forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Burka
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

culture vulture
Senior Member

1595 Posts

Member since 21/02/2004

Posted - 23/08/2016 : 22:22:03  Show Profile Show Extended Profile  Send culture vulture a Private Message  Reply with Quote

Olovka je jedina stvar u mojem životu koju mogu kontrolirati.
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 23/08/2016 : 22:23:21  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

quote:
Originally posted by wolf

Koliko znam u RH svaka osoba mora biti vidljivog lica zbog identifikacije. Bio je onaj slučaj mislim u Puli kad su zahtijevali od muslimanke da skine pokrivalo s glave zbog vozačke dozvole. Čini mi se da je ova uložila neku žalbu pa su joj to uvažili. Nosila je ili hijab ili dupattu.

To je druga stvar i prihvaćanje te žabe nema smisla.
Policajac u svakom trenutku mora moći identificirati bilo koju osobu na ulici.

Prema mišljenju nadležnog tijela kojem je uložila žalbu dopušta se nošenje pokrivala jer lice ostaje vidljivo.

Zanimljiv slučaj u svakom pogledu, jer pitanje je bi li u državama u kojima se izvorno nose takva pokrivala uopće i smjela polagati vozački.
Go to Top of Page

mogorovic
Advanced Member

3012 Posts

Member since 02/08/2013

Posted - 23/08/2016 : 22:25:55  Show Profile Show Extended Profile  Send mogorovic a Private Message  Reply with Quote
Jasno je svima da se ti zakoni o Europi predlažu iz sigurnosnih razloga, a ne zbog vjerskih uvjetovanosti. Drugi, manje vidljivi razlog, je namjera socijalizacije i integracije mnoštva doseljenika iz tih zemalja, a to se ne može bez identifikacije osobe s kojom komunicirate, u bilo kojem vidu komunikacije. Voda je došla do grla i stvaranje paralelnih zatvorenih civilizacijskih i društvenih okvira, unutar uređenih zemalja (a koji se, otvoreno to recimo, ni po čemu ne uklapaju u tu uređenost!), remeti sve podloge i stupove tih društava. Nitko ne voli "gosta" koji mu nameće svoja pravila i običaje, ne budimo licemjerni. Stoga je razvlačenje ove teme, kako reče Dwayne_Looney, mlaćenje prazne slame. Prebacimo se na strip relaciju - i Satko se obukao u odijelo, kako priliči urbanim sredinama, kada je otišao studirati pravo, nije hodao u tangama preko genitalija, s tobolcem i lukom preko leđa, niti po gradu, niti na nastavi. Tako se ne očekuje niti da osoba s burkom radi na šalteru socijalnog osiguranja, ni na kasi u supermarketu, niti da tako polaže vozački ispit. Jer bi onda sve poslale muževe u burkama da polažu umjesto njih, a ti instruktore pogađaj koji ti je kandidat ispod tih krpa! jednako tako ne stoji niti isforsirana poredba s općim pokrivanjem lica. Tko to cjelodnevno, na javnom mjestu pokriva lice!? Pokrivaš ga u nekim prilikama, kao modni detalj (neka marama u žena s istaknutim velikim naočalama - primjer Isadora Duncan i moda 20-ih godina prošlog stoljeća), kada se gušiš od suzavca i dima, nakon terorističkog napada onih sa dinamitom pod burkama, kada se štitiš od smoga, kao Kinezi u Shangaju i Pekingu, ali ne nosiš ta čuda preko lica svaki dan i u svakom pogledu (sve više napredujem, rekli bi u Dolly Bell!), ne nosiš ih kada ideš na plažu, na izlet ili mami u dućan po prašak za pecivo. Za razviti raspravu treba imati argumentaciju, a ne forsirati neuvjerljive paralele.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47527 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 23/08/2016 : 22:46:04  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Koliko znam u RH svaka osoba mora biti vidljivog lica zbog identifikacije. Bio je onaj slučaj mislim u Puli kad su zahtijevali od muslimanke da skine pokrivalo s glave zbog vozačke dozvole. Čini mi se da je ova uložila neku žalbu pa su joj to uvažili. Nosila je ili hijab ili dupattu.

Prema mišljenju nadležnog tijela kojem je uložila žalbu dopušta se nošenje pokrivala jer lice ostaje vidljivo.

Zanimljiv slučaj u svakom pogledu, jer pitanje je bi li u državama u kojima se izvorno nose takva pokrivala uopće i smjela polagati vozački.

uobičajeno licemjerje prisutno u svim religijama više ili manje.
problem je u tome da ako se njoj to dopusti nema razloga da se ne dopusti bilo kome da nosi bilo šta priko face.
zašto bi nečija imaginacija bila više poštovana od neke druge.

narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 23/08/2016 : 22:50:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
Ma treba ih izbacit iz zemlje,takvi nama netrebaju,100 Sanadera je bolje od jednog takvog,nemam protiv muslimana nista ali oni ne mogu nametat svoja pravila di god hoce,oni se jednostavno ne mogu prilagodit!
Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Advanced Member

6973 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 23/08/2016 : 22:51:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Dwayne_Looney

quote:

Pa to te pitam.
Znači zabranio bi pokriavnje lica?

Pokrivanje lica burkom... ne vadi iz konstrukcije, pravnik sam i znam u što bi vukla tvoja daljnja filozofiranja. Za poticaj ti mogu reći da imaš lijepe podloge. Dakle, pokrivanje lica burkom a ne šalom ili tko zna čime što vjerojatno spremaš za daljnje mlataranje prazne slame. Toliko

Pa sad si upravo napisao da bi burku definirao kao bilo kakvo pokrivalo za lice. Odluči se.

Opet pokušavaš podmetati. Ne bilo kakvo pokrivalo nego u bilo kakvom omjeru pokrivenosti lica. Dakle, u bilo kakvom omjeru ali burkom. Nema ti što biti nejasno.

loading...

Edited by - Dwayne_Looney on 23/08/2016 22:52:52
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19887 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 23/08/2016 : 22:52:35  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

quote:

quote:

quote:

uobičajeno licemjerje prisutno u svim religijama više ili manje.
problem je u tome da ako se njoj to dopusti nema razloga da se ne dopusti bilo kome da nosi bilo šta priko face.
zašto bi nečija imaginacija bila više poštovana od neke druge.

Pa naravno, što je to zabranjeno nositi preko lica?

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 23/08/2016 : 22:53:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
Pogledaj Hrvatsku pa vec 10 godina ide gay parada i nikom nista,kad ce kod njih gay parada?Nikad,pa njima je smrtna kazna ako hoces vjeru promjenit,ne necu takve u svojoj zemlji!Pisem dva posta jer sam na mobitelu i ne dozvoljava mi dugacak post!
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19887 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 23/08/2016 : 23:14:21  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Pa to te pitam.

Pokrivanje lica burkom... ne vadi iz konstrukcije, pravnik sam i znam u što bi vukla tvoja daljnja filozofiranja. Za poticaj ti mogu reći da imaš lijepe podloge. Dakle, pokrivanje lica burkom a ne šalom ili tko zna čime što vjerojatno spremaš za daljnje mlataranje prazne slame. Toliko

Pa sad si upravo napisao da bi burku definirao kao bilo kakvo pokrivalo za lice. Odluči se.

Opet pokušavaš podmetati. Ne bilo kakvo pokrivalo nego u bilo kakvom omjeru pokrivenosti lica. Dakle, u bilo kakvom omjeru ali burkom. Nema ti što biti nejasno.

U bilo kakvom omjeru, ali burkom?
A definirao bi burku kako?
Jer ne možeš ju definirati samo količinom.

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19887 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 23/08/2016 : 23:32:04  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rahazlam

Pogledaj Hrvatsku pa vec 10 godina ide gay parada i nikom nista,kad ce kod njih gay parada?Nikad,pa njima je smrtna kazna ako hoces vjeru promjenit,ne necu takve u svojoj zemlji!Pisem dva posta jer sam na mobitelu i ne dozvoljava mi dugacak post!

Nije baš deset godinama nikom ništa.
Neću ni ja ekstremizam u svojoj zemlji. Ni kršćanski, ni islamski.

Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Advanced Member

6973 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 23/08/2016 : 23:38:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message  Reply with Quote
Šta se hvataš za to, to je kao da se u prometu "trzaš" što je motor a što kamion ili automobil, kao da su vrlo sitne razlike pa definicija presuđuje u 90% slučajeva. Važno je da se zna u praksi a definiciju bi već složili. Važna je praksa a ne teorija. Uglavnom ženska odjeća nošena po praksi islamske religije koja prekriva lice osobe dovoljno da onemogućuje identifikaciju osobe koja ju nosi. I amen.

S ovim je svo mlaćenje prazne slame završilo.

loading...

Edited by - Dwayne_Looney on 23/08/2016 23:42:24
Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4732 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 23/08/2016 : 23:47:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
i sta sad mi nindje da radimo
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7784 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 23/08/2016 : 23:52:51  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Da.
Na Indexu 80:20, ali stripadžije su uvijek bili drugačiji, freakovi

Daj mi reci kako bi uredio taj zakon. Zabranio bi pokrivanje lica općenito ili?

Pokojni komunisti su to odlicno resili..samo je tesko priznati to
Go to Top of Page

mogorovic
Advanced Member

3012 Posts

Member since 02/08/2013

Posted - 24/08/2016 : 00:14:17  Show Profile Show Extended Profile  Send mogorovic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by RAKOSI4

Ovo nije odijevno pitanje nego političko , mislim da oni koji dolaze u neku državu , moraju poštovati tu zemlju koja im je dala sve i prilagoditi se , jer postojane paralelnih svjetova dovode do rata.Da me neko krivo ne shvati ne govorim protiv nikoga . Rijeć je o zadrtosti ali zadrtosti koja propagira da su svi drugi ljudi nevjernici ili manje vrijedni a o toleranciji prema drugima u zemljama odakle dolaze pogotovo prema kršćanima mislim da nije potrebno puno ni govoriti . Ali u čemu je problem , neka idu odakle su došli pa neka je tamo ni ne skidaju . Samo naivni i neupučeni misle da je to problem odijevanja.

RAKOSI4, gdje je nestala dalmatinska ikavica!?? K tome još bucaš č i ć (rijeć, neupučeni). Daješ štofa onima koji te smatraju za tellerov duplikat (znam da nisi, ali poklapaju se u ovom postu njihove teze!).
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 24/08/2016 : 14:54:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

quote:

Pa to te pitam.

uđi u banku sa baseball maskom na faci

Mislis da ona koja se sakriva ispod vrece krumpira (burke) uopste smije ici u banku, a kamoli otvoriti svoj racun?
Pa ona ne smije ni zucnuti bez dozvole, kamoli se sama vani setati (tu je i pas povremeno u privilegiranom polozaju). Ne znam u koliko zemljama gdje su burke "in" uopste zene smiju sjesti za volan, pa tako otpada pitanje kakva slika bi bila na vozackoj (no, ostaje osobni dokument, putovnicu ne vjerujem da muz dozvoljava).

quote:

Ipak, treba uzeti u obzir i to da u sredinama odakle dolaze takve nošnje kršćane niti priznaju niti im daju mira živjeti.

Ne znam bas, posto cak kriscani mogu ostati na podrucju IS ako plate ... ajmo reci porez. Naravno, mogu i promijeniti vjeru ili pobjeci. Znaci, priznavaju se, ali se proganjaju i uznemiravaju.

quote:
Originally posted by Sneaksie Thiefsie

Pa od kada to nindje pokazuju osobnu pajkanima? Zar vi ne vrebate samo iz mraka?

Pitanje i nije toliko aktualno u Hrvatskoj, pa ni u Sloveniji. No, Francuska je vec drugo pitanje. Ili recimo pitanje zabrane ovih njihovih kupackih kostima, kako vec ... burkini (uvijek me podsjeti na Burkinu Fasu ). Ne znam zasto zabrana kupaceg kostima, pa nekada su i "zapadne zene" tako obucene isle u more. Zapravo samo tako su i smjele, cak su im mjerili duzinu ispod koljena. A vidi se lice. I sta cemo sa onima koji su alergicni na sunce ili imaju povecanu reakcije koze, te tako i u ljeto setaju samo u dugim gacama i sa dugim rukavima, mozda cak rukavicama.
Mislim, bas ce se neka zena (ili muskarac preobucen u burkini, obrijan i sa malim malisanom te sa 2 narance) raznijeti na plazi.

Naravno, sa ovom vrecom krumpira preko tijela na slici ne mozes imati osobni dokument. Barem ne na zapadu.
Ne znam zasto problemi sa maramama (Francuska - ok, navodno zbog sekularnosti u javnim objektima), pa i nase cukunbabe su ih sve nosile, lice se vidi, identifikacija nije otezana).

Rezime - ako ti to ne odgovara (da ne mozes biti u burki u javnim uredima i sa takvom pojavom ne mozes dobiti osobnu), evo setaj, imas preko 190 drzava na svijetu pa odaberi medju njima ona gdje je u modi drzati zenu samo za kucnog ljubimca ... obucenu u vrecu krumpira koja daje glas samo uz odobrenje alfa alfe.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Dranki
Senior Member

2549 Posts

Member since 03/06/2007

Posted - 24/08/2016 : 15:06:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Dranki a Private Message  Reply with Quote
Dok god vidim lice meni je nebitno što je neko pokriven od glave do pete na 50° iz ljubavi prema svojoj religiji ili iz straha od religioznih policajaca. Znači burka ne, burkini da.
Zabrana burke i burkinija ima isključivo i samo simbolično značenje, radikalni muslimani su počeli previše da izvoljevaju, ne poštuju pravila sredine u kojema žive, integracija teški promašaj jer oni jednostavno ne žele da se integrišu. Pa ako neće milom onda će silom ili doviđenja.

I am tormented with an everlasting itch for things remote.
I love to sail forbidden seas, and land on barbarous coasts.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 24/08/2016 : 15:15:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

http://mashable.com/2016/08/24/french-police-burkini-ban/?utm_cid=mash-com-fb-main-link#IDE4i6Nlp8qr

Go to Top of Page

Dranki
Senior Member

2549 Posts

Member since 03/06/2007

Posted - 24/08/2016 : 15:20:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Dranki a Private Message  Reply with Quote
Definitivno glupost. Ne samo što daju pogrešna značenja pojmovima (burka pokriva 100%, burkini očigledno ne pokriva sve), nego šikaniraju ženu zbog nečega što se može posmatrati kao triko. To samo govori koliko su bespomoćni i da zakonodavci postupaju iz očaja, ili su jednostavno rasisti. Dovoljno je samo vidjeti koliko je groteskna scena na plaži, žena se svlači dok je gledaju 4 muška policajca.

Edited by - Dranki on 24/08/2016 15:22:01
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 24/08/2016 : 15:28:27  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:
u modi drzati zenu samo za kucnog ljubimca ... obucenu u vrecu krumpira koja daje glas samo uz odobrenje alfa alfe.

Da, nije problem u ženi jadnici kojoj je opran mozak i živi u uvjerenju da je to što se ju skriva ispod plahte njena "bogata kulturna baština". Trebalo bi educirat. I to prije svih primitivne muškarce koji misli da je u redu držati ženu u takvom podređenem položaju.

Europa to nije uspjela usaditi u dobar dio muslimanske muške populacije.

Poražavajuća statistika. Ovo ispod nisu migranti iz trećeg svijeta. Ovo su mladi muslimanski Britanci. Tragično koliko je tu primitivnog nazadnog razmišljanja! To je problem i to treba priznati i pokušati rješiti, a ne pjevati pjesmice.

The 615-page survey found that more than 100,000 British Muslims sympathize with suicide bombers and people who commit other terrorist acts.

In addition, 23% of British Muslims said Islamic Sharia law should replace British law in areas with large Muslim populations.

On social issues, 52% of the Muslims surveyed said they believe homosexuality should be illegal, compared to 22% of non-Muslim Britons. Nearly half believe it is unacceptable for a gay or lesbian to teach their children. At the same time, almost a third (31%) of British Muslims think polygamy should be legalized. Among 18-to-24-year-olds, 35% think it is acceptable to have more than one wife.

Thirty-nine percent of Muslims surveyed believe women should always obey their husbands, compared to 5% for non-Muslims. One in three British Muslims refuse completely to condemn the stoning of women accused of adultery.

https://www.gatestoneinstitute.org/7861/british-muslims-survey

Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 24/08/2016 : 15:32:59  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Normalno, sad će se javiti kojekakvi tintoni i reći da su i zapadni muškarci šovinistički. Da, jesu, ali da je baš svaki treći spreman ubiti svoju ženu zbog prijevare...
Go to Top of Page

Dranki
Senior Member

2549 Posts

Member since 03/06/2007

Posted - 24/08/2016 : 16:23:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Dranki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor
Poražavajuća statistika. Ovo ispod nisu migranti iz trećeg svijeta. Ovo su mladi muslimanski Britanci.

To ima veze sa time da svoju sliku svijeta oblikuju u džamijama koje je izgradila S. Arabija a u kojima na arapskom jeziku radikalnu verziju islama propovijedaju imami obučavani u Medini i Kairu, a veliki broj imama i dolazi iz Arabije.

U BiH skoro da nema migranata, ali zato se 2009. godine 60.000 muslimana izjašnjavalo kao sljedbenici vehabizma, a 10% su podržavali vehabijske "čuvare morala". U Sarajevu S. Arabija gradi džamije kao nigdje u svijetu, u najvećoj džamiji koja ima kapacitet 4000 duša se propovijeda saudijski vehabizam, ideologija koju je usvojila tzv. Islamska država.

Na Zapadu pokušavaju tome da stanu u kraj, zabranjuju finansiranje islamskih institucija iz inostranstva, imami moraju biti obrazovani u datoj državi, i biti državljani i propovijedati na jeziku date države.

Edited by - Dranki on 24/08/2016 16:28:11
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12826 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 24/08/2016 : 21:38:15  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Obiteljska fotografija koja i nema nekog smisla

Have mercy
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12826 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 24/08/2016 : 21:42:40  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dranki

quote:
Originally posted by nagor
Poražavajuća statistika. Ovo ispod nisu migranti iz trećeg svijeta. Ovo su mladi muslimanski Britanci.

To ima veze sa time da svoju sliku svijeta oblikuju u džamijama koje je izgradila S. Arabija a u kojima na arapskom jeziku radikalnu verziju islama propovijedaju imami obučavani u Medini i Kairu, a veliki broj imama i dolazi iz Arabije.

U BiH skoro da nema migranata, ali zato se 2009. godine 60.000 muslimana izjašnjavalo kao sljedbenici vehabizma, a 10% su podržavali vehabijske "čuvare morala". U Sarajevu S. Arabija gradi džamije kao nigdje u svijetu, u najvećoj džamiji koja ima kapacitet 4000 duša se propovijeda saudijski vehabizam, ideologija koju je usvojila tzv. Islamska država.

Na Zapadu pokušavaju tome da stanu u kraj, zabranjuju finansiranje islamskih institucija iz inostranstva, imami moraju biti obrazovani u datoj državi, i biti državljani i propovijedati na jeziku date države.

U Njemačkoj svi imami dolaze iz Turske, njih skoro 1000. Mislim da je i u Austriji isto. Mijenjaju se svakih 5 godina. Nijemci su tu nemoćni

Have mercy
Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4732 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 25/08/2016 : 06:38:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Sneaksie Thiefsie

Pa od kada to nindje pokazuju osobnu pajkanima? Zar vi ne vrebate samo iz mraka?

izadje se nekad porodicno

quote:
I sta cemo sa onima koji su alergicni na sunce ili imaju povecanu reakcije koze, te tako i u ljeto setaju samo u dugim gacama i sa dugim rukavima, mozda cak rukavicama.

postoji manga na tu temu - Taiyō no Uta
ja sam gledao film/seriju
http://en.wikipedia.org/wiki/Xeroderma_pigmentosum

Edited by - Sneaksie Thiefsie on 25/08/2016 06:58:19
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 25/08/2016 : 10:23:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

eto, Japanci, ko bi drugi

quote:
Originally posted by izivko

Obiteljska fotografija koja i nema nekog smisla

http://i63.tinypic.com/9tlc84.jpg

ih, mozda ima dobar zoom pa se prepoznaju po ocima, ako vec visina ne odgovara u slucaju podebljanja

Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000