Kontrast 2
Senior Member
2307 Posts
Member since 12/09/2016 |
Posted - 25/12/2016 : 14:30:11
|
Nove Odiseje? Zašto da ne? Meni su sve dosadašnje bile dobre. Svako pomeranje iz Darkvuda omogućava neke nove zaplete, pustolovine, nove predele,.... a Zagor je ipak avanturistički strip. A avantura podrazumeva da izadjete iz sopstvenog dvorišta. U stvari, obično se vezuje za neke nepoznate predele i životne oblike, nepoznate rase i plemena ljudi ili ljudolikih bića - a u to nas je uverio, niko drugi - do sam Nolita. On je taj, koji je Zagora poslao na prvu takvu Odiseju, koju je Dnevnik krstio baš idealnim imenom - Zagorova Odiseja. Samo treba imati dobre ideje.
JA odiseja je, za mene, pun pogodak - ali samo jedna primedba: Nije bitno koliko je Odiseja duga, koliko priča je u njoj - bitno je da se neki osnovni motiv ne provlači do samog kraja iste. Dakle, ako je već jurnjava za nekim osnov za polazak iz Darkvuda - da se to završi u nekoliko (3-5) priča, a da ostatak budu nezavisne dogodovštine (možda sa ponekim opet kratkim nizom povezanih priča). Ipak je 3 godine predugo za završetak osnovne niti priče, odnosno, Odiseje.
Asija pruže neverovatne mogućnosti za broj dodgodovština, jer su to prastare civilizacije, teritorije koje su naseljavali nekadašnji Bogovi, a da ne govorim o današnjoj Indiji, a nekadašnjem Edenskom vrtu. Samo da ne bude neki motiv, koji povezuje svih, recimo, 40 storija (toliko bi se, minimum, moglo napisati).
Problem su crtači, a i nedovoljno kvalitetnih scenarista, kao i čoveka, koji će nadgledati celokupnu gradju. |
|
|
Iwek
Starting Member
43 Posts
Member since 17/03/2013 |
Posted - 25/12/2016 : 21:02:52
|
Odlicna ideja uz naravno ide tisucu novih tema i uz uvjet da se tome pristupi max ozbiljno sto znaci bez crtaca tipa Chiarolla Bilo bi zanimljivo vidjet Zagora u It npr Pisi kod kosog tornja gdje sam i sam bio, a da ne govorim na nasim podrucjima.. Azija pruza pregrst tema za odlicne epizode! Mongoli, Kina, Indija..mogli bi ubacit i stvarne likove iz pocetka 19 st Zivio Zagor |
|
|