forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ferrijev nasljednik - Alessandro Piccinelli
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 33

1Euro
Advanced Member

12617 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 26/08/2016 : 21:12:51  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
možda bi Verni bio dobar izbor za crtanje naslovnica.....ipak je njegov crtež najsličniji Ferriju....
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 26/08/2016 : 21:17:19  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

slažem se...samo Ferrijev Zagor je pravi Ferri..
ali maestra više nema i šta sad...
sin Davide nema dara za crtanje več za biznis...
Ček da su dali Nucciu nebi nacrtao istog Zagora ko Ferri..
Nuccio crta Zagora pretrganog u struku iako je najsličniji Galienovom stilu...
jedno razdoblje Zagora je završeno, prije to priznali bolje za sve...
ja sam se sa tim pomirio, meni je važno da Zagor živi dalje, naslovnica je važna ali nije presudna...
mene brine sadržaj, ne toliko crtaćki koliko scenaristički...
Piccinelli je neki mix Ferrijevskog i Rubinijevskog stila...možda zadsovolji večinu-sve sigurno ne...
svi nisu bili zadovoljni ni sa Ferrijem, neki ga čak nisu voljeli...
Novi crtać se prihvatio nezahvalnog posla...na Texu je odlično plaćen a na Zagoru će mu visit uteg Ferrijevog nasljednika..
Dajmu mu priliku par naslovnica, dajmo vidit kako crta Zagora u krupnom planu...
a da je vrhunski crtać valjda nije dvojba..pa čovjek je u Tex staffu a tamo ne primaju šupčine.
Šteta Vernija, čovjek voli Zagora i praktično je naućio crtati preko istog...sa malo dinamike u crtežu bio bi odličan..
Sad su ga stavili uz Sediolija da ovog skine sa navike crtanja jajastih glava..

Vernijem protiv jajastih glava.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 26/08/2016 : 21:29:20  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
Svaki put kada neko napiše kako bi voleo da Verni crta naslovnice jer je najsličniji Feriju jedna vila izvrši samoubistvo zbog neukusa.

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9568 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 26/08/2016 : 21:33:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by karven

Svaki put kada neko napiše kako bi voleo da Verni crta naslovnice jer je najsličniji Feriju jedna vila izvrši samoubistvo zbog neukusa.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12617 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 26/08/2016 : 21:39:48  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:

o ukusima se ne raspravlja (de gustibus non est disputandum)

Edited by - 1Euro on 26/08/2016 21:42:45
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21765 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 26/08/2016 : 21:44:13  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:

+1

Markose,do neba ti hvala!!!
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12617 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 26/08/2016 : 21:55:49  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
pa čuj meni se sviđa taj neki Vernijev retro/vintage stil, koji nije previše moderan,sofisticiran, kompliciran,....gdje Zagor liči na Zagora, Chico na Chicota itd...i to mi je najvažnije a ne zanima me kako je npr detalje netko nacrtao na nekoj Mumiji, brodu, gdje sve izgleda ko iz neke fotografije, sve osim Zagora, kojeg ne znaju pogoditi (pa mu crtaju sve preveliko (preveliki znak, preveliki pištolj, preveliki mišiči, predugačka kosa,...)
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 26/08/2016 : 22:01:12  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
Urami si onda jednu sliku Ferijevog Zagora pa je onda gledaj svaki dan umesto da bacaš pare na nove stripove

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12617 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 26/08/2016 : 22:16:17  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
meni ovi crteži liče na Darkwood i Zagora kakvog želim čitati (najbolji je Zagor,čija se radnja događa u darkwoodu, sa indijancima itd....) ovi nekakvi pokušaji gdje se zagora vuče po nekakvoj južnoj Americi, pa gdje se bori sa nekakvim negromantima i slične pizdarije NE MOGU DA SMISLIM, zato može neki crtač crtati Mumiju godinu dana, pa me neče impresionirati.....
Ja sam takav čovjek, znam šta volim i od toga ne odstupam. A volim uvijek jednostavne stvari i ne volim eksperimentirati.
Ja jedem pizzu, čevape,dunajski i pomfrit,....i to je za mene vrh kulinarike. A tamo može doči dvadeset kuvara sa nekakvog "Le Cordon Bleu" škole i eksperimentirati sa ukusima, bojama, filozofirati bla bla bla,...DŽABE,99% mi se neče svidjeti, jer sam navikao na okus pizze, čevapa,...i ne zanima me ništa drugo, ništa drugo ne toleriram, ne želim proširivati obzorje itd,...mogu jedino da poludim i bacim to jelo nekome u lice, opsujem kuvara, razbijem tanjur ili dva i napustim restoran, i neče (ni ne želim) se nikada promjeniti. Jako sam temperamentan, imam kratak fitilj tako na forumu kako i u životu i za mene postoji samo jedno "my way or a highway".

A sada uživajte u Vernijevim majstorijama:

Go to Top of Page

Nebojša
Starting Member

Serbia
84 Posts

Member since 21/10/2015

Posted - 26/08/2016 : 22:16:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit Nebojša's Homepage  Send Nebojša a Private Message  Reply with Quote
Pici se oglasio na FB, zahvalio se Morenu i onom drugom (#":(5?!)- što govori da ga je Moreno "progurao", a ne nekakva vlada u senci, masoni ili veće staraca

"Le cose da dire sono tante..ma in questo momento non c'è penna nè matita per descrivere o disegnare quello che provo..volevo solo ringraziare tutti voi, lettori e appassionati, colleghi e amici per avermi dedicato un pò del vostro tempo,oggi..i messaggi da leggere sono molti e quelli che ho già letto sono tutti colmi di passione e affetto verso il nostro Zagor..ma di questo non avevo dubbi!! Il mio compito ora è cercare di ripagare con tutto l'impegno possibile la fiducia che mi è stata data( un grazie di cuore a Moreno Burattini e Michele Masiero e alla SBE tutta) e cercare di conquistare la fiducia di Voi lettori,passo dopo passo..con il pensiero costante rivolto a chi ha reso possibile tutto questo: Sergio Bonelli e Gallieno Ferri!
Di tempo per parlare ce ne sarà, a cominciare da Narni Comics & Games, settimana prossima!
Un saluto,
Alessandro Piccinelli"

Inače, još jednom - odličan izbor.
Naravno, po meni, ne bi bilo greške ni sa Nučijem i Rubinijem, ali i ovako je odlično

the man without fear
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19538 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 26/08/2016 : 22:21:44  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

quote:

+1

i ti se javljaš ante moj...
Verni se u nijednoj kombinaciji ne može pojavit u "samo dobri stripovi" biblioteci...
Čovjek jednostavno predobro crta...čak i sa Sediolijem u tandemu je nedostižan crtaćki virtuoz za tamo neke suzumi-takeumi crtaće...

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!

Edited by - teller on 26/08/2016 22:26:12
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12617 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 26/08/2016 : 22:25:56  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:

Urami si onda jednu sliku Ferijevog Zagora pa je onda gledaj svaki dan umesto da bacaš pare na nove stripove

ne trebaš mi davati predloge, znam ja dobro šta je dobro za mene, a novi Zagor je ionako sranje.
Recimo kod Extra serije ide Pekvot (jedna od najboljih epizoda IKADA) dok paralelno u redovni seriji ide neko sranje sa Amazonkama, koje imaju nekakav "Marty misterija" pištolj, voze se podzemnom železnicom itd......možeš misliti kako se osječam, dok to čitam.....da sam bar u restoranu pa da mogu opsovati kuvara, razbiti tanjur ili dva, i nabiti šakom u nos konobara, pa da se osječam bolje.
Kada če ova glupa, glupa, bijedna, dosadna južnoamerička saga završiti, i taj lov na tog dosadnog Dextera,...pa da opet Zagor dođe u Darkwood.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19538 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 26/08/2016 : 22:29:15  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by 1Euro

quote:

ne trebaš mi davati predloge, znam ja dobro šta je dobro za mene, a novi Zagor je ionako sranje.
Recimo kod Extra serije ide Pekvot (jedna od najboljih epizoda IKADA) dok paralelno u redovni seriji ide neko sranje sa Amazonkama, koje imaju nekakav "Marty misterija" pištolj, voze se podzemnom železnicom itd......možeš misliti kako se osječam, dok to čitam.....da sam bar u restoranu pa da mogu opsovati kuvara, razbiti tanjur ili dva, i nabiti šakom u nos konobara, pa da se osječam bolje.
Kada če ova glupa, glupa, bijedna, dosadna južnoamerička saga završiti, i taj lov na tog dosadnog Dextera,...pa da opet Zagor dođe u Darkwood.

vidiš, ni mene amazonke nisu oduševile ali mi taj početak Bahie zanimljiv,...ne možeš sad cijelu sagu svrstat kao nezanimljivu....
Meni Pekot nije bio ni nije ništa posebno, čast Ferriju i nostalgiji ali skoro svaki novi Zagor mi je bolji od onih iz extra edicije...
o ukusima se...-sam si to rekao.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 26/08/2016 : 22:37:20  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Meni Pekot nije bio ni nije ništa posebno, čast Ferriju i nostalgiji ali skoro svaki novi Zagor mi je bolji od onih iz extra edicije...

Telleru, ti svakog dana u svakom pogledu sve više napreduješ...
Go to Top of Page

rivendel
Starting Member

Bosnia and Herzegovina
53 Posts

Member since 28/11/2004

Posted - 26/08/2016 : 23:01:13  Show Profile Show Extended Profile  Send rivendel a Private Message  Reply with Quote

Go to Top of Page

Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts

Member since 20/05/2014

Posted - 26/08/2016 : 23:05:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Dukidule a Private Message  Reply with Quote
To ono: "Pronađite razliku"?

Za koga ja navijam samo je moja stvar.
A ljubav je jedna, jedina...
Go to Top of Page

Darkwood Monty
New Member

236 Posts

Member since 04/01/2015

Posted - 26/08/2016 : 23:13:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Darkwood Monty a Private Message  Reply with Quote
Marco Verni...
Fascinantna je količina pljuvačke koju taj čovjek prima na ovom forumu unazad nekoliko godina...
Još je fascinatnije naletjeti na stare topice koji datiraju sa početkom Vernijeve crtačke karijere gdje ste pak mahom padali u trans na "novog Ferrija", a onda je čovjek lošije crtao nego danas...
Kroz koju godinu, kad i meni sazrije crtački (ne)ukus, pridružit ću se i ja u anti-Verni koaliciju sa Str.com

Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 26/08/2016 : 23:25:19  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
Verni je meni uz Nuccia najbolji bija izbor ali nadam se kada Zagor dode na sljedecoj naslovnoj u krupni plan da ce pogoditi facu tj facu Ferrija
Verni je ionako reka da nezeli naslovnice crtati

GALLIENO FERRI

Edited by - markotamara on 26/08/2016 23:27:19
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17119 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 26/08/2016 : 23:27:05  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Točno tako, sranje na kvadrat, nevjerojatno što su utrpali u Zagora, a ta hvaljena JA saga stvarno je obični ćorak.
Go to Top of Page

gerilac1
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1453 Posts

Member since 24/08/2013

Posted - 26/08/2016 : 23:41:46  Show Profile Show Extended Profile  Send gerilac1 an AOL message  Send gerilac1 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by velka031

quote:

quote:

Točno tako, sranje na kvadrat, nevjerojatno što su utrpali u Zagora, a ta hvaljena JA saga stvarno je obični ćorak.

ni meni JA saga ne paše nikako, a koliko su je samo hvalili to je čudo jedno

Junak stavlja na kocku cak i prst!
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10859 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 26/08/2016 : 23:44:35  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Danas sam dozivio juzno-dalmatinsku odiseju i dodjem u apartman i otvorim
topik da vidim sta je novoga sa coveristom.. i voilà!
Izvrsno!
Dobar izbor!
Ja zadovoljan sa svime.
Prvi cover Zagora je bio u krupnom planu i preblizu, a drugi crtac sa prvim coverom odzoomiran u pozadinu. 😋
Vrijeme ce pokazati svoje…
Kolorista bi mogao smanjiti te kricave boje po mjesecini, cak i da je cover u nocnim tonovima plave, sive ne bi smetalo. Tu se treba angazirati na tonovima kolora ovisno o izvoru svjetla.
Tex je dokaz. Odnosno njegova kosulja.

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"

Edited by - emirem on 26/08/2016 23:46:36
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 26/08/2016 : 23:48:39  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Ja sam za sada pročitao samo prvu priču iz odiseje. Čekam jesen i godišnji da mogu ostatak riješiti u komadu, nije valjda da ću ga potrošiti bezveze.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10859 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 26/08/2016 : 23:57:22  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
I kako sjori pizzajzle nisu vidjele da Picci(naski:"Piči" odmilja) nije nacrtao traku, vezicu koja veze futrolu uz nogu. c-c-c-c-c! 😜

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

zackoljicofil
New Member

211 Posts

Member since 10/04/2016

Posted - 27/08/2016 : 00:20:29  Show Profile Show Extended Profile  Send zackoljicofil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darkwood Monty

Marco Verni...
Fascinantna je količina pljuvačke koju taj čovjek prima na ovom forumu unazad nekoliko godina...
Još je fascinatnije naletjeti na stare topice koji datiraju sa početkom Vernijeve crtačke karijere gdje ste pak mahom padali u trans na "novog Ferrija", a onda je čovjek lošije crtao nego danas...
Kroz koju godinu, kad i meni sazrije crtački (ne)ukus, pridružit ću se i ja u anti-Verni koaliciju sa Str.com

Ali su se ljudi nadali, pošto je bilo pretežno mlad crtač, jelte, da će se potruditi da malo popravi dinamičnost, živost crteža, a ostavim to nešto Ferijansko u sebi, ali on je, nauštrb toga, postao napadno Ferijevski, a dinamikom crteža gotovo da se nije ni bavio.
Go to Top of Page

zackoljicofil
New Member

211 Posts

Member since 10/04/2016

Posted - 27/08/2016 : 00:24:00  Show Profile Show Extended Profile  Send zackoljicofil a Private Message  Reply with Quote
Jednostavno, Verniju je i tada falilo mnogo toga, ali su mu ljudi želeli dati podršku pa da popravio ono što ne valja, međutim, on je usavršavao ono što valja, a time su ljudi već bili zadovoljni, a ono ključno što mu nije štimalo, ne štima mu ni dan danas.
I Verni će tako celu svoju karijeru provesti u senci toga da je Ferijev plagijat, i nikako neće ostati trajno ubeležen u istoriju italijanskog stripa, jer mu je jedina pozitivna osobina, i jedini argument njegovih obožavalaca to da njegov crtež liči na Ferijev.
Go to Top of Page
Page: of 33 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.36 seconds. Snitz Forums 2000