forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 MAFEST 2017. - jubilarni 10!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 28

Garfield_Mo
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1258 Posts

Member since 11/06/2009

Posted - 01/06/2017 : 14:52:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit Garfield_Mo's Homepage  Send Garfield_Mo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by RAKOSI4

Možda bi bilo ekonomičnije da Dado osnuje vlastitu prijevozničku tvrtku "MafestBus" , ostalo vrime kad nije Mafest bi vozija za druge festivale,ekskurzije .........

Nije losa ideja, samo bi to trebao prosiriti na hotele, i razgranati se pa kad se dodje negdje na festival da se ima gdje odsjesti, prezalogajiti ...

http://www.mostrip.ba/

https://www.facebook.com/KLUBMOSTRIP/
Go to Top of Page

RAKOSI4
Advanced Member

4982 Posts

Member since 23/07/2016

Posted - 01/06/2017 : 14:55:20  Show Profile Show Extended Profile  Send RAKOSI4 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mogorovic

quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:
Originally posted by mogorovic

Kako je lijepo čitati vas, a ne sudjelovati!

Nisi fer.
Uredno si mi prepustija ulogu najvećeg mrzitelja.

He, he he... Što je najzanimljivije, ja uopće nisam mrzitelj MaFesta, nego vrlo oštar i beskompromisan kritičar! Kad mi se hoće, naravno.

Javi se Dadi u Makarsku da ti uzme miru i odlive za spomenik ti napravit , kraj pivnice
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10224 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 01/06/2017 : 15:12:11  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Garfield_Mo

Ne optuzujem ja nikoga nista. Nego smatram da vecina ljudi moze skucati za prevoz i doci na festival ako ih to zanima.
Samo smatram da ljudi koji su nekad dolazili na festival dok se placao prevoz i sta vec se placalo trebali doci na festival i kad se ne placa. Mozda par njih nece moci, ali sad odjednom niko od njih ne moze ...
Znaci dok me neko gotivi i placa sve doci cu, a kad prestane ko ga sisa necu vise nikad doci na festival.

Tragedija je šta ti nisi ni svjestan koliko si bezobrazan, al zato kad ja napišem "Kurac" šalješ djecu u drugu sobu.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

horex2
Starting Member

Slovenia
26 Posts

Member since 15/03/2008

Posted - 01/06/2017 : 15:14:32  Show Profile Show Extended Profile  Send horex2 a Private Message  Reply with Quote
THE BEST ONE
prišel, videl, nažical
zato se tu gre
da dobiš risbe od avtorjev
da se z njimi malo pogovoriš
da se vidiš in srecaš,pokramljaš s striparji
uživaš v prijetni atmosferi
kej dobrega spiješ in poješ
malo spočiješ oči
in greš domov nabit z novo energijo

zdej se pa to kregate
kdo je imel namen priti, je prišel
zakaj ne? to je pa njihov problem...mi smo se imeli supr fajn

horex je zakon
Go to Top of Page

bubo
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1399 Posts

Member since 16/02/2008

Posted - 01/06/2017 : 15:16:35  Show Profile Show Extended Profile  Send bubo a Private Message  Reply with Quote
nesvrstani ---kako se ne razlikuje od drugih festivala, pa samim time da je na moru je drugačije, sama organizacija (da se večinom držiš rasporeda) je drugačija, broj specijalnih gostiju je veći nego bilo gdje drugo,sam odnos sa crtačima da možeš i izvan termina sjesti i popričati ( čak i dobiti posvetu, fotku crtez) , po mišljenju mnogih gostiju makarska je specifična po tome,,a o ostalom se ne moramo složiti nije bitno,ja sam recimo 2004 godine želio doći na crš kad su bili zagorovci ali nisam mogao( čitaj nisam radio, imao novca) ali mi na kraj pameti nije bilo pisati ili tražiti da mi se obezbijedi prevoz ili slično, a činjenjica da je nekada to rađeno ( obezbijeđen prevoz) bi trebao biti samo dodatni stimulans da dođeš, jer recimo meni je nepojmljivo da se u jednom gradu veličine Rijeke ili Osijeka na vrijeme ne možeš organizirati i potražiti suputnike da podijeliš troškove...
Go to Top of Page

RAKOSI4
Advanced Member

4982 Posts

Member since 23/07/2016

Posted - 01/06/2017 : 15:20:42  Show Profile Show Extended Profile  Send RAKOSI4 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by horex2

THE BEST ONE
prišel, videl, nažical
zato se tu gre
malo spočiješ oči

zdej se pa to kregate

Evo čovika od ukusa .
Nije mu tribalo napravit aerodrom u Makarsku da bi doša
Go to Top of Page

bubo
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1399 Posts

Member since 16/02/2008

Posted - 01/06/2017 : 15:25:07  Show Profile Show Extended Profile  Send bubo a Private Message  Reply with Quote
quote:

THE BEST ONE
prišel, videl, nažical
zato se tu gre
malo spočiješ oči

zdej se pa to kregate

ček ček jel ovo onaj momak što mi je preko reda upao i uzeo crtez)))) pozdrav legendo haha
Go to Top of Page

zovko
New Member

201 Posts

Member since 21/08/2012

Posted - 01/06/2017 : 15:27:55  Show Profile Show Extended Profile  Send zovko a Private Message  Reply with Quote
Ne znam kako je sa strip festivalama, ali kapiram da je isto s festivalima uopšteno

Muzički festivali imaju često foru prevoz + smeštaj + karte.

Da sam ja organizator, više bih pažnje obraćao na izdavače i goste (ne učesnike goste). To je srž, baza, tu se skupljaju ljudi.
Ako bih morao da pravim paralelu, izdavači su domaći bendovi, a gosti učesnici strani bendovi. Na mnoge festivale se dolazi zbog zike i zezanja, ne može jedno bez drugoga. A bolje je zezanje ako i nisu neki planetarno poznati bendovi, ali gruva zika uz mnogo ljudi i jeftinu cirku
Go to Top of Page

bubo
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1399 Posts

Member since 16/02/2008

Posted - 01/06/2017 : 15:30:03  Show Profile Show Extended Profile  Send bubo a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ne optuzujem ja nikoga nista. Nego smatram da vecina ljudi moze skucati za prevoz i doci na festival ako ih to zanima.
Samo smatram da ljudi koji su nekad dolazili na festival dok se placao prevoz i sta vec se placalo trebali doci na festival i kad se ne placa. Mozda par njih nece moci, ali sad odjednom niko od njih ne moze ...
Znaci dok me neko gotivi i placa sve doci cu, a kad prestane ko ga sisa necu vise nikad doci na festival.

Tragedija je šta ti nisi ni svjestan koliko si bezobrazan, al zato kad ja napišem "Kurac" šalješ djecu u drugu sobu.

mislim da bi kad bi ga upoznao vidio da je to jedna ljudina , sasvim pristojan čovjek, teško je nekome suditi po postovima na forumu, u stvarnosti to izgleda nemalo puta drugačije..uostalom po tvojim postovima očekivao bi čovjek gromadu od 2 metra i i 150 kg

Edited by - bubo on 01/06/2017 15:32:10
Go to Top of Page

RAKOSI4
Advanced Member

4982 Posts

Member since 23/07/2016

Posted - 01/06/2017 : 15:31:14  Show Profile Show Extended Profile  Send RAKOSI4 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bubo

quote:

THE BEST ONE
prišel, videl, nažical
zato se tu gre
malo spočiješ oči

zdej se pa to kregate

ček ček jel ovo onaj momak što mi je preko reda upao i uzeo crtez)))) pozdrav legendo haha

Evo primjer iz prakse . Sad zamisli da mu je još plaćen i prijevoz i preko reda upada .Ovako manje boli , bar je prijevoz platija

Edited by - RAKOSI4 on 01/06/2017 15:32:04
Go to Top of Page

bubo
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1399 Posts

Member since 16/02/2008

Posted - 01/06/2017 : 15:33:37  Show Profile Show Extended Profile  Send bubo a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

THE BEST ONE
prišel, videl, nažical
zato se tu gre
malo spočiješ oči

zdej se pa to kregate

Evo primjer iz prakse . Sad zamisli da mu je još plaćen i prijevoz i preko reda upada .Ovako manje boli , bar je prijevoz platija

eh ne znam jesi li upratio kako su slovenci svoje žene poslali u redove za čekanje brojeva a oni fino po pivi tuku,,,mislim ono vrh svaka čast...
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4022 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 01/06/2017 : 15:34:55  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
quote:

sumohrvat jel drugi strip festivali ti to nude. Comic-con ? Maloprije si se pozivao na neke festivale ne vezane za stripove, pa da se onda malo uporedima s ostalim festivalima u svijetu. Navedi mi gdje ti to organizator pruza sto ti pricas ? Pa na vecini se placaju crtezi, cak i mnogi gosti crtaci sami sebi placaju da dodju.

I kakve koristi imaju od tih gostiju. Ako taj gost nece da plati kartu za autobus, auto ili sta vec sigurno ce uzeti apartman na 5 dana, piti, jesti dole a problem je platiti prevoz ...

Ako cemo gledati i tu stranu korist koju ti spominjes. Pa bolje imati 5 gostiju koji ce dole piti, jesti, kupivati stripove, nego 20 onih koji ce se samo pojaviti samo zato sto im je neko drugi to platio.

Jel ti pala na pamet možda i usporedba životnog standarda posjetitelja Comic Cona i posjetitelja Mafesta ili... ? Usporedba veličine San Diega i Makarske ? Ovo je nešto što se zove borba za svakog gosta. Ono, kad neki student na plus 40 stoji obučen u rimskog vojnika isprid Arene u Puli i za to je plaćen umjesto da turistu kažemo; Evo ti more, sunce i ne seri. Ako ti se ne sviđa ostani doma ili odi u Grčku.
U isto vrijeme su 3 festivala u blizini. Moji troškovi iz Rijeke su samo za boravak i prijevoz sljedeći. CRŠ 10 eura ( toliko mi je povratna karta, spavanje imam ), TRAS, 500 kn povratna do Beograda, spavanje imam, Mafest... oko 150 eura. Znaci, u startu mi za crš ostane 140 eura više na raspolaganju.
Vas dvoje poprilično plitko razmišljate jer automatski mislite da samo jednostrano organizatori nešto nekome poklanjaju i da nemaju apsolutno nikakvu korist od bagre koja bi se potrpala u besplatne buseve. Nije to baš tako. Ja ako imam 300 eura, imam 300 eura. Nemam 500. Sad, ako organizatora nije briga hoću li ja tih 300 eura potrošiti kod njega ili ću radije otići na CRŠ ili TRAS onda šta ja da mu radim.
I nikako se ne bi slozio da je bolje imati 5 ljudi koji troše nego 20 ljudi koji dođu zbog besplatnog busa. Jer i tih 20 ljudi mora spavati 3 dana, jesti i piti 3 dana, a i bolje je kad pred sljedeći mafest dođeš grebat sponzore s brojkom od 20 ljudi nego s brojkom od 5 ljudi.
Go to Top of Page

Garfield_Mo
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1258 Posts

Member since 11/06/2009

Posted - 01/06/2017 : 15:36:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit Garfield_Mo's Homepage  Send Garfield_Mo a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Opet je to ugao gledanja. Ja za tebe isto to smatram. Jesi li se slucajno ponudio da nesto pomognes oko MaFesta? Jesi li se slucajno javio Dadi pa mu rekao mozda bi moglo ovo ovako ili onako, osim sto javno samo kritikujes i kritikujes ...

Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4022 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 01/06/2017 : 15:37:25  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
I Bubo... znaš koliko meni znači što je Mafest festival stripa na moru kad imam more pod balkonom ???
Go to Top of Page

RAKOSI4
Advanced Member

4982 Posts

Member since 23/07/2016

Posted - 01/06/2017 : 15:41:54  Show Profile Show Extended Profile  Send RAKOSI4 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

THE BEST ONE
prišel, videl, nažical
zato se tu gre
malo spočiješ oči

zdej se pa to kregate

eh ne znam jesi li upratio kako su slovenci svoje žene poslali u redove za čekanje brojeva a oni fino po pivi tuku,,,mislim ono vrh svaka čast...

he he lukavi su
Go to Top of Page

bubo
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1399 Posts

Member since 16/02/2008

Posted - 01/06/2017 : 15:44:49  Show Profile Show Extended Profile  Send bubo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sumohrvat

quote:

sumohrvat jel drugi strip festivali ti to nude. Comic-con ? Maloprije si se pozivao na neke festivale ne vezane za stripove, pa da se onda malo uporedima s ostalim festivalima u svijetu. Navedi mi gdje ti to organizator pruza sto ti pricas ? Pa na vecini se placaju crtezi, cak i mnogi gosti crtaci sami sebi placaju da dodju.

I kakve koristi imaju od tih gostiju. Ako taj gost nece da plati kartu za autobus, auto ili sta vec sigurno ce uzeti apartman na 5 dana, piti, jesti dole a problem je platiti prevoz ...

Ako cemo gledati i tu stranu korist koju ti spominjes. Pa bolje imati 5 gostiju koji ce dole piti, jesti, kupivati stripove, nego 20 onih koji ce se samo pojaviti samo zato sto im je neko drugi to platio.

Jel ti pala na pamet možda i usporedba životnog standarda posjetitelja Comic Cona i posjetitelja Mafesta ili... ? Usporedba veličine San Diega i Makarske ? Ovo je nešto što se zove borba za svakog gosta. Ono, kad neki student na plus 40 stoji obučen u rimskog vojnika isprid Arene u Puli i za to je plaćen umjesto da turistu kažemo; Evo ti more, sunce i ne seri. Ako ti se ne sviđa ostani doma ili odi u Grčku.
U isto vrijeme su 3 festivala u blizini. Moji troškovi iz Rijeke su samo za boravak i prijevoz sljedeći. CRŠ 10 eura ( toliko mi je povratna karta, spavanje imam ), TRAS, 500 kn povratna do Beograda, spavanje imam, Mafest... oko 150 eura. Znaci, u startu mi za crš ostane 140 eura više na raspolaganju.
Vas dvoje poprilično plitko razmišljate jer automatski mislite da samo jednostrano organizatori nešto nekome poklanjaju i da nemaju apsolutno nikakvu korist od bagre koja bi se potrpala u besplatne buseve. Nije to baš tako. Ja ako imam 300 eura, imam 300 eura. Nemam 500. Sad, ako organizatora nije briga hoću li ja tih 300 eura potrošiti kod njega ili ću radije otići na CRŠ ili TRAS onda šta ja da mu radim.
I nikako se ne bi slozio da je bolje imati 5 ljudi koji troše nego 20 ljudi koji dođu zbog besplatnog busa. Jer i tih 20 ljudi mora spavati 3 dana, jesti i piti 3 dana, a i bolje je kad pred sljedeći mafest dođeš grebat sponzore s brojkom od 20 ljudi nego s brojkom od 5 ljudi.

ja samo znam da ti nisi svjestan šta znači organizirati ovakav festival, samo za primjera koliko gostiju i koliko puta na aerodrom po njih i opet kada odu,a to je jedna stavka, privlačit ljude besplatnim stvarima? ludost,ako voliš i možeš doći dođi, radi gostiju, radi druženja,atmosfere ,ako ti je drazi i bliži drugi festival odeš tamo,,mislim o čemu pričamo, ove godine si imao u zagrebu Fonta I Rissa između ostalih, na mafestu Castelinija, Rosinskoga I ekipu, pa biraj ako ne možeš na oba festivala ( ili čak više njih) ,a mislim što se tiče sponzorstava i svega toga da tu brojku gostiju (ili slike) nitko ne gleda,jednostavno poznastva i usluge,,ove godine na izložbi su bili važni ludi koji su odali počast ljudima koji rade oko mafesta i mislim konačno prepoznali trud i ulaganja u to , te mislim da neće biti više situacija da smanjuju buđet ili slično
Go to Top of Page

bubo
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1399 Posts

Member since 16/02/2008

Posted - 01/06/2017 : 15:48:00  Show Profile Show Extended Profile  Send bubo a Private Message  Reply with Quote
quote:

I Bubo... znaš koliko meni znači što je Mafest festival stripa na moru kad imam more pod balkonom ???

opet sebe gledaš,naravno da tebi nije, ali recimo nama iz bih jeste, slovencima isto, svim crtačima itd itd,, jednostavno lijepo mjesto za festival...
Go to Top of Page

Wallace
Starting Member

Croatia
59 Posts

Member since 15/12/2007

Posted - 01/06/2017 : 15:50:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Wallace a Private Message  Reply with Quote
Ja sam prvi puta bio na Mafestu, iako godinama ljetujem u Makarskoj,
ali u usporedbi sa CRŠ, ovo je predobro. Evo i par slika:

Go to Top of Page

Manabo
New Member

259 Posts

Member since 28/08/2013

Posted - 01/06/2017 : 16:10:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Manabo a Private Message  Reply with Quote
Ja ću još jednom čisto subjektivno ponoviti da je meni na Mafestu kakav je, sasvim OK. Koliko sam potrošio za put i smještaj mogao sam uplatiti sedam dana na Cipru ili u Grčkoj. Ali mene turistički izlet u ovom smislu ne zanima. Mogao bi biti Mafest i u Delnicama ili u Požegi, kad bi bio ovakav, ja bi išao. Jedino tu Makarska ima prednost jer smještaj nije problem. Bude li promjena za koje ja smatram da idu na lošije, neću dolaziti. Zar mislite da bi svi ti autori dolazili iz godine u godinu da im se nešto zamjerilo (organizacija, publika, nešto treće) kad sigurno imaju pozive iz cijelog svijeta da dođu gostovati. Najgore od svega mi je da imamo dva festivala godišnje, a talijani ili francuzi imaju valjda dva tjedno. I umjesto da iskoristimo to što imamo, nama ništa nije dobro. Znam, uvijek ima sitnih propusta i uvijek može bolje... Uz to, već je spomenuto, vani se sve plaća, ulaznica, posveta, crtež. CRŠ lagano ide prema tome, Mafest još odolijeva. Zašto je sve više stranaca u Makarskoj svake godine? Zato jer su skužili da mogu zabadava dobiti ono, što bi u svojim zemljama platili više stotina eura. Ovako dođu na lijepi izlet, koji za njihov standard i nije tako skup i još dobe crteže.
I lijepi pozdrav Wallaceu s kojim sam fino časkao tri dana čekajući u redovima!
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4022 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 01/06/2017 : 16:11:16  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

ja samo znam da ti nisi svjestan šta znači organizirati ovakav festival, samo za primjera koliko gostiju i koliko puta na aerodrom po njih i opet kada odu,a to je jedna stavka, privlačit ljude besplatnim stvarima? ludost,ako voliš i možeš doći dođi, radi gostiju, radi druženja,atmosfere ,ako ti je drazi i bliži drugi festival odeš tamo,,mislim o čemu pričamo, ove godine si imao u zagrebu Fonta I Rissa između ostalih, na mafestu Castelinija, Rosinskoga I ekipu, pa biraj ako ne možeš na oba festivala ( ili čak više njih) ,a mislim što se tiče sponzorstava i svega toga da tu brojku gostiju (ili slike) nitko ne gleda,jednostavno poznastva i usluge,,ove godine na izložbi su bili važni ludi koji su odali počast ljudima koji rade oko mafesta i mislim konačno prepoznali trud i ulaganja u to , te mislim da neće biti više situacija da smanjuju buđet ili slično

Varaš se da ne znam što znači organizirati strip festival jer je prije nekoliko godina postojao strip festival u organizaciji Zorana Žmirića i bio sam itekako upućen sa koliko se problema u vezi organizacije našao. Koliko muke sa gradom Rijekom, koliko sa drugim stvarima tako da je na kraju odustao. Vi uporno tupite da se taj autobus nekome daje, da će besplatan prijevoz iskoristiti tamo neki klošari bez lipe u džepu. Šta mislite da bi ja zbog besplatnog autobusa tri dana spavao na plaži i pio vodu iz wc-a ili bi platio smještaj u apartmanu, jeo u restoranima i pio po kafićima. Dakle, od nas klošara bi koristi imali i iznajmljivači i vlasnici restorana i vlasnici kafića. A zamisli tek kad netko od gostiju stavi slike na svoj facebook, a na slikama umjesto 50 jedno 1000 posjetitelja, pa onda te slike vidi neki Talijan i odluči navratiti ovdje kao što i mi odemo kod njih u Luccu. Itd.... A vi samo gledate jednostrano kako je organizator dao besplatan autobus ljenčinama i klosarima koji si sami ne znaju i ne mogu organizirati put
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26753 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 01/06/2017 : 16:19:08  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Manabo
[ Uz to, već je spomenuto, vani se sve plaća, ulaznica, posveta, crtež. CRŠ lagano ide prema tome, Mafest još odolijeva. Zašto je sve više stranaca u Makarskoj svake godine? Zato jer su skužili da mogu zabadava dobiti ono, što bi u svojim zemljama platili više stotina eura. Ovako dođu na lijepi izlet, koji za njihov standard i nije tako skup i još dobe crteže.

Ja bi ukinuo besplatno crtanje ali tko bi onda došao na festival?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Manabo
New Member

259 Posts

Member since 28/08/2013

Posted - 01/06/2017 : 16:27:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Manabo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

quote:
[ Uz to, već je spomenuto, vani se sve plaća, ulaznica, posveta, crtež. CRŠ lagano ide prema tome, Mafest još odolijeva. Zašto je sve više stranaca u Makarskoj svake godine? Zato jer su skužili da mogu zabadava dobiti ono, što bi u svojim zemljama platili više stotina eura. Ovako dođu na lijepi izlet, koji za njihov standard i nije tako skup i još dobe crteže.

Ja bi ukinuo besplatno crtanje ali tko bi onda došao na festival?

Ima Jaki istine u tome. Ja bi rado platio crtačima za njihov rad. Fino lijepo se dogovoriš po narudžbi. Ali ima jedan veliki problem u tome - zove se hrvatski standard. Svi mi već lagano reduciramo i broj stripova za kupnju, a onda je priča o ovome super luksuz!
Go to Top of Page

Spiderman
Senior Member

Croatia
2746 Posts

Member since 06/11/2001

Posted - 01/06/2017 : 16:29:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit Spiderman's Homepage  Send Spiderman a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja ću još jednom čisto subjektivno ponoviti da je meni na Mafestu kakav je, sasvim OK. Koliko sam potrošio za put i smještaj mogao sam uplatiti sedam dana na Cipru ili u Grčkoj. Ali mene turistički izlet u ovom smislu ne zanima. Mogao bi biti Mafest i u Delnicama ili u Požegi, kad bi bio ovakav, ja bi išao. Jedino tu Makarska ima prednost jer smještaj nije problem. Bude li promjena za koje ja smatram da idu na lošije, neću dolaziti. Zar mislite da bi svi ti autori dolazili iz godine u godinu da im se nešto zamjerilo (organizacija, publika, nešto treće) kad sigurno imaju pozive iz cijelog svijeta da dođu gostovati. Najgore od svega mi je da imamo dva festivala godišnje, a talijani ili francuzi imaju valjda dva tjedno. I umjesto da iskoristimo to što imamo, nama ništa nije dobro. Znam, uvijek ima sitnih propusta i uvijek može bolje... Uz to, već je spomenuto, vani se sve plaća, ulaznica, posveta, crtež. CRŠ lagano ide prema tome, Mafest još odolijeva. Zašto je sve više stranaca u Makarskoj svake godine? Zato jer su skužili da mogu zabadava dobiti ono, što bi u svojim zemljama platili više stotina eura. Ovako dođu na lijepi izlet, koji za njihov standard i nije tako skup i još dobe crteže.
I lijepi pozdrav Wallaceu s kojim sam fino časkao tri dana čekajući u redovima!

Tad bi se zvao DeFest ili PoFest :)

Ove godine nisam išao radi zdravstvenog stanja... to je tako kada se prehladiš par dana prije puta pa si onda za ništa...

Moj strip
Moje aukcije
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19664 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 01/06/2017 : 16:49:49  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Wallace

Ja sam prvi puta bio na Mafestu, iako godinama ljetujem u Makarskoj,
ali u usporedbi sa CRŠ, ovo je predobro. Evo i par slika:

Dosta si drugačiji na svakoj slici, kao da je prošlo neko vrijeme između njih.
A tko ti je ovaj koji te grli stalno?

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Garfield_Mo
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1258 Posts

Member since 11/06/2009

Posted - 01/06/2017 : 16:50:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit Garfield_Mo's Homepage  Send Garfield_Mo a Private Message  Reply with Quote
sumohrvat kakve veze ima standard. Znaci u zemljama gdje je losiji standard treba sve biti besplatno ? Znaci kad se neki koncert organizira ako organizator ne plati kartu, smjestaj i slicno ne treba ici na koncert, ako na utakmicama nema dzaba karata ne treba se ici ?

Tako i za festivale. Organizuje se toliko festivala kod nas i ti ides na koji ti vise odgovara i to je to. Ili ti bi mozda isao na sve festivale, samo da ti neko plati kartu, spavanje, hranu ???

Tvoje razmisljanje se svodi na ovo. Comic-con ne valja jer je za mene daleko i skupo i to je lose. Nije na organizatoru da razmislja kolko je ko udaljen od festivala, kakva su mu financijska primanja, kolko ima slobodnog vremena ... Oni organizuju festival i sve je bestplano a sad ako neko nema para, vremena i slicno da dodje ne znaci da festival nikako kako treba. Jel tako sve ocjenjujes? Ne valja liga prvaka jer mi nisu platili kartu i nisam otisao na utakmicu?

Sva ova prica se svodi na to kako Dado nije obezbjedio prevoz, spavanje i slicno i da je to uradio festival bi bio odlican.

Edited by - Garfield_Mo on 01/06/2017 16:52:16
Go to Top of Page
Page: of 28 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.31 seconds. Snitz Forums 2000