Author |
Topic |
lwood
Advanced Member
Colombia
47089 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 03/06/2017 : 23:39:28
|
quote: Originally posted by jaki
quote: Originally posted by lwood
jel bija ko od forumaša izbačenih na s.cumu?
a ko su ti nesritnici?
oni crvendači u punisheru |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4731 Posts
Member since 27/12/2009 |
Posted - 03/06/2017 : 23:47:04
|
quote: Originally posted by mogorovic
!
Uočio sam, ako to uopće ikoga zanima, jer se ovdje uglavnom priča o pivu i redovima za crteže, da nigdje nema označenih formata Maurovićevih originalnih pasica, pa sam, lijepo, došao ponovno sutradan, sa džepnim metrom i to izmjerio. Tako da, onima koje to zanima, mogu reći, da su obrezane pasice (trake, table, ploče, kaiševi, remeni, učkuri... ili kako hoćete) formata 13 x 45,5 cm. Tako se u galeristici označava format, prvo visina, a onda širina formata (ne obratno, kako bi većina očekivala, jer tako, neispravno, vidimo na raznim art galerijama i aukcijama po internetu).
Ništa protiv tebe osobno, ali je si li ti svjestan što si upravo napisao? Ne znam što mi je smješnije, to da si išao mjeriti džepnim metrom pasice izložene na javnom mjestu ili to što taj veliki omjer nisi u stanju procijeniti odokativnom metodom |
Go kneel and weep
|
Edited by - drogsy on 03/06/2017 23:58:40 |
|
|
sumohrvat
Advanced Member
4022 Posts
Member since 22/11/2004 |
Posted - 03/06/2017 : 23:51:23
|
quote: Originally posted by Garfield_Mo
goksi potpisujem! Samo sto su neki ljudi navikli suprotno ... Ne kupuju stripove od izdavaca, ali ga kritikuju kako i sta treba, ne dolaze na festivala, ali pametuju sta i kako treba i onda su losi ljudi koji to rade, a da ne komentarisem njihov rijecnik i ponasanje prilikom rasprave ...
Ako neko misli da moze bolje slobodno neka proba, a sto se mene tice svaki festival sigurno ima puno podrsku i na vecinu njih cu doci.
I opet niti jedan argument Mašiću... samo pišeš laži i donosiš krive zaključke. A laganje je gora osobina od najprljavijeg riječnika Mašiću. Od kojeg ja to izdavača ne kupujem stripove ? Od Libellusa ? Ne samo da kupujem nego i pročitam to što kupim. Za razliku od tebe dekorateru polica koji stripove kupuješ, preprodaješ i ukrašavaš police njima. Znači, lažeš i pričaš neprovjerene stvari. Kažeš da ne idem na festivale. Opet laž. Nisam bio na ovom festivalu, ali na festivale idem, išao sam zadnjih 15 godina i ići ću u budućosti. Dakle, još jedna laž Mašiću. To su rasprave na tvoj način... laganja, krivi zaključci i niti jedan argument. I ne reče čak niti odkad je ono i tvoja ministrica ? :) |
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4731 Posts
Member since 27/12/2009 |
Posted - 03/06/2017 : 23:57:43
|
A evo kakve su bile reakcije naše ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek: Makarska kronika
[url=https://ibb.co/gB3YJF][/url] [url=https://imgbb.com/]image bbcode[/url]
Bilo bi fakat cool, fora i groovie kad bi se članak mogao pročitati u cijelosti, ako me razumiješ. |
Go kneel and weep
|
|
|
bubo
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1399 Posts
Member since 16/02/2008 |
Posted - 04/06/2017 : 00:00:06
|
quote: Originally posted by mogorovic
Kao netko tko je bio na izložbi, i to sva tri dana muvajući se po njoj, kao rijetki usamljeni pojedinac, mogu reći da je izložba, u smislu galerističkog postava, lijepo prezentirana i pregledno složena u okvire panoa. No, sa poslovičnim nedostatkom, koji je, na žalost, uobičajen na svim dosadašnjim izložbama originala na MaFestu. Nigdje označenog formata originalnih izložaka u opisu! Izuzevši otvorenja, koje je bilo dobro posjećeno, u prvom pogledu zbog dolaska ministrice i državnog tajnika, koji su, u prvom redu, privukli sve moguće gradske političare, kao i Darijove malonogometaše (što smatram sasvim korektnim činom prema kolegi), uglavnom su tu većinom bili ljudi, kojima je važno bilo da ih zabilježe kamere, a o stripovima znaju, otprilike, kao i ja o kardio-vaskularnoj medicini. Stoga sam, lijepo, došao na miru sutradan, sve to mirno pogledati. Nažalost, u petnaestak minuta, koliko sam bio u galeriji, niti jedan drugi posjetitelj nije ušao unutra. Samo ja i mladi bradati galerist, koji je, nezainteresiran za posjetitelja, buljio stalno u laptop. Uočio sam, ako to uopće ikoga zanima, jer se ovdje uglavnom priča o pivu i redovima za crteže, da nigdje nema označenih formata Maurovićevih originalnih pasica, pa sam, lijepo, došao ponovno sutradan, sa džepnim metrom i to izmjerio. Tako da, onima koje to zanima, mogu reći, da su obrezane pasice (trake, table, ploče, kaiševi, remeni, učkuri... ili kako hoćete) formata 13 x 45,5 cm. Tako se u galeristici označava format, prvo visina, a onda širina formata (ne obratno, kako bi većina očekivala, jer tako, neispravno, vidimo na raznim art galerijama i aukcijama po internetu). Još jedan kuriozitet. Kako sam i u drugom obilasku bio sam samcat u galeriji, promotrio sam pomno sva 52 izloška i uočio da nigdje Maurović nije posegnuo za korekcijom nacrtanog. Nigdje se ne vidi niti jedan pokušaj korekcije (kakvim danas obiluju Bonellijevi i Marvelovi originali, recimo). Bez obzira na uočljive anatomske jasne nedostatke i nesavršenosti (negdje malo oko, negdje jedno veliko, jedno malo, negdje svi prsti ruke iste veličine i sl.), Maurović se nije opterećivao korekcijama svojega crteža. To proizlazi i iz njegova tadašnjeg stava prema svojim radovima, kojega ne bih sada ponavljao, a većini je poznat. Također su na originalima vidljive grube šrafature pastelnim olovkama, obično u plavoj, a manje u svijetlo zelenoj boji, kojima je označavao površine na kojima će se upotrijebiti raster u tisku. Također zanimljivo, površina obrezanog formata je jednaka "art area" formatu, dakle, obrezan je izravno po vanjskim rubovima okvira. Očigledno, to nije radio Maurović, jer mu je to nepraktično u rukovanju pasicama, nego netko, ili u tiskari, ili u kasnijoj manipulaciji originalima, odnosno arhiviranju. Šteta što je posjet, ne računajući otvorenje, prožeto uglavnom nekompetentnim posjetiteljima, bio izuzetno loš, a to su potvrdili i u galeriji. U nekom drugom postu, možda opišem osobni doživljaj i stanje na burzi stripova, da se vratimo na prave teme ovog topica, no o tom po tom...
molio bih te da mi kažeš tko ti je potvrdio ovo? jer upravo suprotno imam izvješće koje će se za par dana i objaviti da je ova izložba najposjećenija ikada u makarskoj... dalje super je što si ti to Gorane izmjerio ali bolje bi bilo da si radio malo svoj posao....... |
|
|
Garfield_Mo
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1258 Posts
Member since 11/06/2009 |
|
bubo
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1399 Posts
Posted - 04/06/2017 : 00:03:49
|
quote: Originally posted by sumohrvat
E Mašiću, Mašiću... toliko o argumentiranoj raspravi s tobom. Niti da pokažeš gdje sam ja to kritizirao Mafest niti da argumentima potkrijepiš tvrdnje da ne mogu pričati o broju posjetitelja ako nisam bio prisutan. Nije ni čudo da onda stavljaš dojmove jedne političarke koja tjedan dana prije izbora sigurno ne kaže šta misli nego što narod hoće čuti. I od kada ti za nju pišeš NAŠA ministrica kulture ????? Što nisi ti iz BiH ? Od kad je ona i tvoja ministrica ???? Jel to opet prepisujes tekstove od nekog drugog ili po običaju ne znaš šta pišeš ? :) I Mašiću, što pokušavaš dokazati sa onom slikom čekanja u redu ? Ja tamo vidim tridesetak ljudi. Ne više od pedeset ljudi ukupno. Zajedno sa onima ispred kafića na pivi. Ako je na počecima Mafesta bilo preko tisuću ljudi i ovakva gužva je bila u cijelom gradu onda ti ovo i nije baš neki dokaz tvoje tvrdnje.
znači bio si na počecima mafesta??? nešto ne znam da sam te viđao.... |
|
|
Garfield_Mo
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1258 Posts
|
sumohrvat
Advanced Member
4022 Posts
Posted - 04/06/2017 : 00:18:19
|
[/quote]znači bio si na počecima mafesta??? nešto ne znam da sam te viđao.... [/quote] To što me nisi viđao ne znači da nisam i bio... Točnije, sigurno si me viđao, ali nisi znao tko sam. Nisam okolo išao sa tablom " Sumohrvat je stigao" |
|
|
bubo
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1399 Posts
Posted - 04/06/2017 : 00:20:48
|
lujudi čitajte sa razumijevanjem ili je to preveliki napor za neke? nitko ne pljuje,proziva i napada mafest. samo je napisano da nije bilo baš puno posjetitelja a i s obzirom da je jubilarna desetogodišnjica festivala sa nekoliko desetaka svjetskih(ajde skoro) imena. i da bi bilo dobro nekako opet dobaciti se do broja posjetitelja kao nekih ranijih godina.
ja bih to rekao ovako,svi mediji koji su bili a i organizatori te gosti festivala(autori) su oduševljeni i prezadovoljni kao i svi oni koji su došli u makarsku se dobro provesti,u razgovoru i druženju,, mafest bi mogao komotno i bez burze stripova da postoji što možda čak i nije loša ideja. o povećanju broja posjetitelja kojekakvim budalaštinama tipa besplatni autobusi popusti u smještaju itd mislim da ne treba pričati ozbiljno,,ali ukoliko vas ima dovoljno da mislite da tako treba raditi festivale slobodno ,,rado dođemo... |
|
|
sumohrvat
Advanced Member
4022 Posts
Posted - 04/06/2017 : 00:21:00
|
sumohrvat uzivaj. Samo ne znam sta se toliko sekiras? :)
Ne sekiram se Mašiću. Samo očekujem kad raspravljam sa odraslom osobom da ta osoba ne laže, da odgovara na pitanja,da razumije pročitano i da koristi argumente u svojim tvrdnjama. Sve ono što ti ne radiš :) |
|
|
sumohrvat
Advanced Member
4022 Posts
Posted - 04/06/2017 : 00:23:37
|
quote: Originally posted by bubo
lujudi čitajte sa razumijevanjem ili je to preveliki napor za neke? nitko ne pljuje,proziva i napada mafest. samo je napisano da nije bilo baš puno posjetitelja a i s obzirom da je jubilarna desetogodišnjica festivala sa nekoliko desetaka svjetskih(ajde skoro) imena. i da bi bilo dobro nekako opet dobaciti se do broja posjetitelja kao nekih ranijih godina.
ja bih to rekao ovako,svi mediji koji su bili a i organizatori te gosti festivala(autori) su oduševljeni i prezadovoljni kao i svi oni koji su došli u makarsku se dobro provesti,u razgovoru i druženju,, mafest bi mogao komotno i bez burze stripova da postoji što možda čak i nije loša ideja. o povećanju broja posjetitelja kojekakvim budalaštinama tipa besplatni autobusi popusti u smještaju itd mislim da ne treba pričati ozbiljno,,ali ukoliko vas ima dovoljno da mislite da tako treba raditi festivale slobodno ,,rado dođemo...
Čovjek ti kaže da čitaš sa razumjevanjem i ti opet ispališ besplatni autobus ?????? |
|
|
Garfield_Mo
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1258 Posts
Posted - 04/06/2017 : 00:25:25
|
goksi potpisujem! Samo sto su neki ljudi navikli suprotno ... Ne kupuju stripove od izdavaca, ali ga kritikuju kako i sta treba, ne dolaze na festivala, ali pametuju sta i kako treba i onda su losi ljudi koji to rade, a da ne komentarisem njihov rijecnik i ponasanje prilikom rasprave ...
Ako neko misli da moze bolje slobodno neka proba, a sto se mene tice svaki festival sigurno ima puno podrsku i na vecinu njih cu doci.
I opet niti jedan argument Mašiću... samo pišeš laži i donosiš krive zaključke. A laganje je gora osobina od najprljavijeg riječnika Mašiću. Od kojeg ja to izdavača ne kupujem stripove ? Od Libellusa ? Ne samo da kupujem nego i pročitam to što kupim. Za razliku od tebe dekorateru polica koji stripove kupuješ, preprodaješ i ukrašavaš police njima. Znači, lažeš i pričaš neprovjerene stvari. Kažeš da ne idem na festivale. Opet laž. Nisam bio na ovom festivalu, ali na festivale idem, išao sam zadnjih 15 godina i ići ću u budućosti. Dakle, još jedna laž Mašiću. To su rasprave na tvoj način... laganja, krivi zaključci i niti jedan argument. I ne reče čak niti odkad je ono i tvoja ministrica ? :)
Stvarno imas jake argumente. Procitao si izvjestaj, a usput gdje sam tebe ovde prozvao pa si se pobunio ? Ili jesam pa sam i to slagao ? Ako si sebe pronasao u ovom postu, to je tvoja stvar ... |
http://www.mostrip.ba/
https://www.facebook.com/KLUBMOSTRIP/ |
|
|
RAKOSI4
Advanced Member
4982 Posts
Member since 23/07/2016 |
Posted - 04/06/2017 : 00:28:08
|
Pa možda bi i tribalo to s besplatnim autobusima pokušat , svakome pri ulasku u autobus poklonit džepni metar s logom Mafesta |
|
|
bubo
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1399 Posts
Posted - 04/06/2017 : 00:30:09
|
ja bih to rekao ovako,svi mediji koji su bili a i organizatori te gosti festivala(autori) su oduševljeni i prezadovoljni kao i svi oni koji su došli u makarsku se dobro provesti,u razgovoru i druženju,, mafest bi mogao komotno i bez burze stripova da postoji što možda čak i nije loša ideja. o povećanju broja posjetitelja kojekakvim budalaštinama tipa besplatni autobusi popusti u smještaju itd mislim da ne treba pričati ozbiljno,,ali ukoliko vas ima dovoljno da mislite da tako treba raditi festivale slobodno ,,rado dođemo...
Čovjek ti kaže da čitaš sa razumjevanjem i ti opet ispališ besplatni autobus ??????
naravno jer je to jedna od ideja za povećanje posjetitelja, evo s rauzmijevanjem šta je još drugo predloženo sem ovoga i popusta na smještaj???? |
|
|
bubo
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1399 Posts
Posted - 04/06/2017 : 00:32:15
|
quote: Originally posted by RAKOSI4
Pa možda bi i tribalo to s besplatnim autobusima pokušat , svakome pri ulasku u autobus poklonit džepni metar s logom Mafesta
ko bi ostao od tolike navale ljudi))))))) |
|
|
Garfield_Mo
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1258 Posts
|
bubo
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1399 Posts
Posted - 04/06/2017 : 00:38:31
|
Ja jos predlazem besplatnu hranu. Poznavajuci sumohrvat znam da voli jesti, a i ja isto (sto se vidi na meni) Mozda bi se onda druzio sa mnom. :)
pa i vaša nickovi govore za sebea o druženju znam da si dobivao pozive,,e sad što nisi iskoristio..... |
Edited by - bubo on 04/06/2017 00:39:15 |
|
|
Garfield_Mo
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1258 Posts
|
Dukidule
Advanced Member
Chile
4039 Posts
Member since 20/05/2014 |
Posted - 04/06/2017 : 00:47:26
|
Uz ovakvu predstavu otvorenu na privatnom ratištu, zanijemi čak i "Duo pegla" (Bagi/globinjo). |
Za koga ja navijam samo je moja stvar. A ljubav je jedna, jedina... |
|
|
sumohrvat
Advanced Member
4022 Posts
Posted - 04/06/2017 : 00:52:48
|
[/quote]naravno jer je to jedna od ideja za povećanje posjetitelja, evo s rauzmijevanjem šta je još drugo predloženo sem ovoga i popusta na smještaj???? [/quote] Vidiš da nisi razumio... Obzirom da je Makarska mali gradić i dislocirana je od velikih centara iz kojih dolazi veliki broj stripofila predložio sam da se organiziraju autobusi za posjetitelje festivala koji dolaze iz tih većih gradova. Ne besplatni autobusi, nego autobusi kojima bi dolazak na Mafest bio jeftiniji nego da se dolazi redovnim linijama ili autima. Isto tako da se pokuša sa iznajmljivačima apartmana dogovoriti nekakav popust kod smjestaja za posjetitelje jer termin Mafesta je izvan sezone i puno je praznih apartmana, a najneisplativiji apartman je prazan apartman. Ili naći par restorana i kafića koji će tih par dana imati neki popust za posjetitelje. Netko može reći da je ovo kompletna idiotarija, ali ovo nije ništa novo i postoji na mnogim festivalima na kojima sam bio. Ne stripovskim nego filmskim, muzičkim, smotrama vina... Evo Bubo, nadam se da sam sada pojasnio to za besplatni autobus. |
|
|
sumohrvat
Advanced Member
4022 Posts
Posted - 04/06/2017 : 00:58:00
|
Ja jos predlazem besplatnu hranu. Poznavajuci sumohrvat znam da voli jesti, a i ja isto (sto se vidi na meni) Mozda bi se onda druzio sa mnom. :)
Vidiš, opet si promašio. Ja sam volio jesti. Prošlo svršeno vrijeme. Nakon bavljenja nogometom sam se udebljao do 140 kg i otuda mi ovaj nick. Sada sam u boksačkom klubu, treniram opet dvaput dnevno i striktno pazim na prehranu tako da sam brutalno skinuo kilažu. |
|
|
bubo
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1399 Posts
Posted - 04/06/2017 : 01:04:20
|
naravno jer je to jedna od ideja za povećanje posjetitelja, evo s rauzmijevanjem šta je još drugo predloženo sem ovoga i popusta na smještaj???? [/quote] Vidiš da nisi razumio... Obzirom da je Makarska mali gradić i dislocirana je od velikih centara iz kojih dolazi veliki broj stripofila predložio sam da se organiziraju autobusi za posjetitelje festivala koji dolaze iz tih većih gradova. Ne besplatni autobusi, nego autobusi kojima bi dolazak na Mafest bio jeftiniji nego da se dolazi redovnim linijama ili autima. Isto tako da se pokuša sa iznajmljivačima apartmana dogovoriti nekakav popust kod smjestaja za posjetitelje jer termin Mafesta je izvan sezone i puno je praznih apartmana, a najneisplativiji apartman je prazan apartman. Ili naći par restorana i kafića koji će tih par dana imati neki popust za posjetitelje. Netko može reći da je ovo kompletna idiotarija, ali ovo nije ništa novo i postoji na mnogim festivalima na kojima sam bio. Ne stripovskim nego filmskim, muzičkim, smotrama vina... Evo Bubo, nadam se da sam sada pojasnio to za besplatni autobus. [/quote]dobro ,ne besplatno nego dijelom financiran( opet od organizatora) razumijem ja vrlo dobro ,ali zar misliš da su cijene smještaja u makarskoj iste u 5 mjesecu i u 7 ili 8??8 POUZDANO znam da se može naći prenočište za 12 eura u 5 mjesecu--- to je mnogo???) činjenica jeste samo jedna -- a to je ko je mislio doći i došao je i nikakve poluorganizovane takve stvari ne bi privukli dovoljan broj ljudi da se to isplati..to je činjenica,,jer i gore je dobro ponki napisao,, da ideš i besplatno kupiš po gradovima ne bi napunio 1 autobus,,,onaj ko voli mafest zbog onoga što taj festival pruža gleda da dođe i to je to,, a da ne bih ulazio u veću raspravu jer se ovo proteglo na par stranica po meni jedino mjerilo festivala bi upravo trebalo da bude besprijekorna organizacija i vrhunski gosti i točka...svi koji misle suprotno super, ko misli da može bolje opet super rado dođemo... |
|
|
bubo
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1399 Posts
Posted - 04/06/2017 : 01:05:17
|
naravno jer je to jedna od ideja za povećanje posjetitelja, evo s rauzmijevanjem šta je još drugo predloženo sem ovoga i popusta na smještaj????
Vidiš da nisi razumio... Obzirom da je Makarska mali gradić i dislocirana je od velikih centara iz kojih dolazi veliki broj stripofila predložio sam da se organiziraju autobusi za posjetitelje festivala koji dolaze iz tih većih gradova. Ne besplatni autobusi, nego autobusi kojima bi dolazak na Mafest bio jeftiniji nego da se dolazi redovnim linijama ili autima. Isto tako da se pokuša sa iznajmljivačima apartmana dogovoriti nekakav popust kod smjestaja za posjetitelje jer termin Mafesta je izvan sezone i puno je praznih apartmana, a najneisplativiji apartman je prazan apartman. Ili naći par restorana i kafića koji će tih par dana imati neki popust za posjetitelje. Netko može reći da je ovo kompletna idiotarija, ali ovo nije ništa novo i postoji na mnogim festivalima na kojima sam bio. Ne stripovskim nego filmskim, muzičkim, smotrama vina... Evo Bubo, nadam se da sam sada pojasnio to za besplatni autobus.
[/quote]dobro ,ne besplatno nego dijelom financiran( opet od organizatora) razumijem ja vrlo dobro ,ali zar misliš da su cijene smještaja u makarskoj iste u 5 mjesecu i u 7 ili 8??8 POUZDANO znam da se može naći prenočište za 12 eura u 5 mjesecu--- to je mnogo???) činjenica jeste samo jedna -- a to je ko je mislio doći i došao je i nikakve poluorganizovane takve stvari ne bi privukli dovoljan broj ljudi da se to isplati..to je činjenica,,jer i gore je dobro ponki napisao,, da ideš i besplatno kupiš po gradovima ne bi napunio 1 autobus,,,onaj ko voli mafest zbog onoga što taj festival pruža gleda da dođe i to je to,, a da ne bih ulazio u veću raspravu jer se ovo proteglo na par stranica po meni jedino mjerilo festivala bi upravo trebalo da bude besprijekorna organizacija i vrhunski gosti i točka...svi koji misle suprotno super, ko misli da može bolje opet super rado dođemo... [/quote] |
|
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Member since 29/12/2002 |
|
Topic |
|
|
|