going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 18/04/2021 : 21:37:11
|
quote: Originally posted by knauso
Da li treba prvo procitati nulti deo ili se krece od keca?
Nisam do sad čitao Merkurio Loia (ali nameravam!). Nulti broj je izasao u okviru serijala Jedno doba, jedna priča (Le Storie) i zbog velikog uspeha, strip je postao serijal. Mislim da treba prvo pročitati nulti pa prvi broj. |
|
|
pcoro
Senior Member
Croatia
2284 Posts
Member since 17/01/2006 |
Posted - 18/04/2021 : 21:50:51
|
Ja sam čitao serijal, a nisam nulti broj i išlo je to. Prva epizoda mi je konfuzna, kao da sam propustio stotinu brojeva, a ne jedan ali mislim da je to i do scenarija.
Inače, ta teorija da je strip zbog velikog uspjeha nulte epizode postao serijal mi ne drži vodu. Tko god je pročitao ijednu epizodu ML zna da tu nema materijala za neku veliku prodaju, ta prva epizoda je mogla bit superuspješna samo ako se DRAMATIČNO razlikovala od ostatka serijala koji čine filozofske epizode di se pono priča i, khm.. filozofira, a to, koliko ja znam nikad nije mamilo publiku na kioske.
Vjerovatno je Bilota već planirao serijal, vjerovatno se epizoda prodala u sličnoj nakladi kao i ostale i vjerovatno je Bilota onda zatrpao redakciju lasžnim pohvalama čitatelja et viola! .. imamo serijal! |
|
|