Author |
Topic |
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 06/11/2016 : 22:15:33
|
Da li postoji netko na ovom forumu koji je baš "doktor Bonellija", ono da je pročitao barem 70% tih glavnih Bonelli serijala? Taj bi mogao odgovoriti na pitanje iz naslova. |
|
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6408 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15786 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 06/11/2016 : 22:25:04
|
Ajde na brzinu; Dylan-goblin Ken-Adah Tex-dolina terora Marti-stravicna invazija Ken-lovceva Lilly Dylan-prokleti dan Marti-druidov srp Ken-balada o Pat o'Shane Dylan-uspomene nevidljivog Marti-um koji ubija Ali malo je samo 10, i ovo pobrojano ne nuzno tim rasporedom... |
Los cukar na fritulama! |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6408 Posts
|
RAKOSI4
Advanced Member
5001 Posts
Member since 23/07/2016 |
Posted - 06/11/2016 : 22:35:05
|
ZAGOR : Američka odiseja,Ocean,Zagor protiv vampira,Povratak vampira, Dobar i loš,Povratak u Darkvud,Podvodno čudovište,Hagotova moć,. ............ i još dosta ......... DILAN DOG : Igra sa smrću,Dama u crnom .......
NATAN NEVER : Hadija ........
MARTIN MISTERIJA : Vampir u Njujorku.....
TEX VILER : Čovjek iz Kentakija .....
DIABOLIK : Klinika smrti .........
MARK : Srebreni tanjur .......
MISTER NO : Na dnu oceana (mislim da se tako zove ono s podmornicom)...
KAPETAN MIKI: Tavegino srce , Kraljica snegova ,brodolom Aretuze....
BLEK : Saratoga......
KIT TELER : 1000 i jedna klopka,Vražji baron,Kamen života,Tajna jezera Bjuken,Gvozdeni čovek , Jezero svetlosti,Putovanje u prahistoriju,Leteći Holandez,Maska mržnje , tri zmije,..............
TIM I DASTI : Rio Bravo....... |
Edited by - RAKOSI4 on 06/11/2016 22:39:01 |
|
|
RAKOSI4
Advanced Member
5001 Posts
Member since 23/07/2016 |
Posted - 06/11/2016 : 22:41:22
|
quote: Originally posted by VALTER
Organizirajte izbor za doktora boneliologa.
A da organiziramo izbor za najpoznatijeg Sarajliju 20 stoljeća . |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15786 Posts
Posted - 06/11/2016 : 22:51:25
|
A jbg. meni je crtez glavno oruzje stripa, a Magnusov gigant je remek djelo detalja. Cak bolesnih detalja, koliko je samo vremena utrosio na skice i kako se samo Magnus postavio prema ovom Texu je neponomljivo. Bez obzira na scenarij...pa zato i visoko mjesto. |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
30978 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 06/11/2016 : 23:32:43
|
Ken Parkeri 1-12 su mi najbolji, a cijeli serijal (osim možda zadnjeg 80 Fibrinog) je fantastičan za čistu peticu!
Tex: Ratni požar, Sjeverozapadni teritorij, Velika intriga, Tvrđava Apača, Zvono za Lucera, Gusar Drejk, Sastanak sa smrću, Zakletva, Pinkertonov agent, Čejen klub, Čovek iz Kentakija... ima još hrpa odličnih
Julia (ako spada u Bonelli): tu mi je zasad cijeli serijal (42 broja koliko je kod nas izašlo) super
Zagor: Američka Odiseja, Sedma runda, Demon ludila, Crna kula, Stižu Samuraji...
Mister No : Poslednji Kangačeiro,
Marti Misterija: početak serijala
Nathan Never: svekaj sam pročital SD/LU je ok
|
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5292 Posts
Member since 10/02/2011 |
Posted - 07/11/2016 : 00:41:18
|
Meni osobno je Dylan Dog u vrhu Bonellia, ali nemogućnost distribuiranja orginalnih uradaka na svjetskoj razini previše loše utječe na proboj ovog junaka na svjetsko tržište(čitaj Amerika), jer jebiga...kakav je to Dylan bez Gruchota... |
|
|
Korg
Senior Member
Ireland
1037 Posts
Member since 23/02/2015 |
Posted - 07/11/2016 : 01:22:04
|
Zaista je teško sastaviti tu listu. Siguran sam da bi MNO maxi "Bilo jednom u New Yorku" zasigurno našao svoje mjesto u Top 10. Čudi me da ga do sada nitko nije ni spomenuo. |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15786 Posts
Posted - 07/11/2016 : 06:26:07
|
Bilo jednom u New Yorku. Sjajna epizoda, kad si je spomenuo, odmah mi se vratila pred ocima. Crtez i prica besprijekorni. A nisam veliki fan pilota... Nakon sto sam je procitao, kupio sam i bratu primjerak da vidi koliko je dobar taj strip. |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7124 Posts
Posted - 07/11/2016 : 08:30:19
|
quote: Originally posted by ivanl
Bilo jednom u New Yorku. Sjajna epizoda, kad si je spomenuo, odmah mi se vratila pred ocima. Crtez i prica besprijekorni. A nisam veliki fan pilota... Nakon sto sam je procitao, kupio sam i bratu primjerak da vidi koliko je dobar taj strip.
Ne znam, nije bas da imam srce od kamena, ali taj me strip nije odusevio ni pogodio. Mislim vrlo je dobar, ali ne nesto vrhunsko. Mnogi Nolittini Mr. Noi su mi mnogo jaci, a i emocionalniji. Dosta je godina proslo od zadnjeg citanja, trebalo bi obnoviti gradivo.
|
|
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6408 Posts
Posted - 07/11/2016 : 10:08:48
|
quote: Originally posted by tex2
Ken Parkeri 1-12 su mi najbolji
1-12? Pa tu tek Berardi hvata zalet. Tu mi je dobar Chemako, i naravno, Balada o Pat O'Shane. Dobro je i Eskimska trilogija, ali nju ne bih uvrstio u sam vrh, kao niti Vrelo nebo Meksika. Adah, Lovčeva Lilly, Milady, Dome slatki dome, Pioniri, Špijun, Donovanovi dječaci, Normin princ, Dah i san, Vječni lutalica - to je krem de la krem. Malo ispod su mi Gdje umiru Titani, Brončano lice, U vrijeme Pony Expressa, Avanture Teddya Parkera. Velika koncentracija kvalitetnih epizoda, ali nisu sve za najvišu ocjenu samo iz razloga što pripadaju serijalu. |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
30978 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 07/11/2016 : 14:45:37
|
E pa taj mi je dio najbolji :-), ali serijal je stvarno super, možda par priča za nižu ocjenu (ali opet kako kome), recimo: Zemlja junaka ili Krvava staza, ali kao što kažeš velika koncentracija kvalitetnih epizoda, ali svaka priča je baš upečatljiva i toliko različita od klasičnog Bonellija i baš mi se sviđa cijeli serijal! |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38059 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 07/11/2016 : 15:29:13
|
Uf, a meni se bas svidjaju ove prve price 1-4 (do prve "smrti"). Mozda i zbog toga sto sam ih kao klinac procitao i pregledao tisucu puta.
Nisku udarci, Caura protiv Parkera ...
Naravno, KP razbija i sa "zakljucnom sagom", kao i izmedju. Ove prve me vise scepaju iz nostalgije ... ali jos uvijek obiluju akcijom i odlicnim scenama/kadrovima. Ona raspaljotka u Mine Townu ... ugh ugh!
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
Edited by - Poli on 07/11/2016 15:37:58 |
|
|
morski
Senior Member
2656 Posts
Member since 09/08/2014 |
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6408 Posts
|
Bachy
Senior Member
Croatia
1750 Posts
Member since 06/05/2009 |
Posted - 07/11/2016 : 18:24:05
|
quote: Originally posted by morski
quote: Originally posted by Bachy
Teško ili nikako da Bonelli spada u vrh stripa uopće. Bonelli je (ovo je isključivo moje mišljenje) izdavač koji radi stripove uglavnom za određenu populaciju djece, tako da bi kategorija u kojoj bi se Bonelli mogao natjecati samo dječji strip, a ne strip uopće. Iznimke su Ken Parker (kojem ciljana publika nije bila ispod 14-15 godina, nego za malo stariju populaciju koju ne zanima samo akcija i humor) i Lilith (koja ipak traži jedan određeni dio poznavanja opće povijesti i kulture). Mišljenja sam kako Bonellijevi stripovi nisu ni do koljena francusko-belgijskoj i američkoj školi stripova, čemu svjedoči i planetarna popularnost junaka kao što su Asterix, Lucky Luke, Spirou, DC-ijevi junaci, Marvelovi junaci, grafičke novele po kojima se snimaju filmovi i serije... Bonellijevi stripovi su popularni jedino u Italiji, zemljama bivše Juge i ostalom dijelu JI Europe i Turskoj. Francusko-belgijska i američka škola je poznata po cijelom svijetu. I za kraj samo da napomenem da kad govorim Bonelli ne mislim na cijelu talijansku školu stripa, nego samo isključivo na Bonellijeva izdanja.
Tvoj stav se bazira samo na... Hmmm... Cemu? Ni na cemu osim na tvom misljenju te stoga nema neku preteranu snagu. Nikakav argument, nikakva cinjenica. NHF.
A ti si tražio da ja kažem tuđe mišljenje, a ne svoje?
Ponovit ću ti. Moj stav se bazira na mojem mišljenju, da.
Zar se stavovi ostalih ne baziraju na njihovim vlastitim mišljenjima?
|
Oj, budi svoj! |
|
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6408 Posts
Posted - 07/11/2016 : 18:45:19
|
Da Lilith zahtijeva naročit nivo opće povijesti i kulture, to mi se čini u najmanju ruku kao pretjerivanje. Tako nešto mogao bi izjaviti i neki od ovih simpatičnih zagorologa za Zagora, u kojemu se pojavljuju Alexis de Tocqueville, Andrew Jackson, Sekvoja, Edgar Allan Poe i Charles Darwin. U usporedbi s mnogim francuzima Bonelli ne prolazi uopće loše, a scenaristički je uglavnom iznad američkog superherojskog stripa. Da je talijanski svjetski jezik kako bi sujetni Talijani htjeli, i Bonelli bi bio svjetski. Ovako mu ostaje Regija, Turska i Brazil. |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15786 Posts
Posted - 07/11/2016 : 19:10:21
|
Pa italija je puna kupaca Bonellijevih stripova. Ne bi ni stancali stalno nove da im se ne isplati. Dylan se prodavao recimo u sto tisuca primjeraka. Pa svaki mjesec ovi kontinuirani junaci... Veliko je to trziste za nase pojmove. A uostalom ima nas I ovdje koji cemo to kupovati dok ne "crknemo". Ne bojim se ja za njihovu publiku, koja je k tome bolesno vjerna. |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7124 Posts
Posted - 07/11/2016 : 20:14:53
|
quote: Originally posted by VALTER
Treba, treba. Ako nema doktora boneliologa, mogao bi i doktor zagorologije dati nalaz i mišljenje.
Pa vec ti ga je dao King Warrior. Zagor mu je zauzeo svih 10 mjesta, a Ferri je centar svemira. |
|
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6408 Posts
|
morski
Senior Member
2656 Posts
Member since 09/08/2014 |
Posted - 07/11/2016 : 21:34:18
|
quote: Originally posted by morski
Teško ili nikako da Bonelli spada u vrh stripa uopće. Bonelli je (ovo je isključivo moje mišljenje) izdavač koji radi stripove uglavnom za određenu populaciju djece, tako da bi kategorija u kojoj bi se Bonelli mogao natjecati samo dječji strip, a ne strip uopće. Iznimke su Ken Parker (kojem ciljana publika nije bila ispod 14-15 godina, nego za malo stariju populaciju koju ne zanima samo akcija i humor) i Lilith (koja ipak traži jedan određeni dio poznavanja opće povijesti i kulture). Mišljenja sam kako Bonellijevi stripovi nisu ni do koljena francusko-belgijskoj i američkoj školi stripova, čemu svjedoči i planetarna popularnost junaka kao što su Asterix, Lucky Luke, Spirou, DC-ijevi junaci, Marvelovi junaci, grafičke novele po kojima se snimaju filmovi i serije... Bonellijevi stripovi su popularni jedino u Italiji, zemljama bivše Juge i ostalom dijelu JI Europe i Turskoj. Francusko-belgijska i američka škola je poznata po cijelom svijetu. I za kraj samo da napomenem da kad govorim Bonelli ne mislim na cijelu talijansku školu stripa, nego samo isključivo na Bonellijeva izdanja.
Tvoj stav se bazira samo na... Hmmm... Cemu? Ni na cemu osim na tvom misljenju te stoga nema neku preteranu snagu. Nikakav argument, nikakva cinjenica. NHF.
A ti si tražio da ja kažem tuđe mišljenje, a ne svoje?
Ponovit ću ti. Moj stav se bazira na mojem mišljenju, da.
Zar se stavovi ostalih ne baziraju na njihovim vlastitim mišljenjima?
stav koji se bazira samo na necijem proizvoljnom misljenju bez ikakve potpore u argumentima, cinjenicama, drugim i drugacijim stavovima i misljenjima iz kojih je proistekao, nema ni snagu ni uporiste, te stoga nije ni validan ni bitan za bilo kakvu dalju analizu i diskusiju.
nadam se da razumes razliku izmedju pojmova stav i misljenje.
na kraju komentara stavio sam NoHardFeelings, a ti si ipak odreagovao burno. zao mi je ako sam te uznemirio.
vise necu na ovu temu. |
Kompletni popis Bonelli stripova u Excelu |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17014 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 07/11/2016 : 22:21:28
|
Težak izbor - Demon ludila, Zimska Zmija, Supermajk prvi, Adah, Lovčeva Lilly, Rio Negro, Čejen klub, Sjeverozapadni teritorij, Bilo jednom u New Yorku, Atlantik, Kapetan Zmija, Nojev let, Uspomene Nevidljivog, Dugački pozdrav... |
|
|
Topic |
|