forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Manga
 Hideshi Hino
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

badseed
Junior Member308 Posts

Member since 11/06/2009

Posted - 28/09/2016 :  13:18:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit badseed's Homepage  Send badseed a Private Message  Reply with Quote


Majstor horor mange, čovjek iza kojega je po različitim izvorima preko 400 uradaka, dok je kroz nekih dvadesetak knjiga preveden na engleski.

Iz filmske perspektive, Hino je stvarno značajan za horor žanr kroz famozni "snuff" serijal Guinea Pig. Neki od segmenata su rađeni po njegovim mangama, neke je i sam režirao, a i odglumio je samuraja u brutalnom Guinea Pig: Flowers of Flesh and Blood.

Evo mog teksta iz 2006. o konceptu, međunarodnoj fami vezanoj uz Guinea Pig:

Guinea Pig: Flowers of Flesh and Blood (1985)
http://www.horrorhr.com/guinea-pig-flowers-of-flesh-and-blood-1985/


Glede mangi, na engleskom su mu izašle sljedeće knjige:


The Hino Horror series:

Hino Horror Volume 1: The Red Snake (赤い蛇 Akai Hebi)
Hino Horror Volume 2: The Bug Boy (毒虫小僧 Dokumushi Kozō)
Hino Horror Volume 3: Oninbo and the Bugs from Hell (地獄虫を食う! 鬼んぼ Jigoku Mushi Woku! Oninbo)
Hino Horror Volume 4: Oninbo and the Bugs from Hell 2
Hino Horror Volume 5: The Living Corpse (死肉の男 Shiniku no Otoko)
Hino Horror Volume 6: Black Cat (黒猫の眼が闇に Kuro Neko no Megayamini)
Hino Horror Volume 7: The Collection
Hino Horror Volume 8: The Collection 2
Hino Horror Volume 9: Ghost School
Hino Horror Volume 10: Death's Reflection
Hino Horror Volume 11: Gallery of Horrors
Hino Horror Volume 12: Mystique Mandala of Hell
Hino Horror Volume 13: Zipangu Night
Hino Horror Volume 14: Skin And Bone
Hino Horror Volume 15: The Experiment
Hino Horror Volume 16: Who's That Girl?

Lullabies from Hell

Hell Baby

The Art of Hideshi Hino - izašlo pred par mjeseci, ispod 100 stranica, par kratkih priča i slika


Hinov stil:]
Horror filmovi od A do ŽNJ - http://www.horrorhr.com

Edited by - badseed on 28/09/2016 14:57:19

badseed
Junior Member308 Posts

Member since 11/06/2009

Posted - 28/09/2016 :  20:41:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit badseed's Homepage  Send badseed a Private Message  Reply with Quote
The Red Snake (Hino Horror #1)


The Red Snake ime je prve knjige koja je izašla u sklopu Hino Horror serijala. Riječ je engleskom prijevodu Hinove knjige Akai Hebi iz 1985. Glede serijala, koliko vidim sve su knjige out of print, a nekima su sada cijene po 75 GBP na gore. Sva sreća da u kolekciji imam 5-6 komada, o kojima ću podijeliti mišljenje u ovom topicu. The Red Snake je u američkoj verziji izašao 2004. godine.

Kao što možete vidjeti po donjim slikama, Hideshi Hino ima svoj stil crteža, koji u ovakvim mračnim temama nekome može i zasmetati. Moram priznati da sam i ja na prvu bio skeptičan, ali već nakon par stranica udomaćio sam se u atmosferu koju je stvorio.

Knjiga počinje kao nešto toliko klišejizirano i viđeno u horor žanru - pratimo dijete koje sa obitelji živi u velikoj spooky kući. Od djeda čuje da se nešto skriva iza ogledala i svakog dana dečko prolazi neprekidnim hodnicima sa knedlom u grlu. Petnaestak stranica kasnije, djelo se prikazuje ne da nije klišej, već je nešto toliko bizarno i opičeno da samo gutaš stranicu za stranicom.

Međuobiteljski odnosi su definicija poremećenih, od babe koja misli da je kokoša i leži na jajima, do sestrice koja eto voli raditi određene stvari sa crvima. A to nije ni blizu sve.

Vidim zašto su Hino Horror serijal krenuli sa ovim uradkom, pravi big bang u produkciji Hinoove lude mašte...

Par slika:
Horror filmovi od A do ŽNJ - http://www.horrorhr.com
Go to Top of Page

badseed
Junior Member308 Posts

Member since 11/06/2009

Posted - 29/09/2016 :  12:35:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit badseed's Homepage  Send badseed a Private Message  Reply with Quote
The Black Cat (Hino Horror #6)


Ova manga je izašla 1979. godine, a u američkom izdanju pojavila se kao šesta knjiga u Hino Horror serijalu. Kao u različitim stripovskim ili filmskim antologijama, tu imamo okvirnu priču u kojoj je fokus na crnoj mački, te tri zasebne situacije u kojima je ona promatrač.

The Ventriloquist - Priča o pijanom klaunu koji u cirkusu nikako ne može dobiti priliku da napravi nešto više osim da stoji na ulazu i pregledava karte. Nezadovoljstvo ga tjera u vrtlog depresije i alkoholizma i spomenuta crna mačka mu je jedini prijatelj. Jednog dana u trenutku inspiracije napravi lutku i otkrije da ima talent trbuhozborca. Budući da sve priče imaju nekakvu "tvajlajtzounovsku" vibru, znate i sami da je njegov uspjeh vrlo kratak...

Black Dog - Uz crnu mačku tu je i crni pas. Priča o bullyingu, tematici koja se provlači kroz niz Hinovih djela, završava brutalno kada dečkić počne koristiti psa da ubija ljude oko sebe.

The Unhappy Couple - Opet lagana tematika, koja se ponavlja u nekim više autobiografskim Hinovim radovima, konstantna svađa dvoje staraca (u sljedećoj knjizi o kojoj ću pričati to su njegovi baka i djed) gledana iz strane crne mačke. Slice of life na Hideshi Hinov način.

Makar je najmanji dio mange vezan direktno za crnu mačku, određeni elementi vezani uz nju su mi nekako ispali najzanimljiviji. Tiu ponajviše mislim na stvarno zanimljiv intro gdje crna mačka priča o životu iz njene perspektive i neke tipične mačje reakcije, koje su onako bizarno smiješne kada se gledaju iz njene perspektive.

Za razliku od drugih Hinovih radova, "The Black Cat" je malo mekša knjiga u kojoj Hino prikazuje svoje horor vizije, ali je ovdje puno veći fokus na priču, a ne na vizualni gore.

Par slika:


Horror filmovi od A do ŽNJ - http://www.horrorhr.com

Edited by - badseed on 30/09/2016 09:01:08
Go to Top of Page

badseed
Junior Member308 Posts

Member since 11/06/2009

Posted - 30/09/2016 :  09:02:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit badseed's Homepage  Send badseed a Private Message  Reply with Quote
The Collection (Hino Horror #7)


Sedma knjiga Hino Horror serijala nazvana je The Collection, a riječ je o autobiografskom pogledu Hideshi Hina na svoje djetinjstvo. Prva priča govori o ukiseljenom oku, ali to je samo light uvod u Hina koji kroz ovaj (prvi od dva The Collectiona) prikazuje poremećenu i bizarnu verziju svojih mladih dana.

Tematika popraćena kroz ovu mangu uključuje skupljanje i kiseljenje dijelova ljudskog tijela, raspadanje majke i jedenje iste od strane štakora, rezanju očeve kože sa leđa, poremećene bake koja se pretvara u kokošu (poveznice sa prvom knjigom The Red Snake), igranje sa bratom-fetusom, prijateljstvo sa mutiranim dječakom rođenim iz jajeta itd. Hino style :)

Još luđa knjiga od The Red Snake...

Par slika:

Hinov prikaz majke


Hino o "životnim pričama" kao ideji za mangu

Horror filmovi od A do ŽNJ - http://www.horrorhr.com

Edited by - badseed on 30/09/2016 09:03:54
Go to Top of Page

badseed
Junior Member308 Posts

Member since 11/06/2009

Posted - 01/10/2016 :  13:32:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit badseed's Homepage  Send badseed a Private Message  Reply with Quote
Ghost School (Hino Horror #9)


Ghost School iliti Hideshi Hino does shojo. Kolekcija četiri horor priče u kojima su protagonistice teenagerice. Prva priča je ona iz imena knjige, duh nastavnika koji je počinio samoubojstvo otima djeovjke i zatvara ih u učionicu prepunu raspadnutih leševa.

Najduža priča knjige govori o teenagerici, beauty queen koja se odjednom probudi kao stara baba. Relativno nezanimljiva priča, ima solidan "Tales from the Crypt" stil završetka. Treća priča govori o klasičnoj školskoj tematici, neuzvraćenoj ljubavi - dok Hino ubacuje svoje elemente poput samoubojstva, fascinacije lutkama, dizanje mrtvog sina iz mrtvih itd.

Ghost School završava najkraća priča u kojoj začudo uopće nema horor elemenata, ali i bez toga stvara nelagodu... Za sada, koliko sam vidio, mekša Hinova kolekcija u kojoj vizualne šokove zamijenjuju zaokružene pričice sa twistovima. Uz to, valjda jer se ipak fokusirao na shojo (teen djevojke), djeluje mi da je malo potrošio vremena na stiliziranje crteža - vide se evidentni odmaci od drugih radova o kojima sam pisao.

Par slika:
Horror filmovi od A do ŽNJ - http://www.horrorhr.com

Edited by - badseed on 01/10/2016 13:34:46
Go to Top of Page

badseed
Junior Member308 Posts

Member since 11/06/2009

Posted - 03/10/2016 :  09:30:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit badseed's Homepage  Send badseed a Private Message  Reply with Quote
Death's reflection (Hino Horror #10)


Death's reflection mi je zadnja knjiga iz Hino Horror serijala koju imam. Riječ je o nastavku koncepta iz "devetke" tj. shojo sa teenagerskim protagonisticama u školi.

Knjiga započinje sa solidnom pričicom o duhovima mrtvih djevojka iza ogledala u školskom WC-u (sa laganim tonom protiv pušenja). Preostale priče vezane su za raznorazne školeske tematike - od bullyinga, straha od profesora, uhođenja i sl. Od scih knjiga do sada ova mi se nekako najmanje sviđala, pogotovo jer dva segmenta završavaju nekako bez previše smisla, što kod Hinota do sada nije bio slučaj.

Jedina priča koja lagano diže kvalitetu desete knjige je ona vezana za "osvetu kosom" - ne baš radi neke inovativne ideje već zato jer je (duga crna) kosa dosta prepoznatljiv element u j-horror filmovima koji su mi u globalu dragi...

Par slika:
Horror filmovi od A do ŽNJ - http://www.horrorhr.com
Go to Top of Page

badseed
Junior Member308 Posts

Member since 11/06/2009

Posted - 23/10/2016 :  12:56:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit badseed's Homepage  Send badseed a Private Message  Reply with Quote
Lullabies from Hell


Zadnja knjiga koju imam od Hina, a da je nisam "predstavio" u ovom topicu. Riječ je opet o setu priča u koje nas uvodi sam Hino. Za one koji su čitali njegova prijašnja djela objavljeno kroz "Hino Horror" serijal, naćo će dosta poveznica koje se ponavljaju u njegovim "autobiografskim" pričama. Tako i sami uvod u ovu knjigu izgleda kao rehash nekoliko priča vezanih za njegovo djetinjstvo. Dakako uz sve bitne djelove - poremećenu majku, uživanje u ubijanju životinja, spremanje organa i udova u formalinu itd.

Druga priča je Hinov pogled na rođenje djeteta. Možete i sami misliti koja je to vizija ;) Kreće od poveznice izgleda ljudskog embrija sa onima raznih životinja i onda se zapituje - a što da razvoj embrija zastane u jednoj od tih ranijih faza. Žena u ovom slučaju rađa nekakvu žabu, ali ni to nije sve - onečišćenje u svijetu rezultira rađanjem sve više i više "Ljudskih životinja". Odlična priča, bizarna, čudna, dobro nacrtana - jedan od boljih Hinovih radova.

Preostale dvije priče su mi bile li-la pa neću ni trošiti vrijeme od njih. Najlošija mi je zadnja, koja se fokusira na mentalno zaostalu "seosku ludu" koja shvaća da za svoja artisitička umijeća može koristiti gnoj iz svojih čireva. Ah Hino ;)

Par slika:
Horror filmovi od A do ŽNJ - http://www.horrorhr.com
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000