Uzas, koji udarac. Kad sam cuo vijest prvo sam provjerio datum jer sam ovih dana bio na godisnjem odmoru pa sam izgubio osjecaj za vrijeme. Nadao sam se da je mozda neka bolesna prvoaprilska sala. Potiskivao sam emocije nekoliko sati, ali kad sam konacno dosao kuci i bacio neizbjezan pogled na police sa stotinama Zagora i Ferrijevim naslovnicama... Uff, sjecanja, nezaustavljiva sjecanja kao nezaustavljiva bujica, a isto tako i suze.
Hvala ti za sve maestro, jer dao si sve Zagoru, najboljem i najvecem strip junaku svih vremena. Pocivaj u miru, maestro.
Imao sam sreću upoznati ga i provesti dan sa takvom veličinom i time je sve ovo još puno teže:(( Divan čovjek i veliki umjetnik. Svaki osjećaj, od suza do smijeha, što si ga udahnuo našem najdražem junaku posljednje hvala. Hvala što sam se zbog tvojih naslovnica navukao na najzdraviju ovisnost. Počivaj u miru FERRI G.
Mislio sam da su me sranja u zadnjih par godina otvrdnula na ovakve vijesti ali prevario sam se. Ona slika koju je Solar postavio na trećoj stranici me pretrgnula i suze su krenule.....
Pročitao sam hrpetinu stripova, svakakvih, ali Zagor je taj koji je bio moj prvi pročitani strip i koji me uvukao u svijet stripa. Odrastao sam uz Zagora. Ferri je tvorac, otac Zagora... duša njegova. Crtao ga je prema svojemu liku i doslovce do smrti. Znali smo već duže vremena da je u godinama i ne baš sjajnoga zdravlja ali svejedno nas je njegov odlazak uspio iznenaditi i u najmanju ruku šokirati. Sa Ferrijem, usudim se reći, umrla je i duša Zagorova. Počivaj u miru maestro, legenda i mnogima od nas naš drugi otac.... i hvala ti na svemu.
Žene gutaju tablete da muškarce ne bi boljela glava
• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Hvala za Zagora, hvala za stripove... hvala za djetinstvo... poćivao u miru, maestro!
„And I know what I want….When the timing is right…Then I'll take what is mine…I am the clansman“ "...gdje god da te život nosi, uvijek moraš znati 'ko si..."
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Počivao u miru Maestro! Zadužio si nas sve. Svemu dođe kraj, no Ferri je ostvario toliko toga i usrećio toliki broj ljudi. Dok je Zagora, duh Ferrija će uvijek biti tu negdje u blizini.
"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him"
Ispunjen život.. Obradovao milijune.. Ostavio nam svog "sina iz mašte".. Do vječnosti.. Ili dok nas ne posjete Akronijani.. Pokoj mu vječni i radost na zelenim nebeskim prostranstvima.. A hvala mu jedino može biti naš nezaborav, to jest vječno gajenje rituala čitanja njegove vizualne i prvenstveno emotivne ostavštine.. Doviđenja, ne zbogom...