Nisam siguran , pa bi volija da nam to reču oni koji više znaju . Činjenica je da i u Srbiji završi dosta remitende po malim cijenama .E sad je li to ista koja u isto vrijeme ide na kioske Hrvatske,Slovenije,Bosne ili ona starija je veliko pitanje , pa molim upućene da nas informiraju .
i Bernard se muči da bi bija na pozitivnu nulu . Ako znaš one 3 priče o Dik Longu koje su izašle trebala je i 4 zadnja ali nikako ne izlazi, navodno je i tu izgubija . Malo je optimistički sta se broj klasika 2015. u odnosu na 2014.povečala tiraža za oprilike 40-50 komada.Šta poslin radi s remitendom jeli ide u susjedstvo ili se reciklira ?
u deželu stripovi stiži sa dan-dva zakašnjenja od izlazka na hrvatske kioske...redovno i sa malo sreče puno glancera... BIH dobija sa konkretnim zakašnjenjem koliko čujem, i to remitendu... Pre ulazka Cro u EU distributer Delo je moralo sve neprodano uništit...tj.,moralo se spalit u kotlovnicama... Tad se naveliko dilalo tih stripova kad se vozilo na uništenje, znaju to neki naši prodavaći, ako jih tako možemo nazvati... Sada mislim da se sve vraća Bernardu koji jih (valjda mu netko pomaže u tome) pakira u paketiće i diže kosu prodavaćicama na kioscima, koje i onako uskodevaju sa prostorom koliko svakojakvog smeća dobijaju dnevno u prodaju od Tiska.... Potez sa više naslovnica je jedan boljih Bernardovih...ne za mene i slićne manijake, več za njega i Ludens... Košta ga skoro ništa a prodaja poraste... Šteta što Mark šteka, isti recept mogao bi upalit i kod Komandanta kad se konačno pokrene izdavanje.
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Znači Teleru koliko sam razumija u BiH ne idu glanceri već remitenda s hrvatskih kioska . Netko je na forumu iz Srbije jednom izjavija da tamo dolazi remitenda (zapakovana u celofanu) s popularnim cijenama . Pa valjda Bernard ne spaljuje stripove već proda kao sirovinu za novi papir ?
Mnogi stripovi stoje i na kioscima totalno nevidljivi izvana, posebno remitenda, ma čak i aktulna izdanja i nemojte samo pitati "tete" da li ima taj i taj strip, jer će već po navici (mnoge od njih) reći da nema, već tražite da pogleda u kompu da li ima ili nema. Iz vlastitog iskustva, mnoge nemaju pojma šta prodaju. A o stripovima blage veze nemaju.
Male su plaće i teško žive,još da misle o stripovima... Dugo nisam kupovao na kiosku,te kiosk tete znaju biti prilično namrgođene i neljubazne pa mi to ubije svaku volju za kupovanje stripova na kioscima!Tiskovi dućani su zakon,neki dan bas uzimam remitendu Zagor klasika a kaže ona meni bas ćeš te najdeblje,ja reko pa nego sta!
odlicno uradjeno izdanje, stvaro je uzivancija imati ovu epizodu u klasiku. stari dobri Vong ja sam izabrao naslovnicu 2, misticna, budi znatizelju. ove drugi dve naslovnice imam u stripu
Za tu drugu naslovnicu kad je izašla u ZS bila je zelenkasta "Zlatni pečat" , Kao da je jučer bilo , kupija mi je susjed zvani "Maglica" , i da mi da prelistam . I prelistavajući vidim da je nešto vrhunsko pa sam je kupija kao i s nestrpljenjem nastavak "Zagor protiv Vonga".Dnevnik je "Zlatni pečat" precrtao od prvog izdanja zagora koje je bilo zelenkasto a u tutto plavkasto . E to su bila vremena.
Male su plaće i teško žive,još da misle o stripovima... Dugo nisam kupovao na kiosku,te kiosk tete znaju biti prilično namrgođene i neljubazne pa mi to ubije svaku volju za kupovanje stripova na kioscima!Tiskovi dućani su zakon,neki dan bas uzimam remitendu Zagor klasika a kaže ona meni bas ćeš te najdeblje,ja reko pa nego sta!
E je.... Rahazlame , najbolje da je Bernard stavija i po 100 eura u svaki klasik .
Da al ta naslovnica ne pripada epizodi Tropical trop,nego ovoj,tako da bi bilo dobro da paze koja naslovnica pripada kojoj priči! Ovo sa 100 eura je odlična ideja!
Načelno ta neobjavljena stranica pripada ovoj epizodi, ali je jako tanka linija koja je spaja s epizodom. Recimo da predstavlja Zagorov ulazak u Sovinu krčmu, nakon sati hodanja po kiši. No, Zagor nije ušao nabrušen i namrgođen u krčmu, zatim, ušao je skupa sa Čikom, a tipovi za stolom, na naslovnici, ne sliče onima u epizodi, a da ne govorimo da nisu potegli odmah pištolje na Zagora, čim se pojavio na vratima!
Sram me je reć laga sam da ću uzet 2 i 3 naslovnicu . Samo sam nailazio na 1 pa sam je kupija u glanc stanju tu prvu .Kako mi vrag nije da mira pa sam iša u Split (i zbog drugoga posla)tražija sam 3 po Splitu (predomislija sam se 3 mi je najlipša) i zamislite nema je ni u jednom kioscu u Spliti od pazara do Jokera a ni u Sitija i onako utučen i izfrustiran vratim se u svoj mali gradić .Lipo nazva Zlatka u Babilonu ,tako da su 2 i 3 na putu.Slab sam na Zagora nebo mi je svjedok, neka mi Sv. Teler pomogne veliki sam grješnik .
a jesi li pita na svakom kiosku tetu da pogleda sve primjerke ili si samo virnuo na onu u izlogu?
Nisam samo virnija , nego pita da mi pokaže koji ima . Malo mi je i neugodno jer se često one moraju dizati na skale da bi strip skinule s prednje ili stražnjeg dijela kioska a ja ga nebi kupija .Kako sam onda naručija iz Babilona uz 3 sam naručija i 2 uz još neku sitnicu .Doduše na stripu uživo puno bolje izgleda 1 , (ne zbog noža u leđa) zbog mora ,dijelova broda i Fišlega jer tih motiva u Zagor ima najmanje. A o oštećenima na kiosu da i ne govorim .
Od sljedećih klasika do broja 200 još su mi bitni "Tvrđava na Moru" , "Teror šeste planete" , "Povratak vampira" i "Prokleto blago" i možda još koji , i onda kvaliteta klizi .
Ja jedva čekam "Teror šeste planete" Očekujem ga za 2 godine,sljedece godine,dakle 2017 čeka nas Nevidljivi,Kralj Orlova,Guthrum i Male ubojice!To je to sto ide iduće godine,zatim bi mogli Sierra Blancu i Jima gitaru utrpat u jedan klasik od 400 stranica a zatim ovaj Nolittin klasik,znaci negdje 2018 u 4,5 mjesecu!