Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
DODSFERD
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/sick0019.gif)
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 11/09/2016 : 17:53:33
|
Imao je Torricelli dosta priča sa odličnim crtežom, ali što to vrijedi kada je često dobivao slabe scenarije. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
markotamara
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/1(23).jpg)
Croatia
2783 Posts
Member since 26/05/2013 |
Posted - 11/09/2016 : 17:55:37
|
Zagor prica... Kralj orlova Eskim Zagor protiv vampira kandrax 1 teror seste planete demonska maska supermaike 1 pecina s mumijama ukleta zemlja neumoljivi Zagor/Dani straha(mozda zbog naslovnice) Jeti opsada tvrdave Iri sveti breg-zakon predaka-hiljadu lica straha(mozda uz demone meni najbolje nacrtana prica)
|
GALLIENO FERRI
|
|
markotamara
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/1(23).jpg)
Croatia
2783 Posts
Member since 26/05/2013 |
Posted - 11/09/2016 : 17:57:13
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Imao je Torricelli dosta priča sa odličnim crtežom, ali što to vrijedi kada je često dobivao slabe scenarije.
odlican je bija u epizodama Jeti i Opsada tvrdave Iri |
GALLIENO FERRI
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
United Kingdom
19799 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 11/09/2016 : 17:58:57
|
quote: Originally posted by D.J.
OK, kad ima primjedbi... Navedite koje to epizode fale, a zasluzuju biti u izboru najbolje nacrtanih pa neka ovo bude prvo polufinale. Neka prvih 3 iz polufinala idu u finale. U pol stane 15 epizoda. (Mislim da ce ovo polufinale biti 5 puta jace od drugog, ali neka. )
Urota bogova Demonski otok Posljednja Thula ili Vampirica Ylenia (može i oboje) Mumija s Anda Riječni vukovi Huroni
Hvala.![](icon_smile_tongue.gif)
|
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
senokute
Senior Member
![](AvatarUpload/salko_2.jpg)
Germany
1367 Posts
Member since 08/01/2011 |
Posted - 11/09/2016 : 18:07:14
|
OK, kad ima primjedbi... Navedite koje to epizode fale, a zasluzuju biti u izboru najbolje nacrtanih pa neka ovo bude prvo polufinale. Neka prvih 3 iz polufinala idu u finale. U pol stane 15 epizoda. (Mislim da ce ovo polufinale biti 5 puta jace od drugog, ali neka. )
Covjek s puskom, Granicari,,,, |
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
|
Rahazlam
Advanced Member
![](avatars/weed3.jpg)
Croatia
3404 Posts
Member since 13/07/2013 |
Posted - 11/09/2016 : 19:50:34
|
Imao je Torricelli dosta priča sa odličnim crtežom, ali što to vrijedi kada je često dobivao slabe scenarije.
Taj specijalac nije slaba priča!! |
|
Rahazlam
Advanced Member
![](avatars/weed3.jpg)
Croatia
3404 Posts
Posted - 11/09/2016 : 19:51:28
|
quote: Originally posted by senokute
Covjek s puskom, Granicari,,,,
Covjek s puškom?Kud bas ta epizoda,pa imo je Ferri puno bolje radove!! |
|
IGMAN2
Senior Member
![](AvatarUpload/cat -pic1.jpg)
2427 Posts
Member since 08/05/2003 |
Posted - 11/09/2016 : 19:59:04
|
Pa vrijedi ovdje gdje se traži crtež a ne scenario.![](icon_smile_wink.gif)
Najljepše nacrtani Zagor je Torricellijev Princ Elfova (Za pravi doživljaj pogledati izvrsno urađeno piratsko izdanje, a ne ovu Ludensovu s lošim otiskom i papirom) |
|
Rahazlam
Advanced Member
![](avatars/weed3.jpg)
Croatia
3404 Posts
Posted - 11/09/2016 : 20:04:54
|
quote: Originally posted by IGMAN2
Pa vrijedi ovdje gdje se traži crtež a ne scenario.![](icon_smile_wink.gif)
Najljepše nacrtani Zagor je Torricellijev Princ Elfova (Za pravi doživljaj pogledati izvrsno urađeno piratsko izdanje, a ne ovu Ludensovu s lošim otiskom i papirom)
Meni je specijala "Na putu ubojica" puno bolje nacrtan od "Princ Vilenjaka"!! Prica često diže crtez,isto kao sto crtez često diže priču!! |
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 11/09/2016 : 20:43:58
|
Crtež mu jest puno bolji u specijalu Na putu ubojica nego na Princu vilenjaka gdje je prenatrpan, što nije ni tolika šteta jer je priča ionako veliki šrot. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/Patschak.jpg)
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
Elderane84
Advanced Member
![](AvatarUpload/Nebula eagle.jpg)
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 11/09/2016 : 20:51:50
|
Sta znam, tesko je ovdje glasati. Šta god izglasali, nepravedno je. Bolje da smo izglasali najbolju priču svakog crtača ponaosob. Vidim ovdje nema drugog susreta sa Mari Lavo, meni je ta epizoda bila mozda i jedna od presudnih da nastavim sa čitanjem Zagora nakon niza godina. Negdje sam se bio dokopao Abatona i nisam mogao vjerovati kako dobar crtež gledam, naviknut na nekad uobičajenog Ferija i Donatelija. Neću sebi davati za pravo da procjenjujem šta je bolje, ali mi je Laurentijev stil tada baš, baš legao, i to traje do dan danas. Ipak, kasnije, kad sam pročitao Osvetu Vudu, mogu reći da je tu uradio još bolji posao.
S druge strane, Andreuci je izbriljirao i na Morskoj stravi, i na Povratku Kejna. I na svemu što je radio na Zagoru. Nenadoknadiv gubitak za Zagorov staf, ne bih se složio da mu je Rubini zamjena, najbolje bi bilo imati obojicu.
Marcello mi je još kao klincu bio strašno dobar, kad mi je u ruku došlo ono neko nesretno izdanje Nestalog istraživača sa kartonskim koricama, bješe Horusovo ili tako nešto... Sjećam se da sam čekao kao ozeblo sunce nastavke, ali ih dočekah tek kao veteran. No, nikad nije kasno. Marcello je tu odradio tako dobar posao, da nisam siguran bi li sve bolje dočarao i neki od meni omiljenijih crtača.
Chiarolla mi je na prvi susret bio strašno čudan, kao i svima. Mislim da su Brodolomci jedna od prvih njegovih epizoda koje sam čitao. Međutim, brzo sam se navikao, i uvidio mnogo više stvari koje sjajno radi, nego što je onih koje mi smetaju. Nakon pročitane Cibole i Dugog putovanja, radujem se svakoj njegovoj epizodi, koliko god da mu Buratini samo kršine od scenarija ostavlja...
Rubini sa ovo svojih nekoliko epizoda, imao je i sreće da su ga zapadali sve sami biseri od priča. Svakako da to pojačava i utisak o crtanju plus je imao na čemu da se razmaše, ali to ne umanjuje činjenicu da je odradio možda objektivno i najboljeg Zagora (što se crteža tiče), a to je Izgubljeni svijet.
Onda, nepravedno zapostavljeni Donateli, čiji je Zagor nevjerovatno upečatljiv i koji je odradio neke najbolje Nolitine priče poput Slobode ili smrt, Zbogom, crveni brate i Vanatinu zamku :) Može da priča ko šta hoće, ali taj je čovjek mljeo rokove i da je Rubini imao vremena koliko Donateli, pitam se kako bi ispao Izgubljeni svijet.
Na kraju Feri :) A šta reći... Bilo koja priča da se izglasa da nije njegova, nije realan rezultat. Problem je što pričamo o šezdesetogodišnjem serijalu i upoređivati crtače čiji zeniti imaju raspone od 50 godina nije realno. Tako da ne postoji mjerilo koje će mi dati rezultat da li je bolji Kapetan Zmija ili Povratak Kejna. Jebi ga, mogu ja glasati za bilo šta od to dvoje, ali nije to to.
|
|
IGMAN2
Senior Member
![](AvatarUpload/cat -pic1.jpg)
2427 Posts
Member since 08/05/2003 |
Posted - 11/09/2016 : 21:02:24
|
Crtež mu jest puno bolji u specijalu Na putu ubojica nego na Princu vilenjaka gdje je prenatrpan, što nije ni tolika šteta jer je priča ionako veliki šrot.
Nisam napisao najbolji Zagorov crtež, tj. najfunkcionalniji, već najljepši Torricelli je i Dvorac na nebu prvo precizno i preljepo nacrtao, a onda ga je nacrtao ispočetka -jednostavnijim i malo lošijim crtežom, ali stripovski boljim i funkcionalnijim. |
|
D.J.
stripovi.com suradnik
![](avatars/1078464506.png)
USA
7143 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
zackoljicofil
New Member
![](icon_star_gold.gif)
![](AvatarUpload/14162356sljtro.jpg)
211 Posts
Member since 10/04/2016 |
|
D.J.
stripovi.com suradnik
![](avatars/1078464506.png)
USA
7143 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
doom
stripovi.com suradnik
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
![](avatars/0112.gif)
733 Posts
Member since 28/07/2016 |
Posted - 11/09/2016 : 21:16:20
|
Zagor prtoiv vampira Povratak vampira Price koje ostavljaju najveci dojam nakon citanja sto se tice crteza. Ferri na svom terenu i tu jednostavno nema bolje od toga, slicno kao i Villa na Texu.
Najbolji kadar ikad. Pokazuje svu moc i silinu princa tame, apsolutna perfekcija.
![](http://www.stripovi.com/images/recensions/ZGZS_vamp_slika3.jpg) |
Edited by - doom on 11/09/2016 21:19:16 |
|
Rahazlam
Advanced Member
![](avatars/weed3.jpg)
Croatia
3404 Posts
|
vknez
Average Member
![](AvatarUpload/untitled(6).JPG)
Croatia
611 Posts
Member since 02/09/2009 |
|
doom
stripovi.com suradnik
![](avatars/0112.gif)
733 Posts
Member since 28/07/2016 |
Posted - 11/09/2016 : 23:17:53
|
quote: Originally posted by vknez
čekaj stani malo...u 15 najbolje nacrtanih Zagorovih priča samo dve od Ferrija... sprdaona...
Nema tu neke filozofije, da se mene pita skroz subjektivno, onda je to Piccinelli, ali price sa vampirom su daleko najbolje nacrtane i zato nema potrebe dalje izvoditi sa silnim popisima. Ribini sa Bosellijem yakodjer izvrsno finkcionira na Izgubljenom svijetu, ali ipak ne tako dobro kao Ferri sa Nolittom. Tako da na mom izboru nema veze nikakva nostalgija itd. vec potpuno objektivan izbor. |
Edited by - doom on 11/09/2016 23:24:35 |
|
tomassi
Starting Member
Croatia
49 Posts
Member since 04/10/2007 |
Posted - 11/09/2016 : 23:51:51
|
Teško je na stripu se usredotočit samo na crtež i dati ocjenu. Crtež je uvijek vezan uz atmosferu koju stvara scenarij same priče. Osim toga, drugačiji je i stil, nekada je bilo manje teksta a više "pokreta" u crtežu, danas je mnogo teksta u jednom kadru i sve skupa nekako više statitčno... Ne možemo uspoređivat Ferrija ili Donatellija s Rubinijem ili Andreuccijem, sve su to veliki majstori i teško je nekoga izdvojiti. Zbog toga je ipak Ferri najveći, jer je radio vrhunski u visokom tempu crtanja, kad su samo 2-3 crtača radila na Zagoru.. Sviđa mi se Andreucci od novije Zagorove ere i sviđa mi se atmosfera crteža koju stvara Venturi, šteta što ga nema malo više u Zagoru.. Glasat ću stoga za Ferijev dio Svemirske braće i Kapetana Zmiju.. |
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19799 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 11/09/2016 : 23:54:11
|
quote: Originally posted by vknez
čekaj stani malo...u 15 najbolje nacrtanih Zagorovih priča samo dve od Ferrija... sprdaona...
Previše. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/av1(1)(1).jpg)
Croatia
29623 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
cronos six
Advanced Member
![](AvatarUpload/images(52).jpg)
Serbia
7928 Posts
Member since 09/09/2008 |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|