forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 volitve v Zdruzenih Drzavah Amerike
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 32

MSBlueberry
Senior Member

1692 Posts

Member since 18/02/2013

Posted - 09/11/2016 : 18:59:19  Show Profile Show Extended Profile  Send MSBlueberry a Private Message
quote:
Originally posted by xilrion

a prvi dan vladavine je 9/11

Nije, nego 11/9
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 09/11/2016 : 19:06:06  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message
Sad slusam njezin luzerski govor, kaze da je ponosna na svoju kampanju koju su vodili i birace koji su ono najbolje sto Amerika moze ponuditi..znaci indirektno daje poruku da su svi oni koji su glasali za Trumpa sljam..upravo je zbog ovoga i izgubila, na kraju je ispalo da ona vise dijeli ljude nego sami Trump..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"

Edited by - brni on 09/11/2016 19:06:36
Go to Top of Page

Dranki
Senior Member

2549 Posts

Member since 03/06/2007

Posted - 09/11/2016 : 19:08:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Dranki a Private Message
A Obama drži govor i daje lekcije kako biti dobar predsjednik. Odvezao mi se pupak od smijeha. Ti ljudi zaista žive u drugom svijetu.

I am tormented with an everlasting itch for things remote.
I love to sail forbidden seas, and land on barbarous coasts.
Go to Top of Page

hello
Senior Member

Croatia
2731 Posts

Member since 14/07/2006

Posted - 09/11/2016 : 19:28:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit hello's Homepage  Send hello a Private Message
Nisam baš nešto pratio ova događanja u Americi pa me iznenadila pobjeda Trumpa. Trumpa se sjećam iz onoga showa Pripravnik i u toj emisiji Trump je stvarno djelovao i karizmatično i pametno. Ovo malo vijesti kojih sam popamtio u zadnjih par mjeseci Trump je medijski ispadao kao neki luđak, a gledajući pobjednički govor koji je bio dosta kvalitetan dojma sam da je Trump možda malo i glumatao u predizbornoj kampanji, tj. da je namjerno govorio neke ludosti da bi privukao ciljane birače, a pr stručnjaci su ga vjerovatno savjetovali da bude sve luđi i luđi jer to očito pali.

www.izdavanje-knjiga-dani.hr
www.vangogh.hr
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 09/11/2016 : 19:49:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19799 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 09/11/2016 : 19:58:24  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
U, pa nije ni Trump slab u tim stvarima.
Izrugivanje onom bolesnom novinaru je poseban nivo monstruoznosti.

Da ne govorim koliko je ljudi unesrećio onom prevarom, takozvanim Trump University-jem.
A u dobrom sjećanju ga nemaju ni oni čiji rad nije platio, kao ni sva ona masa koju je vrijeđao na bizarnim principima.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22339 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 09/11/2016 : 20:54:20  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
Nista od Trumpa i Hilari, vrijeme je za NWO

Go to Top of Page

Dranki
Senior Member

2549 Posts

Member since 03/06/2007

Posted - 09/11/2016 : 20:59:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Dranki a Private Message
quote:
Originally posted by tinton

Da ne govorim koliko je ljudi unesrećio onom prevarom, takozvanim Trump University-jem.
A u dobrom sjećanju ga nemaju ni oni čiji rad nije platio, kao ni sva ona masa koju je vrijeđao na bizarnim principima.

Tipičan izdanak razmažene povlaštene elite, narcis koji je postigao sve u materijalnom smislu pa hoće da se okiti titulom predsjednika radi titule same, pogledajte samo kako se rado šepuri svojim bogatstvom. Čak se ni ne trudi da stekne ekspertizu, sa pravom kažu da je totalno rezistentan na savjete i nove informacije koje će mu proširiti vidik. Totalno nekoherentno i površno elaborisanje neke političke teme, samo ponavljanje fraza i to je to. Po meni sve to dokazuje da je njemu cilj samo da uđe u Bijelu kuću, a vođenje politike će prepustiti svojim savjetnicima.
Volio bih da griješim ali to je moj utisak o njemu. To što je manje loš od Hilari ipak ne znači da je dobar.

Jedino što cijenim na njemu je autentičnost i brutalna iskrenost. U današnje vrijeme političke korektnosti gdje jedno govore a drugo misle to je rijetka, samim tim i vrijednija roba. Mislim da ne napada nikoga ako njega prvog ne napadnu, da nije klevetnik. A izjave poput ove u videu zaista djeluje da koliko toliko ima kakve-takve principe i stav, i to se također cijeni. Ovom izjavom, kao i zalaganjem za otopljavanjem odnosa sa Rusijom je postao disident u Americi i rizikovao da ostane bez glasača, ali je ipak ostao dosljedan. Da li je to bilo dio taktike ili istinska uvjerenost, pokazaće vrijeme.

Edited by - Dranki on 09/11/2016 21:04:08
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 09/11/2016 : 21:15:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
http://www.rudan.info/dobro-jutro-amerika/

Pobijedio je Trump. Mogu se jebati svi naši politički analitičari, svi naši glupi novinari, kao televizijski tako i oni “papirnati”, mogu se jebati sve naše preglupe estradne zvijezde koje su ovih dana bile posebno aktivne u davanju izjava na temu američkih izbora iako im je kvocijent inteligencije manji od opsega silikona koje su ugradile.
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6414 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 09/11/2016 : 22:57:37  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message
quote:
Originally posted by ken2

prije nekih dva - tri tjedna sam čitao nešto o raspoloženju birača u americi
i zapamtio sam jednog koji je izjavio: glasat ću za trumpa jer me zanima što će se onda dogoditi
tada sam prvi put pomislio da bi taj čovjek mogao i pobijediti
sam protiv svih medija, a mediji ga stvorili
izrabljivač koji će spasiti radničku klasu
agresivac koji neće voditi ratove
neka im ga sad

Jadni američki birači. Nisu ni svjesni puno lipih stvari koje propuštaju zajedno s krvoločnijim izdankom klana Clintonovih.
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 09/11/2016 : 23:25:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message
Ove ad hominem etikete da je Trump sociopat, megaloman, egomanijak itd. se još i mogu prožvakat, no tvrdit da je pobjedom Trumpa počeo "kraj demokracije", da je novi Hitler (odnosno narančasti ) i da sad kreću nemili progoni, kamenovanja i sakaćenja u stilu IS-a... Dajte ljudi, što je previše - previše je.

Trljam ruke.
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6414 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 09/11/2016 : 23:27:23  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message
http://www.altermainstreaminfo.com.hr/vijesti/pobjeda-trumpa-mozda-predah-od-agresivnog-izvozenja-2085
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8204 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 09/11/2016 : 23:33:06  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message
quote:
Originally posted by VALTER

quote:

i zapamtio sam jednog koji je izjavio: glasat ću za trumpa jer me zanima što će se onda dogoditi
neka im ga sad

Jadni američki birači. Nisu ni svjesni puno lipih stvari koje propuštaju zajedno s krvoločnijim izdankom klana Clintonovih.

dobro u trumpovom izboru je to što je amerika odbacila izbor supruge bivšeg predsjednika
već su dva puta otac i sin bili predsjednici, što je strašno za demokraciju, a žena bivšeg predsjednika, koji bi postao prvi gospodin, bi bili još i veća karikatura od ovog primitivca
možda mi to jutros još nije sjelo
ali nekako sjeda

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 10/11/2016 : 01:33:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message

https://www.facebook.com/BuzzFeed/videos/10155300775200329/

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4622 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 10/11/2016 : 07:33:29  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message
bilo je tijesno.prevagu na trumpovu stranu odnijelo je bijelačko neobrazovano siromašno radničko stanovništvo.67%dalo glas njemu 28%klintonki.e sad,znači oni očekuju da će ih iz krize u blagostanje ufurat bešćutni kapitalist koji je četiri puta bankrotirao a omiljena poštapalica mu je :otpušten si!

što se tiče vanjske politike naravno da će mister tromb biti drukčiji od ˇ"krvoloka" klintonke.zaustavit će rat u siriji,posaditi ruže,pustiti bijele golubice, stisnuti ruku putinu i zapjevati :neka ovaj cijeli svijet zove se bajka tra lalala

a i jako smiješno djeluju neki koji se na nekim drugim temama pozivaju na istinu,pravdu a daju podršku trombu.

Vamos a la playa tralalalala

Edited by - igor 12 on 10/11/2016 08:26:49
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 10/11/2016 : 08:39:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

Hoce li reality showi sada biti mandatory?

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 10/11/2016 : 08:42:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

#Calexit: California want to leave the US after Donald Trump’s election win
http://metro.co.uk/2016/11/09/calexit-california-want-to-leave-the-us-after-donald-trumps-election-win-6245665/#ixzz4PaAj7GZH

Go to Top of Page

zovko
New Member

201 Posts

Member since 21/08/2012

Posted - 10/11/2016 : 09:19:27  Show Profile Show Extended Profile  Send zovko a Private Message
Da je meni neko ponudio izbor, za�murio bih i zaokru�io Trampa
A glasao bih za mnoge pre njega, ali nikad za nju. Za�to Senders nije bio kandidat pravo je pitanje za demokrate i njihove glasa�e
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47448 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 10/11/2016 : 09:41:56  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by Poli

#Calexit: California want to leave the US after Donald Trump’s election win
http://metro.co.uk/2016/11/09/calexit-california-want-to-leave-the-us-after-donald-trumps-election-win-6245665/#ixzz4PaAj7GZH

pari da bi in bilo loše da izađu.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala
Go to Top of Page

ordell
Senior Member

Slovenia
1901 Posts

Member since 20/08/2006

Posted - 10/11/2016 : 09:57:54  Show Profile Show Extended Profile  Send ordell a Private Message
Zašto Trump?
Nikako ne bih bolje objasnio

od 1:37 dalje-

Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 10/11/2016 : 10:14:09  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message
http://www.index.hr/vijesti/clanak/ja-sam-gay-zidov-u-trumpovoj-americi-i-bojim-se-za-svoj-zivot/931081.aspx

Nevjerovatno koliko je bljutava ta "I'm offended and need my safe space" kultura. Ova plačipičkica degutantno uspoređuje pobjedu Trumpa sa jednim holokaustom. Takve stvari mi se stvarno gade.

Trump, čovjek, kojemu je vjerojatno pola familije LGBT, je holokaust za LGBT zajednicu?
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 10/11/2016 : 10:21:35  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message
quote:
Originally posted by Dranki

quote:
Originally posted by tinton

Tipičan izdanak razmažene povlaštene elite, narcis koji je postigao sve u materijalnom smislu pa hoće da se okiti titulom predsjednika radi titule same, pogledajte samo kako se rado šepuri svojim bogatstvom. Čak se ni ne trudi da stekne ekspertizu, sa pravom kažu da je totalno rezistentan na savjete i nove informacije koje će mu proširiti vidik. Totalno nekoherentno i površno elaborisanje neke političke teme, samo ponavljanje fraza i to je to. Po meni sve to dokazuje da je njemu cilj samo da uđe u Bijelu kuću, a vođenje politike će prepustiti svojim savjetnicima.
Volio bih da griješim ali to je moj utisak o njemu. To što je manje loš od Hilari ipak ne znači da je dobar.

Jedino što cijenim na njemu je autentičnost i brutalna iskrenost. U današnje vrijeme političke korektnosti gdje jedno govore a drugo misle to je rijetka, samim tim i vrijednija roba. Mislim da ne napada nikoga ako njega prvog ne napadnu, da nije klevetnik. A izjave poput ove u videu zaista djeluje da koliko toliko ima kakve-takve principe i stav, i to se također cijeni. Ovom izjavom, kao i zalaganjem za otopljavanjem odnosa sa Rusijom je postao disident u Americi i rizikovao da ostane bez glasača, ali je ipak ostao dosljedan. Da li je to bilo dio taktike ili istinska uvjerenost, pokazaće vrijeme.

To je to, bravo Dranki!

Trump je isfurao taj predsjednički reality show do kraja. To mu je bio glavni cilj. Sada lagano u naslonjač i prepustit kormilo savjetnicima ko Bush. Jedino što za razliku od Busha, Trump ne djeluje toliko retardirano.
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6414 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 10/11/2016 : 10:57:01  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message
Zašto bi se Balkan morao bojati pomirenja Rusije i SAD-a? O apsurdnim tvrdnjama na kraju ere monolitnih medija i tzv. "uvaženih" analitičara

D. Marjanović, Advance.hr
10.11.2016.

Svega nekoliko sati prije početka predsjedničkih izbora u SAD-u na udarne termine vodećih medija zasjeli su tzv. "uvaženi" analitičari, osobe koje su, navodno, stručnjaci u svojim područjima te su u stanju ostatku javnosti - koja nužno ne prati te teme pomno iz dana u dan - pojasniti kakva je situacija, u ovom slučaju međunarodno politička.

Ti isti analitičari, koji frekvencijom svojih gostovanja ostavljaju dojam da su jedine osobe takvih kvalifikacija ne cijeloj sceni, tvrdili su kako kandidat Republikanske stranke, Donald Trump, ni u kojem scenariju ne može postati predsjednikom SAD-a jer je nemoguće da bi američki narod glasao za njega.

Primarno propagandisti
Nije sramota biti u krivu - ako ste vanjskopolitički analitičar i prognozirate tko će biti pobjednik na idućem Eurosongu - ali bome jest sramota biti toliko u krivu u sklopu područja kojeg navodno predstavljate kao uvaženi stručnjak.

Dakako, dan nakon nema ni traga od barem pokušaja izvlačenja iz takve sramotne situacije. Nitko nije istupio poniznom opservacijom, nitko od dotičnih nije niti pokušao opravdati svoj manjak znanja na području kojeg navodno predstavljaju. To je zapravo poprilično jasna potvrda da se u tim slučajevima uopće ne radi o analitičarima, kamoli "uvaženim" stručnjacima, već primarno o propagandistima koji zbog osobnih ideoloških ili osobnih financijskih razloga odrađuju posao kontaminacije javnog diskursa te sudjeluju, svim snagama, u agresivnom dezinformiranju javnosti.

Umjesto da se, ako ništa drugo, bar neko vrijeme pritaje, da javnost eventualno zaboravi na njihove krive prognoze, odnosno krive propagandističke projekcije, ista postava danas se pojavila na istim strateškim mjestima kako bi javnosti obznanila kakve sve katastrofalne posljedice po njih, njihove živote i njihove države, prijete sada kada je u Bijelu kuću upao Donald Trump.

Zašto da se bojimo pomirenja Rusije i SAD-a?
Jedna od velikih prijetnji sprema se, tvrde dotični, upravo našem prostoru, jugoistočnoj Europi. Zašto? Zar će novi predsjednik Trump pokrenuti nekakvu vojnu ofenzivu na zemlje Balkana (izuzev Slovenije, dakako)? Ne, takva opasnost nam ne prijeti, ali nam prijeti - tvrde - naglo jačanje ruskog utjecaja.

To je prijetnja? Na koji način? Predstavnici iz Moskve će krenuti u ambiciozno mijenjanje našeg načina života? Hoće li ispijanje vodke postati nacionalni oblik dnevne relaksacije? Hoćemo li nositi šubare i skladati romantične balade za balalajke?

Ta priča o ruskoj prijetnji, naročito ovim prostorima, na razini je priče za djecu o babarogi.

Ovo nije prostor iza nekakve željezne zavjese, nije da čekamo na povoljni politički preokret kako bismo počeli uvoziti ruske crvene vinile ili da žudimo za putovanjima na Istok koja su nam do sad bila zabranjena - nisu nam zabranjena.

Ovo nije ni prostor koji žudi za emulacijom ruskog načina života, ruskih vrednota niti ruskih politika. Ovo je prostor voljan normalne ekonomske, društvene i kulturalne korespondencije s ostatkom svijeta, sa Zapadom, Istokom, Sjeverom i Jugom. To je, u suštini, to. Što se tiče ovih mizernih pokušaja zastrašivanja, tvrdnji da će zbog nekog razloga eventualno popravljeni odnosi između SAD-a i Rusije biti "opasni" po nas, riječ je o zaista zadnjem zadahu propagandizma.

Medijima se više ne vjeruje
Sramotno podnošenje ostavke britanskog premijera Davida Camerona nakon uspjeha Brexit referenduma, sinoćnji trijumf Trumpa unatoč svim anketama i svim medijima - to su ne samo nagovještaji već i potvrde ispisane u gigantskom neonu da je ovo kraj, kraj stare garde propagandista i medija čiji su se poslovni modeli sveli na sisanje politički obojenog novca.

Narod Britanije i Amerike je pokazao nešto od izuzetnog značaja - gotovo je, više vam se ne vjeruje.

Došli smo do točke da je mainstream bio prisiljen baciti sve karte, legitimne i lažljivo docrtane ispod stola, kako bi eventualno u tom velikom zajedničkom, valjda i zadnjem, angažmanu preokrenuli situaciju u svoju korist. Ne prolazi više. Ne samo da ne prolazi već je i kontraproduktivno - sistem djelovanja je dotrunuo do te mjere da narod počinje svoje demokratske odluke donositi namjerno kontra sugestija koje im se daju putem glomaznih medija.

Svijet u narednom periodu
Hoće li se taj trend nastaviti? Hoće. Izvori informiranja koji su se transformirali u izvore propagande nisu u stanju, vjerojatno ni u znanju, da se preko noći prebace na nešto što bi širokim masama vratilo povjerenje u njih. Neće se baviti time, procesi koji ih guraju neće odjednom iščeznuti - uložen novac će se trošiti sve dok ga se ima, ali rezultati više neće dolaziti.

Kakva će to iznenađenja, u stilu Brexita i Trumpa, donijeti u bliskoj budućnosti zapadnom svijetu? Vjerojatno temeljita. Nije više teško zamisliti ni kolaps Europske unije ni kolaps NATO pakta.

Kako medijska elita misli da će u narednom periodu objasniti običnom čovjeku - koji napokon grabi demokraciju kao vlastito oružje, a ne samo ustajali protokol bez učinka - da nam treba NATO, da moramo slati naše vojnike na rusku granicu? Kako će nam objasniti da moramo pristati na brutalne od strane Bruxellesa nametnute mjere štednje kako bismo svojim radom, novcem i životima spašavali posrnule banke?

Vremena kada su mediji mogli upravljati masama na takav način prolaze, a možda su upravo i prošla.

Naši ruski i američki prijatelji
Za kraj, još jednom, što se tiče tvrdnji da bismo se nakon pobjede Trumpa trebali "bojati" pojačanog utjecaja Rusije - ne, ne bojimo se, bojimo se samo američkog imperijalnog monopola i svaki korak prema razvodnjavanju istog je veliki korak naprijed za globalne mase.

Želimo pomirenje između Rusije i Amerike, želimo i jedan i drugi narod smatrati svojim prijateljima. Želimo cijeniti njihove doprinose i različitosti te osjećati istinsku globalnu solidarnost i zajedničke interese radničke klase koja napokon razbija mentalne okove toksične propagande.

No, iznad svega želimo svijet slobodan od paranoje Trećeg svjetskog rata, a pobjeda Trumpa mogla bi odagnati upravo te nagomilane strahove.
Go to Top of Page

Dranki
Senior Member

2549 Posts

Member since 03/06/2007

Posted - 10/11/2016 : 13:17:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Dranki a Private Message
quote:

neka im ga sad

Da je rekao da će glasat za Hilari jer ga interesuje šta će se dogoditi, ta izjava ne bi imala smisla jer kod Hilari tačno znamo šta će se dogoditi. To što je on rekao je tračak nade da će Tramp predstavljati promjenu statusa quo.

Između agresivca na riječima koji je još uvijek neispisani list u spoljnjoj politici, i dokazanog krvoloka i sadiste kojoj je vojna sila uvijek bila prva opcija i iza koje je na ovim izborima stajalo 9 od 10 najvećih proizvođača oružja u Americi i na svijetu, koga bi ti izabrao?

Posmatraj stvari iz ugla predstavnika industrije smrti: za njih je Tramp jedna velika nepoznanica, znači teorijski im može donijeti veći profit od Hilari a može ih i uništiti. Dok Hilari znači garantovane ratove i profit. Ne postoji biznismen na svijetu koji će izabrati neizvjesnost naspram garantovanog profita.

Na sličan način razmišlja i taj tip, samo iz suprotne perspektive.

Edited by - Dranki on 10/11/2016 13:29:38
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47448 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 10/11/2016 : 13:37:38  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
ispravka,ne može ih uništit al in može drastično smanjit profit

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala
Go to Top of Page
Page: of 32 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000