Author |
Topic |
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 20/02/2016 : 21:14:54
|
quote: Originally posted by Kruger
Zašto bih ja prerastao Zagora, pa ja se volim opustiti uz te akcione opuštene epizode ( naravno, ako ih kojim slučajem radi Boseli, onda se baš i ne opuštam, već umaram ).
Nisam rekao da si ti prerastao Zagora, nego to da je Zagor prerastao tebe. Nisi jedini. |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17111 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 20/02/2016 : 21:19:04
|
quote: Originally posted by nagor
Zašto bih ja prerastao Zagora, pa ja se volim opustiti uz te akcione opuštene epizode ( naravno, ako ih kojim slučajem radi Boseli, onda se baš i ne opuštam, već umaram ).
Nisam rekao da si ti prerastao Zagora, nego to da je Zagor prerastao tebe. Nisi jedini.
Kako god, obično se kaže da nešto prerasteš, ne kužim možda te zagorovske spike. Nije problem u Zagoru, već u tome što je sve više manje vremena za opuštanje, na žalost. |
|
|
Zoroasterixx
Advanced Member
Croatia
3463 Posts
Member since 17/02/2014 |
Posted - 20/02/2016 : 21:21:18
|
Nisam rekao da si ti prerastao Zagora, nego to da je Zagor prerastao tebe. Nisi jedini.
Kako god, obično se kaže da nešto prerasteš, ne kužim možda te zagorovske spike. Nije problem u Zagoru, već u tome što je sve više manje vremena za opuštanje, na žalost.
Tko kaže da su stripovi samo za opuštanje. |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 20/02/2016 : 21:22:53
|
Krugi, zašto se i dalje ne bi mogao opustiti uz Zagora. To što Zagor nije više u svakoj vinjeti stripa odnosno to što priča ima više pravaca ne znači da je Zagor postao teška filozofija. I dalje je sve što si volio kod Zagora tu. Fantastični neprijatelji, western, trash... dodali smo malo povijesnog konkesta, putopisa i zreliji karakter junaka i to je to. ;) |
Edited by - nagor on 20/02/2016 21:23:32 |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17111 Posts
Posted - 20/02/2016 : 21:26:11
|
quote: Originally posted by Zoroasterixx
Kako god, obično se kaže da nešto prerasteš, ne kužim možda te zagorovske spike. Nije problem u Zagoru, već u tome što je sve više manje vremena za opuštanje, na žalost.
Tko kaže da su stripovi samo za opuštanje.
Zar tebi nisu? |
|
|
Zoroasterixx
Advanced Member
Croatia
3463 Posts
Member since 17/02/2014 |
Posted - 20/02/2016 : 21:27:21
|
Zar tebi nisu?
Pa mogu biti i izvor inspiracije :) |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17111 Posts
Posted - 20/02/2016 : 21:28:39
|
Nagore, malo si me krivo shvatio, ne mogu se kontinuirano opustiti uz stripove zbog nagomilanih obaveza. To što je Boseli ubacio povijesne podatke ne znači da ima neke zasluge, on je meni osobno vrlo naporan i to je tako. Ukusi! |
Edited by - Kruger on 20/02/2016 21:31:11 |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17111 Posts
Posted - 20/02/2016 : 21:30:18
|
Zar tebi nisu?
Pa mogu biti i izvor inspiracije :)
Moguće i možda. No meni su stripovi isključivo užitak opuštanja. |
|
|
Rahazlam
Advanced Member
Croatia
3404 Posts
Member since 13/07/2013 |
Posted - 20/02/2016 : 21:50:57
|
Zar tebi nisu?
Pa mogu biti i izvor inspiracije :)
Moguće i možda. No meni su stripovi isključivo užitak opuštanja.
Pa i meni,ali ja se bolje opustim uz Bosellijevog Zagora nego uz Buratinijevog,a najviše se opustim uz Nollitinog Zagora lagani uvod u priču s Chichovim ludorijama ma za prste polizat! |
|
|
Rahazlam
Advanced Member
Croatia
3404 Posts
Posted - 20/02/2016 : 21:54:51
|
Kad bolje razmislim opustim se uz svaki strip koji čitam,jedino ako je bas teško sranje kao Dylan Dog maxi onda se šokiran kako je ovo tako glup pa zasto ja to uopće čitam! |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17111 Posts
|
Rahazlam
Advanced Member
Croatia
3404 Posts
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 20/02/2016 : 23:33:54
|
quote: Originally posted by Rahazlam
Kad bolje razmislim opustim se uz svaki strip koji čitam,jedino ako je bas teško sranje kao Dylan Dog maxi onda se šokiran kako je ovo tako glup pa zasto ja to uopće čitam!
A još više se šokiraš kada se sjetiš da si dao 49 kn za njega. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
Tonka24
Advanced Member
14713 Posts
Member since 09/11/2010 |
Posted - 21/02/2016 : 08:00:15
|
Zašto to dati Boseliju, Boseli nije dobar za Zagora, čak štoviše loš. Zagor je bum/kraš/tras junak, a ne junak za neka besmislena filozofiranja.
Apsolutno se ne slažem poštujem tvoj stav ali mislim da se boselli i burattini ne mogu mjeriti, netko ti je spomenuo priču duh iz močvare i nestale istraživače Znači nebo i zemlja. |
|
|
Duke Zill
Senior Member
Croatia
1077 Posts
Member since 23/05/2015 |
Posted - 21/02/2016 : 11:30:19
|
Smatram da na našu ocjenu priča uvelike utječu kritike talijanskih čitatelja. Naravno, svatko daje svoju ocjenu tek kad pročita priču, ali ipak pri subjektivnoj kritici u podsvijesti ostaje tuđa. Pogotovo što su Talijani 4 godine ispred nas, pa kritike imaju 4 godine vremena da se usade u našu percepciju priče koju tek trebamo pročitati. Da je, recimo, ovaj Hellingen, ovakav kakav je, dobio dobru ocjenu od Talijana, da li bi mi dizali galamu? Ili bi pozitivne talijanske kritike, koje su došle do nas, ublažile naše kritike.
Nadalje, sve ovisi i o očekivanjima. Da je sličan scenarij (uz dosta Buretovih retrospekcija) pisan za nekog negativca kojeg prvi puta vidimo, recimo nekog sci-fi vremenskog putnika ratnika/osvajača iz Atlantide ili Mua koji još misli da traje rat između izgubljenih civilizacija, da li bi se ljudi toliko razočarali ili bi rekli "vidi ovog lika, taj je doveo terminatore u Darkwood, konačno Zagor nekoga ne može pobijediti nego mora bježati"
Očekivanja i talijanske kritike mogu uvelike utjecati, čak i podsvjesno promijeniti subjektivne stavove nas čitatelja. |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17111 Posts
Posted - 21/02/2016 : 11:37:59
|
quote: Originally posted by Tonka24
Zašto to dati Boseliju, Boseli nije dobar za Zagora, čak štoviše loš. Zagor je bum/kraš/tras junak, a ne junak za neka besmislena filozofiranja.
Apsolutno se ne slažem poštujem tvoj stav ali mislim da se boselli i burattini ne mogu mjeriti, netko ti je spomenuo priču duh iz močvare i nestale istraživače Znači nebo i zemlja.
Ma to je samo klasična priča vezana uz ukus. |
|
|
tesan07
Starting Member
50 Posts
Member since 08/03/2011 |
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 21/02/2016 : 14:57:56
|
U vezi Burattinija... kad je 2004. Boselli otišao s mjesta urednika Zagora, stari Sergio Burattiniju nije previše vjerovao nego je urednik od 2004. do 2007. bio Canzio, tek nakon što je ovaj otišao u penziju Burattini dobiva poziciju. |
Edited by - solar on 21/02/2016 14:58:32 |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
Topic |
|