Author |
Topic  |
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 29/06/2016 : 11:48:00
|
Najbolji slovenski nogometni sudac Damir Skomina sudit će susret četvrtfinala na Europskom prvenstvu u Francuskoj između Walesa i Belgije u petak u 21,00 sat u Lilleu. To će biti njegova četvrta utakmica na ovom europskom prvenstvu na kojoj je glavni sudac. Uefa je odlučila i da će drugi susret između Poljske i Portugala u Marseillu u četvrtak suditi Nijemac Felix Brych. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
 |
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6228 Posts
Member since 29/02/2012 |
|
tex2
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
33527 Posts
Member since 17/09/2006 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 29/06/2016 : 14:54:16
|
Kapetan austrijske nogometne reprezentacije, lijevi branič engleskog prvaka Leicester Cityja Christian Fuchs (30) objavio je u srijedu kako se povlači iz nacionalne selekcije. "Utakmica protiv Islanda je bila moja posljednja za austrijsku reprezentaciju. Ponosan sam na godine provedene u crveno-bijelo-crvenom dresu, a momčadi želim sve najbolje u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Nacionalna momčad ostvarila je veliki napredak posljednjih godina o čemu svjedoči i to da smo se po prvi izborili za nastup na EURU na travnjaku. Znam da igre u Francuskoj nisu bile na zadovoljavajućoj razini, ali bez obzira na to iskustvo igranja na EURU je bilo nešto posebno. Imao sam čast voditi momčad na terenu u ulozi kapetana i stvarno sam uživao u atmosferi", objavio je Fuchs putem svoje Facebook stranice. Fuchs je tijekom posljednjih 10 godina upisao 78 nastupa uz jedan pogodak za Austriju. |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
|
tihomirduras
Senior Member

1848 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 29/06/2016 : 17:27:22
|
pogledao sam većinu utakmica, i definitivno najlošije prvenstvo do sada ka-ta-stro-fa koja glupost sa ovim prolaskom 3 reprezentacije svi su kalkulirali već nakon prvog kola, ispali su moji favoriti i sad navijam za njemačku |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 29/06/2016 : 19:07:50
|
Nadam se da će iduće prvenstvo ići po starom sustavu, više nema razloga držati se ovakvih Platinijevih izmišljotina. |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7531 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 29/06/2016 : 20:12:45
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Nadam se da će iduće prvenstvo ići po starom sustavu, više nema razloga držati se ovakvih Platinijevih izmišljotina.
Nigdje veze, sjećam se ovog formata sa svjetskih prvenstava. Ovo je po meni pun pogodak s formatom. Šta bi ti, samo da su ko na traci svako prvenstvo reprezentacije iz lige petice među 8. Da nije ovog formata ne bi vidjeli najljepše priče prvenstva kao što su Island, Mađarska ili Wales. |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29660 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 29/06/2016 : 20:33:28
|
Na SP-ima je još nekako išlo jer je kvaliteta bila raspoređena na sve kontinente, treba se samo sjetiti kako su dobro igrali Kamerun 1990. pa Nigerija i S. Arabija 1994. U Europi nema toliko kvalitete da bi sudjelovale 24 momčadi, pa to je skoro polovina svih država na kontinentu. Ovo prvenstvo je prepuno taktiziranja i kalkuliranja što je kontraproduktivno za sam nogomet, a svi favoriti su prošli skupinu jer je bilo nemoguće ispasti. Island i Wales bi možda prošli na prvenstvo i po starom sustavu jer su bili 2. u svojim kvalifikacijskim skupinama, Mađarska sigurno ne bi pošto je bila 3., ali čisto sumnjam da bi netko žalio za njom. |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29660 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7531 Posts
Posted - 29/06/2016 : 22:48:19
|
quote: Originally posted by supermark

Plavi su se kvalificirali na Euro 2016, žuti nisu
Pa oduzmi 8 manjih zemalja koji su rjeđe na Euru isto će se sve plaviti. Ovo je čisto moj osobni dojam da je ovo Euro puno zanimljivije od od zadnja 2-3. Veći je broj utakmica, ove kalkulacije s redoslijedom mjesta u skupinama su inrigantnije, a osmina finala gdje u stvari počinje pravo prvenstvo pun pogodak. Jedine dvije utakmice koje su bile ispod prosjeka su Wales-S.Irska i naravno Hrvatska-Portugal koja po meni konkurira za najgoru utakmicu prvenstva uopće. |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 29/06/2016 : 23:34:10
|
Meni je Euro 2012 bilo vrhunsko. Ovo nisam toliko gledao, ali općenito mi se čini dosta dosadnije. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 29/06/2016 : 23:37:28
|
Sada je jedini plus što se dobije više utakmica, ali meni osobno najkvalitetnije EP je bilo ono iz 1992. kada je zadnji puta igralo samo 8 momčadi. Jedna mala Danska je redom rušila favorite, najprije Francusku u zadnjoj utakmici skupine za prolaz, pa europskog prvaka Nizozemsku u polufinalu i na kraju svjetskog prvaka Njemačku u finalu. Svakome od ta 3 protivnika su zabili po 2 gola, bilo ih je zanimljivo gledati za razliku od one Grčke iz 2004 i današnjih taktičara kojih ima sve više. |
 |
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6228 Posts
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7531 Posts
Posted - 29/06/2016 : 23:49:48
|
quote: Originally posted by Jasko
Fudbal je, općenito, postao izrazit nezanimljiv. Čak je i šah dinamičniji
Eh da, kad se sjetim Mundijala u Italiji prije nekih 25 godina koji je to nogomet bio. Koja dinamika u igri, bez praznog hoda, vrhunski potezi, golovi ko na traci, čarobno finale... ma ne može bolje od onoga. |
 |
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6228 Posts
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 29/06/2016 : 23:58:41
|
Trenutak u kojem Dimitri Payet ljubi lijevu kopačku Antoinea Griezmanna nakon što je zabio za pobjedu 2-1 protiv Irske u osmini finala podsjetio je francuske navijače na ritual koji su imali stoper Laurent Blanc i vratar Fabien Barthez na SP 1998. kada su "tricolori" postali prvaci svijeta. Na tom prvenstvu prije početka svakog susreta Laurent Blanc je poljubio u glavu vratara Fabiena Bartheza. Stoga francuski navijači smatraju da bi Dimitri Payet trebao nastaviti ljubiti lijevu kopačku Griezmanna i to uoči početka svake utakmice na Euru. Po njima, to bi bio dobar znak da će Francuska otići do kraja, odnosno da će po treći puta postati europski prvak. |
 |
|
Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts
Member since 20/05/2014 |
Posted - 30/06/2016 : 00:06:45
|
Sada je jedini plus što se dobije više utakmica, ali meni osobno najkvalitetnije EP je bilo ono iz 1992. kada je zadnji puta igralo samo 8 momčadi. Jedna mala Danska je redom rušila favorite, najprije Francusku u zadnjoj utakmici skupine za prolaz, pa europskog prvaka Nizozemsku u polufinalu i na kraju svjetskog prvaka Njemačku u finalu. Svakome od ta 3 protivnika su zabili po 2 gola, bilo ih je zanimljivo gledati za razliku od one Grčke iz 2004 i današnjih taktičara kojih ima sve više.
Što definitivno dokazuje da se repke danas suviše dugo pripremaju na prvenstva a igrači previše treniraju pa u tekmama crkavaju.  Dance tada pokupili širom svijeta, podizali ih sa Miami Beach-a, Mallorce i Copa Cabane, pootimali im iz ruku Cuba libre, Caipirinhe i ostale zdrave napitke i poslali da se malkice razgibaju.  |
Za koga ja navijam samo je moja stvar. A ljubav je jedna, jedina... |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 30/06/2016 : 20:29:55
|
Nogometaši Belgije bi u četvrtfinalnom dvoboju Europskog prvenstva protiv Walesa, koji je na rasporedu u petak u Lilleu, mogli biti znatno oslabljeni, jer je pod upitnikom nastup njihova kapetana Edena Hazarda. "Imamo problem s Hazardom", priznao je belgijski izbornik Marc Wilmots uoči dvoboja s Velšanima. Sjajni 25-godišnji nogometaš londonskog Chelseaja koji je upravo u dresu Lillea skrenuo pozornost na svoje nogometne vještine, tijekom dvoboja osmine finala protiv Mađarske (4-0), u kojem je bio strijelac i dvostruki asistent, ozlijedio je butni mišić. Hazard se u četvrtak priključio treningu reprezentacije, ali je upitno hoće li u petak protiv Walesa zauzeti svoje mjesto u početnoj postavi. Belgijski mediji nagađaju da Hazardova ozljeda nije toliko ozbiljna da bi ga mogla izbaciti iz sastava za četvrtfinalni dvoboj, ali su skeptični po pitanju njegova nastupa, zbog mogućnosti da se stanje s ozlijeđenim mišićem pogorša. U takvom raspletu kapetan reprezentacije mogao bi ostati bez nastupa u polufinalu, uspiju li Belgijci u petak preskočiti Wales. Taj će podatak zasigurno biti važan faktor za izbornika Wilmotsa u odluci hoće li pokušati pobijediti Wales bez Hazarda. Kao moguća zamjena za ozlijeđenog belgijskog kapetana najlogičnijim izborom nameće se 22-godišnji ofenzivac madridskog Atletica Yannick Carrasco. Marc Wilmots u četvrtfinalu neće moći računati na braniča Thomasa Vermaelena koji je protiv Mađarske zaradio drugi žuti karton. S druge strane, velški izbornik Chris Coleman na raspolaganju ima sve igrače. |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 30/06/2016 : 20:37:04
|
Švicarska je na nesretan način, u ruletu kaznenih udaraca, ispala u osmini finala Europskog nogometnog prvenstva od Poljske, a strijelcu izjendačujućeg pogotka Xherdanu Shaqiriju kakva-takva utjeha može biti što je njegov sjajan gol proglašen najljepšim u osmini finala. Izbor je proveden na službenom internetskom portalu Europskog nogometnog prvenstva, a Shaqirijeve predivne 'škarice' s ruba kaznenog prostora iz 82. minute spomenutog dvoboja dobile su 82 % glasova svih koji su sudjelovali u anketi. Od tih glasova 10 % posto njih došlo je iz Švicarske, a samo jedan posto s područja Hrvatske. Najljepšim pogotkom u grupnoj fazi natjecanja posjetitelji službenog portala EP-a izabrali su gol Mađara Zoltana Gere za 1-0 u dvoboju 3. kola skupine F protiv Portugala, |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 30/06/2016 : 21:05:44
|
Jebote, Poljska zabija Portugalu već u 2. minuti a Hrvatskoj nije bilo dovoljno 120. |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 30/06/2016 : 21:07:58
|
Jebote, Poljska zabija Portugalu već u 2. minuti a Hrvatskoj nije bilo dovoljno 120.

baš ruganje |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
Topic  |
|