Author |
Topic |
Zula
Senior Member
1088 Posts
Member since 07/10/2015 |
Posted - 22/01/2018 : 00:10:08
|
quote: Originally posted by Macon
Crtež mi nije nešto, konfekcijska karikatura i linearna predvidljiva montaža. Mrzim eksploataciju muslimana i migranata u svim medijima. Svi pišete, da je dobar strip ali nisam nabavio a verovatno i neću.
Ma bitno da imaš mišljenje o stripu, nije toliko važno da ga pročitaš. |
|
|
Zagor-te-nay
Senior Member
Croatia
2456 Posts
Member since 03/05/2006 |
Posted - 22/01/2018 : 01:21:54
|
Otac je rijetko viđeni sebični kreten. Sve su mu dali u Francuskoj a on je mrzi iz dna duse, prezire je...to je stereotip? Nerijetko ga sin prikazuje kao glupana...ne samo zatucanog glupana...nego bas glupana...a doktorirao je u FRA pa mi nista nije jasno. A mater je specijalna prica...u njihovom zivotu ona nije ni sekundarna stvar, ona je neki pratitelj bez mozga i misljenja...zanimljivo bas povuc paralelu s ovim sto se dogadja u zadnje vrime po EU i integracijama. Strip je zanimljiv za procitat, bez sumlje preporuka.7/10. |
Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
|
|
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3296 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 23/01/2018 : 01:34:45
|
quote: Originally posted by Zagor-te-nay
Otac je rijetko viđeni sebični kreten. Sve su mu dali u Francuskoj a on je mrzi iz dna duse, prezire je...to je stereotip? Nerijetko ga sin prikazuje kao glupana...ne samo zatucanog glupana...nego bas glupana...a doktorirao je u FRA pa mi nista nije jasno.
Otac mu je licemer i nacionalista (u njegovom slučaju arapski a ne sirijski). Sve proizilazi odatle, nereligioznost i istovremen odnos prema islamu kao nečemu što treba praktikovati, odnos prema zapadnim vrednostima, porodici... Podseća dobrim delom na klasičnog gastarbajtera sa ovih prostora i njihov odnos prema matici i pljuvanju zemlje gde su stekli sve. |
|
|
Dr. Zistis
Advanced Member
5462 Posts
Member since 06/10/2011 |
Posted - 23/01/2018 : 11:37:12
|
quote: Originally posted by Red Marquis
quote: Originally posted by Zagor-te-nay
Otac je rijetko viđeni sebični kreten. Sve su mu dali u Francuskoj a on je mrzi iz dna duse, prezire je...to je stereotip? Nerijetko ga sin prikazuje kao glupana...ne samo zatucanog glupana...nego bas glupana...a doktorirao je u FRA pa mi nista nije jasno.
Otac mu je licemer i nacionalista (u njegovom slučaju arapski a ne sirijski). Sve proizilazi odatle, nereligioznost i istovremen odnos prema islamu kao nečemu što treba praktikovati, odnos prema zapadnim vrednostima, porodici... Podseća dobrim delom na klasičnog gastarbajtera sa ovih prostora i njihov odnos prema matici i pljuvanju zemlje gde su stekli sve.
+1 |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29431 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12931 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 10/05/2018 : 20:17:54
|
quote: Originally posted by Markos
Od sutra u prodaji drugo izdanje Arapina 1 i 2!
Odlično! |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 03/02/2019 : 12:23:45
|
quote: Originally posted by Red Marquis Otac mu je licemer i nacionalista (u njegovom slučaju arapski a ne sirijski). Sve proizilazi odatle, nereligioznost i istovremen odnos prema islamu kao nečemu što treba praktikovati, odnos prema zapadnim vrednostima, porodici... Podseća dobrim delom na klasičnog gastarbajtera sa ovih prostora i njihov odnos prema matici i pljuvanju zemlje gde su stekli sve.
Procitao prvu knjigu. Gornji komentar je zapravo najinteresantniji dio prve knjige. Nadam se da ce u narednim knjigama i majka postati zivo bice. Definitivno cu ispratiti do kraja.
Satrapi mi je bolji pripovjedac od Sattoufa.
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47275 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 06/02/2019 : 12:48:06
|
quote: Originally posted by Mord
quote: Originally posted by Red Marquis Otac mu je licemer i nacionalista (u njegovom slučaju arapski a ne sirijski). Sve proizilazi odatle, nereligioznost i istovremen odnos prema islamu kao nečemu što treba praktikovati, odnos prema zapadnim vrednostima, porodici... Podseća dobrim delom na klasičnog gastarbajtera sa ovih prostora i njihov odnos prema matici i pljuvanju zemlje gde su stekli sve.
Procitao prvu knjigu. Gornji komentar je zapravo najinteresantniji dio prve knjige. Nadam se da ce u narednim knjigama i majka postati zivo bice. Definitivno cu ispratiti do kraja.
Kad bi se šalili. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 06/02/2019 : 14:13:21
|
quote: Originally posted by lwood
quote: Originally posted by Mord
Kad bi se šalili.
Mislim na stil, ne na temu, samo da se razumijemo. |
|
|
Combatrock
Advanced Member
Serbia
4817 Posts
Member since 26/12/2009 |
|
Macon
Senior Member
Slovenia
1477 Posts
Member since 18/03/2005 |
Posted - 24/09/2020 : 22:27:08
|
quote: Originally posted by Zula
Crtež mi nije nešto, konfekcijska karikatura i linearna predvidljiva montaža. Mrzim eksploataciju muslimana i migranata u svim medijima. Svi pišete, da je dobar strip ali nisam nabavio a verovatno i neću.
Ma bitno da imaš mišljenje o stripu, nije toliko važno da ga pročitaš.
Pročitao sam sve četiri i sasvim pao unutra. Scenarij je super i crtež korektan. Lik oca je najintrigantniji lik. Mislio sam, da je eksploatacija aktualnosti ali je Satouf preinteligentan za kliše i prevazilazi ga.
Odličan strip. Pogrešio sam u osnovnom osvrtu. |
www.maconcomics.com |
Edited by - Macon on 24/09/2020 22:27:45 |
|
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3296 Posts
|
Zula
Senior Member
1088 Posts
Member since 07/10/2015 |
Posted - 25/09/2020 : 08:49:21
|
quote: Originally posted by Zula
Ma bitno da imaš mišljenje o stripu, nije toliko važno da ga pročitaš.
Pročitao sam sve četiri i sasvim pao unutra. Scenarij je super i crtež korektan. Lik oca je najintrigantniji lik. Mislio sam, da je eksploatacija aktualnosti ali je Satouf preinteligentan za kliše i prevazilazi ga.
Odličan strip. Pogrešio sam u osnovnom osvrtu.
Pročitao si, korigirao svoje mišljenje o stripu, javno rekao da si pogriješio... Jel može bolje? Bravo! |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29431 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47275 Posts
Posted - 25/09/2020 : 09:34:33
|
Jel to zadnji? |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29431 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47275 Posts
Posted - 25/09/2020 : 09:40:54
|
Super |
|
|
cerichus
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1629 Posts
Member since 01/02/2007 |
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3296 Posts
Posted - 25/09/2020 : 13:44:05
|
Nadam se već u prvoj, najdalje drugoj prolećnoj turi sledeće godine. Za mene najiščekivaniji strip (uz onu Fibra/Makondo kolaboraciju) |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Combatrock
Advanced Member
Serbia
4817 Posts