Author |
Topic |
|
goran split
Junior Member
Croatia
388 Posts
Member since 21/09/2010 |
Posted - 12/03/2016 : 00:41:48
|
Ugl,virujen da je većina gledala film (a i crtanu seriju),al strip je daleko od toga šta ste vidili
evo jedan komentar sta će najbolje opisat stvar:
In the movie, The Mask (Stanley Ipkiss) doesnt kill people but in the book he is a homicidal maniac, . Even though the comic is violent, there is something comical about. He acts like a cartoon character and he says some funny things. If you ever wondered what it would be like if a Warner Bros. cartoon character existed in our world than read this.
nažalost imam samo ovaj Prvi TPB od Arcudia (gore na slici) i omnibus koji je crtan po filmu/crtiću (doli na slici) mogu reć da se po meni radi o najboljem američkom superjunaku (ako ga se tako moze nazvat)
ako neko ima šta za razmjenu/prodaju od ostala dva omnibusa, TBP Mask returns, ili svešcice spin offa sa Jokerom (Batman) nek se javi Joker/Mask (#1-4, Monthly, May 2000-August 2000)
|
stršljen spašen |
Edited by - goran split on 12/03/2016 00:46:59
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
goran split
Junior Member
Croatia
388 Posts
Member since 21/09/2010 |
|
prop_ovednik
Senior Member
Croatia
1482 Posts
Member since 13/01/2008 |
Posted - 01/04/2016 : 09:39:45
|
Naletio sam davnije na prvi omnibus, pa sam pročitao - iznenadilo me, jer lik s filmskim ima zaista neke minimalne veze (za početak, sam lik Stanleya Ipkisa ne traje predugo :) ). U suštini je to čista zajebancija na površini, ali ima tu dublje pozadine. Većina ekipe koja dobije masku su "luzeri", marginalizirani ljudi koji stoje na nekoj strani i s kojima se svi sprdaju. Pomoću maske liječe frustracije, boli i uzimaju pažnju koja im nije data kao normalnim osobama. U nekom trenutku je to bilo malo i too much za mene, nekako je sve otišlo u ran and gun mode, postalo malo repetitivno (novi vlasnik maske opet radi iste/slične stvari kao prethodni - to opet ukazuje možda da je pravi gazda zapravo Maska, odnosno Big Head), pa sam stao s čitanjem. |
|
|
|
Topic |
|
|
|