Author |
Topic  |
ivanl
Advanced Member

Croatia
15851 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 13/12/2016 : 22:18:10
|
Nikako ne bi usporedivao Libellus i Fibru. Ovi prvi se baziraju na tocnoj kronologiji izdanja,(Bonellijevaca), dok se kod potonjih provodi sasvim drugaciji izdavacki plan. Albuma,oneshotova i integrala a ne "beskonacnih" serijala. Pa otuda usporedba japanski vlak/parnjaca, spori/brzi vlak ne stoji. Karikirano gledajuci, doduse ako si zakasnio na vlak, jbg. ostaje da se samo ceskas po glavi na peronu. Nazalost. |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 13/12/2016 : 23:02:23
|
ali postoji nesto sto se zove minimum dobra ukusa i pameti. ako znas da ce se vlak nastaviti usporavati, da su dionice pruge sve losije i losije, e pa brate iskoci iz njega, nadji novu prugu. a ne robuj stereotipovima k'o sivonja. snadji se ako ti je stalo i do kupaca a ne samo sebe. |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15851 Posts
Posted - 14/12/2016 : 04:23:25
|
Da, kako si sam spomenuo , da si blisko suradivao, sa Dadom i Damirom , mozda su vam jednostavno razliciti pojmovi stereotipa. Koje spominjes. Mozda ih i ja kao pojam drugacije vidim i vrednujem. Sve je moguce: sto ljudi-sto cudi. Glsvno da ima "parsto" ljudi koji ce pratit odredene junake, pa da Libellus pici dalje. A nekako mi se cini, dopustit ces mi, da kod dosta ljudi , libellus izaziva jal i kal, mozda zbog nemogucnosti priustanja sebi istog, pa onda prosipaju zuc... |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 14/12/2016 : 09:46:00
|
quote: Originally posted by ivanl
Da, kako si sam spomenuo , da si blisko suradivao, sa Dadom i Damirom , mozda su vam jednostavno razliciti pojmovi stereotipa. Koje spominjes. Mozda ih i ja kao pojam drugacije vidim i vrednujem. Sve je moguce: sto ljudi-sto cudi. Glsvno da ima "parsto" ljudi koji ce pratit odredene junake, pa da Libellus pici dalje. A nekako mi se cini, dopustit ces mi, da kod dosta ljudi , libellus izaziva jal i kal, mozda zbog nemogucnosti priustanja sebi istog, pa onda prosipaju zuc...
Meni je recimo s druge strane suludo da ljudi koji zarađuju 5-6-10 prosječnih hrvatskih plaća mjesečno pričaju o novcu i na bilo koji način prozivaju one koji odbijaju da ih se šiša.
To šta je čoviku koji zarađuje tolike novce OK za jednu epizodu Texa izdvojit 150 Kn, ne znači da je to normalno i prihvatljivo. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17905 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 14/12/2016 : 11:20:21
|
quote: Originally posted by manhunter
Ne znam za Fibru, ali znam koja je rezolucija kod Libellusa. I mislim da je takva da osobi koja ne nosi mikroskop umesto naočara ne može da pokvari užitak čitanja/gledanja.
Kako se ljudi primaju na neke brojke, to je čudo jedno. Najbolje mi je kad se reklamiraju TV prijemnici, pa napišu 1000Hz, iako ljudsko oko može da primeti razliku do najviše 100Hz.
kad se sjetim
milenium bug free    i te slične reklame    |
Utabanim stazama ocaja! |
 |
|
Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 14/12/2016 : 11:30:24
|
A nekako mi se cini, dopustit ces mi, da kod dosta ljudi , libellus izaziva jal i kal, mozda zbog nemogucnosti priustanja sebi istog, pa onda prosipaju zuc...
Po mojoj procjeni nekih 500 ljudi van interneta. Plus 200 koji kupuju Libellus a ne žale se jer su pokorni slaveni, plus 100tinjak budala koji kenjaju po forumima (uključujuči mene) + 100tinjak rođosa, preprodavača i noulajfera na državnoj cici.
Ima tu blizu 1000 ljudi (i još sam se trudio ne pretjerivati) koji bi svi mogli biti zadovoljni. Samo da je (bilo) malo više strpljenja, muda i volje. |
Bok, kako si.
|
 |
|
morski
Senior Member

2675 Posts
Member since 09/08/2014 |
|
Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts
Member since 20/05/2014 |
Posted - 14/12/2016 : 11:51:43
|
quote: Originally posted by morski
kad se sinoc nisam slogirao, nikad necu http://www.znaksagite.com/diskusije/index.php?topic=14891.0 covek je 'ladno prodao Libellus Tex - Mefistov sin za 14000 din ~ 850 kn ~ 113 eura! a ni ostalo u ponudi mu nije bas daleko... daleko bilo!
Što te to čudi, pa zar nisi pratio aukcije na stripovi.com? Bilo ga je i ovdje prije par mjeseci u ponudi za 990,- kuna. |
Za koga ja navijam samo je moja stvar. A ljubav je jedna, jedina... |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15851 Posts
Posted - 14/12/2016 : 12:17:25
|
Ne pada mi ni na kakav nacin, nikad, prozivat nikoga... Ako si pratija moje postove, suside, vidija si da pisem pitomo, mirno i fino. Demokratski, uvazavajuci raspravu i dijalog. A pari mi se ka da si mene,suside,eto prozva... A recu ti i viruj mi na ric nije mi ta lova s neba pala, vec sam sve krvavo s 5 prstiju odradija u "trlisu". I nije uvik bila taka, tribale su jebene godine. To je bilo fino objasnjenje, a ovo je realno: svaka mi je ta kuna, dolar, euro na guzicu izasla... kuis? I zato kupujen stripove cili zivot, jer mi je to najdraze... |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27619 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 14/12/2016 : 13:13:56
|
Ne pada mi ni na kakav nacin, nikad, prozivat nikoga... Ako si pratija moje postove, suside, vidija si da pisem pitomo, mirno i fino. Demokratski, uvazavajuci raspravu i dijalog. A pari mi se ka da si mene,suside,eto prozva... A recu ti i viruj mi na ric nije mi ta lova s neba pala, vec sam sve krvavo s 5 prstiju odradija u "trlisu". I nije uvik bila taka, tribale su jebene godine. To je bilo fino objasnjenje, a ovo je realno: svaka mi je ta kuna, dolar, euro na guzicu izasla... kuis? I zato kupujen stripove cili zivot, jer mi je to najdraze...
nije da sam mu odvjetnik ali ne virujem da ti je jere tija reć da nisi zasluženo zaradija.. nego ti imaš pa onda ti je lakše i kupit i kad su veće cijene a pogotovo kad tako voliš nešto. a bilo bi lipo kad bi i drugi sa malo manje novaca se mogli tako nešto priuštiti ali to je život. stripovi su luksuz i nisu baš oglavu da ga moraš svakog kupiti. |
Ja sam fetišist papira! |
Edited by - jaki on 14/12/2016 13:16:37 |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 14/12/2016 : 13:16:00
|
Taj Mefistov sin se rasprodao prije ''jedinice'', sjećam se da sam ga tamo polovinom 2008. bezuspješno tražio po striparnicama dok sam Zmajev povratak pronašao bez problema. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
 |
|
Andrey
New Member

British Indian Ocean Territories
282 Posts
Member since 06/01/2009 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 14/12/2016 : 13:24:04
|
Rekli su da više neće raditi nikakve reprinte jer su se opekli sa MN i MM. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Posted - 14/12/2016 : 13:33:00
|
Ne pada mi ni na kakav nacin, nikad, prozivat nikoga... Ako si pratija moje postove, suside, vidija si da pisem pitomo, mirno i fino. Demokratski, uvazavajuci raspravu i dijalog. A pari mi se ka da si mene,suside,eto prozva... A recu ti i viruj mi na ric nije mi ta lova s neba pala, vec sam sve krvavo s 5 prstiju odradija u "trlisu". I nije uvik bila taka, tribale su jebene godine. To je bilo fino objasnjenje, a ovo je realno: svaka mi je ta kuna, dolar, euro na guzicu izasla... kuis? I zato kupujen stripove cili zivot, jer mi je to najdraze...
Bože sačuvaj da mislin da ih nisi pošteno zaradija. Dapače, znan brdo ljudi koji se bave tvojin poslon i nikome od njih ništa s neba nije palo. Ne kaže se zaludu da je to kruv sa 7 kora, ali malo realnosti ti ne bi škodilo. Ja za razliku od ostalih forumaša znan čime se baviš, pa istovremeno znan i da si možda najmanje kompetentan da pišeš o tome je li ili nije nešto skupo. I još nešto, aj zajebi priču o Libellus extra kvaliteti. To nije nikakva extra kvaliteta nego je to danas najobičniji standard za ozbiljne izdavače.
Ponovit ću još jedan put, ne ljuti se, nisan mislija ništa loše, niti mi je namjera virit u tuđe novčanike, ali jedan reality check bi ti dobro doša. Čisto pokušaj shvatit da ti nisi prosječan stripoljubac i kao takav ne možeš bit mjerilo. Tebi je 150 Kn koliko košta Tex od 112 strana jedno pivo u Dubaiju, prosječnom hrvatu su to 3 ručka.
E da, koliko znan zdrav si i čitav, tako da si to šta si odradija vjerovatno odradija sa 10 prstiju a ne sa 5 |
Edited by - NESVRSTANI on 14/12/2016 13:36:58 |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Posted - 14/12/2016 : 13:54:14
|
quote: Originally posted by PAJDO
quote: Originally posted by Johnny Difool
quote: Originally posted by PAJDO
quote: Originally posted by Johnny Difool
Ako se gledaju Fibrini integrali s po 5 ili 6 albuma, također boja, fini papir i općenito superiorna tehnička oprema, a po cijeni od 200-250-300 kn, to mu dođe oko 40-50-60 kn po albumu. Što su realno vrlo fair i povoljne cijene za (ovisno o ukusima) vrhunske stripove kakvi su Inkali, Potraga za pticom vremena, Sedam života kopca, Naša majka rat itd. E sad, kako Fibra može za naše prilike nekomercijalne i nerijetko nepoznate stripove od 48 do 64 stranice velikog formata objavljivati po cijeni od recimo 50 kn, a Libellus npr. 96 stranica puno komercijalnijih Martina ili Texa "mora" prodavati po cijeni od 150 kn, unatoč svim aargumentima i alibijima (od veličina naklada do korištenja europskih potpora) svejedno mi nije jasno.
A zašto je to povoljna cijena?
Meni je cijena od 50-ak kuna za kolor BD album od 48 do 64 stranice unutar integrala s HC itekako povoljna, a dopuštam da tebi nije. Sve je stvar ukusa i preferencija.
No pokušaj naći jeftinije izdanje.
Upravo to ,sve je stvar ukusa, mada bi i za većinu LB bonellija mogli reći "probaj naći jeftinije izdanje"
Nije samo stvar ukusa, stvar je i elementarne matematike. Mi u Hrvatskoj bez obzira na minorne tiraže BD stripove čitamo za istu, a najčešče i nižu cijenu od ostatka evrope. Mi u Hrvatskoj bez obzira na minorne tiraže američke stripove čitamo za istu, a najčešće i nižu cijenu od amerikanaca. Mi u Hrvatskoj bez obzira na minorne tiraže Bonelli stripove čitamo po 5 do 10 puta većoj cijeni od talijana.
Dakle nije stvar ukusa nego ima i matematike. Ne mogu tvrdit jer nisan hard core Bonellijevac ali mi u Hrvatskoj imamo vjerovatno najskuplji Bonelli na svitu.
|
 |
|
drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4803 Posts
Member since 27/12/2009 |
Posted - 14/12/2016 : 14:50:43
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
[quote][i] . Tebi je 150 Kn koliko košta Tex od 112 strana jedno pivo u Dubaiju, prosječnom hrvatu su to 3 ručka.
Dopusti da ti prosječan rvat kaže da su mu to 5 ručkova. I to ne u nekim menzama s popustima. |
Go kneel and weep
|
 |
|
Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2654 Posts
Member since 02/03/2014 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15851 Posts
Posted - 14/12/2016 : 16:29:54
|
Sve 5,Jere, dapace. Jaksa takoder sve 5! Jednostavno prokleto volin te romane cili zivot pa upadnem u euforiju i u tugu dikod zbog njih. Proucava san i zanima se za crtez jos ka klinac, u dobi ka sta su sad nasa dica u vrticu. Pa do dana danasnjeg. Romani i r'n'r su mi ispusni ventil nakon miseci i miseci pecalbe i granicnih tipova na poslu, svih nacionalnosti, religija i boje koze. A brale virujte mi kakvih sve nema... Sve 5,momci i moramo se organizirat na gradele i recimo, gemiste. Pozdrav iz Rotterdama! |
 |
|
swamp thing
Advanced Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 14/12/2016 : 18:04:23
|
A ja još ne mogu da vjerujem da postoje ljudi koji misle da su ovi što kritikuju Lib. sirotinja, pa su zato kivni. Kao, mi smo svi ljubomorni zato što ne možemo uzeti tvrdokoričeni Boneli od 150 kuna, već jadni moramo uzeti SC za 10-15 kuna... |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 14/12/2016 : 18:11:51
|
Da ne bude zabune, ne bih kupovao HC Bonelli za 100 i više kn. ni da sam bogat. Kada meni nešto ne vrijedi određene sume, ja to ne kupujem bez obzira da li su stripovi, hrana ili nešto treće. A imam jako dobar osjećaj koliko šta treba koštati. Konkretno- Darkwood : DA, Fibra: nešto DA, nešto NE, Libellus: NE. Naravno, tko voli neka kupuje. Ako je meni skupo, nekom drugome možda i nije, nemam ništa protiv da Libellus ima svojih 500 ili koliko već kupaca i sretno im...
Ono što ja želim reći je da ako živite od minimalca ili male plate, ako treba otkidati djeci od usta, ako čekate platu ko ozeblo sunce, ako ste podstanar, ako budno pratite akcije u trgovinama, porazmislite treba li vam Libellus HC u životu... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 14/12/2016 18:12:17 |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27619 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
Torghal
Senior Member

Croatia
1985 Posts
Member since 27/09/2004 |
Posted - 14/12/2016 : 20:20:10
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
quote: Originally posted by NESVRSTANI
... Dakle nije stvar ukusa nego ima i matematike. Ne mogu tvrdit jer nisan hard core Bonellijevac ali mi u Hrvatskoj imamo vjerovatno najskuplji Bonelli na svitu.
Nemamo. Bonelli HC izdanja su u Italiji otprilike u istoj ceni
Ali je standard u Italiji pretpostavljam nesto veci tako da ista cifra nema istu vrijednost u Italiji i u Hrvatskoj.Ali ok,vjerovatno je i tiraz u Italiji puno veci nego ovde.Po meni u ovoj raspravi uopce nije bitno radi li se o Boneliju i isplati li se za Bonelli davat tolike novce.Svak ima pravo na svoj ukus i o tome se ne triba raspravljat.Meni su isti debili oni koji sa visoka gledaju na bonelijeve stripove i seru po njima kao i oni koji misle da je Zagor najbolji strip ikad izasa.Ovde se radi o cistoj matematici.Zivi mrtvaci u izdanju Fibre sa svojih oko 1000 strana (ne da mi se sad provjeravat koliko tocno) kostaju 250 kuna a taj tanki Tex od kojeg je krenila rasprava i koji ima pretpostavljam stotinjak strana kosta 150 kuna.Sad ce neko rec da kosta u promo 130 ali njegova prava cijena je 150 kuna.Ima i Fibra cesto popuste pa niko ne kaze da Zivi mrtvaci kostaju 200 kuna.I sad se postavlja pitanje otkud tolika razlika u cijeni jer ispada da su Fibrini stripovi puno jeftiniji?Ako je stvarno razlog manja naklada i da ona toliko utjece na cijenu onda ok.Ko voli nek kupuje.Ali onda nije u redu da se proziva Fibru da su im stripovi preskupi kad ispada da kad se stavi kvaliteta i kolicina na jednu stranu a cijena na drugu Fibra je uvjerljivo najeftinija od svih izdavaca koji izdaju HC stripove.I to je cinjenica. |
 |
|
Torghal
Senior Member

Croatia
1985 Posts
Member since 27/09/2004 |
Posted - 14/12/2016 : 20:51:33
|
quote: Originally posted by teller
Živi mrtvaci na 1000 stranica košta 250 kuna? Još jedan dokaz da je krš jeftin. Niste se zapitali zašto je badava?..jer je gov*no od stripa. Za razliku od Texa koji ima skupa prava, za Mrtvace se dele besplatno. Nije ni taj Tex vredan 150 kuna ali je bar strip. Ne tvrdim da ima Fibra za svoje stripove najeftinija prava ali sam blizu istine...prodavaći su sretni da to i hoće itko objavit., evo, da se ne izneverim i da i na tom topicu spomenem Fibru...
Telleru znas li kad sam ja presta citat Texa?Kad sam u pet epizoda zaredom naletia na to da se neko slucajno nadje na nekom mjestu i slucajno cuje ili prisluskuje neki razgovor.Primjer.Indijanac jase prerijom i slucajno cuje glas generala koji se dere na svoje vojnike bas toliko glasno da indijanac sve to cuje i pri tom im iznese sve svoje planove tako da indijanac moze odjahat svom poglavici i sve mu to prenijet.I tako u svakoj epizodi.Poanta?Prije cu ja jebat Jennifer Lopez nego ce Nizzi napisat dobar scenarij. |
Edited by - Torghal on 14/12/2016 20:54:32 |
 |
|
Topic  |
|