forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 vegetarijanci,vegani i prijatelji životinja!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 23

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 22/01/2016 : 22:33:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by drogsy

quote:
Originally posted by vešmašina

quote:
Originally posted by drogsy

quote:
Originally posted by vešmašina

pa problem je u navikama, okolini, samodisciplini i lijenosti prema novom načinu ishrane, odnosno novog definiranja samog sebe kao pojedinca i odnosa prema zajednici.

kao i kod svakih drugih procesa, navika i razmišljanja koje čovjek ima, a želi ih mijenjati isto vrijedi i za ovo.

Da oprostiš na izrazu, ali to su sve pizdarije, pogotovo "okolina" i "lijenost". Isprike kojima se pokriva usađena (navodno "lažna") potreba za mesom. Ako stvarno želiš prestati, prestani.

pa vrijedi li takav način i za pušenje, alkoholizam ili ovisnost kocki?

Da, naravno. Kao klinac sam bio teški ovisnik o gaziranim pićima, i onda sam jednog dana prestao. Čisto spontano.

Ako netko npr. ne može prestati pušiti pod rizikom srčanog i moždanog udara jer se ne može oduprijeti ovisnosti, onda se jednostavno radi o osobi slabe volje, da ne kažem neki gori termin.

A ako netko ne može prestati jesti meso, a istovremeno se zgraža zbog konzumacije istog, onda je to, najblaže rečeno, smiješno.

Usput, osobno od onoga što hoda jedem samo piletinu (ili puretinu koja ima gotovo identični okus i izgled), a od ribe, koja mi je na meniju 2-3 puta tjedno oslić i bakalar uglavnom. I u biti, ne volim jesti, ali moram jer na 182 cm visine imam 65 kila s krevetom.

Od mesa se ne deblja
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 22/01/2016 : 22:35:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kiky

vegetarijanci su vam pošast ko desničari; i jedni i drugi obilato koriste laži, histeriju, krivnju i strah kako bi plašili i zbunili nevine te nametali svoj stil života i interese. dapače, upiru prstom u svejede kao krščani u abortus. bez obzira što fakat nema dokaza da je vegetarijanska prehrana zdravija od svejedske prehrane i što nema niti jednog valjanog dokaza da su vegeterijanci ljepši, pametniji i zdraviji od svejeda. a to da se ne želi jesti domaća životinja jer se vegetarijan (pod)svjesno uspoređuje i suosjeća s njom kao jednakim isto razumijem, kad shvatite da večina njih ionako ima pileći mozak...

Ti si stvarno duboko nesretan u životu,kad ti je svaki post uvreda prema nekome.
Go to Top of Page

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2120 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 22/01/2016 : 22:46:56  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
Evo, taman nešto poloivio i poveselio se da sam uhvatio kakvu takvu nit vodilju iz ihristicevog izlaganja kad evo ti cv-a i sve pobio.
Još mu se i paro priključio, pa me ponovo vratili na početak.
Ionako te biblijske fore nikada neću shvatiti pa idem u ime teme zaklati jedan mesni doručak sa suzama u očima jer tu ionkao nikada nije bilo mesa, pa je i to valjda vegeterijanska prehrana.
Uz put ću odvesti psa na Sljeme iako nemam pojma gdje da u ovo doba noći nabavim vepra, ali valjda će mi nesvrstani nesebično pomoći u tome.

samo još vjeverice, Pola i Slatea cekam
Go to Top of Page

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2120 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 22/01/2016 : 22:54:24  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
Ispričavam se na malom offu, ali gledam pivu ispred sebe i razmišljam da li vegeterijanci piju alkohol.
Mislim ono, frajer na betonaži pojede pol odojka i popije gajbu pive, pa sad da li na istoj radnoj akciji vegeterijanac pojede salatu od matovilca i popije isto gajbu ili bi umro da to napravi?

samo još vjeverice, Pola i Slatea cekam
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 22/01/2016 : 22:59:50  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kiky

vegetarijanci su vam pošast ko desničari; i jedni i drugi obilato koriste laži, histeriju, krivnju i strah kako bi plašili i zbunili nevine te nametali svoj stil života i interese. dapače, upiru prstom u svejede kao krščani u abortus. bez obzira što fakat nema dokaza da je vegetarijanska prehrana zdravija od svejedske prehrane i što nema niti jednog valjanog dokaza da su vegeterijanci ljepši, pametniji i zdraviji od svejeda. a to da se ne želi jesti domaća životinja jer se vegetarijan (pod)svjesno uspoređuje i suosjeća s njom kao jednakim isto razumijem, kad shvatite da večina njih ionako ima pileći mozak...

kiky legendo

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2560 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 22/01/2016 : 23:25:11  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ihrstic

SISAVCI - MESOJEDI

1) imaju kanđe
2) nemaju pore, tijelo se hrani isparavanjem preko jezika
3) vilica se otvara samo u smjeru gore-dolje
4) oštri šiljasti prednji zubi, kako bi mogli rastrgati životinju
5) samo male pljuvačne žlijezde (jer je potrebno predprobaviti vrlo malo žitarica i drugih plodova)
6) kisela slina, nema enzima ptialina za probavljanje žitarica
7) jaka solna kiselina u želucu za probavu žilavih životinjsih mišića, kostiju i sl.
8) probavni trakt dugačak samo tri dužine tijela, kako bi brzo razgradljivo meso što prije napustilo tijelo

SISAVCI - BILJOJEDI (dakle, i čovjek)

1) nemaju kanđe
2) koža diše kroz pore
3) zubalo za žvakanje (vilica se može pomicati i u stranu)
4) nemaju oštre šiljaste prednje zube za ubijanje i trganje životinja
5) razvijene pljuvačne žlijezde (potrebne za pretprobavu žitarica i plodova)
6) alkalna slina, mnogo ptialina za pretprobavu žitarica
7) 10x slabija želučana kiselina nego u mesojeda
8) probavni trakt dugačak 6-7x dužine tijela, da bi probavio žitarice i biljke koje se sporo razgrađuju

To je potpuno arbitrarna podjela, a što je najgore navedeno je puno neistina (o tome nešto više kasnije).

Što se prehrane sisara tiče, jedina objektivna podjela je na dvije grupe - oni koji probavljaju celulozu (preživari, konji, klokani) i oni koji ne probavljaju celulozu (svi ostali). Da bi se prikazao biljožderski izvor ljudi izmišljavaju se razne podjele i grupiranja, a navode se i razni "argumenti", koje očito prepisuju i izmišljaju ljudi, kojima kemija i biologija nisu baš blizu...

Točka 1: Potpuno bezvezna podjela - kitovi, tuljani, morski lavovi nemaju kandže, a mesožderi su. Leteče lisice, koale, glodari - biljožderi sa kandžama

Točka 2: To je neka čudna teorija (disanje,hranjenje??). Vjerojatno je govor o znojenju, ali tu su primati grupa za sebe, tako da se ne može baš pojednostavljivati. Sjeverni medvjed, 100% mesožder, hladi se valjanjem po ledu, a ne "Izparavanjem preko jezika".

Točka 3: To može biti čak i istina, ali samo za biljoždere koji probavljaju celulozu.

Točka 4: Primati biljožderi imaju i ostre i šiljaste zube, kao i leteče lisice. U osnovi je cjelo zubalo primata optimirano za više različitih vrsta hrane.

Točka 5: To je opet neka teorija na silu. Veličinu pljuvačih žljezdi trebalo bi gledati relativno na veličinu čeljusti. Koliko sam gledao po ženinim (veterinar) anatomijama, največe žljezde ima svežder svinja

Točka 6: ??? - odkud taj podatak, mesožderi imaju viši (alkalniji) pH od ljudi. Kiselu slinu nema niko, jer bi mu brzo propali zubi. Ptialina (alfa amilaza) preživači nemaju, jer im ne treba - glukozu dobiju probavom celuloze. Kod ostalih sisara (biljoždera, sveždera, mesoždera) je zato probava škroba toliko važnija, pa počinje več u ustima i zato je tu ptialin.

Točka 7: Potpuna izmišljotina. Kiselina u želudcu ne razgrađuje hranu več aktivira encime - proteaze, koji djeluju samo u kiselim uvjetima, jer bi inače "požderali" sami sebe. Probavu celuloze izvode mikroorganizmi i tu je kiselina napotrebna, čak i štetna - aminokiseline preživači dobivaju od tih mikroorganizama.

Točka 8:Potpuno bezvezan podatak. Probavni trakt kod životinja koje probavljaju celulozu, težko se može jednostavno uporediti sa ostalima. I dužina baš nije najbolji parametar, bolji bi bili površina ili volumen Ako se več upoređuje, onda bi se trebalo uporediti razmjere količina hrane/površina probavnog trakta.

Još dva argumenta za mesoždersko porjeklo ljudi: Među ljudskim probavnim encimima nalazi se i encim elastaza, koji je namjenjen razgradnji elastina, proteina koji se nalazi u vezivnom tkivu životinja - znači u koži, mišičima, organima. Za bezveze ga nemamo.

Vitamin B12 ljudi u prirodi ne možemo dobiti drukčije nego iz životinjskog mesa (može se dobiti kao biotehnološko proizveden aditiv)

Da mi neko previše ne zamjeri, nemam ništa protiv vegetarijanaca, uz današnju poljoprivrednu i prehrambenu tehnologiju, vegetarjanstvo je definitivno bolji izbor na više razina i sasvim je nepotrebno utemeljivati ga gore navedenim glupostima.

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 22/01/2016 : 23:32:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by culture vulture

Ja mislim da je kolega slušao predavanja kod Martija Misterije, Krešimira Mišaka i Drage Plečka.
I ja bih se takvom članu iskreno obradovao (nisam ironičan, nadao sam se, recimo, da će nam ona manhunterova tema 'Mitovi u koje ne vjerujem' (tako se nekako zvala) otkriti bar jednog tragatelja za Atlantidom). Samo da se umjesto "ranoga kršćanstva" primio Maja, Edgara Caycea ili Bermudskog trokuta.

Čemu ova usporedba Mišaka s Plećkom i MM-om? Mišak ipak zna dovesti raznovrsne goste.
Tvoja povjest je ograničena, kao i moja.
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 23/01/2016 : 07:39:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by GGG

quote:
Originally posted by ihrstic

SISAVCI - MESOJEDI

1) imaju kanđe
2) nemaju pore, tijelo se hrani isparavanjem preko jezika
3) vilica se otvara samo u smjeru gore-dolje
4) oštri šiljasti prednji zubi, kako bi mogli rastrgati životinju
5) samo male pljuvačne žlijezde (jer je potrebno predprobaviti vrlo malo žitarica i drugih plodova)
6) kisela slina, nema enzima ptialina za probavljanje žitarica
7) jaka solna kiselina u želucu za probavu žilavih životinjsih mišića, kostiju i sl.
8) probavni trakt dugačak samo tri dužine tijela, kako bi brzo razgradljivo meso što prije napustilo tijelo

SISAVCI - BILJOJEDI (dakle, i čovjek)

1) nemaju kanđe
2) koža diše kroz pore
3) zubalo za žvakanje (vilica se može pomicati i u stranu)
4) nemaju oštre šiljaste prednje zube za ubijanje i trganje životinja
5) razvijene pljuvačne žlijezde (potrebne za pretprobavu žitarica i plodova)
6) alkalna slina, mnogo ptialina za pretprobavu žitarica
7) 10x slabija želučana kiselina nego u mesojeda
8) probavni trakt dugačak 6-7x dužine tijela, da bi probavio žitarice i biljke koje se sporo razgrađuju

To je potpuno arbitrarna podjela, a što je najgore navedeno je puno neistina (o tome nešto više kasnije).

Što se prehrane sisara tiče, jedina objektivna podjela je na dvije grupe - oni koji probavljaju celulozu (preživari, konji, klokani) i oni koji ne probavljaju celulozu (svi ostali). Da bi se prikazao biljožderski izvor ljudi izmišljavaju se razne podjele i grupiranja, a navode se i razni "argumenti", koje očito prepisuju i izmišljaju ljudi, kojima kemija i biologija nisu baš blizu...

Točka 1: Potpuno bezvezna podjela - kitovi, tuljani, morski lavovi nemaju kandže, a mesožderi su. Leteče lisice, koale, glodari - biljožderi sa kandžama

Točka 2: To je neka čudna teorija (disanje,hranjenje??). Vjerojatno je govor o znojenju, ali tu su primati grupa za sebe, tako da se ne može baš pojednostavljivati. Sjeverni medvjed, 100% mesožder, hladi se valjanjem po ledu, a ne "Izparavanjem preko jezika".

Točka 3: To može biti čak i istina, ali samo za biljoždere koji probavljaju celulozu.

Točka 4: Primati biljožderi imaju i ostre i šiljaste zube, kao i leteče lisice. U osnovi je cjelo zubalo primata optimirano za više različitih vrsta hrane.

Točka 5: To je opet neka teorija na silu. Veličinu pljuvačih žljezdi trebalo bi gledati relativno na veličinu čeljusti. Koliko sam gledao po ženinim (veterinar) anatomijama, največe žljezde ima svežder svinja

Točka 6: ??? - odkud taj podatak, mesožderi imaju viši (alkalniji) pH od ljudi. Kiselu slinu nema niko, jer bi mu brzo propali zubi. Ptialina (alfa amilaza) preživači nemaju, jer im ne treba - glukozu dobiju probavom celuloze. Kod ostalih sisara (biljoždera, sveždera, mesoždera) je zato probava škroba toliko važnija, pa počinje več u ustima i zato je tu ptialin.

Točka 7: Potpuna izmišljotina. Kiselina u želudcu ne razgrađuje hranu več aktivira encime - proteaze, koji djeluju samo u kiselim uvjetima, jer bi inače "požderali" sami sebe. Probavu celuloze izvode mikroorganizmi i tu je kiselina napotrebna, čak i štetna - aminokiseline preživači dobivaju od tih mikroorganizama.

Točka 8:Potpuno bezvezan podatak. Probavni trakt kod životinja koje probavljaju celulozu, težko se može jednostavno uporediti sa ostalima. I dužina baš nije najbolji parametar, bolji bi bili površina ili volumen Ako se več upoređuje, onda bi se trebalo uporediti razmjere količina hrane/površina probavnog trakta.

Još dva argumenta za mesoždersko porjeklo ljudi: Među ljudskim probavnim encimima nalazi se i encim elastaza, koji je namjenjen razgradnji elastina, proteina koji se nalazi u vezivnom tkivu životinja - znači u koži, mišičima, organima. Za bezveze ga nemamo.

Vitamin B12 ljudi u prirodi ne možemo dobiti drukčije nego iz životinjskog mesa (može se dobiti kao biotehnološko proizveden aditiv)

Da mi neko previše ne zamjeri, nemam ništa protiv vegetarijanaca, uz današnju poljoprivrednu i prehrambenu tehnologiju, vegetarjanstvo je definitivno bolji izbor na više razina i sasvim je nepotrebno utemeljivati ga gore navedenim glupostima.

Problem je šta ljudi lako padaju na to,jel je veganska kampanja dosta agresivna i jaka ako ti je zao životinja nemoj jest,ali onda nek ne izmišljaju gluposti da bi svoje stavove nametnuli drugima!
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 23/01/2016 : 08:02:44  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
nonsens.gdje je to veganska kampanja jaka?ja jo š nisam doživio da me presretne neki vegić i počme mi guslit o svom načinu prehrane.još će vegići ispast zloglasni ko jehovini svjedoci.a bogami ni na teveju ni u novinama nema neke kampanje koje bi promicale taj način ishrane.a drugi par opanaka je kad namjerno odeš na njiove videoklipove ili ciljano ideš tražit neke članke.

Vamos a la playa tralalalala
Go to Top of Page

culture vulture
Senior Member

1595 Posts

Member since 21/02/2004

Posted - 23/01/2016 : 08:13:15  Show Profile Show Extended Profile  Send culture vulture a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kruger

quote:
Originally posted by culture vulture

Ja mislim da je kolega slušao predavanja kod Martija Misterije, Krešimira Mišaka i Drage Plečka.
I ja bih se takvom članu iskreno obradovao (nisam ironičan, nadao sam se, recimo, da će nam ona manhunterova tema 'Mitovi u koje ne vjerujem' (tako se nekako zvala) otkriti bar jednog tragatelja za Atlantidom). Samo da se umjesto "ranoga kršćanstva" primio Maja, Edgara Caycea ili Bermudskog trokuta.

Čemu ova usporedba Mišaka s Plećkom i MM-om? Mišak ipak zna dovesti raznovrsne goste.
Tvoja povjest je ograničena, kao i moja.

Previše bismo otišli u offtopic da ovdje o tome razgovaramo, ali ako otvoriš zasebnu temu (predlažem naslov "Na rubu znanosti"), obrazložit ću ti do mučnih detalja.
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 23/01/2016 : 08:43:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by igor 12

nonsens.gdje je to veganska kampanja jaka?ja jo š nisam doživio da me presretne neki vegić i počme mi guslit o svom načinu prehrane.još će vegići ispast zloglasni ko jehovini svjedoci.a bogami ni na teveju ni u novinama nema neke kampanje koje bi promicale taj način ishrane.a drugi par opanaka je kad namjerno odeš na njiove videoklipove ili ciljano ideš tražit neke članke.

Ovdje nisu toliko koliko su vani,dolaze u škole pričaju svašta djeci da su im roditelji čudovišta jel jedu meso i tak,i sad ovu tvrdnju da je čovjek biljojed oce nametnut prodavajući to pod znanost!
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 23/01/2016 : 11:23:34  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Dok vi tu filozofirate ja sam upravo pojeo "korak" kobasice sa zadnjeg kolinja. Da ovi vegani samo znaju koliko je bila ukusna nikada više ne bi stavili bilje u svoja usta... samo meso.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 23/01/2016 : 13:00:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by GGG

Ovo bas i nije tocno (jedino ako se tu ubraja ovaj dio u zagradi - sintetiziranjem bakterija).

Mesa nisam jeo vec preko 16 godina (znaci ne vjerujem da bi imao toliku zalogu B12 od prije), a prosle godine sam bio na zdravstvenom, ovim na poslu koji trebas proci svakih nekoliko godina, i zamolio sam da mi provjere i nivo B12 i zeljeza u krvi. B12 sam imao iznad one max orijent. vrijednosti. Isto obilje zeljeza (hemoglobini, serumsko zeljezo).

Slicno je i sa mojim prijateljima vegetarijancima.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 23/01/2016 : 14:24:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

quote:
Originally posted by GGG

Ovo bas i nije tocno (jedino ako se tu ubraja ovaj dio u zagradi - sintetiziranjem bakterija).

Mesa nisam jeo vec preko 16 godina (znaci ne vjerujem da bi imao toliku zalogu B12 od prije), a prosle godine sam bio na zdravstvenom, ovim na poslu koji trebas proci svakih nekoliko godina, i zamolio sam da mi provjere i nivo B12 i zeljeza u krvi. B12 sam imao iznad one max orijent. vrijednosti. Isto obilje zeljeza (hemoglobini, serumsko zeljezo).

Slicno je i sa mojim prijateljima vegetarijancima.

Jel jedeš ribu,jaja i ostale životinjske proizvode?Dali si vegan ili vegetarijanac?
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 23/01/2016 : 14:37:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Vegetarijanac koji ne jede jaja (znaci https://en.wikipedia.org/wiki/Lacto_vegetarianism).

Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 23/01/2016 : 14:47:58  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message  Reply with Quote
Vegeterijanac koji nejede jaja...
e moj policu.jaja na oko pecena na svinjskoj masti.uz slaninu.plus hrenovke.i jogurt 3.2.
To je najbolji dorucak.nerazumem nikako kako mozes zivit bez toga...
osim toga.nema nista bolje nego kad udare jaja na jaja
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 23/01/2016 : 15:31:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:

Vegetarijanac koji ne jede jaja (znaci https://en.wikipedia.org/wiki/Lacto_vegetarianism).

E vidiš,al jedeš ribu.To je ipak nešto!
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 23/01/2016 : 15:33:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
Ako nisam nepristojan,iz kojeg si razloga vegetarijanac?
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 23/01/2016 : 15:35:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by KRAS

Vegeterijanac koji nejede jaja...
e moj policu.jaja na oko pecena na svinjskoj masti.uz slaninu.plus hrenovke.i jogurt 3.2.
To je najbolji dorucak.nerazumem nikako kako mozes zivit bez toga...
osim toga.nema nista bolje nego kad udare jaja na jaja

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 23/01/2016 : 16:50:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rahazlam

Ma odakle ti to!? Vec sam ti napisao da vegetarijanci ne jedu ribe. Jer onda to nisu vegetarijanci. Mogu se zvat ljudi-koji-od-mesa-jedu-samo-ribu.

Kuzis li ti sta znaci rijec vegetarijanstvo?

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 23/01/2016 : 17:21:18  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Riba je najzdravije meso i barem njega bi čovjek trebao konzumirati, iako treba priznati da se od ribe teško najesti a treba imati i strpljenja vaditi sve one sitne kosti.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

culture vulture
Senior Member

1595 Posts

Member since 21/02/2004

Posted - 23/01/2016 : 17:41:06  Show Profile Show Extended Profile  Send culture vulture a Private Message  Reply with Quote
Ne znam koliko se u hrvatskom to udomaćilo, al na engleskom ljude koji od mesa jedu samo ribu zovu 'pescatarians'.
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 23/01/2016 : 18:06:34  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message  Reply with Quote
Riba nije meso..riba je riba

A sto se tice sekte vegeterijanske

Ne jedem nista sto kurac napravio nije
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 23/01/2016 : 19:00:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Rahazlam

Ma odakle ti to!? Vec sam ti napisao da vegetarijanci ne jedu ribe. Jer onda to nisu vegetarijanci. Mogu se zvat ljudi-koji-od-mesa-jedu-samo-ribu.

Kuzis li ti sta znaci rijec vegetarijanstvo?
Milion puta sam čuo nekoga kad kaže da je vegetarijanac ali jede ribu.Tako da...
A šta jedeš daj nam opisi malo jelovnik?Uzivas li uopće u hrani,pretpostavljam da jedeš soju umjesto mesa,hmm iskreno neznam kako možeš bez mesa,kakva ti je krvna slika??

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 23/01/2016 : 19:57:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Boze, pa napisao sam ti koji post vise (sto se krvi tice). ;P

To sto "ljudi govore" ne znaci nista. Isto ti je s onima koji ce pokusati prestati pusiti ... sta imas pokusavati, ili odlucis prestati ili ne, sve je u odluci/umu. Ali neki si ne bi priznali da im pase, pa onda kao pokusavaju prestati, lazu sami sebe.

A sto jedem ... pa nista, zivim od vazduha i svaki dan sanjam meso i ide mi slina na usta. :DDD
Ha ha ha, kada sam prestao nikada nisam ni pomislio vise na meso, cak mi i smrdi. Oni koji znaju za koliko godina se sve celije u tjelu izmjene znaju da vec davno nema ni traga od pojedenog mesa u meni, ni u celijama.

Rado, pusti ljude da zive kako zele i da jedu sta hoce. Meni npr. jaja uzasno smrde, nema sanse da bi ih jeo ikada vise.

Go to Top of Page
Page: of 23 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.27 seconds. Snitz Forums 2000