Author |
Topic |
ivi skoj
Senior Member
Croatia
2120 Posts
Member since 07/12/2015 |
Posted - 29/06/2018 : 22:10:13
|
Ja sam skromniji. Zadovoljio bi se i pokojom dobrom tekmom, premalo je ovo za krem dela krem. Sad će svaka druga na nulu, pa penali. |
samo još vjeverice, Pola i Slatea cekam |
|
|
Tutta
Advanced Member
Germany
32401 Posts
Member since 19/02/2010 |
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15785 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
don_draper
Advanced Member
4336 Posts
Member since 08/06/2018 |
Posted - 29/06/2018 : 23:13:06
|
quote: Originally posted by King Warrior
Ono što bih ja lično na ovom prvenstvu volio da vidim je Ronaldo vs. Messi u čevrtfinalu. To bi bio jedan od vrhunaca SP.
A i isto je vrlo izgledno da se sretnu na aerodromu nakon subotnjeg ispadanja Stvarno sutrasnje dvije utakmice ce biti jako tijesne, bas ono close call sto bi rekli englezi |
I sell the fact that I can't be bought |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 29/06/2018 : 23:22:19
|
Uglavnom, tko god postao prvak neka mu odmah bude jasno da se zarazio prokletstvom pa će za 4 godine ispasti u skupini, tako da nisam siguran koliko mu se isplati riskirati. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
roby05
Advanced Member
Croatia
3015 Posts
Member since 26/07/2013 |
Posted - 29/06/2018 : 23:23:59
|
quote: Originally posted by senokute
PAŽNJA-SPOJLERI
Argentina-Francuska Portugal-Urugvaj Španija-Rusija Hrvatska-Danska Brazil-Mexiko Belgija-Japan Švedska-Švic Engleska-Kolumbija ----------------------------------- Argentina-Portugal Španija-Hrvatska Brazil-Belgija Švedska-Engleska ----------------------------- Hrvatska-Engleska Argentina-Belgija -------------------------------- 3. Argentina-Engleska --------------------- Titula; Hrvatska-Belgija
Eto, ovako nekako će odprilike biti,,,,
Jbm sve domacini prolaze... |
Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju. |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15785 Posts
Posted - 29/06/2018 : 23:28:00
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Uglavnom, tko god postao prvak neka mu odmah bude jasno da se zarazio prokletstvom pa će za 4 godine ispasti u skupini, tako da nisam siguran koliko mu se isplati riskirati.
Svi bi ti na to pristali i potpis stavili...da ih sad pitas. Da sam ja tamo,pristao bi odmah. |
Los cukar na fritulama! |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 29/06/2018 : 23:31:40
|
Svi bi sada pristali na takav scenarij, a za 4 godine kada se ispadne onda šok i nevjerica, plač i suze... |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7711 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 29/06/2018 : 23:51:28
|
zanimljiv je urugvaj..imaju po dva stopera i napadača, sva četvorica su u top 10 napadača i stopera na svijetu, a ostali su svi manje više prosjek ili manje od toga...pogotovo moćno djeluje taj atletikov stoperski par... |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15785 Posts
Posted - 30/06/2018 : 05:00:43
|
quote: Originally posted by zlatan bihac
zanimljiv je urugvaj..imaju po dva stopera i napadača, sva četvorica su u top 10 napadača i stopera na svijetu, a ostali su svi manje više prosjek ili manje od toga...pogotovo moćno djeluje taj atletikov stoperski par...
Tocno. Bas sam njih izdvojio iz mora drugih. Dva naprjed i dva nazad sjajna, a ostalo mogli bi i mi iz ulice igrati...ali "tipujem" na Urugvaj, kontra Portugala. I to mi je jedna od iscekivanijih utakmica. Na stranu sta mi "ciganski" Portugal koji se stalno provlaci ide na nerve. |
Los cukar na fritulama! |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 30/06/2018 : 09:12:25
|
Ako je netko slučajno u Samari i čeka susret Brazil-Meksiko može danas ubiti vrijeme i u 11h pogledati prijateljsku utakmicu Krylya Sovetov-Mačva Šabac. Ali, ta prijateljska se neće igrati na ovoj novoj luksuznoj Cosmos Samara Areni već na starom neuglednom Metallurg stadionu, ne znam čemu takva "štednja" kada Brazil i Meksiko igraju tek prekosutra. |
|
|
Tonka24
Advanced Member
14713 Posts
Member since 09/11/2010 |
Posted - 30/06/2018 : 09:13:32
|
quote: Originally posted by Tonka24
Nisu ni neke velesile Švicarska,Srbija i Kostarika. Mogu imati u prošlosti ne 5 nego 55 naslova uzalud im ako nisu dobri jučer-danas-sutra. Pogledaj veliku Njemačku, da li im je pomoglo 4 naslova prvaka k tome aktualni prvak, i to protiv velesila kao što su Meksiko, Švedska i J.Koreja.
Jednostavno se radi o tome da Belgija još nije izbacila neku veliku momčad na prvenstvima, sve dok ne vidim da to može naravno da ću biti sumnjičav. S druge strane, Brazil je najteže pobijediti bez obzira kako i u kojoj postavi igrao. Što se tiče Njemačke vidjelo se već od prve utakmice da ima velikih problema, a inače je u zadnjih 20 godina 4 od 5 aktualnih prvaka ispalo odmah u skupini, tj. svi osim Brazila 2006.
Argumenti stoje,na spomen Brazil u kontekstu nogometa ne treba puno pisati,to je kao da spomeneš u kontekstu vatrepola Hrvatska ili Srbija,međutim,današnja-trenutačna Belgija je puno bolja od današnjeg-trenutačnog Brazila. |
|
|
Tonka24
Advanced Member
14713 Posts
Member since 09/11/2010 |
Posted - 30/06/2018 : 09:15:53
|
quote: Originally posted by Tonka24
Što to može Kostarika a ne može Tunis ili Panama? Primiti golove u 91 i 97 minuti
Pa i Tunis ga je primio u 91. od Engleza, radi se većinom o tome da li favoritu treba ili ne treba gol u posljednjim minutama. Kada netko već vodi 5:1 naravno da neće gristi do samoga kraja kako bi zabio još kojeg. Panama je jedina momčad koja može samo za poluvrijeme progutati 5 komada, a da se Englezi nisu zadovoljili možda bi pao dvoznamenkasti broj golova.
Ma Engleska davno unazad ne igra nogomet ni približno Belgiji ili Brazilu,tu i tamo zabljesnu ali to je sve. Hoću reći da jedan Brazil sebi ne bi smio dopustiti da pobjeđuje protivnike kao što je Kostarika u 91 i 97 minuti. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 30/06/2018 : 11:33:37
|
Ili, puno trčiš, ideš doma.
I ove trčeće države iz tablice koje su u osmini nisu favoriti i očekuje se da ispadnu. Zanimljivo. Tko trči, ispada. |
|
|
don_draper
Advanced Member
4336 Posts
Member since 08/06/2018 |
Posted - 30/06/2018 : 11:38:24
|
Ima tu logike. Puno prostora pokrivaju zato sto ne mogu preuzeti inicijativu u napadu pa se stalno brane |
I sell the fact that I can't be bought |
|
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6408 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
Caleb
Advanced Member
Greece
16386 Posts
Member since 01/07/2008 |
Posted - 30/06/2018 : 11:55:25
|
Malo statistike nakon zavrsetka prve faze. quote:
5 - Broj golova koje je postigao za sada vodeći strelac SP, engleski napadač Hari Kejn. Prate ga Romelu Lukaku (Belgija) i Kristijano Ronaldo (Portugalija) se četiri.
17 - Golman Meksika Giljermo Očoa je za sada vodeći u kategoriji po broju odbranjenih šuteva. Danac Kasper Šmajhel ima bolji procenat odbrana - 92,3 u odnosu na Očou (81).
17 - Igrač nad kojim je načinjeno najviše prekršaja je Brazilac Nejmar. Samo na meču protiv Švajcarske je fauliran deset puta.
11 - Napadač Rusije Artjom Dzjuba i defanzivac Argentine Havijer Maskerano su bili najgrublji i sa 11 prekršaja nad rivalima zajednički dele čelno mesto.
16 - Najviše udaraca ka protivničkom golu je uputio Nejmar.
307 - Broj kompletiranih pasova posle tri meča grupne faze ima defanzivac Španije Serhio Ramos. Toni Kros iz Nemačke je upisao 298, dok ekipno prednjači Španija sa 2.079 kompletiranih dodavanja.
9 - Za sada je najefikasnija Belgija sa devet pogodaka. Najviše je kapitulirala Panama - 11 puta.
72 - Najviše šuteva u protivnički gol je uputila Nemačka, ali je posle poraza od Južne Koreje i Meksika, uz pobedu nad Švedskom, ipak eliminisana. Panceri su imali i drugi najbolji posed lopte (72%), odmah iza Španije (72,8%).
3 - Tri reprezentacije su izašle iz grupne faze sa maksimalne tri pobede - Urugvaj, Hrvatska i Belgija. Urugvaj je jedini koji nije primio gol na šampionatu.
24 - Broj penala na Mundijalu je nadmašio očekivano, a tek predstoje najveće borbe. Od 24 dosuđena jedanaesterca 18 je realizovano.
Bonus podatak. Ni Lionel Mesi ni Kristijano Ronaldo nisu bili strelci do sada u nokaut fazi SP. Ukupno na 1.090 minuta, Mesi 666 minuta, a Ronaldo na 424 minuta.
|
Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25292 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 30/06/2018 : 12:04:10
|
Da zlo bude veće, Sergeja traze Real, Manchester i Juventus. Na osnovu čega, pobogu?!
Na osnovu toga da je veoma inteligentan igrač, da pokriva ogromnu površinu terena, da može da igra i ofanzivno i defenzivno? Da je kao vezni igrač imao 12 golova protekle sezone? Da je mlad i da samo može da napreduje?
Pa on je za Pogbu i slične nabeđene zvezde Ronaldo.
E sad, što su neki očekivali da ćemo mi proći do polufinala samo zbog njega, to je nešto drugo. Mi imamo sve, samo ne centarfora. Pogledaj još malo koje lopte su Tadić i Sergej davali onom vršiocu dužnosti centarfora i koliko njih je on iskoristio. Da je iskoristio barem 30% lopti, bilo bi drugačije. Ali džaba kad mora negde da se uglavi... |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
|
Ernie Pike
Senior Member
Croatia
2848 Posts
Member since 06/03/2012 |
Posted - 30/06/2018 : 13:24:08
|
Dodatak uz Calebov statistički podatak da je Njemačka najviše pucala na gol. Kako danas analitika i računala caruju, postoji analiza svih utakmica svjetskog prvenstva od 1966. (od tada valjda imaju snimke). Jedna od stavki je i računanje broja očekivanih golova (expected goals) na osnovu broja udaraca na gol i kvaliteti šansi. Njemačka je protiv Koreje trebala dati 3 gola, a nije dala nijedan. To je najveća razlika ikad. Hrvatska je protiv Japana 2006. trebala dati 2 gola, a dala je 0 i nalazi se na 5. mjestu te ljestvice. |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
30947 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 30/06/2018 : 13:29:31
|
Sergeja nisam pratio u Laziju, a ovdje na SP mu sigurno cijena nije skočila. Isto tako se Hrvati čude tko sve želi Kovačića, a Kova ima preko 90 % točnih paseva po utakmici. Tadić je bio dobar koliko sam vidio na SP, a Southampton ga prodao, ove sezone je bio kao i Sveci loš. Mitrović je napadač za manje ekipe Premiershipa idealan za njih.
quote: Originally posted by manhunter
Da zlo bude veće, Sergeja traze Real, Manchester i Juventus. Na osnovu čega, pobogu?!
Na osnovu toga da je veoma inteligentan igrač, da pokriva ogromnu površinu terena, da može da igra i ofanzivno i defenzivno? Da je kao vezni igrač imao 12 golova protekle sezone? Da je mlad i da samo može da napreduje?
E sad, što su neki očekivali da ćemo mi proći do polufinala samo zbog njega, to je nešto drugo. Mi imamo sve, samo ne centarfora. Pogledaj još malo koje lopte su Tadić i Sergej davali onom vršiocu dužnosti centarfora i koliko njih je on iskoristio. Da je iskoristio barem 30% lopti, bilo bi drugačije. Ali džaba kad mora negde da se uglavi...
|
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15632 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 30/06/2018 : 13:38:36
|
statistika je varljiva..ja ga nikada ne bi kupio..razlog..koliko je paseva imao u postotku..ljevo-desno-nazad..a kolko pravih prema naprijed..to je ono kaj bi trebali gledati ..
quote: Originally posted by tex2
Sergeja nisam pratio u Laziju, a ovdje na SP mu sigurno cijena nije skočila. Isto tako se Hrvati čude tko sve želi Kovačića, a Kova ima preko 90 % točnih paseva po utakmici. Tadić je bio dobar koliko sam vidio na SP, a Southampton ga prodao, ove sezone je bio kao i Sveci loš. Mitrović je napadač za manje ekipe Premiershipa idealan za njih.
quote: Originally posted by manhunter
E sad, što su neki očekivali da ćemo mi proći do polufinala samo zbog njega, to je nešto drugo. Mi imamo sve, samo ne centarfora. Pogledaj još malo koje lopte su Tadić i Sergej davali onom vršiocu dužnosti centarfora i koliko njih je on iskoristio. Da je iskoristio barem 30% lopti, bilo bi drugačije. Ali džaba kad mora negde da se uglavi...
|
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
|
|
Topic |
|