forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Domaci strip
 Promocija “EMISIJA EMOCIJA” Irene Jukić Pranjić
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

MarkoDj
Junior MemberCroatia
492 Posts

Member since 01/03/2012

Posted - 18/01/2016 :  21:51:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit MarkoDj's Homepage  Send MarkoDj a Yahoo! Message  Send MarkoDj a Private Message  Reply with Quote
Stripašica, animatorica i redateljica Irena Jukić Pranjić predstavit će svoj grafički roman “Emisija emocija”. O knjigama i stripovima, ženama i muškarcima, znanosti i ljubavi razgovarat će autorica, književnica i novinarka Maja Hrgović i Mr. sc. Hrvoje Mikuldaš. Vidimo se!

* * *

"Zamislite svijet u kojem su ljudi krhke, nemoćne životinjice izložene bespoštednim eksperimentima. Zamislite laboratorij u kojem manipulativni moćnici upravljaju vašim mislima,osjećajima, stavovima. Zamislite da u tom laboratoriju postoji stroj koji programira ljude da mrze ili da obožavaju, da postanu nacionalisti, križari, atentatori ili samoubojice. Irena Jukić Pranjić, majstorica metamorfoze i transgresije, ovu orwelovsku viziju uzima kao poligon za punokrvnu SF komediju punu iskričave duhovitosti i malih gorkih obrtaja".

(Iz pogovora Maje Hrgović)


link na FB event: https://www.facebook.com/events/920041184712118/

web: http://markodjeska.com/
fb:https://www.facebook.com/markodjeskaart/

Edited by - MarkoDj on 18/01/2016 21:53:30

zarmix
New Member224 Posts

Member since 30/05/2012

Posted - 16/05/2018 :  09:27:20  Show Profile Show Extended Profile  Send zarmix a Private Message  Reply with Quote
Iščitavajući "Emisiju emocija" drugi put za redom, mogu samo žaliti da izdavačka kuća 2x2 nije u zadnje vrijeme aktivna. I.J.P. se ovim stripom nesumnjivo svrstala u prvu ligu hrvatskih autorica (Klakočar, Dulčić..), a i šire (Bunjevac...). Dopadljiv, reduciran, stiliziran crtež smješten u savršeno prikladan format (po dvije vrlo čiste slike na manjoj tabli A5 formata) u stanju je izvesti sve potrebno za jasnu priču.
Smisao za humor, osjećaj za ritam, sigurno vođenje radnje od početka do kraja. Meni osobno najdragocjeniji sloj stripa prikaz je osobnosti glavnog lika, mlade znanstvenice. Crtež kolikogod se na prvu činio pomalo zdepast, nedvosmisleno iznosi najfinije nijanse položaja tijela, izraza lica, pogleda. Detalji, inteligencija, cijepljenost od pretencioznosti bez pokrića sve to krasi ovo autorsko djelo koje čini bogatijom strip kulturu iz koje dolazi.
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.08 seconds. Snitz Forums 2000