forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Domaci strip
 Promocija “EMISIJA EMOCIJA” Irene Jukić Pranjić
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

MarkoDj
Average MemberCroatia
529 Posts

Member since 01/03/2012

Posted - 18/01/2016 :  21:51:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit MarkoDj's Homepage  Send MarkoDj a Yahoo! Message  Send MarkoDj a Private Message  Reply with Quote
Stripašica, animatorica i redateljica Irena Jukić Pranjić predstavit će svoj grafički roman “Emisija emocija”. O knjigama i stripovima, ženama i muškarcima, znanosti i ljubavi razgovarat će autorica, književnica i novinarka Maja Hrgović i Mr. sc. Hrvoje Mikuldaš. Vidimo se!

* * *

"Zamislite svijet u kojem su ljudi krhke, nemoćne životinjice izložene bespoštednim eksperimentima. Zamislite laboratorij u kojem manipulativni moćnici upravljaju vašim mislima,osjećajima, stavovima. Zamislite da u tom laboratoriju postoji stroj koji programira ljude da mrze ili da obožavaju, da postanu nacionalisti, križari, atentatori ili samoubojice. Irena Jukić Pranjić, majstorica metamorfoze i transgresije, ovu orwelovsku viziju uzima kao poligon za punokrvnu SF komediju punu iskričave duhovitosti i malih gorkih obrtaja".

(Iz pogovora Maje Hrgović)


link na FB event: https://www.facebook.com/events/920041184712118/

web: http://markodjeska.com/
fb:https://www.facebook.com/markodjeskaart/

Edited by - MarkoDj on 18/01/2016 21:53:30

zarmix
New Member254 Posts

Member since 30/05/2012

Posted - 16/05/2018 :  09:27:20  Show Profile Show Extended Profile  Send zarmix a Private Message  Reply with Quote
Iščitavajući "Emisiju emocija" drugi put za redom, mogu samo žaliti da izdavačka kuća 2x2 nije u zadnje vrijeme aktivna. I.J.P. se ovim stripom nesumnjivo svrstala u prvu ligu hrvatskih autorica (Klakočar, Dulčić..), a i šire (Bunjevac...). Dopadljiv, reduciran, stiliziran crtež smješten u savršeno prikladan format (po dvije vrlo čiste slike na manjoj tabli A5 formata) u stanju je izvesti sve potrebno za jasnu priču.
Smisao za humor, osjećaj za ritam, sigurno vođenje radnje od početka do kraja. Meni osobno najdragocjeniji sloj stripa prikaz je osobnosti glavnog lika, mlade znanstvenice. Crtež kolikogod se na prvu činio pomalo zdepast, nedvosmisleno iznosi najfinije nijanse položaja tijela, izraza lica, pogleda. Detalji, inteligencija, cijepljenost od pretencioznosti bez pokrića sve to krasi ovo autorsko djelo koje čini bogatijom strip kulturu iz koje dolazi.
Go to Top of Page

Jocko
stripovi.com suradnikSerbia
1024 Posts

Member since 22/11/2016

Posted - 04/02/2022 :  02:13:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Jocko a Private Message  Reply with Quote
Simpatičan strip. Recimo da je SF, smešten u sadašnjost, sa simpa glavnom protagonistkinjom Sofijom. Rađen kao Alan Ford, sa dva kadra po strani. Crtež ima neki prepoznatljivi šmek, to uvek cenim kod (tzv. autorskih) stripova, iako je muška ekipa likova skroz odbojna (što je autorki i bio cilj). Uprkos velikom broju strana, priča je jednostavna, dijalozi su mi nekako naivni, ima dosta praznog hoda. (Pre)brzo se čita. Ali zanimljivo je da dosta toga nije prikazano direktno, već posledice nekih događaja u stripu vidimo tek u naznakama, iz epiloga koji se dešava godinu dana kasnije. Najbolji delovi stripa su scena kada je Sofija u psihijatrijskoj bolnici, scena u hotelskoj sobi i naravno pomenuti epilog, a najvažniji aspekt stripa jeste suočavanje autorke sa velikom i stalno zapostavljenom temom, a to su psihičke bolesti i stigma koja vlada u vezi sa njima.

Trenutna pozicija na listi: 11 /od 11/ (2015. god.)Svi procitani stripovi, poredjani po godinama i kvalitetu:
https://rateyourmusic.com/list/jockovic/all-comics-ive-read-chronological-best-to-worst/

Edited by - Jocko on 04/02/2022 18:42:45
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.06 seconds. Snitz Forums 2000