forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Bosellijev Hellingen
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 20/02/2016 : 21:14:54  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message
quote:
Originally posted by Kruger

Zašto bih ja prerastao Zagora, pa ja se volim opustiti uz te akcione opuštene epizode ( naravno, ako ih kojim slučajem radi Boseli, onda se baš i ne opuštam, već umaram ).

Nisam rekao da si ti prerastao Zagora, nego to da je Zagor prerastao tebe. Nisi jedini.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17111 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 20/02/2016 : 21:19:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by nagor

quote:

Zašto bih ja prerastao Zagora, pa ja se volim opustiti uz te akcione opuštene epizode ( naravno, ako ih kojim slučajem radi Boseli, onda se baš i ne opuštam, već umaram ).

Nisam rekao da si ti prerastao Zagora, nego to da je Zagor prerastao tebe. Nisi jedini.

Kako god, obično se kaže da nešto prerasteš, ne kužim možda te zagorovske spike.
Nije problem u Zagoru, već u tome što je sve više manje vremena za opuštanje, na žalost.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3463 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 20/02/2016 : 21:21:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message
quote:

quote:

quote:

Kako god, obično se kaže da nešto prerasteš, ne kužim možda te zagorovske spike.
Nije problem u Zagoru, već u tome što je sve više manje vremena za opuštanje, na žalost.

Tko kaže da su stripovi samo za opuštanje.
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 20/02/2016 : 21:22:53  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message
Krugi, zašto se i dalje ne bi mogao opustiti uz Zagora. To što Zagor nije više u svakoj vinjeti stripa odnosno to što priča ima više pravaca ne znači da je Zagor postao teška filozofija. I dalje je sve što si volio kod Zagora tu. Fantastični neprijatelji, western, trash... dodali smo malo povijesnog konkesta, putopisa i zreliji karakter junaka i to je to. ;)

Edited by - nagor on 20/02/2016 21:23:32
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17111 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 20/02/2016 : 21:26:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by Zoroasterixx

quote:

quote:

quote:

Zar tebi nisu?
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3463 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 20/02/2016 : 21:27:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Zar tebi nisu?

Pa mogu biti i izvor inspiracije :)
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17111 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 20/02/2016 : 21:28:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
Nagore, malo si me krivo shvatio, ne mogu se kontinuirano opustiti uz stripove zbog nagomilanih obaveza. To što je Boseli ubacio povijesne podatke ne znači da ima neke zasluge, on je meni osobno vrlo naporan i to je tako. Ukusi!

Edited by - Kruger on 20/02/2016 21:31:11
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17111 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 20/02/2016 : 21:30:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Zar tebi nisu?

Moguće i možda. No meni su stripovi isključivo užitak opuštanja.
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 20/02/2016 : 21:50:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Zar tebi nisu?

Moguće i možda. No meni su stripovi isključivo užitak opuštanja.

Pa i meni,ali ja se bolje opustim uz Bosellijevog Zagora nego uz Buratinijevog,a najviše se opustim uz Nollitinog Zagora lagani uvod u priču s Chichovim ludorijama ma za prste polizat!
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 20/02/2016 : 21:54:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message
Kad bolje razmislim opustim se uz svaki strip koji čitam,jedino ako je bas teško sranje kao Dylan Dog maxi onda se šokiran kako je ovo tako glup pa zasto ja to uopće čitam!
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17111 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 20/02/2016 : 21:58:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
Rahazlam

Ukusi.
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 20/02/2016 : 22:00:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message
quote:

Rahazlam

Ukusi.

Ma znam,ja samo kažem kako je meni!
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 20/02/2016 : 23:33:54  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message
quote:
Originally posted by Rahazlam

Kad bolje razmislim opustim se uz svaki strip koji čitam,jedino ako je bas teško sranje kao Dylan Dog maxi onda se šokiran kako je ovo tako glup pa zasto ja to uopće čitam!

A još više se šokiraš kada se sjetiš da si dao 49 kn za njega.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14713 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 21/02/2016 : 08:00:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message
quote:

Zašto to dati Boseliju, Boseli nije dobar za Zagora, čak štoviše loš. Zagor je bum/kraš/tras junak, a ne junak za neka besmislena filozofiranja.

Apsolutno se ne slažem poštujem tvoj stav ali mislim da se boselli i burattini ne mogu mjeriti, netko ti je spomenuo priču duh iz močvare i nestale istraživače
Znači nebo i zemlja.
Go to Top of Page

Duke Zill
Senior Member

Croatia
1077 Posts

Member since 23/05/2015

Posted - 21/02/2016 : 11:30:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Duke Zill a Private Message
Smatram da na našu ocjenu priča uvelike utječu kritike talijanskih čitatelja.
Naravno, svatko daje svoju ocjenu tek kad pročita priču, ali ipak pri subjektivnoj kritici u podsvijesti ostaje tuđa.
Pogotovo što su Talijani 4 godine ispred nas, pa kritike imaju 4 godine vremena da se usade u našu percepciju priče koju tek trebamo pročitati.
Da je, recimo, ovaj Hellingen, ovakav kakav je, dobio dobru ocjenu od Talijana, da li bi mi dizali galamu? Ili bi pozitivne talijanske kritike, koje su došle do nas, ublažile naše kritike.

Nadalje, sve ovisi i o očekivanjima.
Da je sličan scenarij (uz dosta Buretovih retrospekcija) pisan za nekog negativca kojeg prvi puta vidimo, recimo nekog sci-fi vremenskog putnika ratnika/osvajača iz Atlantide ili Mua koji još misli da traje rat između izgubljenih civilizacija, da li bi se ljudi toliko razočarali ili bi rekli "vidi ovog lika, taj je doveo terminatore u Darkwood, konačno Zagor nekoga ne može pobijediti nego mora bježati"

Očekivanja i talijanske kritike mogu uvelike utjecati, čak i podsvjesno promijeniti subjektivne stavove nas čitatelja.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17111 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 21/02/2016 : 11:37:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by Tonka24

quote:

Zašto to dati Boseliju, Boseli nije dobar za Zagora, čak štoviše loš. Zagor je bum/kraš/tras junak, a ne junak za neka besmislena filozofiranja.

Apsolutno se ne slažem poštujem tvoj stav ali mislim da se boselli i burattini ne mogu mjeriti, netko ti je spomenuo priču duh iz močvare i nestale istraživače
Znači nebo i zemlja.

Ma to je samo klasična priča vezana uz ukus.
Go to Top of Page

tesan07
Starting Member

50 Posts

Member since 08/03/2011

Posted - 21/02/2016 : 13:39:01  Show Profile Show Extended Profile  Send tesan07 a Private Message
Da Burattini imalo valja,pisao bi priče za texa Zbog njega sam i prestao sakupljat Zagora
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 21/02/2016 : 14:57:56  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message
U vezi Burattinija... kad je 2004. Boselli otišao s mjesta urednika Zagora, stari Sergio Burattiniju nije previše vjerovao nego je urednik od 2004. do 2007. bio Canzio, tek nakon što je ovaj otišao u penziju Burattini dobiva poziciju.

Edited by - solar on 21/02/2016 14:58:32
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 21/02/2016 : 15:03:21  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message
Pošto se ljudi bune da ima previše "Zagor-Hellingen topica", ovog ćemo privremeno zaključati.
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.11 seconds. Snitz Forums 2000