Tonka, otvorio si super topic naziva "nevjerovatna priroda", a onda si ga odmah sam počeo offtopičariti i upropaštati...? Kakve veze imaju kazališta i putovi koje su izgradili ljudi sa nevjerovatnom prirodom? Kakve veze ima ova slika ispod ovog puta sa nevjerovatnom prirodom jer je očito da se radi o CGI izrađenoj slici za desktop kompjutera...? Ovaj link koji je murdoc postavio je nešto u kojem smjeru bi ovaj topic trebao ići, zar ne? Znaš što, ajde za kaznu pronađi sliku onog nekog kanjona u Kini koji će svakog od nas svojim zelenilom podsjetiti na krajolik iz Leovog "Betelgeusa"...ja se nikako ne mogu sjetiti kako se taj kanjon zove, a volio bih vidjeti koju sliku istog... Evo i ja ću pridonjeti ovom topicu nekom slikom, samo da se sjetim...
Pošto je ovo sajt o stripovima, ja bih ga započeo sljedećim slikama...ne znam kako se zovu ove prirodne ljepote u Venezueli, ali vjerujem da je upravo ova planinica bila inspiracija za nekoliko Zagorovih epizoda, samo što na vrhu nema nikakve građevine....
....ima tu još jedan cijeli spektar nevjerovatnih prirodnih ljepota koji je poslužio kao krajolik u onom crtiću "Up" ili kako je u HR išao pod naslovom "Nebesa"
Nije fotografija ali govori o planeti Zemlji, nijedan video me nije toliko natjerao na razmišljanje. Gledao sam talijansku verziju, pokušao sam da nađem englesku verziju ali bez uspjeha, drugi link je nešto slično:
Talijanska verzija:
Engleska verzija:
I am tormented with an everlasting itch for things remote. I love to sail forbidden seas, and land on barbarous coasts.
Tonka, otvorio si super topic naziva "nevjerovatna priroda", a onda si ga odmah sam počeo offtopičariti i upropaštati...? Kakve veze imaju kazališta i putovi koje su izgradili ljudi sa nevjerovatnom prirodom? Kakve veze ima ova slika ispod ovog puta sa nevjerovatnom prirodom jer je očito da se radi o CGI izrađenoj slici za desktop kompjutera...? Ovaj link koji je murdoc postavio je nešto u kojem smjeru bi ovaj topic trebao ići, zar ne? Znaš što, ajde za kaznu pronađi sliku onog nekog kanjona u Kini koji će svakog od nas svojim zelenilom podsjetiti na krajolik iz Leovog "Betelgeusa"...ja se nikako ne mogu sjetiti kako se taj kanjon zove, a volio bih vidjeti koju sliku istog... Evo i ja ću pridonjeti ovom topicu nekom slikom, samo da se sjetim...
Slažem se. Iako sam mislio da negdje bi trebao spadati u ovom topicu i te " čudesne " građevine...ali u pravu si. Obrisat ću.