Author |
Topic  |
logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts
Member since 11/09/2016 |
Posted - 13/06/2021 : 09:17:03
|
quote: Originally posted by Amos
quote: Originally posted by Oki
Čitam što pišete i ne vjerujem svojim očima. Meni je žao što sam ovaj strip ikada uzeo u ruke jer mi scene poput spomenute sa davanjem i primanjem nakon mnogo mnogo godina, nažalost ne izlaze iz glave. Za mene je ovaj strip totalna bljezgarija koja nema apsolutno nikakvu vrijednost, nikakve priče, nikakvog smisla, ali eto, ima svoju publiku koja svršava na ovakve provokacije društva i vjere. 1 od 10 ocjena od mene i nemojte gubiti dragocjeno vrijeme ni na prelistavanje!
+1
+1 Karikatura od djela i crteza. Baljezganje na kvadrat. Steta utrosenog vremena. |
 |
|
Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts
Member since 03/01/2011 |
Posted - 14/06/2021 : 11:35:41
|
quote: Originally posted by knauso
Mislio sam da je ovo najbolji strip koji dam procitao, ali sad kad vidim da ima ljudi koje ovo remek delo cak i vredja, menjam misljenu u: ovo je najbolji strip ikad napravljen!!!
Pa i nije ti neko mišljenje, kad ga mijenjaš prema pisanijama drugih na internetu.. |
Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa. |
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4063 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 14/06/2021 : 14:03:25
|
Pa i nije ga promijenio ako čitaš s razumijevanjem :) |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21696 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 14/06/2021 : 21:55:21
|
quote: Originally posted by logo111
Čitam što pišete i ne vjerujem svojim očima. Meni je žao što sam ovaj strip ikada uzeo u ruke jer mi scene poput spomenute sa davanjem i primanjem nakon mnogo mnogo godina, nažalost ne izlaze iz glave. Za mene je ovaj strip totalna bljezgarija koja nema apsolutno nikakvu vrijednost, nikakve priče, nikakvog smisla, ali eto, ima svoju publiku koja svršava na ovakve provokacije društva i vjere. 1 od 10 ocjena od mene i nemojte gubiti dragocjeno vrijeme ni na prelistavanje!
+1
+1 Karikatura od djela i crteza. Baljezganje na kvadrat. Steta utrosenog vremena.
+1 |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
 |
|
knauso
Junior Member

.jpg)
302 Posts
Member since 18/12/2020 |
|
kasper
Advanced Member

10924 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 14/06/2021 : 22:56:00
|
quote: Originally posted by anto
quote: Originally posted by logo111
+1
+1 Karikatura od djela i crteza. Baljezganje na kvadrat. Steta utrosenog vremena.
+1
+1 |
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12178 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 14/06/2021 : 23:07:20
|
Žao mi je što čujem ovako negativne kritike. Ali dobro, ne može svakom sve da legne i to je potpuno razumljivo. Ali sam siguran da Jodorowsky nije ovo napisao kao delo bez ikakve priče ili smisla. Ima priču i ima smisla. Sad nekome se ne svidja priča ili smisao, ili kako je izvedena tj. ispricana ta priča, ali reci da je nema mislim da nije fer prema autorima i ostaloj strip publici kojoj je ovo dobar/odličan strip. Šta biste rekli za strip Grad od stakla koji sam procitao sinoc? On je jako konfuzan i komplikovan strip iako je lagan za čitanje i ne bih rekao da daje ikakve odgovore ili smisao ali postavlja važna pitanja. Nema šokantnih scena kao kod Jodorowksog (a čini mi se da to najvise nervira i smeta publici) ali bih rekao da je daleko teže za razumevanje i hvatanje smisla od Presvetog srca Jodorowskog i Moebiusa. |
 |
|
Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3383 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 14/06/2021 : 23:49:16
|
Kako ti City of glass konfuzan i komplikovan strip a lagan za čitanje? A za Presveto, valjda ti je jasno da ekipi koja se buni jer su konzervativnijih shvatanja...Interesantno, incest u skoro svakom Jodo stripu i niko ništa, al eto malo gej akcije + sprdnje s verom, i odmah smak sveta. |
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12178 Posts
Posted - 14/06/2021 : 23:57:59
|
quote: Originally posted by Red Marquis
Kako ti City of glass konfuzan i komplikovan strip a lagan za čitanje? A za Presveto, valjda ti je jasno da ekipi koja se buni jer su konzervativnijih shvatanja...Interesantno, incest u skoro svakom Jodo stripu i niko ništa, al eto malo gej akcije + sprdnje s verom, i odmah smak sveta.
Grad od stakla je lak za čitanje, u smislu da nije naporan, fluidan je strip, vešto i lako pripovedan, ali za razumevanje nije baš najlakši. Mozda je reč konfuzan pogrešna, nije trebalo tu reč da upotrebim. Hteo sam da kazem da se bavi vrlo komplikovanim, složenim temama: tema identiteta, jezika, značenja reči, povezanost jezika s Bogom (kako kaže ono u Bibliji u početku beše logos) a opet strip nije naporan i zamoran za čitanje nego je pitko napisan i nacrtan. Nadam se da sam sad bolje objasnio. A u pravu si sto se tice percepcije Presvetog srca, ali čudi me da nema tako mnogo takvih komentara za Propovednika, prva tri trejda (koliko sam do sada procitao) su bas sprdnja i s verom i s katoličkom crkvom kao organizacijom/institucijom. A taj strip nije naišao na toliko negativan prijem kao presveto srce. Ja sam u svakom slucaju uvek protiv bilo kakve cenzure umetnosti ili sputavanja izražavanja umetnika i njegovih umetničkih i pripovednih sloboda bilo to u stripu, filmu, knjizi itd. |
Edited by - going going on 14/06/2021 23:58:34 |
 |
|
Peyo
Advanced Member

Croatia
10629 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 15/06/2021 : 00:12:51
|
Interesantno, incest u skoro svakom Jodo stripu i niko ništa, al eto malo gej akcije + sprdnje s verom, i odmah smak sveta.
Možda je zarazno ?
Ma neka si svako odabere što ga zanima/zabavlja, ne treba ga zbog toga omalovažavati i vrijeđati. Sve u okviru zezancije je OK, vrijeđanje nije.
Mnoge stvari od Jodoa su i meni previše, ali onda ih ne zadržavam u kolekciji. |
 |
|
Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts
Member since 05/08/2018 |
Posted - 15/06/2021 : 06:48:52
|
quote: Originally posted by going going
Kako ti City of glass konfuzan i komplikovan strip a lagan za čitanje? A za Presveto, valjda ti je jasno da ekipi koja se buni jer su konzervativnijih shvatanja...Interesantno, incest u skoro svakom Jodo stripu i niko ništa, al eto malo gej akcije + sprdnje s verom, i odmah smak sveta.
Grad od stakla je lak za čitanje, u smislu da nije naporan, fluidan je strip, vešto i lako pripovedan, ali za razumevanje nije baš najlakši. Mozda je reč konfuzan pogrešna, nije trebalo tu reč da upotrebim. Hteo sam da kazem da se bavi vrlo komplikovanim, složenim temama: tema identiteta, jezika, značenja reči, povezanost jezika s Bogom (kako kaže ono u Bibliji u početku beše logos) a opet strip nije naporan i zamoran za čitanje nego je pitko napisan i nacrtan. Nadam se da sam sad bolje objasnio. A u pravu si sto se tice percepcije Presvetog srca, ali čudi me da nema tako mnogo takvih komentara za Propovednika, prva tri trejda (koliko sam do sada procitao) su bas sprdnja i s verom i s katoličkom crkvom kao organizacijom/institucijom. A taj strip nije naišao na toliko negativan prijem kao presveto srce. Ja sam u svakom slucaju uvek protiv bilo kakve cenzure umetnosti ili sputavanja izražavanja umetnika i njegovih umetničkih i pripovednih sloboda bilo to u stripu, filmu, knjizi itd.
Preacher je itekako naišao na loše kritike kod naše publike. Ja sam uspio na silu pročitati nekih dvadesetak epizoda (do lansiranja babe u svemir). Ne razumijem kakva sprdnja s vjerom (a pogotovo katoličkom crkvom?? tip je kat. svećenik ko što je mogao biti i ortodoksni), strip je jednostavno dosadan, bezukusan, namjenjen nezrelim čudacima. |
Edited by - Dexters on 15/06/2021 06:51:11 |
 |
|
kasper
Advanced Member

10924 Posts
Posted - 15/06/2021 : 07:27:18
|
ma meni su ovde problem vise baljezgarije matorog narkomana, al takav je jodo/hodo/zodo. sto se propovednika tica, odlican mi je, iako su mogli da smanje tu religiju. da su izbacili samog boga sve bi bilo savrseno |
 |
|
Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3383 Posts
|
kasper
Advanced Member

10924 Posts
Posted - 15/06/2021 : 11:49:27
|
Strip zvan Propovednik da bude bez religije i boga? Onda ne bi bio to što je.
rekoh boga, znaci cela i druga i treca, koje su mozda kriticne po tom pitanju. samo malo modifikacije na pocetku i kraju |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
Member since 14/02/2009 |
|
kasper
Advanced Member

10924 Posts
|
BeaGea
Advanced Member

4063 Posts
Posted - 15/06/2021 : 12:04:32
|
quote: Originally posted by Red Marquis A za Presveto, valjda ti je jasno da ekipi koja se buni jer su konzervativnijih shvatanja...Interesantno, incest u skoro svakom Jodo stripu i niko ništa, al eto malo gej akcije + sprdnje s verom, i odmah smak sveta.
...konzervatni i neuki tj. nisu upoznati sa stilom života drugih (naprednih) kultura pa se zgražaju. Odlično je Presveto srce! |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
Edited by - BeaGea on 15/06/2021 12:05:56 |
 |
|
kasper
Advanced Member

10924 Posts
Posted - 15/06/2021 : 12:06:40
|
quote: Originally posted by BeaGea
quote: Originally posted by Red Marquis A za Presveto, valjda ti je jasno da ekipi koja se buni jer su konzervativnijih shvatanja...Interesantno, incest u skoro svakom Jodo stripu i niko ništa, al eto malo gej akcije + sprdnje s verom, i odmah smak sveta.
...konzervatni i neuki tj. nisu upoznati sa stilom života drugih (naprednih) kultura pa se zgražaju. Odlično je Presveto srce!
samo se ti tesi i uzivaj u jodo baljezgarijama  |
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4063 Posts
Posted - 15/06/2021 : 12:35:51
|
Kaj se imam tješiti ako me nekaj veseli!? Bojim se da si pobrkal značenje pojmova. U Presvetom srcu uživam vec nekoliko godina, od prvog skena (u boji) kojeg sam pročital do opotovanih čitanja fibrinog prvog (crno bijelo) izdanja. |
 |
|
Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3383 Posts
Posted - 15/06/2021 : 12:48:36
|
quote: Originally posted by kasper
quote: Originally posted by Paka01
A zašto bez boga?
nije mi legao
Ni meni u životu, al u stripovima ne smeta  |
 |
|
kasper
Advanced Member

10924 Posts
Posted - 15/06/2021 : 13:00:05
|
quote: Originally posted by kasper
quote: Originally posted by Paka01
A zašto bez boga?
nije mi legao
Ni meni u životu, al u stripovima ne smeta 
inACE propovednik mi je jedan od najboljih stripova |
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12178 Posts
Posted - 15/06/2021 : 20:14:59
|
quote: Originally posted by Dexters
quote: Originally posted by going going
Grad od stakla je lak za čitanje, u smislu da nije naporan, fluidan je strip, vešto i lako pripovedan, ali za razumevanje nije baš najlakši. Mozda je reč konfuzan pogrešna, nije trebalo tu reč da upotrebim. Hteo sam da kazem da se bavi vrlo komplikovanim, složenim temama: tema identiteta, jezika, značenja reči, povezanost jezika s Bogom (kako kaže ono u Bibliji u početku beše logos) a opet strip nije naporan i zamoran za čitanje nego je pitko napisan i nacrtan. Nadam se da sam sad bolje objasnio. A u pravu si sto se tice percepcije Presvetog srca, ali čudi me da nema tako mnogo takvih komentara za Propovednika, prva tri trejda (koliko sam do sada procitao) su bas sprdnja i s verom i s katoličkom crkvom kao organizacijom/institucijom. A taj strip nije naišao na toliko negativan prijem kao presveto srce. Ja sam u svakom slucaju uvek protiv bilo kakve cenzure umetnosti ili sputavanja izražavanja umetnika i njegovih umetničkih i pripovednih sloboda bilo to u stripu, filmu, knjizi itd.
Preacher je itekako naišao na loše kritike kod naše publike. Ja sam uspio na silu pročitati nekih dvadesetak epizoda (do lansiranja babe u svemir). Ne razumijem kakva sprdnja s vjerom (a pogotovo katoličkom crkvom?? tip je kat. svećenik ko što je mogao biti i ortodoksni), strip je jednostavno dosadan, bezukusan, namjenjen nezrelim čudacima.
Nisam ispratio mnogo losih kritika. Ali dobro ti si procitao par epizoda, video da ti ne lezi i to je to. Znam mnoge koji ni nece da probaju da citaju taj strip jer se bavi religijom itd. A ovo kad sam napisao sprdnja nisam zeleo nikoga da uvredim time, ali Enis se tamo direktno sprda/zeza/ismeva crkvu/religiju (ja sam procitao prva 3 trejda, planiram i nastavak ali jos uvek nisam) a u trecem trejdu SPOJLERI! direktno ismeva i katolicku crkvu (sto je i logicno jer je Garth Ennis iz Irske republike), ako se dobro secam tu se pojavljuje onaj lazni papa koji jede do besvesti i povracanja i posle pogine na jedan neuobicajen nacin . |
 |
|
kasper
Advanced Member

10924 Posts
Posted - 15/06/2021 : 20:27:53
|
quote: Originally posted by going going A ovo kad sam napisao sprdnja nisam zeleo nikoga da uvredim time, ali Enis se tamo direktno sprda/zeza/ismeva crkvu/religiju (ja sam procitao prva 3 trejda, planiram i nastavak ali jos uvek nisam) a u trecem trejdu SPOJLERI![yellow] direktno ismeva i katolicku crkvu
cenim da enis ovde vise tera segu sa nekim vidim upraznjavanja religije, ima tu svakavih zadrtih likova. pored religije enis se segaci i sa drustvom, tako da mi je propovednik sveobuhvatan strip |
Edited by - kasper on 15/06/2021 20:29:19 |
 |
|
kasper
Advanced Member

10924 Posts
Posted - 15/06/2021 : 20:41:04
|
tad toga nije bilo, al da enis danas pise propovednika sigurno bi neke stranice posvetio forumasima, i ovima sto pohode facebook, instragram i tako to |
 |
|
DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6421 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 16/06/2021 : 08:27:01
|
Ja kao i inače ne želim neposredno vrijeđati druge pljujući po njima omiljenim ....čemu god, kao neki na forumu, ali... Presveto Srce mi nikako nije leglo, jako volim Jodota i zbog njega sam probao mislim čak 3 puta ovo čitati ali sam odustao nakon nekog vremena, neide i bok. Ne smetaju me kontroverzne teme ni najmanje, baš naprotiv, nije do toga. Jednostavno mi nije išlo. A vidim iz nekog razloga spominjete Preachera, meni je on odličan, i strip i serija, oboje odlični na svoj način (malo se razlikuju). ;) |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
 |
|
Topic  |
|