovik na tebe ne može niti naljutit, niti nedajbože iznervirat. Zabavan si. Svega si nadrobija. Abnormalni intenzitet, monopol, perfidnost, privatiziranje tuđeg djela, 20M Kn otetih od sirotog i naivnog radnog naroda, netransparentnost, i sami vrh, podlost zbog numerirane kolorke. Naklon do poda |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26826 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 19/01/2016 : 18:38:02
|
a nekima je očigledno dosadno pa nađu protivnika da bi se borili protiv vjetrenjača:) od svehga nabrojanog ostala je posveta(i meni nezgrapno)i numeracija:) za one bolesne numeracijom je sva srića da nisam ambiciozan pa da sam posta izdavač stripova:) |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
Topic |
|