Author |
Topic  |
Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts
Member since 13/07/2013 |
Posted - 25/08/2016 : 13:58:13
|
quote: Originally posted by teller
quote: Originally posted by King Warrior
Da vas pitam nesto: Ukoliko izbornik ne bude po vasem ukusu, da li ste razmisljali da prestanete sa kolekcionarstvom?

kakvo pitanje je to? NIKAD..pa čak ni tada. Zagor je može uništiti neki lošiji crtać naslovnica... pa iskreno i neke Ferrijeve u zadnje vrijeme su bile jako loše i prosiječne.
Vecina Ferrojevih naslovnica je bilo prosjecno...Uvijek mi je bio puno bolji u stripu nego na naslovnicama! |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 25/08/2016 : 14:00:35
|
Kvragu, ako je Laurenti i bude crtao kao na VČ knjigama onda stvarno postoji mogućnost da odustanem od kupovine.  |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
 |
|
Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts
Posted - 25/08/2016 : 14:03:08
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Kvragu, ako je Laurenti i bude crtao kao na VČ knjigama onda stvarno postoji mogućnost da odustanem od kupovine. 
Pa tebi ne valja niko osim Ferrija,Vernija,Nuccia,tebi je i Marcello los crtac! |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 25/08/2016 : 14:08:13
|
quote: Originally posted by Rahazlam
Kvragu, ako je Laurenti i bude crtao kao na VČ knjigama onda stvarno postoji mogućnost da odustanem od kupovine. 
Pa tebi ne valja niko osim Ferrija,Vernija,Nuccia,tebi je i Marcello los crtac!
Nije baš tako, Marcello mi je slab na Zagoru ali zato dosta dobar na Texu. Sada je to nevažno jer su ovdje u pitanju naslovnice, Laurenti mi je koma i mislim da je uz Cassarove najgori mogući izbor, samo dno u Zagor ekipi. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 25/08/2016 : 14:12:21
|
Rubini (ako zaista on bude) se može zahvaliti D.J.-u jer da nije bilo njegovih američkih izdanja u Bonelliju nikad ne bi shvatili koliko je dobar. Ukratko, D.J. je izabrao novog naslovičara! |
 |
|
kucak
Average Member

.jpg)
Niue
757 Posts
Member since 03/02/2011 |
Posted - 25/08/2016 : 14:17:10
|
Trebali su staviti glasanje na njihov web, počujte glas Zagorovih sljedbenika..  |
Ispravljeno! Dok ne smislim nešto bolje.. |
 |
|
Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts
Posted - 25/08/2016 : 15:14:43
|
quote: Originally posted by Rahazlam
Pa tebi ne valja niko osim Ferrija,Vernija,Nuccia,tebi je i Marcello los crtac!
Nije baš tako, Marcello mi je slab na Zagoru ali zato dosta dobar na Texu. Sada je to nevažno jer su ovdje u pitanju naslovnice, Laurenti mi je koma i mislim da je uz Cassarove najgori mogući izbor, samo dno u Zagor ekipi.
Neke epizode,naprimjer Kradjivca sjena je nacrtao odlicno,dok je neke kao maxi Crni osvetnik nacrtao grozno! |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 25/08/2016 : 15:37:36
|
quote: Originally posted by solar
Rubini i to je to.
Njet. 
Onda smo najebali, jer detalje na zidu iza Zagorove sjekire onako može nacrtati jedino Laurenti.
   Ma ne znam ni ja ko je, vec sam kao sumanut guglao i poredio prije svega Zagorove sjekire sa onom na crtezu. Ne podudara se ni sa jednom od onih poznatih. Tacno, ima i Rubini taj knick na US naslovnicama, ali njegov kais sa sjekire je veci i mocniji. I pantalone se ne uklapaju. Zaista, do sada najvise vuce na Laurentija, sve osim sjekire. Piccnielli def nije. Ni Nuccio. Nazalost, jer ova dvojica su po mom misljenju jedini prvoklasni crtaci koji bi odradili posao kako treba. Naravno da se i Rubini nalazi u toj skupini. Sto se tice ostalih, daleko im kuca od naslovnica. U obzir bi onda dosao samo neki externi crtac. Nada umire posljednja, iskreno se nadam da nije Laurenti.
Kada vec spominjemo Laurentija, treba napomenuti da se prije nekog vremena govorilo da je on Bosellijev favorit u trci za naslovnicara. Tada smo mahom odbijali tu tezu, jer Boselli vise nije na Zagoru, po nekoj logici ne bi imao pravo glasa, medjutim, ukoliko se ispostavi da je to zaista Laurenti, onda Boselliju treba dati orden, kao covjeku koji je sahranio Zagora. Ali opet, cisto sumnjam da su u SBE toliko poremeceni. |
 |
|
Darkwood Monty
New Member

.jpg)
236 Posts
Member since 04/01/2015 |
Posted - 25/08/2016 : 15:49:24
|
quote:
Ali opet, cisto sumnjam da su u SBE toliko poremeceni.
Samo ti drži pare u novčaniku, da se slučajno ne okladiš s nekim u tu (ne)poremećenost  |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29655 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 25/08/2016 : 15:49:34
|
Kada vec spominjemo Laurentija, treba napomenuti da se prije nekog vremena govorilo da je on Bosellijev favorit u trci za naslovnicara. Tada smo mahom odbijali tu tezu, jer Boselli vise nije na Zagoru, po nekoj logici ne bi imao pravo glasa, medjutim, ukoliko se ispostavi da je to zaista Laurenti, onda Boselliju treba dati orden, kao covjeku koji je sahranio Zagora. Ali opet, cisto sumnjam da su u SBE toliko poremeceni.
ne Boselliju nego Burattiniju |
 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Posted - 25/08/2016 : 15:52:49
|
quote: Ma ne znam ni ja ko je, vec sam kao sumanut guglao i poredio prije svega Zagorove sjekire sa onom na crtezu.
Linije na Zagorovim nogama su čisti Rubini, a takva je i cijela ruka, sjekira malo manje. Pretpostavljam da je prilagodio svoj stil klasičnom ferrijevskom jer ipak se u SBE boje reakcije fanova. |
Edited by - solar on 25/08/2016 15:54:10 |
 |
|
hamzik
Junior Member

Sweden
406 Posts
Member since 27/04/2012 |
Posted - 25/08/2016 : 16:00:44
|
Linije, pogotovo ostrije linije na rukama, izgledaju ko Rubini. Ali bas zato mislim da se moze raditi o njegovom ucitelju Andreucciju. Ko god od njih dvojice kad bi bio, ja bi bio presretan. |
 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
|
drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4803 Posts
Member since 27/12/2009 |
Posted - 25/08/2016 : 16:15:45
|
Prije bi u toj hipotetskoj situaciji bilo riječ o poremećenosti fanova, ako bi odustali od svog omiljenog junaka, kojeg skupljaju cijeli źivot, zbog sitnice kao što je naslovnica |
Go kneel and weep
|
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19493 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 25/08/2016 : 16:16:25
|
Ako je Andreucci - još bolje, da bar!
dao bog da je Andre... ipak njegovo srce bije i za Zagora.... Nadam se da su i u Bonelliju to prepoznali. Ipak je on nacvrtao MORSKI STRAVU, jedan od najljepše nacrtanih Zagora ikad...možda je on taj most između starijih i novijih Zagor fanova...možda i jedni most. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 25/08/2016 16:20:06 |
 |
|
Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts
Member since 24/12/2010 |
Posted - 25/08/2016 : 16:23:48
|
Ako je Andreucci - još bolje, da bar!
Ne vjerujem, predobro zvuči....dajem glavu da su dali naslovnice nekom od veterana na Zagoru, dakle Laurenti ili Della Monica. A sve upućuje na Laurentija, malo sam gledao naslovnicu za Zagora od VČ, broj 9 Strvinar. Nebo mi je nekako jako slično onome s slike koju su pokrili redovnim izdanjem. |
"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him" |
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19493 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 25/08/2016 : 16:51:57
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
P.S. po komadu naslovnice sto je Bure postavio na fb, a koju je neki lik video u hd verziji, sve su prilike (po tom liku) da je posredi Piccinelli
ako su Andreucci ili Piccinelli...na konju smo.  |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
Gru
Average Member

839 Posts
Member since 07/01/2014 |
Posted - 25/08/2016 : 16:58:30
|
Ljudi, svaka čast na ovom topicu i reakcijama , moji favoriti su Andreucci ili Dela Monica, šteta što za ovo nije otvorena kakva kladionica. Ako je suditi po onoj slici, mislim da ipak nije Laurenti, nema onih njegovih iritantnih crtica, nekako mi vuče na Rubinija, ali na kraju tko bude važno je da dobro obavi posao i naravno da dobijemo nekakav pristojan kolor. |
 |
|
ike666
Average Member

709 Posts
Member since 01/11/2012 |
Posted - 25/08/2016 : 17:36:48
|
Laurentijev izbor bi bio smrtna presuda, jer bi prodane naklade pale odmah drastično, a ne bi sigurno privukao nikoga novoga. Bez obzira na stil crtanja, mora se odabrati jednostavno kvalitetniji crtač |
Rendal Mutant, Tkac, Jednooki Džek, Vatreno oko... |
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Posted - 25/08/2016 : 17:41:06
|
Ma pusti Talijane, više ja vjerujem svojim očima.
I ja sam uveren da je Rubini zbog oštrine preloma linija, ali deblje linije pantalona, senka na istima i pomalo anatomija zgloba su baš karekteristične za Laurentija. Senka više od svega, pošto Rubini nerado koristi takvo nešto na ilustracijama i dosadašnjim naslovnicama. Linije na hlačama isto. Više naginje ka tome da ih nema (ide tanko-tanko sa njima) nego da ih naglašava. |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Posted - 25/08/2016 : 17:47:07
|
Patak, nemoj me strašiti sa Laurentijem.
Što se tiče tih detalja koje ne sliče na Rubinija, nadam se da je to samo prilagođavanje da bi bio sličniji klasičnijem stilu. |
 |
|
doom
stripovi.com suradnik

740 Posts
Member since 28/07/2016 |
Posted - 25/08/2016 : 17:49:44
|
quote: Originally posted by drogsy
Prije bi u toj hipotetskoj situaciji bilo riječ o poremećenosti fanova, ako bi odustali od svog omiljenog junaka, kojeg skupljaju cijeli źivot, zbog sitnice kao što je naslovnica
Laurenti na naslovnicama je isto kao i da je Ferri ostao. Jos znamo kako on fusira kod crteza jer je vidio da mu se moze, buduci da Burattini apsolutno nikoga ne pritisne jer je bitno odrzavati prijateljske odnose. I jos uz to Laurenti isto nije u cvijetu mladosti. Ovaj crtez sigurno nije Piccinellijev, nebi on nacrtao Zagoru prste, a da se ni nokti ne vide |
 |
|
Topic  |
|