forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ferrijev nasljednik - Alessandro Piccinelli
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 33

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 25/08/2016 : 13:58:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

quote:
Originally posted by King Warrior

Da vas pitam nesto:
Ukoliko izbornik ne bude po vasem ukusu, da li ste razmisljali da prestanete sa kolekcionarstvom?

kakvo pitanje je to?
NIKAD..pa čak ni tada.
Zagor je može uništiti neki lošiji crtać naslovnica...
pa iskreno i neke Ferrijeve u zadnje vrijeme su bile jako loše i prosiječne.

Vecina Ferrojevih naslovnica je bilo prosjecno...Uvijek mi je bio puno bolji u stripu nego na naslovnicama!
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 25/08/2016 : 14:00:35  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Kvragu, ako je Laurenti i bude crtao kao na VČ knjigama onda stvarno postoji mogućnost da odustanem od kupovine.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 25/08/2016 : 14:03:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

Kvragu, ako je Laurenti i bude crtao kao na VČ knjigama onda stvarno postoji mogućnost da odustanem od kupovine.

Pa tebi ne valja niko osim Ferrija,Vernija,Nuccia,tebi je i Marcello los crtac!
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 25/08/2016 : 14:08:13  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rahazlam

quote:

Nije baš tako, Marcello mi je slab na Zagoru ali zato dosta dobar na Texu.
Sada je to nevažno jer su ovdje u pitanju naslovnice, Laurenti mi je koma i mislim da je uz Cassarove najgori mogući izbor, samo dno u Zagor ekipi.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 25/08/2016 : 14:12:21  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Rubini (ako zaista on bude) se može zahvaliti D.J.-u jer da nije bilo njegovih američkih izdanja u Bonelliju nikad ne bi shvatili koliko je dobar.
Ukratko, D.J. je izabrao novog naslovičara!
Go to Top of Page

kucak
Average Member

Niue
757 Posts

Member since 03/02/2011

Posted - 25/08/2016 : 14:17:10  Show Profile Show Extended Profile  Send kucak a Private Message  Reply with Quote
Trebali su staviti glasanje na njihov web, počujte glas Zagorovih sljedbenika..

Ispravljeno! Dok ne smislim nešto bolje..
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 25/08/2016 : 15:14:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Rahazlam

quote:

Nije baš tako, Marcello mi je slab na Zagoru ali zato dosta dobar na Texu.
Sada je to nevažno jer su ovdje u pitanju naslovnice, Laurenti mi je koma i mislim da je uz Cassarove najgori mogući izbor, samo dno u Zagor ekipi.

Neke epizode,naprimjer Kradjivca sjena je nacrtao odlicno,dok je neke kao maxi Crni osvetnik nacrtao grozno!
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 25/08/2016 : 15:37:36  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

quote:

quote:

Rubini i to je to.

Njet.

Onda smo najebali, jer detalje na zidu iza Zagorove sjekire onako može nacrtati jedino Laurenti.

Ma ne znam ni ja ko je, vec sam kao sumanut guglao i poredio prije svega Zagorove sjekire sa onom na crtezu.
Ne podudara se ni sa jednom od onih poznatih. Tacno, ima i Rubini taj knick na US naslovnicama, ali njegov kais sa sjekire je veci i mocniji. I pantalone se ne uklapaju.
Zaista, do sada najvise vuce na Laurentija, sve osim sjekire. Piccnielli def nije. Ni Nuccio.
Nazalost, jer ova dvojica su po mom misljenju jedini prvoklasni crtaci koji bi odradili posao kako treba. Naravno da se i Rubini nalazi u toj skupini.
Sto se tice ostalih, daleko im kuca od naslovnica. U obzir bi onda dosao samo neki externi crtac.
Nada umire posljednja, iskreno se nadam da nije Laurenti.

Kada vec spominjemo Laurentija, treba napomenuti da se prije nekog vremena govorilo da je on Bosellijev favorit u trci za naslovnicara. Tada smo mahom odbijali tu tezu, jer Boselli vise nije na Zagoru, po nekoj logici ne bi imao pravo glasa, medjutim, ukoliko se ispostavi da je to zaista Laurenti, onda Boselliju treba dati orden, kao covjeku koji je sahranio Zagora.
Ali opet, cisto sumnjam da su u SBE toliko poremeceni.
Go to Top of Page

Darkwood Monty
New Member

236 Posts

Member since 04/01/2015

Posted - 25/08/2016 : 15:49:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Darkwood Monty a Private Message  Reply with Quote
quote:

Samo ti drži pare u novčaniku, da se slučajno ne okladiš s nekim u tu (ne)poremećenost
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29655 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 25/08/2016 : 15:49:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kada vec spominjemo Laurentija, treba napomenuti da se prije nekog vremena govorilo da je on Bosellijev favorit u trci za naslovnicara. Tada smo mahom odbijali tu tezu, jer Boselli vise nije na Zagoru, po nekoj logici ne bi imao pravo glasa, medjutim, ukoliko se ispostavi da je to zaista Laurenti, onda Boselliju treba dati orden, kao covjeku koji je sahranio Zagora.

ne Boselliju nego Burattiniju
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 25/08/2016 : 15:52:49  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Ma ne znam ni ja ko je, vec sam kao sumanut guglao i poredio prije svega Zagorove sjekire sa onom na crtezu.

Linije na Zagorovim nogama su čisti Rubini, a takva je i cijela ruka, sjekira malo manje. Pretpostavljam da je prilagodio svoj stil klasičnom ferrijevskom jer ipak se u SBE boje reakcije fanova.

Edited by - solar on 25/08/2016 15:54:10
Go to Top of Page

hamzik
Junior Member

Sweden
406 Posts

Member since 27/04/2012

Posted - 25/08/2016 : 16:00:44  Show Profile Show Extended Profile  Send hamzik a Private Message  Reply with Quote
Linije, pogotovo ostrije linije na rukama, izgledaju ko Rubini. Ali bas zato mislim da se moze raditi o njegovom ucitelju Andreucciju. Ko god od njih dvojice kad bi bio, ja bi bio presretan.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 25/08/2016 : 16:05:26  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Ako je Andreucci - još bolje, da bar!
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4803 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 25/08/2016 : 16:15:45  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
quote:

Prije bi u toj hipotetskoj situaciji bilo riječ o poremećenosti fanova, ako bi odustali od svog omiljenog junaka, kojeg skupljaju cijeli źivot, zbog sitnice kao što je naslovnica

Go kneel and weep
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19493 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 25/08/2016 : 16:16:25  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:

dao bog da je Andre...
ipak njegovo srce bije i za Zagora....
Nadam se da su i u Bonelliju to prepoznali.
Ipak je on nacvrtao MORSKI STRAVU, jedan od najljepše nacrtanih Zagora ikad...možda je on taj most između starijih i novijih Zagor fanova...možda i jedni most.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!

Edited by - teller on 25/08/2016 16:20:06
Go to Top of Page

Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts

Member since 24/12/2010

Posted - 25/08/2016 : 16:23:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Leonid a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne vjerujem, predobro zvuči....dajem glavu da su dali naslovnice nekom od veterana na Zagoru, dakle Laurenti ili Della Monica.
A sve upućuje na Laurentija, malo sam gledao naslovnicu za Zagora od VČ, broj 9 Strvinar. Nebo mi je nekako jako slično onome s slike koju su pokrili redovnim izdanjem.

"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him"
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 25/08/2016 : 16:39:39  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Laurenti ili Rubini.
Drago mi je sto vidim da se politika kolora izmenila

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 25/08/2016 : 16:41:00  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
P.S. po komadu naslovnice sto je Bure postavio na fb, a koju je neki lik video u hd verziji, sve su prilike (po tom liku) da je posredi Piccinelli

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 25/08/2016 : 16:51:05  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Ma pusti Talijane, više ja vjerujem svojim očima.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19493 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 25/08/2016 : 16:51:57  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

P.S. po komadu naslovnice sto je Bure postavio na fb, a koju je neki lik video u hd verziji, sve su prilike (po tom liku) da je posredi Piccinelli

ako su Andreucci ili Piccinelli...na konju smo.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Gru
Average Member

839 Posts

Member since 07/01/2014

Posted - 25/08/2016 : 16:58:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Gru a Private Message  Reply with Quote
Ljudi, svaka čast na ovom topicu i reakcijama , moji favoriti su Andreucci ili Dela Monica, šteta što za ovo nije otvorena kakva kladionica.
Ako je suditi po onoj slici, mislim da ipak nije Laurenti, nema onih njegovih iritantnih crtica, nekako mi vuče na Rubinija, ali na kraju tko bude važno je da dobro obavi posao i naravno da dobijemo nekakav pristojan kolor.
Go to Top of Page

ike666
Average Member

709 Posts

Member since 01/11/2012

Posted - 25/08/2016 : 17:36:48  Show Profile Show Extended Profile  Send ike666 a Private Message  Reply with Quote
Laurentijev izbor bi bio smrtna presuda, jer bi prodane naklade pale odmah drastično, a ne bi sigurno privukao nikoga novoga.
Bez obzira na stil crtanja, mora se odabrati jednostavno kvalitetniji crtač

Rendal Mutant, Tkac, Jednooki Džek, Vatreno oko...
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 25/08/2016 : 17:41:06  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ma pusti Talijane, više ja vjerujem svojim očima.

I ja sam uveren da je Rubini zbog oštrine preloma linija, ali deblje linije pantalona, senka na istima i pomalo anatomija zgloba su baš karekteristične za Laurentija.
Senka više od svega, pošto Rubini nerado koristi takvo nešto na ilustracijama i dosadašnjim naslovnicama. Linije na hlačama isto. Više naginje ka tome da ih nema (ide tanko-tanko sa njima) nego da ih naglašava.

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 25/08/2016 : 17:47:07  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Patak, nemoj me strašiti sa Laurentijem.

Što se tiče tih detalja koje ne sliče na Rubinija, nadam se da je to samo prilagođavanje da bi bio sličniji klasičnijem stilu.
Go to Top of Page

doom
stripovi.com suradnik

740 Posts

Member since 28/07/2016

Posted - 25/08/2016 : 17:49:44  Show Profile Show Extended Profile  Send doom a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by drogsy

quote:

Prije bi u toj hipotetskoj situaciji bilo riječ o poremećenosti fanova, ako bi odustali od svog omiljenog junaka, kojeg skupljaju cijeli źivot, zbog sitnice kao što je naslovnica

Laurenti na naslovnicama je isto kao i da je Ferri ostao. Jos znamo kako on fusira kod crteza jer je vidio da mu se moze, buduci da Burattini apsolutno nikoga ne pritisne jer je bitno odrzavati prijateljske odnose. I jos uz to Laurenti isto nije u cvijetu mladosti.
Ovaj crtez sigurno nije Piccinellijev, nebi on nacrtao Zagoru prste, a da se ni nokti ne vide
Go to Top of Page
Page: of 33 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000