forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Sport
 FIFA WORLD CUP : RUSSIA 2018.
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 153

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 23/06/2018 : 14:34:39  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Dobro da je Tunis zabio jer je prijetilo totalno razbijanje već u 1. poluvremenu, iako je i ovako pitanje koliko će još primiti do kraja.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 23/06/2018 : 14:35:48  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Kao što sam nedavno napisao:
quote:

VAR je u suštini dobra ideja, nažalost pokazalo se da je ta tehnika nekom majka, a nekom maćeha.

Možda se radi o ovoj situaciji.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22335 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 23/06/2018 : 14:36:14  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Da je sumohrvat kojim slucajem sumosrbin, vidio bi on tu penal plus crveni za Švicere. 🤣
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7776 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 23/06/2018 : 14:38:14  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by KRAS

Srbi su trebali rusit sacirija onako kako je simunic to uradio..crveni i cao

zavrsilo bi sa remijem, svicarska bi u zadnjem kolu isla na kostariku koja je vec ispala i puno lakse ce uzeti od njih 3 boda nego ce srbija uzeti bod od brazila...i tada bi imali 3 ekipe sa po 5 bodova, a tu bi srbija bila najslabija ..
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 23/06/2018 : 14:44:06  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zlatan bihac

quote:

zavrsilo bi sa remijem, svicarska bi u zadnjem kolu isla na kostariku koja je vec ispala i puno lakse ce uzeti od njih 3 boda nego ce srbija uzeti bod od brazila...i tada bi imali 3 ekipe sa po 5 bodova, a tu bi srbija bila najslabija ..

Da, neriješeno ne bi puno poboljšalo situaciju za Srbiju, ali bi Švicarcima bilo teže jer bi trebali pobijediti Kostariku sa 2 razlike za siguran prolaz.
Ovako im je dovoljan bod, a u nekim kombinacijama i poraz od 1 razlike ih vodi dalje.

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15805 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 23/06/2018 : 14:48:34  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by senokute

quote:
Originally posted by ivanl

quote:
Originally posted by senokute

quote:
Originally posted by Tonka24

quote:

quote:
Originally posted by brni

quote:

Moram se zapitat, kakva je to Svicarska sa onim prezimenima na dresovima. Meni je to komicno. Ali eto, multikultura jel...

Belgija, Francuska, Njemacka..ima i ode nekih "komicnih" prezimena. .

E ujedinjeni francuski emirati su posebna prica...

Hoćeš napisati ujedinjeni afrički emirati

Niste li nedavno imali napadača sa tipičnim hrvatskim imenom da Silva:)

Nas kako je...jedan je egzotika. Njih 10 vec nesto drugo...

Uzmimo slučaj Belgije i Franzuske;
Mislim da su svi tamo rođeni i državljani tih država,
I u čemu je onda problem?? Tamo u rusije je sportsko natjecanje nacija(da, i crnac može biti francuz) a ne neki ratovi rasa.

Blago im se...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 23/06/2018 : 14:50:20  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Nije da nešto simpatiziram Belgiju, ali bih baš volio da Lukaku uzme Gaynaldu titulu najboljeg strijelca prvenstva.

Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4034 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 23/06/2018 : 14:54:14  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

Nije da nešto simpatiziram Belgiju, ali bih baš volio da Lukaku uzme Gaynaldu titulu najboljeg strijelca prvenstva.

Ja se kladio na njih da ce bit prvaci..
Go to Top of Page

johnhartson
Senior Member

Serbia
2814 Posts

Member since 17/10/2003

Posted - 23/06/2018 : 14:54:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit johnhartson's Homepage  Send johnhartson a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sumohrvat

quote:

Tu se slažem... Možda ne baš ko Simunić
Na našem prvom Euru u Engleskoj Vlaović je krenuo sam na gol, a Turcin ga nije želio rušiti jer nije korektno. On dobio nagradu za fair play, a mi cetvrtfinale ;)

Bas si se potrudio da objasnis da nije bio penal. Rio Ferdinand je upotrebio samo jednu rec: mugging.

http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-5875839/It-mugging-Rio-Ferdinand-says-Swiss-lucky-not-concede-penalty-against-Serbia.html

Until the colour of a man's skin is of no more significance than the colour of his eyes - dis a war
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47386 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 23/06/2018 : 14:54:49  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

uz švicarsku i francusku u topu najodvratnijih evropskih država

narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22335 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 23/06/2018 : 14:55:34  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Svi messijevci bi to volili.
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 23/06/2018 : 14:56:04  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:

Odlican Lukaku, mislim da ce Belgija daleko..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"

Edited by - brni on 23/06/2018 14:58:04
Go to Top of Page

raic1922
Senior Member

Croatia
1388 Posts

Member since 05/07/2014

Posted - 23/06/2018 : 15:01:30  Show Profile Show Extended Profile  Send raic1922 a Private Message  Reply with Quote
Po meni nije penal za Srbiju, al s obzirom šta su sve sudili na ovom prvenstvu, mogli su i to, niko im nebi zamjerio
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22335 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 23/06/2018 : 15:04:12  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Moj top 5 najodvratnijih sa SP:
1. Svajcarska republjik
2. Argentinski hobiti
3. Francuski afroamerikanci
4. Njemacki migranti
5. Poljski zalizanci
Go to Top of Page

johnhartson
Senior Member

Serbia
2814 Posts

Member since 17/10/2003

Posted - 23/06/2018 : 15:07:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit johnhartson's Homepage  Send johnhartson a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by raic1922

Po meni nije penal za Srbiju, al s obzirom šta su sve sudili na ovom prvenstvu, mogli su i to, niko im nebi zamjerio

Okej, iako veci deo fudbalske javnosti tvrdi da jeste. Slusao sam na BBC-u studio i Ferdinand i Zabaleta su rekli da je cist penal. Ferdinand je upotrebio termin mugging.

Jutros se VAR oglasio i napisao u tvitu da su sudiji sugerisali da pogleda snimak tokom utakmice. Sudija je odbio. Postavlja se pitanje zasto. Ima dve mogucnosti. Ili mu je sugerisano da navlaci za Svajcarsku ili pati od nekog egotripa. Treceg zaista nema.

U americkom fudbalu, kad Video Booth nalozi sudiji da proveri nesto, on NE MOZE da to odbije. Jasno je ko je u poziciji da bolje vidi.

U NBA, sudije cak i zloupotrebljavaju mogucnost gledanja videa, cak i kad za to nema potrebe. Prosto ljudi zele da donesu ispravnu odluku, pa makar utakmica trajala duze. To je ta razlika. Njima je najbitnije da donesu ispravnu odluku. To za nemackog sudiju ne moze da se kaze. I to je sva poenta.

Until the colour of a man's skin is of no more significance than the colour of his eyes - dis a war
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4034 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 23/06/2018 : 15:18:17  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by johnhartson

quote:
Originally posted by sumohrvat

quote:

Tu se slažem... Možda ne baš ko Simunić
Na našem prvom Euru u Engleskoj Vlaović je krenuo sam na gol, a Turcin ga nije želio rušiti jer nije korektno. On dobio nagradu za fair play, a mi cetvrtfinale ;)

Bas si se potrudio da objasnis da nije bio penal. Rio Ferdinand je upotrebio samo jednu rec: mugging.

http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-5875839/It-mugging-Rio-Ferdinand-says-Swiss-lucky-not-concede-penalty-against-Serbia.html

Sta je upotrijebio Rio Ferdinand me se uopće ne tiče. Imam svoje mišljenje i svoje oči. Prije prekršaja Švicaraca nad Mitrovićem, a za što se svi hvataju i svi stavljaju sliku tog trenutka ja sam vidio laktarenje Mitrovića što je faul u napadu. Što je bilo nakon tog laktarenja se više ne računa.
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4034 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 23/06/2018 : 15:22:17  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by johnhartson

Jutros se VAR oglasio i napisao u tvitu da su sudiji sugerisali da pogleda snimak tokom utakmice. Sudija je odbio. Postavlja se pitanje zasto. Ima dve mogucnosti. Ili mu je sugerisano da navlaci za Svajcarsku ili pati od nekog egotripa. Treceg zaista nema.

Ima i trećeg. Sudio je prekršaj u napadu koji se dogodio prije situacije koju je signalizirao VAR. Zato i nije bilo potrebe za pregledom snimke jer šta god snimka pokazala ne bi se računalo jer je igra već bila zaustavljena. Zar je to toliko teško razumjeti...
Go to Top of Page

johnhartson
Senior Member

Serbia
2814 Posts

Member since 17/10/2003

Posted - 23/06/2018 : 15:32:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit johnhartson's Homepage  Send johnhartson a Private Message  Reply with Quote
I to si video jedino ti. Jedino si ti video taj delic sekunde i toliko ti brzo radi mozak da smatras da se golim oko moglo 100% utvrditi da se to laktanje dogodilo pre. Bravo. Bolje znas fudbal od bivsih vrhunskih fudbalera. Jasko je bio fudbalski sudija, ali dzaba mu to. Ljudi iz VAR kabine su smatrali da treba proveriti, jer ni oni nisu bili sigurni (inace, profesionalno se bave sudjenjem). Da je umesto Mitrovica bio recimo Mandzukic, sigurno bi isto tako video. Ne razumem takve stavove, ali dobro... Boze moj, ima nas raznih.

Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6226 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 23/06/2018 : 15:33:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
bio je prekršaj pre faula u napadu. Zar je to tako teško razumeti?
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 23/06/2018 : 15:39:30  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:

Moj top 5 najodvratnijih sa SP:
1. Svajcarska republjik
2. Argentinski hobiti
3. Francuski afroamerikanci
4. Njemacki migranti
5. Poljski zalizanci

Nemoj da te čuju ovi tvoji da te ne protjeraju.

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 23/06/2018 : 15:41:26  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Baš su se Tunižani spremili za prvenstvo, već u 75. minuti ih hvataju grčevi, što bi tek bilo da moraju igrati produžetke.

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 23/06/2018 : 15:43:10  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
Ovaj Batshuayi promasuje u stilu Sivonjica..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22335 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 23/06/2018 : 15:43:59  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Dods, ja im to otvoreno stalno govorim, pogotovo zadnjih dana.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25668 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 23/06/2018 : 15:49:18  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

Dods, ja im to otvoreno stalno govorim, pogotovo zadnjih dana.

Ja svake subote idem na tenis. Trojica Švajcaraca i ja.
Danas me pitaju za utakmicu. Ja im čestitanja na povedu i kažem kako ni njima nije lako. Oni se gledaju i smeškaju, pošto znaju o čemu pricam, ali ne Eneju da se izjasne. Znaš već kakvi su.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

raic1922
Senior Member

Croatia
1388 Posts

Member since 05/07/2014

Posted - 23/06/2018 : 15:51:19  Show Profile Show Extended Profile  Send raic1922 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by brni

Ovaj Batshuayi promasuje u stilu Sivonjica..

Inače odličan igrač za ulazak s klupe

Evo ga

Edited by - raic1922 on 23/06/2018 15:51:43
Go to Top of Page
Page: of 153 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.39 seconds. Snitz Forums 2000