forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dylan Dog 2.0. [pregled i diskusije novih epizoda]
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 42

pcoro
Senior Member

Croatia
1598 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 25/11/2021 :  14:07:57  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Pročitao sam i ja ove dvije epizode, Nek vlada haos i Vježba broj 6. Nisam se oduševio. Nek vlada kaos je nekakav uvod u priču, ali doslovno samo to, uvod. U cijeloj epizodi se desi vrlo malo stvari, radnja se tek zahukta, a onda već u idućoj epizodi slijedi filler. meh. To me podsjeća na onaj reboot Mister Noa sa epizodom Crveni vjetar - desile su se neke važne promjene, želiš znati šta će biti dalje, a kad ono, krene 10 fillera za redom, fillera koji su i do sad ubijali serijal. Razlika je ipak u tome što je Crveni vjetar bila jako dobra epizoda, a Nek vlada haos je jedna trećina epizode koja se pročita za deset minuta. Zabavna je i blago iritantna i to je to.

Što se tiče Vježbe, malo je dosadna, a prilično nebitna. Ima lijepu naslovnicu zbog koje sam se veselio kupnji stripa.

Go to Top of Page

Lucy Liu
Average MemberCroatia
657 Posts

Member since 14/09/2007

Posted - 01/12/2021 :  11:20:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Lucy Liu an AOL message  Send Lucy Liu an ICQ Message  Send Lucy Liu a Yahoo! Message  Send Lucy Liu a Private Message  Reply with Quote
Napokon pročitao Neka Vlada Kaos, i moram reći da me zaintrigirao. Baš me zanima kako će se sve to odvijati...

My username was a mistake.
Go to Top of Page

Deers
Advanced MemberCroatia
8039 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 07/12/2021 :  22:11:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
#389: Preživjela - 11 do pada Meteora
Baraldi / Piccato i ostali

Epizoda kao posveta krvavim hororcima jednostavne radnje i predvidljivog završetka je baš takva: jednostavne linearne radnje i predvidljivog završetka. I krvava. Koja tako podsjeća na stare epizode. Ali one Rujuove. Baraldi me konstantno razočarava. Piccatto (pojačan familijom) se meni sviđa kao autor pa tako mi je i tu dobar ali ne popravlja dojam. Uvodna sekvenca na zaobilaznici ima zanimljivu tečnost. To mi se na ponovno čitanje svidjelo. sama radnja je minimalno vezana na Meteor, osim zadnjih par stranica.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

Sarghan
stripovi.com suradnikCroatia
1648 Posts

Member since 26/01/2011

Posted - 24/12/2021 :  18:16:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Sarghan a Private Message  Reply with Quote


DD VEC 180 Preživela

Više-manje ovo što je Deers rekao. Mada, rekao bih da mi se ova epizoda mrvicu više svidjela od prethodne, no stvarno su nijanse u pitanju. I čak bih rekao da je ovo prva Baraldičina priča koja mi se...svidjela (ajmo reći tak). Usprkos svojim manama, prolazno. Crtež mi se svidio, i za razliku od Deersa, uspio mi je popraviti dojam priče, rekao bih da je on zaslužan što je priča dobila prolaznu ocjenu. I upravo zbog toga što je više crtača radilo na ovoj priči sam crtež djeluje puno čišći nego što smo od Piccatta navikli u zadnje vrijeme. Nije baš kao u njegovoj najranijoj DD fazi, već ona "prijelazna". Da, baš mi je bio gušt vidjeti nešto čišćeg Piccatta (pretpostavljam da je Piccato samo radio postavku tabli olovkom, a obitelj je radila ostalo).

Zadnjih par stranica me ostavilo totalno ravnodušnim. Takoreći, ko da su preslikali kraj #341 "U službi kaosa", bez (gotovo) ikakve nove informacije. Mislim, zadnja stranica je gotovo identična u oba broja.

@Deers pa što one "krhotine" negdje na polovici stripa također nemaju veze s meteoritom ili sam ja nešto krivo shvatio?
Go to Top of Page

Sarghan
stripovi.com suradnikCroatia
1648 Posts

Member since 26/01/2011

Posted - 03/01/2022 :  22:07:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Sarghan a Private Message  Reply with Quote
Mali uvid u stanje u Italiji:

Sjećate se kako je Recchioni neposredno prije 666 sage (#401-#406) govorio kako će sada više pisati Dylana jer je ovo sada njegov Dylan, kako će veći dio redovne serije činiti mini-ciklusi od 3-6 epizoda sa tek 1 ili 2 "filler" epizode između njih, i kako nakon 400tog broja ništa više neće biti isto? Upravo te izjave razočarani talijanski čitatelji u zadnjih nekoliko mjeseci sve češće spominju po forumima/facebooku. A najbolje od svega, Recchioni je prije nekih mjesec dana "deaktivirao" svoj privatni facebook profil i kompletno se preselio na instagram koja je "navodno" manje toksična zajednica.

Razlog tome leži u činjenici kako je saga 666 bila toliko dobra i inovativna, a nakon toga se sve...resetiralo. Ne samo u pogledu tog narativnog niza i posljedica u pogledu budućeg smjera, nego svega navedenog u prethodnom paragrafu. Za početak, prošlo je godinu i pol od te Recchionijeve sage, i (gotovo) sve što se dogodilo nakon toga je veliko razočaranje, čak i za one koji su mu ostali vjerni u ovih cca. 9(!) godina koliko je prošlo otkada je Recchioni preuzeo uredničku poziciju. Hrpa mini-ciklusa sa tek pojedinom filler pričom? Baš suprotno, tek 1 i pol ciklus (ovaj Vasco Rossi tribute se čak i ne može smatrati ciklusom) nakon sage 666, a između njega i razočaravajuće triologije o grozi strašnom je bilo oko 4-5 zasebnih filler epizoda. Trenutno je najavljen Simeonijev kompletmni rad kao 427 broj, što bi značilo da je od Rossi tribute već 7 brojeva zaredom...fillerske naravi. Recchioni koji češće piše Dylana? Na instagramu mu je svaki 25ti post samo naslovnica najnovijeg broja na kioscima, a ostalo su njegove recenzije, reklamiranje svog autorskog stripa o svom psu i nasumički crteži. I kao šećer na kraju, već se pojavilo nekoliko "starih" brojeva koji su i scenaristički i po crtežu nastali iz 2015. godine!!!. Takoreći, potez da se Maxi pretvori u Old boy kako bi se redovna serija modernizirala pretvorila se u fijasko jer teoretski sada imaju dvije edicije sa pričama slične old boyu! U redovnoj seriji kontinuitet gotovo više ne postoji, likovi koji su uvedeni tijekom Recchioni ere nemaju nikakvu jačinu (niti ideje što da se radi s njima), a redovna serija po kvaliteti sve počinje ličiti 300+ periodu. I ne toliko po kvaliteti priča (iako su pomješane reakcije) koliko po činjenici da očigledno nema ideje kamo se ide s tim. Jedini od autora koji donekle nešto radi u duhu Recchionijeve vizije je Billota sa genijalnom planetom mrtvih (posljednji broj kojeg je VČ nedavno objavio redovno se nalazi na samom vrhu top lista najboljih talijanskih stripova 2021. godine) dok ostali...životare.

Ipak, vrijedi napomenuti kako možda cijela ova situacija ipak nije toliko do Recchionija i ostalih autora koliko do samog Bonellija. Bilo je govora kako su za pojedine druge serijale (npr. Zagor) pričali kako im je izričito zabranjeno pisati duže povezane sage već da se ograniče na na stariji model sa više "kraćih i nepovezanih priča". Koliko je to zahvatilo i Dylana teško je reći bez nekih konkretnijih informacija, no vjerujem kako upravo Dylan ne bi trebao imati problema s time upravo zato jer on nikada nije ovisio o višedjelnim epizodama. Samostalne epizode su oduvijek bila glavna odlika i snaga serijala te je cijeli uspjeh priče ovisio o sposobnosti i kvaliteti scenarista koji piše priče. Čak i meteorski ciklus (navodno) nema jak kontinuitet u svim epizodama koliko je meteor u polovici slučajeva bio samo "poveznica" između epizoda.

Uglavnom, talijani nisu toliko razočarani pričama (teško je da su lošije od 300+ perioda) koliko činjenici da nisu dobili ništa što im je obećano, ali i kako je redovna serija trenutno u fazi koja liči pre-preporodnom periodu. Samim time, više djeluje kao da su sva ta Recchionijeva obećanja više bila marketinška strategija da poboljša prodaju svoje 666 sage. Kad-tad ćemo saznati što je točno istina, a pojedini komentari ne isključuju mogućnost da Recchioni uskoro odstupi sa mjesta "urednika" (što je on teoretski samo na papiru). Naposljetku, ovo će mu biti 9. godina na toj poziciji, a i sam je na početku rekao kako ne planira vječno obavljati tu funkciju. Ostaje pitanje koliko bi to njegovo odstupanje bilo dobro za serijal (i to zbog više pitanja koje bi taj potez otvorio), no nisam siguran da imam volje ulaziti u te vode.
Go to Top of Page

Deers
Advanced MemberCroatia
8039 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 04/01/2022 :  00:00:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Eh, teško da je za sve kriv ali svakako je odgovoran. Mislim da si ti bio pisao da mu je Sclavi već odobrene ideje povlačio. Tako mu je glavni saveznik i alibi za sve što radi okrenuo leđa. Tko zna, možda opravdano. Naravno da te to baci natrag, vrijeme produkcije određenog broja nije kratko da možeš samo tako nešto nadomjestiti ili splanirano provesti u djelo. Nije da to nije prije znao jer je isti problem imao i u prvoj fazi. što sada? Ne znam. Izgleda da se i direkcija nećka jer ta promjena predugo traje i ne polučuje možda najbolje rezultate. Radije bih ako već mora propasti, da je uspio sve što je htio nego da ga smijene.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

going going
Advanced MemberSerbia
10746 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 04/01/2022 :  23:22:46  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

Radije bih ako već mora propasti, da je uspio sve što je htio nego da ga smijene.Slazem se, ali sve mi se vise cini da Rekioni ili nije ni imao sta da isprica (sem tog 666 ciklusa) ili je toliko izgubio interesovanje (nebitno koji je uzrok tome) za serijal da je sve to batalio.
Zar nije bila prica i da je Barbatova silno nesto htela i planirala neku kulminaciju svih svojih Dilanovih prica i da je to samo delimicno uspela sa U ime oca/Ksabaras? A da je ona ustvari zelela svasta jos nesto da napise i promeni i ucini.
Go to Top of Page

Nula
Junior Member395 Posts

Member since 13/05/2019

Posted - 05/01/2022 :  19:44:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Nula a Private Message  Reply with Quote
Još jedan pokazatelj da se Rekioni više ne cima oko Dilana je i to da je pre neki dan rekao da nekoliko njegovih novih priča za Dilana sede u fioci i čekaju da budu nacrtane. Takođe i Roi, jednu je počeo, i nikada je nije završio. Da li je u pitanju neko kolektivno pregorevanje nakon sage 666, ili sve što ste gore naveli - ne znamo
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
1598 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 05/01/2022 :  23:48:02  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
U svakom slučaju, čovjek ima slab odnos priča/djela. Napisao je premalo priča, baš puno, puno premalo. Koliko sam skužio, ovaj meteora ciklus ima 13 epizoda, a Rechioni je napisao dvije. Ta 666 saga je jedini njegov konkretni run, a opet je, koliko sam skužio, riječ o obradama prvih epizoda.
Go to Top of Page

Deers
Advanced MemberCroatia
8039 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 07/01/2022 :  22:48:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Dylan Dog VČ 168 (377): Neljudsko

Dylan ima neobičan odnos sa vampirima, kao i sa većinom klasičnih čudovišta horor žanra. Bilu su mu društvena i politička metafora, omaž kultnim filmovima i idejama, mjerilo prolaznosti besmrtnosti gdje je čak i jedan Ruju napisao solidnu epizodu. Ova to nije. Sama priča je toliko treškovska (vidi sliku) da ne možeš vjerovati. S druge strane izvedba uopće nije loša. Marzano začudo ne vodi priču loše iako je dosta toga otkriveno već na samom početku. Pomaže i Camagnijev crtež. Koji je nekad čak i preklasičan te su ekspresije realistične da ne odgovaraju apsurdnosti situacije. Uz to vadi ono što i piše, da je bitna za Ciklus Meteroa, iako.... pustimo sada to.
Naslovnica mi se jako sviđa.


"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

Sarghan
stripovi.com suradnikCroatia
1648 Posts

Member since 26/01/2011

Posted - 08/01/2022 :  10:52:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Sarghan a Private Message  Reply with Quote
Moj problem s tom epizodom jer što se čak i na kraju ne kuži (na prvu) zašto/da je bitna s Ciklusom meteora.

Neću lagati, kad sam prvi put pročitao zadnju stranicu, nisam vidio ništa drugo osim običnog chiaverottijevskog plot-twista na zadnjoj stranici. Točnije, nisam uopće vidio da je osoba u donjem lijevom kutu okrenuta prema čitatelju. A čak i da sam skužio, ne bih reagirao jer ju ne bih vjerojatno prepoznao (čak i nakon što sam tu osobu vidio negdje na sredini stripa na jednoj stranici i što je tamo doslovno navedeno tko je to). Doslovno, tek u uvodniku u narednim brojevima sam pročitao tko je taj lik. Ono, lik koji se u serijalu pojavio fizički doslovno jednom ( i to prije 40-ak brojeva), i još je doslovno stavljen na sam rub 1/30 kadra gdje je fokus na nečemu drugome.

Baš me zanima je li postoji još netko tko na prvu nije shvatio zašto bi ta zadnja stranica trebala biti "šokantna". To jest, koliko ih poput mene nije prepoznalo ili primijetilo tog jednog lika. Doslovno me zanima tko će od Ludensovih čitatelja primijetiti taj detalj s obzirom da ta izdanja nemaju uvodnike u kojem je to navedeno. Ja prvi vjerojatnone bih to primijetio. Doslovno, ova epizoda je važna samo zato jer je u 2-3 uvodnika spomenuto da je važna i zbog čega je važna. Bez uvodnika, većina čitatelja (osobito neredovitih) to vrlo vjerojatno ne bi primijetila. A ako je potreban uvodnik da čitatelju skreneš pažnju da je epizoda važna, onda je u samom početku sve to (scenaristički) loše postavljeno (a djelomičmo i zbog različitih interpretacija tog lika od strane dva stilski različita crtača).

TL;DR: tvrdim da je i nekolicini redovitih čitatelja to moglo promaknuti, a kamoli da će netko od povremenih čitatelja shvatiti bit te zadnje stranice.
Go to Top of Page

Deers
Advanced MemberCroatia
8039 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 08/01/2022 :  22:38:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Slažem se. S tim, da ja smatram da je nepotrebno navodit da je epizoda važna jer gubiš time dio efekta kad shvatiš da je bila važna. Imam svoju teoriju zašto je baš ova važna a ne neka druga ali pustimo to za kraj Meteora.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

CZdravko
New Member258 Posts

Member since 06/03/2010

Posted - 09/01/2022 :  01:57:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit CZdravko's Homepage  Send CZdravko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Sarghan

Moj problem s tom epizodom jer što se čak i na kraju ne kuži (na prvu) zašto/da je bitna s Ciklusom meteora.

Neću lagati, kad sam prvi put pročitao zadnju stranicu, nisam vidio ništa drugo osim običnog chiaverottijevskog plot-twista na zadnjoj stranici. Točnije, nisam uopće vidio da je osoba u donjem lijevom kutu okrenuta prema čitatelju. A čak i da sam skužio, ne bih reagirao jer ju ne bih vjerojatno prepoznao (čak i nakon što sam tu osobu vidio negdje na sredini stripa na jednoj stranici i što je tamo doslovno navedeno tko je to). Doslovno, tek u uvodniku u narednim brojevima sam pročitao tko je taj lik. Ono, lik koji se u serijalu pojavio fizički doslovno jednom ( i to prije 40-ak brojeva), i još je doslovno stavljen na sam rub 1/30 kadra gdje je fokus na nečemu drugome.

Baš me zanima je li postoji još netko tko na prvu nije shvatio zašto bi ta zadnja stranica trebala biti "šokantna". To jest, koliko ih poput mene nije prepoznalo ili primijetilo tog jednog lika. Doslovno me zanima tko će od Ludensovih čitatelja primijetiti taj detalj s obzirom da ta izdanja nemaju uvodnike u kojem je to navedeno. Ja prvi vjerojatnone bih to primijetio. Doslovno, ova epizoda je važna samo zato jer je u 2-3 uvodnika spomenuto da je važna i zbog čega je važna. Bez uvodnika, većina čitatelja (osobito neredovitih) to vrlo vjerojatno ne bi primijetila. A ako je potreban uvodnik da čitatelju skreneš pažnju da je epizoda važna, onda je u samom početku sve to (scenaristički) loše postavljeno (a djelomičmo i zbog različitih interpretacija tog lika od strane dva stilski različita crtača).

TL;DR: tvrdim da je i nekolicini redovitih čitatelja to moglo promaknuti, a kamoli da će netko od povremenih čitatelja shvatiti bit te zadnje stranice.


Totalno se slazem! Inace ove uvezane epizode i arcovi su mi totalni fail za serijale kakav je Dylan Dog. Pojavi se neki sporedni lik u nekoj epizodi i nakon 20-tak brojeva ta osoba je odjednom glavni protagonista, a autori ocekuju da mi svi znamo ko je u pitanju i zasto se ponasa tako kako se ponasa. Iskreno, TV serije koje izlaze na sedmicnoj bazi je tesko pratiti kad uvode hrpu likova (npr. The Walking Dead), a kamoli strip serijal gdje svaki broj izlazi jednom mjesecno. Razumijem ja fascinaciju Netflixom i Stranger things sistemom, ali onda brate objavi kompletan ciklus tj. sezonu u jednom danu kao i Netflix, a ne razvuci sve na godinu dana, a poveznice su u svakoj 4-toj epizodi. Ovo moje se vise odnosi na metor ciklus i story arcove iance, ali moze se primijeniti i na period prije toga, konkretno na ovo sto Serghan spominje - citam Dylana redovno skoro 30 godina i nikad ne bih primijetio taj detalj na zadnjoj stranici da nije bilo uvodnika. Da je u zadnjem kadru bio Bloch ili Groucho taj koji je okrenut prema kameri bio bi to wow efekat, ovako mi se moralo objasniti zasto je to toliko sokantno, a cim mi moras pored samog crteza jos dodatno nesto "crtati" znam da nesto ne stima tu...

Blog www.zdravkocvjetkovic.blogspot.com
Moji radovi na FB https://goo.gl/ZtF6s8

Edited by - CZdravko on 09/01/2022 01:57:42
Go to Top of Page

Deers
Advanced MemberCroatia
8039 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 09/01/2022 :  09:39:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Pa i ne slažem se. Naravno da sam zapamtio lika još od prvog pojavljivanja nakog godina spominjanja. Nije baš toliko nevažan a još izgleda kao Bill Nighy. Kvragu, zapamtio sam da se u onoj epizodi u toj funkciji predstavila i jedna žena.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
1598 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 09/01/2022 :  10:54:43  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Ok, ovo je sad vec okrutno. Molim vas napišite koji je taj lik, u kojoj se epizodi pojavio i u kojoj ulozi, onim nevidljivim fontom uz za spoilere. Za nas koji ne c iu tamo svaku epizodu, a htjeli bi ostati u trendu.
Go to Top of Page

Deers
Advanced MemberCroatia
8039 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 09/01/2022 :  18:27:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Ne znam koliko ima smisla skrivati jer čak i nije spoiler a i strip je davno izašao ali: pričamo o liku koji je Direktor Scotland Yarda, bivši Blochov śef

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."

Edited by - Deers on 10/01/2022 20:41:19
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
1598 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 09/01/2022 :  20:49:46  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Hvala
Go to Top of Page

Deers
Advanced MemberCroatia
8039 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 10/01/2022 :  20:41:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
#390: Sumrak bogova: -10 do pada Meteora
Barbato / Casertano

Čudi me da nema komentara na ovu epizodu. Usprkos svemu ovo je značajan napredak u odnosu na prethodne dvije. Imamo ponovno Paoli drag motiv mučenja i Dylan između ideja i uvjerenja. Da se razumijemo, ni drugi motivi nisu originalni. Ipak, sve skupa, Meteor lijepo drži na okupu. Pokušaj evolucije kroz deevoluciju invidualizma ima smisla. Zašto bi to pomoglo da Meteor ne dođe, nije objašnjeno, ali to je ionako svojstveno fanaticama i sektama. Brdo teksta i kilav početak ali kasnije, lijepo se razvija. Individualizam pobjeđuje nad kolektivizmom. Ali ne generalno, zajedno, skup jedinki, smo više od zbroja pojedinaca.


"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

Sarghan
stripovi.com suradnikCroatia
1648 Posts

Member since 26/01/2011

Posted - 22/01/2022 :  12:39:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Sarghan a Private Message  Reply with Quote
Razmišljam si nešto kako bih volio da Billota do kraja tekućeg desetljeća preuzme poziciju urednika serijala.

Njegov sjajni, ali baš sjajni autorski serijal Merculio Loi, kao i cijeli Planet mrtvih (osobito zadnji talijanski broj), dovoljni su dokaz kako je Billota sposoban pisati priče u duhu Sclavijevih priča, ali na moderniji način.

Plus je što je autor i sam prošle godine izjavio da bi volio narativno rekonstruirati Dylana i vratiti njegovom originalnom liku.

Minus je što Bilotta navodno dosta sporo piše, ali trebalo bi provjeriti koliko je to istina.
Go to Top of Page

Barker
Advanced MemberFyro Macedonia
4425 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 22/01/2022 :  14:59:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
Sporiji od RR-a sigurno nije :)
Sasvim dovoljno da ga zameni na urednickoj poziciji.

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

Deers
Advanced MemberCroatia
8039 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 22/01/2022 :  15:53:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Dobar scenarist ne znači i dobar urednik. Mada, ja bi mu dao šansu. Čini mi se da Barato nema neku viziju, ona je u sukobu s njim tako da ne vjerujem da bi ga mijenjala ako je to inspirira.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

Sarghan
stripovi.com suradnikCroatia
1648 Posts

Member since 26/01/2011

Posted - 22/01/2022 :  20:48:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Sarghan a Private Message  Reply with Quote
Pa ni Recchioni nije urednik u punom smislu te riječi. Billotu bih na istu takvu poziciju stavio, čisto da vodi brigu o kosturu/strukturi/naraciji serijala. Još da mu Di Gregorio bude desna ruka kao što je to Chiaverotti bio Sclaviju, a Mastrazzo naslovničar i bio bih u sedmom nebu.

Barbato je u sukobu s Recchionijem? Taj dio nisam znao.

Povezano s time, nitko me neće razuvjeriti da je Medda kompletno otišao sa serijala zbog Recchionija i/ili njegove vizije serijala. Medda je bio rijetko zastupljen na Nathanu u (Nathanovom) periodu od #200-#300 (zbog rada na Dylanu i njegovim vlastitim miniserijalima), a onda se iznenada ponovno aktivnije angažirao na Nathanu (kojeg i danas aktivno piše) negdje oko 330g broja(što se poklapa negdje s periodom dok je Recchioni planirao meteorsku sagu), a na Dylanu ga nismo vidjeli još od 2014. godine.
Go to Top of Page

Deers
Advanced MemberCroatia
8039 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 22/01/2022 :  21:58:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Ne, ne s Rrobeom, ona je u sukubu s Dylanom.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

Barker
Advanced MemberFyro Macedonia
4425 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 23/01/2022 :  19:02:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
Vezba broj 6 - glavni utisak mi je da mi se cinilo da je citam 6 sati. Previse dece, previse dijaloga, ko je, gde je, sta je... pogubis se lagano i jos laganije gubis interes. Priznajem da mi je Rujuov Skener najbolja prica o esperima u serijalu.
Pitam se koliko li je filera stalo u ovih 13 brojeva do pada meteora? Cenim da ih je vise od polovice. A to bas i nije ohrabrujuce.

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

Deers
Advanced MemberCroatia
8039 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 23/01/2022 :  19:18:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Pa ako tako gledas, sve epizide su fileri

Znam, nije smiješno. Ali, ima nade. Sumrak bogova i sljedece dvije su smislene. Da li je aktivno uključen meteor i njegov utjecaj da li… ajde, da je spojlan. Ali Prvotni (izlazi za mjesec dana) je jako bitan za serijal i bavi se važnim aspektom Dylana i odgovara na jedno staro pitanje. Naravno, bitan je ako smo postavili to pitanje.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page
Page: of 42 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.33 seconds. Snitz Forums 2000