Author |
Topic |
Shaner
Advanced Member
Croatia
7268 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 10/11/2019 : 18:53:16
|
quote: Originally posted by going going
Vrhunski film. Iako je izasao pre 2 godine i samo sam ga jednom gledao i dalje mi je svez u secanju. Genijalan film, sa odlicnim krajem. Nadmasio je prvi deo.
Gledao sam ga po drugi put pred malo manje od godinu dana i stvarno je odličan, sve što si napisao stoji. Ali s ovim zadnjim si ipak malo pretjerao.
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
|
Amos
Senior Member
Croatia
2896 Posts
Member since 03/01/2011 |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 12/11/2019 : 18:49:43
|
quote: Originally posted by Shaner
Vrhunski film. Iako je izasao pre 2 godine i samo sam ga jednom gledao i dalje mi je svez u secanju. Genijalan film, sa odlicnim krajem. Nadmasio je prvi deo.
Gledao sam ga po drugi put pred malo manje od godinu dana i stvarno je odličan, sve što si napisao stoji. Ali s ovim zadnjim si ipak malo pretjerao.
Moguce, ali meni prvi deo nikad nije nesto preterano dobro legao, nazalost. Ocekivao sam nesto drugacije jer je film toliko hvaljen i uzdizan. Medjutim nije me dotakao lik Dekarda niti njegova prica sa Rejcel, jedino malo na kraju Rutger Hauer i naravno sjajan soundtrack.
Dok me je novi film potpuno odusevio i jos bolje poentirao neke stavove i bolje izneo ideje nego sto je to uspeo prvi deo.
|
|
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 01/02/2021 : 00:00:46
|
Jucer sam odgledao opet BR2049,doduse u dva dijela,ali ne iskljucujem da cu opet,ali na komad. Neke stvari sam vise povezao nego prvi put,jer prvi put je taj neki hype,pa se izgubis u ambijentu,u scenografiji. Kad sam ga gledao u kinu,mozda sam bio malo i umoran od nekih scena pogotovo od prepotentnog i dosadnog Wallacea,pa nisam shvatio sta taj hoce.
Film je u nekim segmentima bas razvucen,ali u konacnici film te atmosferom bas ostavi u nekom melankolicnom stanju,pogotovo sto agent K(Joe) te uvuce u tu "tko sam na kraju ja?" fazu i skuzim da je on u stvari,tako sam shvatio replikant,ali sa laznim sjecanjem na djetinjstvo. Doduse,to vec znamo od pocetka jer ga kolege nazivaju "skinner". To sjecanje je od djevojcice,kcerke od Deckarda i Rachel,koja je ostavljena u sirotistu(preradjivacka radionica tehnicke robe,odvajanje nikla sa maticnih ploca i slicno) i koja je uspomenu na oca,drvenog konjica sa datumom rodjenja sakrila u staru pec. Deckard je to njeno sjecanje stavio/podmetnuo Joeu,pa ga je to zbunjivalo cijelo vrijeme misleci da je on hibrid covjeka i replikantice. Kasnije je ona u Joevom sjecanju prepoznala svoja sjecanja i tu je onako reagirala,kad je ustuknula od psycho-video uredjaja. Dobro je odradjen scenarij,ali sad mi ne pada na pamet sta su mogli poboljsati.Zvuk magnetskih zavojnica u gradu je bas pogodjen,osjeti se u zraku vibracija prometa pogonjen magnetima. Vise drugi put.
|
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
Edited by - emirem on 01/02/2021 00:04:30 |
|
|
stripofil
Senior Member
Croatia
1687 Posts
Member since 15/10/2010 |
Posted - 01/02/2021 : 20:48:00
|
quote: Originally posted by Shaner
Moguce, ali meni prvi deo nikad nije nesto preterano dobro legao, nazalost. Ocekivao sam nesto drugacije jer je film toliko hvaljen i uzdizan. Medjutim nije me dotakao lik Dekarda niti njegova prica sa Rejcel, jedino malo na kraju Rutger Hauer i naravno sjajan soundtrack.
Dok me je novi film potpuno odusevio i jos bolje poentirao neke stavove i bolje izneo ideje nego sto je to uspeo prvi deo.
Kod mene obrnuto, nikako mi nije sjeo ovaj novi BR, čak mi je bio dosadan u kinu, a ljubitelj sam SF-a i volim slow pace radnju.
Prvi dio je remek djelo, radnja, gluma, kamera i naravno savršeni soundtrack. Scene sa zoomiranjem fotke ili tete u prozirnoj kabanici ti se urežu u pamćenje za cijeli život.
Drugi dio je pristojan i to je to, pogledao sam ga i nemam želju više nikada to ponoviti. Snimljen je odlično, ali ostalo mi je sve isprazno. |
|
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Member since 18/01/2010 |
|
stripofil
Senior Member
Croatia
1687 Posts
Member since 15/10/2010 |