Vidi se da si s plaže, Tromi. Ni broj nema pored pa sam u djeliću sekunde pomislio da je neka rasprava o klasicima kao ediciji. Inače, prva naslovnica najljepša, onako tajanstvena i nagovještava dobru epizodu koju sam posve zaboravio.
Kad gledam danas, ovo mi s Terorom Šeste planete i Zagorom protiv barona čini top 3 najdražih Zagijevih priča. Ne najboljih, to se ionako mijenja s novim čitanjima, ali intimno najbitnijima, onima koje sam s ekipom iz razreda i iz ulice najviše iščekivao, koje smo najintenzivnije iščitavali i o njima najviše razgovarali. Odnosno, recimo da mi ovo spada u najvažniju intimnu prtljagu Zagora.
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti...
Da, da, to je negdje bilo i moje vrijeme... Prodao sam poodavno klasik komplet i nije mi bas zao, jer se sve to ucetverostrucilo s vremenom, ali da je izdanje lijepo, jeste, bez daljnjeg. Nije me cak smetao ni nedostatak naslovnica unutra, jedino mozda malo sto nije islo kronoloski. Sve u svemu, najbolje kiosk izdanje, po mom misljenju.
Uzimam prvu naslovnicu zbog Fishlega. Iako sam je čitao kada je izašla u extra seriji, veliki dio ove priče sam već zaboravio i klasik će doći kao naručen da ponovim gradivo.
Eh, ovo sam čitao zadnji put u izvornom izdanju ZS, kroz 4 epizode. Volio bih uzeti prvu naslovnicu, jer je bila tada izbačena (čitaj: cenzurirana), zbog eksplicitne brutalne smrti (nož u leđima i krv), a zamijenjena bila onom naslovnicom iz jedne starije epizode (Požar u Norfolku - 2. dio tada objavljene epizode). Zanimljivo je da nema u Ludensovoj alternaciji i četvrte naslovnice (Naivčine iz Elkinsa), o kojoj sam jednom debatirao s nekim na forumu. Tvrdio sam da ne pripada epizodi, iako se mogla povezati sa Zagorovim ulaskom u "Sovinu Krčmu". Da li njezin izostanak, ovog puta, znači da sam bio u pravu!?
izbacen je onaj deo sa pocetka Zagora protiv Vonga, gde Ramin duh vodi Zagora do Vidzinije. moze ima jos stosta. e da, skracen je i ona zavrsna tuca gde zarobe Zagora i ekipu
Kad gledam danas, ovo mi s Terorom Šeste planete i Zagorom protiv barona čini top 3 najdražih Zagijevih priča. Ne najboljih, to se ionako mijenja s novim čitanjima, ali intimno najbitnijima, onima koje sam s ekipom iz razreda i iz ulice najviše iščekivao, koje smo najintenzivnije iščitavali i o njima najviše razgovarali. Odnosno, recimo da mi ovo spada u najvažniju intimnu prtljagu Zagora.
I meni je ovo jedna od najomiljenijih prica i dosta podcenjena jer se ne ubraja u top serijala, iako sama epizoda ima sve elemente Nolitine genijalnosti: na pocetku Trampi, Bat Batterton i kapetan Fishleg i predstavljanje, po mom misljenju, najbitnijeg i najlepseg zenskog lika u serijalu - Virdzinije.
Bas bih voleo kada bi u danasnje vreme neko ponovo oziveo tu romansu, samo jos ozbiljnije. Nagovestio je to Bosseli ali se nije u potpunosti razmahao.