forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ferrijev nasljednik - Alessandro Piccinelli
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 33

ike666
Average Member

709 Posts

Member since 01/11/2012

Posted - 28/08/2016 : 22:04:18  Show Profile Show Extended Profile  Send ike666 a Private Message  Reply with Quote
Kada gledam ove dvije stranice, vidim da je moglo biti puno gore.
Sorry dečki, ali meni ova Rubinijeva naslovnica nikako ne sjeda. Kao da ju je nacrtao na brzinu.
Kod Piccinellija se vidi trud i detaljnost, iako je sam Zagorov lik najlošiji dio naslovnice, ne samo zbog face.

Rendal Mutant, Tkac, Jednooki Džek, Vatreno oko...
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25994 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 28/08/2016 : 22:05:11  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poncho

Au Rubini dragi, ko Mikica u najboljim danima.

Pićineli odiše svojim učiteljem Villom, lik je puni pogodak.

Upravo to.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25994 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 28/08/2016 : 22:06:46  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rahazlam

Koje je ovo izdanje,Zagor protiv Supermika??

Topic ispod ovog.

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=46244

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 28/08/2016 : 22:07:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Obožavam Rubinija, no podsjetio me na one grozne naslovnice iz zlatne serije.
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 28/08/2016 : 22:10:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

quote:
Originally posted by Rahazlam

Koje je ovo izdanje,Zagor protiv Supermika??

Topic ispod ovog.

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=46244

Pa ne čitam svaki topic,inace taj topic uopće i ne otvaram!
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19536 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 28/08/2016 : 22:33:03  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Rubini je precijenjen...
Ne kazam da je los ali Tu sa Supermajkom je fulao...
Izrazi lica su Zagora Supermajka su ko dva ludaka..
Plus ova pozicija SM nogu je takva da padaju oba ko hruske zrele na tlo...
Plus ti Zagorovi misici i bicepsi su takvi ko da ga su popikale pcele pa je sav u bulama golemim.
Ajde iskreno ne mozete to hvalit pa pljuvat Piccinellija..
Vidjeli smo vec Piccinellijevog Zagora u krupnom planu nacrtanog i dobar je..
Villin ucenik je vama los?...Zaboravite lice Zagora Ferrijevog, bilo pa proslo...
Za nostalgiju po Ferriju imate klasike i extra ediciju...ova redovna krece sa novim naslovnicarem...pomirite se sa tim ili ostavite tog Zagora iz protesta...mozda netko pocne sa njim bas zbog Piccinellija.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

bubo
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1399 Posts

Member since 16/02/2008

Posted - 28/08/2016 : 23:07:34  Show Profile Show Extended Profile  Send bubo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by senokute

U pravu si King,evo ova zadnja rubinijeva,,, face malo traljavo nacrtane,
antistripovska poza kod supermajkovih nogu,, dobro pa se ovako ovaj krimi završio,, mislim svaka čast rubiniju, cjenim ga mnogo
ali piccinelli je jednostavno veća picajzla

ova poza sa super majkom kao da je uzeta iz igrice taken ili nešto slično,,,što se mene tiče obojica su mi ok izbor ali ništa više od toga,,zaista se teško naviknuti na moderniji pristup ,,jer biti će ovo nabildani zagor ,kao što je ovde u obe naslovnice slučaj,,, ovakav zagor nema šanse da skače po lijanama))))nuccio i wenturi bi mi bili najbolji izbor,, toricelli ,dela monica također..
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 28/08/2016 : 23:23:00  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Ilustracija koju je Piccinelli napravio za Burattinijevu scenarističku obljetnicu
Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 28/08/2016 : 23:53:12  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
meni Rubini na naslovnici ne pase dok je u stripu nesto ipak drugo

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4668 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 29/08/2016 : 00:10:56  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
Picineli mi se inace svidio do sada, ali na ovoj naslovnici mi je zagorova faca lose ispala. Inace je ok.
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4668 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 29/08/2016 : 00:12:46  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
A Rubini mi je i pocetku bio dobar,ali sad mi je s vremenom sve gori
Go to Top of Page

Mali Vuk
New Member

176 Posts

Member since 24/05/2016

Posted - 29/08/2016 : 00:13:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Mali Vuk a Private Message  Reply with Quote
Malo mi je ruka "prenapucana". Picinelijev Zagor mora da jede dobre i kvalitetne zivotinjske proteine. :)
Go to Top of Page

Mali Vuk
New Member

176 Posts

Member since 24/05/2016

Posted - 29/08/2016 : 00:15:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Mali Vuk a Private Message  Reply with Quote
Nemrem se naviknuti na novog crtaca naslovnica, Mr. Piccinellia. Mozda s vremenom...
Go to Top of Page

kucak
Average Member

Niue
757 Posts

Member since 03/02/2011

Posted - 29/08/2016 : 00:52:41  Show Profile Show Extended Profile  Send kucak a Private Message  Reply with Quote
Da svatko ima isti ukus i isto razmišljanje gdje bi to vodilo. U robotiku. Pa u redu je da se nekome nova naslovnica sviđa ili nekome ne sviđa. Što je objektivno? Upravo ono što je King rekao - ono što srce voli. Teško da će ovdje itko ikome dokazati zašto je jedan crtač bolji od drugoga, ili obratno. Jednostavno, nemamo znanja za taj čin. Ono što možemo i radimo je da se trudimo ono "objektivno" iz nas iznijeti na forum, te da se radi toga ne bi nitko trebao žestiti ili uznemiravati. Ja recimo volim Torricellija, nije izabran i što ću nego čestitati pobjedniku i zaželjeti mu svu sreću ovoga svijeta. Ali teško da će netko od nas presuditi je li bolji Rubini, Piccinelli, Torricelli, Verni ili netko peti. Ali imamo svi pravo da nam se Piccineli sviđa ili ne sviđa.
Možemo raspravljati kao navijači na nogometnoj utakmici - zašto netko nije dodao, zašto nije otvorio prostor itd. Ali nitko od navijača nije kompetentan za to (osim ako nema UEFA PRO licencu). Nije to poanta - poanta je da svaki navijač ima pravo na svoju "objektivnost". Zato je na utakmici, jer voli nogomet. I kritizira ili voli nekog igrača zato što voli svoj klub. Tako i svaki Zagorov čitalac voli to Sveto izdanje. A ljutiti se na nekoga što iznosi svoje mišljenje i osjećaj, jer voli to Sveto izdanje - nije lijepo, u najmanju ruku, a ni pristojno.
Najvažnije - sretno Piccinelliju!
Poviknut ću nekada s tribine ako bude sebičan u dodavanju ili ne izađe na vrijeme iz ofsajda.
Ali on igra za moj najdraži klub, za kojega će i moji sinovi, ako Bog da, navijati.

Ispravljeno! Dok ne smislim nešto bolje..
Go to Top of Page

nellesky
Junior Member

412 Posts

Member since 25/08/2009

Posted - 29/08/2016 : 07:17:38  Show Profile Show Extended Profile  Send nellesky a Private Message  Reply with Quote
Doista nemam ništa protiv Pičija,čak naprotiv, niti mi je Rubini omiljeni crtač,ali osjećam moralnu obavezu da reagujem kada neko promovira kič na uštrb umjetnosti. Nalaziti mane Rubinievoj naslovnici,a u korist Pičijeve je blago receno vulgarno neznanje. Te dvije naslovnice su neuporedive,dva različita univerzuma.
Jasno mi je da su gomila, iliti masa, i umjetnost nespojivi. Rubinijeva naslovnica je umjetnost u odnosu na Pičijevu,koja je kič za mase.To su likovni zakoni. Ja ih ne izmišljam,ja ih samo konstatujem.
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 29/08/2016 : 08:51:20  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
Čime se baviš? Stvarno me zanima.

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 29/08/2016 : 09:05:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote
Meni je Rubinijeva naslovnica puno bolja od Picinelijeve.
I pokreti i kolor i stilski.

Obojica su mi odlicni crtaci.
Mada, tesko mi je da progutam naslovnice koje nisu ferrijevske.
Ja bi licno vise voleo da je novi naslovnicar Nuccio, Torricelli ili Verni.
Mada, to bi zadovoljilo samo nas tradicionaliste i nostalgicare.
Razumem i politiku SBE da mora da ide u korak sa vremenom i da modernizuje Zagora.
Ali ovo je za mene potpuni kraj sto se tice onog naseg starog dobrog Zagora na kojeg smo navikli.
Do skoro smo imali starog Zagora bar na Ferrijevim naslovnicama dok medju koricama neki novi modernizovani,neprepoznatljiv Zagor u vecini slucajeva.
Za tradicionaliste je onaj stari Zagor umro. Sad se rodio neki novi Zagor. Videcemo kako ce sve ovo proci.
Picineli i Rubini i ostali crtaci furaju svako svoj crtacki stil i sad je Zagor raznoliki paprikas i covek se pogubi u svim tim crtackim stilovima.
Ja licno ne kupujem gomilu Zagora bas zbog tih razlicitih stilova.
Nisam pesimista, ali mislim da je ovo sumrak Zagora. Ovakav kakav je Zagor, ne svidja mi se. Jebi ga. Meni se ne svidja, nekom se svidja, i to je to.
Uvek cu se radje vracati Zlatnoj Seriji i LMS nego ovim novim epizodama.

Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7144 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 29/08/2016 : 09:16:56  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Eh Nellesky, lijepo si to srocio. Neki ne zele prihvatiti da ima i objektivnosti u svemu tome. Meni je npr. prije 13 godina Andreuccijev crtez u Morskoj stravi bio za 8 od 10 jer sam se palio na Ferrijev crtez i tocka. Onda sam jos malo procitao raznih stripova i kad sam ponovo uzeo Morsku stravu u ruke shvatio koliko ustvari taj covjek rastura.

Ja da imam imalo smisla za biznis pravio bi variant covere americkog Zagora sa Vernijem kao crtacem naslovnica, pa nek se uziva.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

kucak
Average Member

Niue
757 Posts

Member since 03/02/2011

Posted - 29/08/2016 : 09:23:28  Show Profile Show Extended Profile  Send kucak a Private Message  Reply with Quote
Sorry ako je off topic. Bio sam citao prije godinu, dvije, tri, ne znam tocno, jedan od forumasa je slao svoje crteze u Bonelli da ga prime za crtaca. Sad me podsjetio nick Zeljko Ferri. Je li to bio Zeljko i sto se s tom pricom dogodilo na kraju? Bas me zanima, a ne mogu naci prepisku.

Ispravljeno! Dok ne smislim nešto bolje..
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 29/08/2016 : 09:48:43  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Zaista mi je neshvatljivo kako se ovakve naslovnice mogu nazvati "kicem", ali ok, svako ima svoje misljenje. Nadam se da ce nas Piccinelli u buducnosti obradovati ovakvim i slicnim naslovnicama:

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 29/08/2016 : 09:54:41  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kucak

Sorry ako je off topic. Bio sam citao prije godinu, dvije, tri, ne znam tocno, jedan od forumasa je slao svoje crteze u Bonelli da ga prime za crtaca. Sad me podsjetio nick Zeljko Ferri. Je li to bio Zeljko i sto se s tom pricom dogodilo na kraju? Bas me zanima, a ne mogu naci prepisku.

Evo ovdje možete govoriti o tome:
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45742
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 29/08/2016 : 10:17:10  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
I Rubini i Piccinelli su crtači kojima ostali iz Zagorovog staffa mogu samo cipele da ližu. Zahvaljujte dragome Bogu što nije izabran Verni, Laurenti, pa ni Nuccio za kojeg sam i ja navijao pored pored Piccinellija i Rubinija.
Jer, Piccinelli ne samo što je pogodio u srž svakom tablom u Huronima i ilustracijama što ih je postavio po mreži te možemo odahnuti i reći da će Zagor nakon prvih par nategnutih naslovnica imati hebeno moćne korice, već je i znak da je SBE ovim izrazio volju da se serijal malo digne jer je primenjen isti metod kao i kod Texa - nakon opšte prihvaćenog tradicionalističkog crteža (Galep/Ferri) u naslovnicama prešlo se na Villu/Villinog učenika. Piccinellijev stil poštuje klasicističke manire ali detaljima, kadriranjem i kvalitetom priziva nove klince. Jbt ja ne volim Texa ali sam kupio nekih pedesetak komada samo zato jer je Villa grafički kreten!

Zato prestanite da cmizdrite i zahvalite dragom Bogu što ste doživeli da vidite ovu prekretnicu. Verni bi Zagora pokopao, isto tako i Nuccio ili Torricelli ili bilo ko drugi. Piccinelli je obrok čiji recept već decenijama drži serijal na nogama...i manite se mlaćenja prazne slame (buhuhuhu nije Rubiiiniiiiiii...mrnjaaaaaaaaaaaaaaaašmrrrrrc nije kao kod Ferrija....buaaaaaaaaa Zagor ima mišiće! Pa ne trebaju mu oni za kidanje lanaca i veranje po drveću buaaaaaaaaaaaa)

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”

Edited by - PijaniPatak on 29/08/2016 10:18:46
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29657 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 29/08/2016 : 10:20:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

Jbt ja ne volim Texa ali sam kupio nekih pedesetak komada samo zato jer je Villa grafički kreten!

što je grafički kreten?
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 29/08/2016 : 10:22:39  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
U pozitivnom smislu. Vidim mu naslovnicu, imam neodoljivu potrebu da kupim svesku makar je ne pročitao

edit: kreten jer toliko dobro crta da me tera da kupim šta me ne zanima

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”

Edited by - PijaniPatak on 29/08/2016 10:23:55
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 29/08/2016 : 10:27:04  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

quote:
Originally posted by PijaniPatak

Jbt ja ne volim Texa ali sam kupio nekih pedesetak komada samo zato jer je Villa grafički kreten!

što je grafički kreten?

Go to Top of Page
Page: of 33 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000