forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Soundtrack za strip
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

vukozec
Advanced Member3167 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 05/07/2017 :  09:53:12  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
Strip i glazba, glazba i strip. Koju muziku biste preporučili uz neki strip? Odnosno, da strip zamislite kao film, koji soundtrack biste odabrali?
Može i obrnuto: koji strip paše da ga listate uz neku glazbu koju slušate?
Lijepite slike, linkove ili samo napišite. Po mogućnosti stvarno i prakticirajte čitanje uz soundtrack ili samo listajte dok slušate.

Za početak, jedan od zadnjih koje sam pročitao: Dekice.
Odabrati je bilo jednostavno, soundtrack je naslikan na zidovima soba u kojima se odvija radnja, a to je otprilike i ono što sam i sam slušao tih godina.

Dylanov Slow Train Coming je bonus koji sam dodao, oni kojima su poznati strip i album će znati zašto, a pjesma koja bi svirala na odjavnoj špici je naravno R.E.M. - Losing My Religion.

Edited by - vukozec on 05/07/2017 09:54:24

vukozec
Advanced Member3167 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 11/08/2017 :  10:05:29  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
Trenutno citam prvu epizodu Kraja epohe, Falange crnog reda. Evo soundtracka koji moze dati dobru ideju o cemu se tu radi onima koji strip nisu citali.

The Rolling Stones - Street fighting man
MC5 - Kick out the jams
Ennio Morricone - (Vamos a matar) Companeros
Haustor - Sejmeni
Darko Rundek - Ay Carmela
The Clash - Spanish bombs
KUD Idijoti - Bella Ciao
Pankrti - Bandiera rossa
The Who - My generation (zapravo ova gerijatrijska verzija: https://m.youtube.com/watch?v=zqfFrCUrEbY)
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member3167 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 13/08/2017 :  14:47:30  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
Uz HITMANA: House of Pain/Everlast, Dubliners, Pogues, Dropkick Murphys, Van Morrison/Them, Thin Lizzy, Rory Gallagher, Undertones, Therapy?, Toxic Waste, Dennis Leary.

Edited by - vukozec on 13/08/2017 14:54:58
Go to Top of Page

Mrkva
Senior Member1184 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 14/08/2017 :  18:29:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Mrkva a Private Message  Reply with Quote
Ucinilo mi se zgodnim ovo ovdje staviti, premda pretpostavljam da je vec zalijepljeno na forum, cak mi zvoni da jest: naime, postoji mjuzikl napravljen prema Fun homeu Alison Bledchel.
Osobno ono sto sam poslusala smatram stravicnim kao tisucu sicusnih zalaca koji mi se zabijaju u neki dio uha koji nije bubnjic (jer je apparently bubnjic ispunjen vodom i puknuo bi).
Ali u obranu poslusanog, mjuzikl nije samo glazba. Mozda funkcionira na Broadwayu?
Opet se nekako vracamo na onu pricu o smislenosti/besmislenosti adaptacija koju je CV spomenuo. Stalno razmisljam o tome, ali nikako da se odmaknem od vlastitog ukusa - cini mi se da je CV u pravu, a da ja lajkam pojedine adaptacije iz ciste nemogucnosti da shvatim izvornike, ili iz toliko slijepe ljubavi prema izvorniku da zelim ponoviti pricu i niti ne razmisljam o kvaliteti adaptacije.
Go to Top of Page

culture vulture
Senior Member

1370 Posts

Member since 21/02/2004

Posted - 14/08/2017 :  19:20:44  Show Profile Show Extended Profile  Send culture vulture a Private Message  Reply with Quote
Ja ne mogu slusati muziku uz citanje bilo cega. Tekst (verbalni ili vizualni, svejedno) ima jedan svoj ritam, unutarnju logiku, harmoniju, kresenda, naglaske, stanke... Muzika ima svoje. Istovremeno ih jednostavno ne mogu dozivljavati.

Takodjer, kad crtam, mogu slusati (i slusam) i muziku i predavanja i stand up-ove i vijesti i svasta. Ali ne kad pisem ili kad kadriram (kako se mise-en-page kaze po naski?), cak niti kad smisljam sto cu nacrtati, nego tek kad je sve vec skicirano i samo treba zavrsiti.

Olovka je jedina stvar u mojem životu koju mogu kontrolirati.
Go to Top of Page

culture vulture
Senior Member

1370 Posts

Member since 21/02/2004

Posted - 14/08/2017 :  20:02:46  Show Profile Show Extended Profile  Send culture vulture a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mrkva

Opet se nekako vracamo na onu pricu o smislenosti/besmislenosti adaptacija koju je CV spomenuo. Stalno razmisljam o tome, ali nikako da se odmaknem od vlastitog ukusa - cini mi se da je CV u pravu, a da ja lajkam pojedine adaptacije iz ciste nemogucnosti da shvatim izvornike, ili iz toliko slijepe ljubavi prema izvorniku da zelim ponoviti pricu i niti ne razmisljam o kvaliteti adaptacije.Ima neki manji broj adaptacija koje volim.
Gospodara prstenova ja, recimo, nisam mogao citati - jednostavno mi Tolkien nije dobar pisac (junak ne pogiba, nego lijeze u svoju smrt, odnosno na krevet od trave, cije su plahte i perine i njihove nijanse pomno docarane, preko 3-4 stranice itsl.), ali filmovi su mi se svidjeli. Naravno da je mnogo toga iz njih izostavljeno, ali te je stvari i trebalo izostaviti.
Ili, recimo, pisci tipa Ian Fleming i John Le Carre - ne da mi se potrositi tjedan dana na to, ali film cu pogledati. A nisu to Elmore Leonard, Raymond Chandler ili Dashiell Hammett pa da ce mi faliti recenica i stil.

Kod dobrih pisaca, medjutim, jednostavno se s adaptacijom previse toga gubi, a ima i dosta njih koji zahvaljujuci adaptacijama, iako im one populariziraju ime, ostaju ili posve neprocitani ili totalno neshvaceni i potcijenjeni.

Olovka je jedina stvar u mojem životu koju mogu kontrolirati.
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member3167 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 14/08/2017 :  22:25:13  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
Oho, evo života na mom topičiću. Doduše, nije baš on topic, ali što je tu je, I'll take it. Ili to ili razgovor sam sa sobom :)

Slažem se sa vultureom. Oko par stvari. Adaptacije imaju smisla samo ako daju nešto novo. Slično kao i remakeovi filmova i obrade pjesama. Adaptacije u drugi medij pritom imaju i element da nešto novo mogu ponuditi i kroz sam taj medij. Nije teško nešto novo ponuditi kad se neko literarno djelo prevodi u film, jer redatelj, scenarist i glumci predlošku obično daju sebi svojstveno čitanje. Strip i knjiga su donekle slični mediji, ali strip ipak ima taj vizualni element. Nisam čitao knjigu Brodeckov izvještaj, pa ne mogu suditi. Ne znam npr. jesu li i tamo vojnici prikazani kao deformirana čudovišta, ali ako je to Larcenetov detalj, već i to je nešto.

Također, ni ja se ne mogu koncentrirati na istovremeno slušanje muzike i čitanje. Ovo što sam pisao je više teoretski: "koju muziku zamišljate uz neki strip". Šteta što to ne mogu, jer npr. ovaj soundtrack bi mi stvarno dobro legao uz Hitmana.

No oko jedne stvari se nikako ne slažem. Ajde, još bi oprostio Tolkiena (premda bih očekivao da će taj prvak krščanskog simbolizma (i to ni manje ni više nego engleski rimokatolik) biti po cv-jevom guštu), ali izjednačavati Le Carrea sa trivijom poput Fleminga, pf.
Go to Top of Page

culture vulture
Senior Member

1370 Posts

Member since 21/02/2004

Posted - 14/08/2017 :  22:57:22  Show Profile Show Extended Profile  Send culture vulture a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

Adaptacije imaju smisla samo ako daju nešto novo. Slično kao i remakeovi filmova i obrade pjesama.


Da, ali pod uvjetom da ne oduzimaju neki kljucni element.
Moj omiljeni primjer je Moby-Dick. U originalu je to jedna od najcudnijih, najzanimljivijih, najgusce pisanih knjiga ikad, s morem referenci (Biblija, Shakespeare i Milton su samo najvidljiviji izvori), fantasticnim recenicama, propitivanjem svega od problema klase do teodiceje, od percepcije do transcendentalizma. Knjiga koju cak ni u prijevodu nema puno smisla citati. U adaptacijama je to, medjutim, neuvjerljiva prica za djecu o lovu na bijelog kita.

quote:
Adaptacije u drugi medij pritom imaju i element da nešto novo mogu ponuditi i kroz sam taj medij. Nije teško nešto novo ponuditi kad se neko literarno djelo prevodi u film, jer redatelj, scenarist i glumci predlošku obično daju sebi svojstveno čitanje.


Trznem se svaki put kad cujem rijec "citanje" u tom znacenju, ali necu sad o tome.

quote:
No oko jedne stvari se nikako ne slažem. Ajde, još bi oprostio Tolkiena (premda bih očekivao da će taj prvak krščanskog simbolizma (i to ni manje ni više nego engleski rimokatolik) biti po cv-jevom guštu), ali izjednačavati Le Carrea sa trivijom poput Fleminga, pf.Nisam neki znalac u vezi krimica, s izuzetkom hard-boiled pisaca. Siguran sam da si u pravu, zaboravi da sam ista rekao.

Za Tolkiena, medjutim, nisi u pravu. Engleski rimokatolik (dapace, tradicionalist koji nije prihvatio nista od II. vatikanskog koncila), a i fellow Oxonian, bi mi trebao biti po gustu, da. Ali njegove knjige nikako nisu krscanski simbolizam, a upitno je i jesu li uopce krscanske. Iskreno, zbunjujuce su mi u tom smislu otprilike kao La Citta del Sole Tommasa Campanelle ili Utopija Thomasa Morea.

Olovka je jedina stvar u mojem životu koju mogu kontrolirati.

Edited by - culture vulture on 14/08/2017 23:02:12
Go to Top of Page

Mrkva
Senior Member1184 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 14/08/2017 :  23:03:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Mrkva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

Oho, evo života na mom topičiću. Doduše, nije baš on topic, ali što je tu je, I'll take it. Ili to ili razgovor sam sa sobom :)


Bome, kakav je napor iziskalo od mene da uopce razmislim o ovoj temi!
Naravno, imam ja svoje soundtracke u glavi, ali oni su svi na tragu "nesto nesto pedesete, ako uopce znam sto su glezbene pedesete". A glazbu uvijek povezujem s Hornbyjem, Tomicem i takvom bandom, ukratko, piscima koji nemaju sto drugo reci: ima ih, naravno, poput Kundere ili Knausgaarda, koji glazbu premreze drugim temama pa ju je lakse "pojesti". Kao vukozec sto mrezi sa stripom :)

quote:
Originally posted by vukozec

No oko jedne stvari se nikako ne slažem. Ajde, još bi oprostio Tolkiena...


Tolkien je uistinu strasno dosadan pisac losih opisa. Preumorna sam sad da elokventno odgovorim zasto od njega moze nastati sjajan film, ali pametni ste vi, sigurno znate.
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member3167 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 15/08/2017 :  10:32:59  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
LotR filmovi su dobri onoliko koliko su dobre knjige, jer većina se slaže da je jedna od glavnih vrlina tih filmova što su uspjeli vjerno prenijeti priču na ekran. Dakle, kad smo kod adaptacija, filmovi nisu priči ponudili puno novo osim samog medija :P

A kraj kojeg cv spominje je upravo najlosiji, bespotrebno razvuceni dio filma. Dok u knjizi takav kraj moze zvucati poeticno, na ekranu djeluje vise pateticno.

Vidi se da malo tko cita ovaj topic, nijedan Tolkien-geek nije reagirao na cak dvije jeske, pa sam morao ja :)
Go to Top of Page

Mrkva
Senior Member1184 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 15/08/2017 :  14:24:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Mrkva a Private Message  Reply with Quote
Nisam sad kod kuce, ali ostrim kandze za rebuttal kad mi knjige budu nadohvat ruke ;)
Go to Top of Page

culture vulture
Senior Member

1370 Posts

Member since 21/02/2004

Posted - 15/08/2017 :  15:13:45  Show Profile Show Extended Profile  Send culture vulture a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec


A kraj kojeg cv spominje je upravo najlosiji, bespotrebno razvuceni dio filma. Dok u knjizi takav kraj moze zvucati poeticno, na ekranu djeluje vise pateticno.Ali ja nisam spominjao kraj... :/

Olovka je jedina stvar u mojem životu koju mogu kontrolirati.
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member3167 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 15/08/2017 :  15:46:24  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
Spominjao si razvlacenje sa smrti junaka, mislio sam da pritom mislis na kraj. Nema veze.
Go to Top of Page

izivko
Advanced MemberGermany
9590 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 15/08/2017 :  15:56:47  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Nedavno sam čitao dva stripa uz koje dolazi i glazbeni dodatak, odnosno CD.

Uz Tardijev Der letzte Ansturm(Le dernier assault) Edition Moderne daje i CD s pjesmama na istu temu od Dominique Grange.

Jazz im New York der wilden Zwanziger, zapravo više knjiga nego strip, od Robert Nippoldta kao prilog ima CD s 20 pjesama iz tog perioda.

Prava stvar, možda u budućnosti postane praksa.

Ovo mi se jako svidilo.

Have mercy
Go to Top of Page

izivko
Advanced MemberGermany
9590 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 15/08/2017 :  16:04:39  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Evo, ovdje se može pogledati i poslušati.

https://www.editionmoderne.ch/de/80/Tardi/309/der-letzte-ansturm.html

Have mercy
Go to Top of Page

izivko
Advanced MemberGermany
9590 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 15/08/2017 :  17:20:09  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Ovdje se može baciti pogled na knjigu Roberta Nippoldta.

https://www.nippoldt.de/de/buecher/jazz

Have mercy
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member3167 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 15/08/2017 :  23:53:05  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by izivko

Nedavno sam čitao dva stripa uz koje dolazi i glazbeni dodatak, odnosno CD.

Uz Tardijev Der letzte Ansturm(Le dernier assault) Edition Moderne daje i CD s pjesmama na istu temu od Dominique Grange.

Jazz im New York der wilden Zwanziger, zapravo više knjiga nego strip, od Robert Nippoldta kao prilog ima CD s 20 pjesama iz tog perioda.

Prava stvar, možda u budućnosti postane praksa.

Ovo mi se jako svidilo.Ja bih svakako bio privucen takvim izdanjima. Zvuca kulisa moze pomoci stvaranju stimunga, a i produljiti iskustvo konzumacije stripa. Ne mora se nuzno slusati istovremeno, moze se pustiti i nakon zavrsenog stripa ili između poglavlja itd.
Go to Top of Page

Mrkva
Senior Member1184 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 20/08/2017 :  18:52:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Mrkva a Private Message  Reply with Quote
Nije mi se dalo prolaziti Dvije kule pa sam citate vadila iz Prstenove družine i Povratka kralja :) Sigurna sam da postoje i dobri znanstveni radovi o Tolkienovom pisanju budući da je čiko ipak mainstream, ali gdje biste drugdje mogli pročitati Mrkvin historijat s čitanjem Tolkiena?
Naime, u šestom sam se razredu toliko strašno zaljubila u Tolkiena da sam odglumila dvodnevnu bolest koju sam mudro spojila s vikendom kako bih mogla pročitati trilogiju. Tj., mislila sam da sam odglumila, jer, zamislite obrata, tijekom ta dva dana uistinu sam dobila temperaturu, možda od žara ljuvenog prema knjigama, nemam pojma.
Već tada, kada mi je mozak bio ispunjen samo jednom velikom čežnjom: da NAPOKON nađem dečka (da sam znala da ću za ispunjenje te čežnje morati čekati punoljetstvo, sigurno bih se odmah ubila) i kad mi je najzanimljiviji dio LOTRa (a i danas je) bio lovey dovey scena između Faramira i Eowyn (taj dio mogu naslijepo otvoriti u knjizi jer je zapeglan); već tada sam svojim neukim okom uočila tragičan nedostatak opisa fizičkog izgleda likova. Koliko mi je samo to smetalo! Što mi vrijedi što je ova ili ona vilenjakinja lijepa? Tek sam kasnije naučila da je i Homer pribjegao istom postupku, ali moje dvanaestogodišnje srdašce zeljelo je više od opetovanih opisa vilenjačkog kretanja. Okej, we get it, vilenjaci se kreću s lakoćom, ali ponoviti to deset puta u jednoj knjizi kad god se vilenjak pokrene za mene je bespotrebno. Oh, kako je DOBRO došao film po tom pitanju. Moj ukus za muškarce mijenjao se od dječačkog Legolasa za čijim sam slikama i posterima venula kad je prvi film izašao, do muževnog Aragorna koji se oprao za treći film. Film je knjigama dao onaj dio duše koji im je nedostajao: konkretizaciju. Ono što je Tolkien oduzeo likovima kako bi otpjevao još dvadeset narodnih pjesama, film je vratio u velikom stilu. (Priča meni nikad nije bila upitna, ali likovi jesu čak i dvanaestogodišnjoj meni.)
Which brings me to: reiteracija. Ne samo da Tolkien mora sve ponoviti sto puta kako bi ustvrdio da su nama jasne osnovne postavke svemira koji je stvorio, on mora i u pojedinačnoj rečenici reći isto drugim riječima, bilo da je riječ o nečijem direktnom citatu ili o opisu: „stajati ovdje na mjestu, ne micati se, ne udarati nigdje prvi“ ili „krik - slabašan ali jezovit, hladan i okrutan“, a junak pak „čvrst, odvazan i opasan“. Znam znam, epsko pripovijedanje. Sve pet, razumijem da je to već dio tog fantasy folklora, ali kad koristiš suvišak riječi kako bi ubacio opis u neku turbo napetu scenu u trećem dijelu, onda si stvarno zabrazdio. Ovo što CV govori, da sve vrvi od patosa u opisivanju junaštva, istina je, ali dalo bi se prekabuliti kao dio takvog folklora, no kad čovjek mora čitati o „zelenom lišću“ i „plavom nebu“ na svakoj drugoj stranici, skupa s jednako tako lošim fizičkim opisima, i skupa s reiteracijama, zapitaš se je li opravdano reći da je kao pisac Tolkien naprosto - dosadan.
No, eto, čovjek je možda predugo bio zatrovan akademskim pisanjem, štajaznam.
Za kraj, evo nekoliko opisa u kojima je vidljiv taj neizmjeran trud: „Na zelenu humku kao na jastuku...“, „lepršavo lišće, još zeleno na stablu“, niz zelenu padinu, među gusto drveće...“, „zeleni travnjak“, „Hirluin Lijepi od Zelenih Bregova“ itd.
Go to Top of Page

solar
ModeratorCroatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 20/08/2017 :  20:03:32  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
@vukozec

Vidim da i ti slušaš PJ Harvey!
Go to Top of Page

culture vulture
Senior Member

1370 Posts

Member since 21/02/2004

Posted - 20/08/2017 :  20:52:39  Show Profile Show Extended Profile  Send culture vulture a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mrkva

Priča meni nikad nije bila upitna, ali likovi jesu čak i dvanaestogodišnjoj meni.


Hm, prica ti nije upitna? Dopusti meni da te upitam.

Neki supermocni zli carobnjak je prije negoli je napravio svoj prsten bio, hm, supermocni zli carobnjak, ali nakon sto si je napravio taj prsten postao je supermocni zli carobnjak s prstenom? Da. Sto je taj prsten? Pa, prsten. A odakle mu tolika moc? Pa, od supermocnog zlog carobnjaka, koji je u njega ulio svu svoju zlobu. I sad on sam vise nije zloban i mocan? Ne, jednako je zloban i mocan kao i ranije. Pa sto je onda drugacije? Pa sad ima prsten. OK, i sto se onda dogodi? Pa, on pocne siriti svoje zlo po citavom svijetu, a kad njegove armije pocnu gubiti, on sam izlazi na bojno polje i kao mrave gazi sve protivnike. I gazi i gazi i nitko mu nista ne moze, jer je on premocan, pogotovo sad kad ima prsten u kojem je koncentrirana njegova moc, koju je ranije imao rasprsenu po tijelu i duhu. Iako i u tijelu i u duhu i dalje ima istu moc kao i ranije. Ali onda, kad se sve cini izgubljenim, iako mu citave armije nista ne mogu, ispadne da mu ostrica premala i za svicarski nozic moze. Sto mu moze? Pa, odsjeci naprsnjak. OK, i, sto onda? Pa, kad prsten spadne s njegove supermocne ruke, skupa s prstom odsjecenim komadicem besteka za piknik, on je unisten. Zasto je unisten? Pa, nema vise prsten. Pa zar se ne moze sagnuti, podici prsten i staviti si ga na neki drugi prst? Ne, ne moze, unisten je. Dobro, OK, i? Sad kad je prsten odvojen od njega, on vise ne moze uzeti fizicko tijelo, sve dok ponovno ne dobije prsten. A kamo ce si ga staviti, ako vise nema fizicko tijelo? Ma, dobro, pusti sad to. OK, i kako dalje ide prica? Pa, prsten se izgubi, pa se ponovno pronadje i sad ga treba unistiti. Zasto ga sad treba unistiti? Pa zato sto ce inace on doci do njega i unistiti citav svijet. Pa, samo mu ga nemojte dati. Ali njegove su armije prejake, on ce prije ili kasnije doci po njega. Dakle, i bez njega ce unistiti citav svijet? Pa, da. Pa koja je onda razlika - imao prsten ili nemao, prejak je i unistit ce sve? Pa, ono, ako nekako unistimo prsten, unistili smo i njega. OK, kako da to napravimo? Pa, mogla bi ga, recimo, stvorenja koja apsolutno nista ne znaju o ovom svijetu i koja bi izgubila sukob s vjevericom nekako odnijeti do vulkana u kojem je skovan i baciti u njega. Hoce li ih one pticurine odnijeti? Ne, one ce samo doci po njih da ih vrate nazad. OK, dakle, prosetat ce kroz sve moguce opasnosti, od kojih realno nisu u stanju savladati nijednu, nekako se provuci kroz desetke tisuca neprijatelja i spasiti svijet? Pa, da. Iskreno, ja mislim da prica ima previse rupa i nelogicnosti i da se nece nikome svidjeti. Ma, hoce, ja vjerujem u nju. Vilenjaci, carobnjaci, orkovi... to se ljudima svidja, ono, eskapizam, pa junak koji moze, malo, podsjecati na Krista, pa borbe koje mogu, malo, podsjecati na eshatoloske bitke, pa malo magija, pa malo rune, vidjet ces, bit ce to popularno.

Olovka je jedina stvar u mojem životu koju mogu kontrolirati.
Go to Top of Page

Mrkva
Senior Member1184 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 20/08/2017 :  21:14:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Mrkva a Private Message  Reply with Quote
:D huhuhuhu olovka je stvarno tvoj mac :D
Pa meni se bas svidjelo, eskapizam ovo ono!
Ja vec 15 godina sjedim na svom zutom kaucu i poistovjecujem se s hobitima, bez obzira na neuvjerljivost price. Ali ok...nemam sta na ovo reci, osim hihihi :D
Go to Top of Page

culture vulture
Senior Member

1370 Posts

Member since 21/02/2004

Posted - 20/08/2017 :  21:47:07  Show Profile Show Extended Profile  Send culture vulture a Private Message  Reply with Quote
Pa ne poricem da stvar ima nekakvu magiju. Ja, recimo, ne bih nikad priznao koliko sam puta pogledao te filmove. A izasli su kad sam imao izmedju 22 i 24 godine (dakle, nisam niposto bio klinac) i inace ne volim nista iz fantasy zanra.

Samo sam morao reci da prica itekako jest upitna.

---

Naknadna misao... iako sam ja knjige pokusao citati tek nakon sto sam pogledao filmove, mozda sam se ipak i ja na to navukao kao klinac, preko Bakshijevog animiranog filma koji je domaca televizija tada nekoliko puta pustila. I koji mi je godinama lebdio u sjecanju kao nesto izvanredno. (Mislim, Bakshi i jest izvanredan, ali film je zapravo dosadnjikav, pogotovo scene u kojima se tri-cetiri negativca priblizavaju... priblizavaju... i sukobit ce se s dobrim deckima... uskoro... strpljenja, molim, ledina je poprilicno velika... konjima treba vremena da je prijedju... ali sad ce... evo, jos malo... jel se micu uopce?! ma, micu se! gledaj ovo drvo iza, vidis da polako ide u desno... a, da, u pravu si... ok, daj premotaj, ne mogu vise!). Ili mozda preko radio drame 'Hobit', koju sam jedno vrijeme pratio i koja mi se svidjela iako sam se ukljucio negdje na pola i uopce nisam kuzio radnju.


Olovka je jedina stvar u mojem životu koju mogu kontrolirati.
Go to Top of Page

ivi skoj
Senior MemberCroatia
1711 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 21/08/2017 :  21:36:53  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
Evo da ti i ja uljepšam topivčića.
Muziku slušam manje više počesto, pa tako i kad čitam stripove.
Jedno vrijeme sam slušao čak kad sam i tekme gledao.
Ono ugasim prepametnog komentatora, gledam teku i slušam nešto.
Uz Lovačku družinu druga Shostakovicha slušao.
Ono petu ko svi papci. Ima boljih, ali ova je meni jedna od dražih.

Verzija od Leonarda (nije ninđa kornjača) je jedna od boljih izvedbi.


od 40 minute kreće galama, pa da je finale ko kod Falangi baš bi leglo

Možda bi bolje išlo uz Staljinovu smrt, ali za to nema boljeg od Mrtvih duša


među kondukterima nema veće face od Genaddya
Go to Top of Page

Poli
Advanced MemberSlovenia
33689 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 22/08/2017 :  10:15:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

pjesma napravljena "prema" odnosno po Lavricevom albumu Rdeči alarm aka Crveni alarm

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member3167 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 23/08/2017 :  13:10:03  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
Bit će nešto od ovog topičića sve mi se čini. Valja se kamen, mala bića ga guraju vješto.

Malo o Tolkienu: čitao sam ga davno (malo stariji od Mrkve, ali možda baš iste te godine), pa se ne bih uključivao ozbiljnije u raspravu, samo ću baciti ovu misao (koja se naravno ne odnosi samo na LotR): detaljni opisi (čiji je krajnji oblik slika) kvare zabavu čitateljevoj mašti. Kod čitanja vlastita mašta je tu da popuni rupe, pa Aragorn ili Legolas mogu izgledati kako god ih sami zamislimo unutar skice koju nam daje opis. A zbog filma je Aragorn svima Viggo Mortensen, a Legolas Orlando Bloom.

PS: CV me opet iznenađuje, nisam od njega očekivao inzistiranje na logičnosti i realističnosti. Rebro, stablo, jabuka, zmija, ono drugo stablo itd. ;)
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member3167 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 23/08/2017 :  13:20:17  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli


pjesma napravljena "prema" odnosno po Lavricevom albumu Rdeči alarm aka Crveni alarm


Navodno su snimili cijeli album na tekstove pjesama iz stripa? (nisam slušao, a i nemam strip pri ruci, pa ne znam)
To je onda pravi soundtrack za strip :)

Alternativa je odvrnuti Rdeči album Pankrta na što glasnije ;)
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000