forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Kako izlečiti patologiju i komplekse stripom?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Ozymandias
Starting Member

Serbia
16 Posts

Member since 13/04/2009

Posted - 27/11/2017 : 14:27:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Ozymandias a Private Message
Pa gledajte to je nemoguće.

Trebalo bi neko to da javi ujacima iz Libellusa.

Vrlo perfidno, i neljudski nakaradno majstori u opisu na kraju stripa Priče iz baze drugde 12, o svetu Alberta Ajnštajna njegovu ŽENU prevedoše samo kao Mileva Marić, a nekog njegovog druga lepo stavili "italo-švicarac".
U originalu stoji lepo "srpkinja Mileva Marić", gde je to u stripu Libellusa?

Pojeo kompleks jbg.

E sad, ja znam da tisućljetnja kultura, a vidimo kako je kulturna, ima komplekse od srba. Nismo mi krivi što smo superiorniji. Ali zar ta tisućljetnja kultura nije čula za to da su muškarci ti koji se razlikuju, a da su žene svugde na svetu iste?

Zar to ne znaju miljenici Gospe?!

Čemu kompleksi od srpkinja za Boga milog, od nas kažem znam odakle i tako će ostati za navek, ali šta budu krive žene, deca i sl?

Zar toliko ide taj unutrašnji jad da se "italo-švicarac" prepozna, a srpkinja koja uzgred budi rečeno nekako na pravdi Boga dobi od Ajnštajna 1mil od Nobela, i uzgred budi napomenuto posle razvoda sa Milevom, Ajšntajn više nije imao nijedan rad, da se nacionalnost te osobe "ne prepozna". Jeste čuli vi u hrvatskoj nekad za srbe ili vam je to stran pojam pa otud nisu znali kako se to prevodi i šta znači?

Ako neko misli da je ovo provokacija kao ono "aj da ga merimo", verujte nije. Ovo je samo prosto činjenično ukazivanje da neko ima veliki gad na sve što je sprsko... osim verujem na lovu. I to neko ko bi trebao da bude uticajan na kulturu! Jel svestan taj kakav um ima, i kako mu taj um dušu sakati... ako i ima dušu?

I ne govorim ovo samo kao srbin, ja sam i iz istog dela grada Novog Sada gde je i Milevina kuća, na 400-500m je njena kuća od mene, dakle to mi je "komšinica", pa hajde sad vi, naiskrenije molim, jednom komšiji Mileve što po difoltu ne znači da sam i ja genije ali nisam ni kompleksaš niti istraumirani čovek koji patološki ne može da izgoavara reči poput hrvat, hrvatsk, hrvati i sl. jer valjda smo na koncu prvo LJUDI? Ajde vi dakle komšiji Milevnom objasnite zašto u stripu ne stoji lepo i jasno "srpknija", a za nekog tamo trećerazrednog lika stoji "italo-švicarac"?

I kažem, žao mi je ujaka iz Libellusa, ali dragi ujače/ujaci traume i kompleksi su uvek uzrokovani unutrašnjim faktorom a, ne spoljnim, tako da tu treba da se traži problem, a ne cenzurom po stripovima jer tako se ne leči - tako se bolest podražava i rana gnoji još više.

U zdravlje i s poštovanjem iz Milevinog kraja za vrlo uzvišenu tisućljtnju kulturu punu... čega?

izivko
Advanced Member

Germany
12652 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 27/11/2017 : 14:40:27  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message
Kažeš nije provokacija. A ovaj što prevodi u Libellusu ti je ujak?

Have mercy
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17823 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 27/11/2017 : 14:41:25  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message
pasa buraz nemoj da pocnemo o kompleksima...

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

cerichus
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1629 Posts

Member since 01/02/2007

Posted - 27/11/2017 : 14:44:08  Show Profile Show Extended Profile  Send cerichus a Private Message
Kompleksna je ovo tema.
Pa će vjerovatno pod ključ :)

Elvis has just left the building!
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15748 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 27/11/2017 : 15:23:05  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message
pa kaj to ne staviš na stranice libellusa ?????.....zašto za to otvaraš topic ovdje ?????
zašto je netko to tako preveo pitaj prevodioca Andreja ili vlasnika ako je vršio korekciju ??
iskreno i meni je to bedasto ali da joj nisi susjed bio bi mi bedast i tvoj teks ostavljen ovdje a ovako sused ne jezdi se :-))

10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.".
AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29430 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 27/11/2017 : 15:35:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Za nekoga tko tvrdi da nije opterećen takvim stvarima, malo se previše pjeniš i busaš...

Ali dobro, poznavajući Andreja i Dade, uvjeren sam da je to čisto skraćeno jer je poznat podatak svima u ex-yu, svi znaju za Milevu Marić. Isto tako, vjerujem da bi bilo skraćeno da je pisalo, ne znam, Hrvat Miroslav Krleža. Ali u svakom slučaju, to je pitanje za njih i njihov forum, nije mi jasno zašto si postavio to ovdje kad znaš da ti oni tu neće odgovoriti jer tu više ne dolaze?

Trouble will find me
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15748 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 27/11/2017 : 15:38:13  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message
evo pomoć

http://www.libellus.hr/forum/default.aspx?g=posts&t=1027

tu im sve napiši pa neka ti odgovore

10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.".
AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO
Go to Top of Page

logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 27/11/2017 : 16:13:28  Show Profile Show Extended Profile  Send logo111 a Private Message
quote:
Originally posted by Ozymandias

Pa gledajte to je nemoguće.

Trebalo bi neko to da javi ujacima iz Libellusa.

Vrlo perfidno, i neljudski nakaradno majstori u opisu na kraju stripa Priče iz baze drugde 12, o svetu Alberta Ajnštajna njegovu ŽENU prevedoše samo kao Mileva Marić, a nekog njegovog druga lepo stavili "italo-švicarac".
U originalu stoji lepo "srpkinja Mileva Marić", gde je to u stripu Libellusa?

Pojeo kompleks jbg.

E sad, ja znam da tisućljetnja kultura, a vidimo kako je kulturna, ima komplekse od srba. Nismo mi krivi što smo superiorniji. Ali zar ta tisućljetnja kultura nije čula za to da su muškarci ti koji se razlikuju, a da su žene svugde na svetu iste?

Zar to ne znaju miljenici Gospe?!

Čemu kompleksi od srpkinja za Boga milog, od nas kažem znam odakle i tako će ostati za navek, ali šta budu krive žene, deca i sl?

Zar toliko ide taj unutrašnji jad da se "italo-švicarac" prepozna, a srpkinja koja uzgred budi rečeno nekako na pravdi Boga dobi od Ajnštajna 1mil od Nobela, i uzgred budi napomenuto posle razvoda sa Milevom, Ajšntajn više nije imao nijedan rad, da se nacionalnost te osobe "ne prepozna". Jeste čuli vi u hrvatskoj nekad za srbe ili vam je to stran pojam pa otud nisu znali kako se to prevodi i šta znači?

Ako neko misli da je ovo provokacija kao ono "aj da ga merimo", verujte nije. Ovo je samo prosto činjenično ukazivanje da neko ima veliki gad na sve što je sprsko... osim verujem na lovu. I to neko ko bi trebao da bude uticajan na kulturu! Jel svestan taj kakav um ima, i kako mu taj um dušu sakati... ako i ima dušu?

I ne govorim ovo samo kao srbin, ja sam i iz istog dela grada Novog Sada gde je i Milevina kuća, na 400-500m je njena kuća od mene, dakle to mi je "komšinica", pa hajde sad vi, naiskrenije molim, jednom komšiji Mileve što po difoltu ne znači da sam i ja genije ali nisam ni kompleksaš niti istraumirani čovek koji patološki ne može da izgoavara reči poput hrvat, hrvatsk, hrvati i sl. jer valjda smo na koncu prvo LJUDI? Ajde vi dakle komšiji Milevnom objasnite zašto u stripu ne stoji lepo i jasno "srpknija", a za nekog tamo trećerazrednog lika stoji "italo-švicarac"?

I kažem, žao mi je ujaka iz Libellusa, ali dragi ujače/ujaci traume i kompleksi su uvek uzrokovani unutrašnjim faktorom a, ne spoljnim, tako da tu treba da se traži problem, a ne cenzurom po stripovima jer tako se ne leči - tako se bolest podražava i rana gnoji još više.

U zdravlje i s poštovanjem iz Milevinog kraja za vrlo uzvišenu tisućljtnju kulturu punu... čega?

Ujaci ?....pa kompleksa i patologije ima u ovom tekstu samo ne tamo gdje ih ti vidiš.
Uostalom mislim da ovaj topik niti nije za ovaj forum gdje se bavimo stripovima.

Edited by - logo111 on 27/11/2017 16:15:09
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15792 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 27/11/2017 : 17:30:52  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message
Ma omasio, ceo fudbal...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 27/11/2017 : 17:43:16  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
Momci iz Libellusa mrze sve što je srpsko, to se već dalo vidjeti iz hrpe perfidnih situacija ali ti si sad prvi koji to kaže javno, bravo!

Ajd ne bulazni.

Tko u ovom tvom tekstu ima komplekse od koga se jasno vidi.

Uglavnom, ključ

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.09 seconds. Snitz Forums 2000