forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 VESELI ČETVRTAK I-III 2018.
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 23

Poli
Advanced MemberSlovenia
26370 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 10/01/2018 :  09:17:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Verujem da se jos ne znam, ali da li ce i ovaj put biti nekih dodatnih materijala, kao kod Magnusa? Ne mislim na onaj "osnovni" dodatak sto postoji u svakom Texonu (o autoru, vrem. periodu), da li je to ideja za svaki VC-ov Texone ili je to bilo samo taj jedan put sa Magnusom?
Stvarno razmisljam da batalim ove SA-ove Texone i pređem na VC-ove.


I, vase prognoze za daljne Texone u VC-ovom ruhu? :)
Jer SBE-ovu kronologiju nece pratiti, to vec znamo. Gledajuci ova prva dva, izgleda da ce ici prvo ovi "monumentalniji", najbolje nacrtani, ono bas Veliki Teks. :) Znaci, mozda vec sada Breca i slicni netipicni SBE-ovi autori (a i oni najbolji "SBE Texoni" tipa Parlov), mada bi sam zelio videti Fonta sto prije. Pogotovo jer je vec odavno rasprodano SA izdanje, a reprinta nema.
Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

djukak
Senior Member2371 Posts

Member since 28/04/2005

Posted - 10/01/2018 :  11:26:22  Show Profile Show Extended Profile  Send djukak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli


Verujem da se jos ne znam, ali da li ce i ovaj put biti nekih dodatnih materijala, kao kod Magnusa? Ne mislim na onaj "osnovni" dodatak sto postoji u svakom Texonu (o autoru, vrem. periodu), da li je to ideja za svaki VC-ov Texone ili je to bilo samo taj jedan put sa Magnusom?
Stvarno razmisljam da batalim ove SA-ove Texone i pređem na VC-ove.


I, vase prognoze za daljne Texone u VC-ovom ruhu? :)
Jer SBE-ovu kronologiju nece pratiti, to vec znamo. Gledajuci ova prva dva, izgleda da ce ici prvo ovi "monumentalniji", najbolje nacrtani, ono bas Veliki Teks. :) Znaci, mozda vec sada Breca i slicni netipicni SBE-ovi autori (a i oni najbolji "SBE Texoni" tipa Parlov), mada bi sam zelio videti Fonta sto prije. Pogotovo jer je vec odavno rasprodano SA izdanje, a reprinta nema.Mislim da je sledeći Kapetan Jack

They have money for wars, but can't feed the poor!

Allow me to introduce first, Makaveli the Don.
Go to Top of Page

anto
Advanced MemberSerbia
11322 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 10/01/2018 :  13:00:38  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
sledeći je sigurno Kapetan Džek,a kasnije ćemo videti.
Ja priželjkujem što pre Milacovog i Fontovog.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

maelstrom
Average Member

500 Posts

Member since 21/12/2010

Posted - 10/01/2018 :  18:45:49  Show Profile Show Extended Profile  Send maelstrom a Private Message  Reply with Quote
Ne znam koliko ima smisla da bilo ko batali Strip agent u odnosu na Veseli četvrtak što se tiče Teksa iz čistog razloga što je Strip agent već izdao 31 komad, a Veseli četvrtak će tek sada da izda drugi broj.
Nažalost, veliko pitanje je da li ćemo svi mi uopšte i dočekati živi taj momenat kada će Veseli četvrtak doći do tridesetog broja.

Iako se da primetiti da ovo izdanje Teksa ima malo veći prioritet u odnosu na neka druga slična od Veselog četvrtka, praktično možda bude u rangu sa knjigama Zagora i Dilan Doga, opet je realno gledajući sve aspekte i činjenice, teško očekivati bilo šta bolje od ritma jedna knjiga godišnje.I ako bude i tako, to bi bilo i više nego odlično s obzirom na sve.Već sada je u odnosu na prvi broj prošlo više od godinu dana, a takođe, treba uzeti u obzir i činjenicu da se 2 i po meseca već čeka na izlazak ovog izdanja u odnosu na momenat kada je šira javnost saznala da će ovo izdanje biti štampano.Dobro, naravno, niko nije ni očekivao da će to biti odštampano odmah, ali očito je da postoje neke stvari vezano za štampariju na koje ljudi iz Veselog četvrtka ne mogu da utiču.Dodajte to vreme čekanja na štampariju i na ostala kolekcionarska izdanja i tu onda sve zajedno dobijamo popriličan izgubljeni vremenski period koji je opet samo dodatak onom koji znači čekanje dok se redakcija ne odluči na neko izdanje, pa dok određeno izdanje ne dočeka svoj red jer ima i drugih....

Trenutno je situacija takva da se za bilo koje kolekcionarsko izdanje VČ-a može reći da ima odličan tempo izlaženja iz štampe ako je to jednom godišnje (a za neka od njih je trenutno tempo i jednom u 3 godine), ta činjenica sama po sebi mnogo toga govori.Izuzimam ovde Obojene programe, no ta izdanja ionako nisu baš kolekcionarska u pravom smislu te reči.

Veseli četvrtak trenutno ima određenu specifičnu izdavačku politiku, prioritet im je promocija stripa, zatim promocija konkretno njihovih izdanja na jednom drugačijem, rekao bih i višem nivou, bitno im je da se o njihovim izdanjima priča u određenim umetničkim i kulturnim krugovima, novinskim izdanjima, da im izdanja budu proglašavana za najbolje (među najboljima), izdanja godine, bitan im je utisak koji izdanja ostavljaju na čitaoca kvalitetom ali i određenim monumentalnim izgledom i propratnim sadržajem......Sve je to lepo, no realno ne možemo očekivati da se puno toga promeni što se tiče tempa izlaženja izdanja.Kada uzmemo u obzir i to koliko se Veseli četvrtak raširio što se tiče toga (mnogo toga je započeto), stvari su takve kakve jesu i treba ih prihvatiti, ne mogu se tu neke nagle promene očekivati.

Pošto ove godine VČ slavi 10 godina postojanja, postoji neka nada da će dotična godina možda i biti produktivnija nego neke prethodne.Opet, ne mora ni to da znači ništa, možda umesto produktivnosti dobijemo samo još više monumentalnijih izdanja umesto veći broj njih.Ove godine je i jubilej, 50 godina Zagora na ovim prostorima tako da i tu verovatno sledi neko manje-više izdanje poput Dilanovog Majke i očevi, a to će zaposlenima u VČ-u oduzeti poprilično vremena (uostalom kao što je to bio slučaj sa Dilanom prošle godine).

Situacija je takva kakva je, u Veselom ne gledaju toliko u budućnost koliko su striktno vezani za neki sadašnji momenat.Na svakom čitaocu je već da shodno svemu sam sebi odredi lične prioritete što se tiče kupovine i skupljanja stripova.
Go to Top of Page

zeljko
Advanced MemberBosnia and Herzegovina
13905 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 10/01/2018 :  21:13:37  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
ti si mucki provokator, manijak, bolesnik i ne razumijes se u izdavastvo :D
cija vatikan i masoni
jesi li siguran u to sto pises
eto to ti je odgovor ala vc

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

karven
Senior MemberSerbia
1480 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 10/01/2018 :  22:26:03  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
...dakle bitno im je da promovišu strip, i to svoja izdanja, i da im se stripovi proglasavaju najboljima u godini.
Kakvi monstrumi, kud ce im dusa. Spavas li mirno Dusmane? :-D

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

Poli
Advanced MemberSlovenia
26370 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 10/01/2018 :  23:35:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by maelstrom

Ne znam koliko ima smisla da bilo ko batali Strip agent u odnosu na Veseli četvrtak što se tiče Teksa iz čistog razloga što je Strip agent već izdao 31 komad, a Veseli četvrtak će tek sada da izda drugi broj.


Prvo, mozda nismo svi pacijenti koji moraju imati sve u ediciji. Sto se mene tice, vise od pola Texona je osrednja zalost mozda, no neka izvanredna dela mislim da je pametnije imati u dobroj izvedbi nego traljavoj. Konkretno, Frisendin Texone u francuskoj izvedbi i SA je kao noc i dan sto se otiska tice. A kod Frisende je to velik manjko (znaci, SA-jev otisak koji je popio vise od toga sto je Frisenda nacrtao).
Kod Magnusa cenim da vredi imati taj "dodatak", a posto ne dupliram... tako bi SA Texone isao na prodaju.


Mozda sam se pomalo nespretno izrazio prije. Sigurno nisam mislio svoju SA kolekciju sada baciti kroz prozor i cekati da SA sve to izda, ako ikada.


Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced MemberSerbia
4630 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 11/01/2018 :  01:26:32  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message  Reply with Quote

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page

maelstrom
Average Member

500 Posts

Member since 21/12/2010

Posted - 11/01/2018 :  01:27:13  Show Profile Show Extended Profile  Send maelstrom a Private Message  Reply with Quote
Dobro, naravno da kome nije bitno da ima sva izdanja neke edicije može da više bira i gustira što se tiče kupovine.Mada, u ovom slučaju veliko je pitanje za koji će se strip dočekati mogućnost tog gustiranja, vreme i život ipak neumitno prolaze.Za neke sigurno hoće, za neke druge (dakle sve zavisi koje brojeve neko čeka), veliki upitnik, mada ja sam izneo neko mišljenje o tome gledajući generalno na sve.

Inače, to nema nikakve veze sa nekim mojim stavom u vezi toga koji je nebitan i možda sasvim drugačiji, već sa tim što sam prateći upravo ovaj forum zaključio na osnovu postova velikog broja forumaša da im je veoma bitno da imaju kompletnu ediciju koja je u potpunosti jednako "uniformisana" i tako dalje i tako dalje.Setimo se samo beskrajnih debata iz prošlosti o tome koliko nekome smeta razlika u visini od par milimetara između dve knjige i sličnih primera.Možda su se i vremena promenila, ko zna.Zato sam mislio da većina forumaša ovde ipak naginje skupljanju određene edicije u celini, ali opet, možda se varam, tako da ću obratiti pažnju na to u narednom periodu.U svakom slučaju Poli, nisam baš konkretno lično na tebe mislio iako sam upotrebio da se nadovežem nešto što si ti napisao.

Kao što sam i napisao, svako već određuje sebi neke prioritete u vezi toga šta hoće i može da kupi, skoro niko nije u stanju sve da isprati, pa čak ni većinu toga.

Generalno vezano za kolekcionarska izdanja Veselog četvrtka, šta god ko pisao, mislio, voleo ili ne voleo u vezi njih, postoje i neke činjenice koje se mogu prećutati, ali one su tu i to su datumi izlaska u prodaju određenih izdanja.To je svima dostupno, pa se lako može pogledati kada je izašla prva knjiga Marti Misterije, a kada treća, kada prva knjiga Dampyra, a kada će nadamo se takođe treća, kada prvi veliki Teks, a kada sada u ovom periodu drugi, kada prva knjiga Dragonera, kada druga i nadamo se treća.......
Može se to lepo videti i na glavnoj stranici ovoga sajta, klikne se na sekciju Enciklopedija, zatim Strip junaci pa željeni junak i na kraju sa leve strane postoji popis koji vodi ka zaista detaljnom popisu svih izašlih izdanja na prostoru bivše SFRJ poređanih po izdavačima i edicijama i tu se možđe kliknuti na svako izdanje ponaosob i dobiti željeni datum izlaska nekog izdanja iz štampe u prodaju.

Za kraj, jedna čista napomena, veliki Teks (u stvari Teks specijal mada ga retko ko tako zove) u Italiji izlazi tek jednom godišnje, no davno je to još bilo kada je prvi broj izašao pa se nakupilo toga.No, koliko god da se nakupilo, tek će se nakupiti Dampyra, Dragonera, redovnih Teksova i ostalih koji izlaze jednom mesečno.Čak i Obojeni program Dylan Doga izlazi sada 4 puta godišnje.
E sad, ko ume da razmišlja povezaće ove podatke sa suštinom moje priče.

Edited by - maelstrom on 11/01/2018 01:35:06
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1870 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 11/01/2018 :  12:35:06  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message  Reply with Quote
Da imam Ludensove gigante svakako ne bih duplirao. Ali kako ih nemam, ovo će biti sjajno. Prva tri su verovatno i najbolja, Magnus, Frisenda i Breća. Sjajno. To su sjajni stripovi i crtački i u pogledu priča.
Go to Top of Page

Kontrast 2
Senior Member

1257 Posts

Member since 12/09/2016

Posted - 11/01/2018 :  13:47:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Kontrast 2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by goksi

Da imam Ludensove gigante svakako ne bih duplirao. Ali kako ih nemam, ovo će biti sjajno. Prva tri su verovatno i najbolja, Magnus, Frisenda i Breća. Sjajno. To su sjajni stripovi i crtački i u pogledu priča.

Otkud znaš - ako nisi čitao?
Go to Top of Page

Kontrast 2
Senior Member

1257 Posts

Member since 12/09/2016

Posted - 11/01/2018 :  13:49:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Kontrast 2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

Nadam se da je unutrasnja stranica.
+1.
Nada umire poslednja...
Go to Top of Page

Cromwell
Senior MemberCroatia
2537 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 11/01/2018 :  18:48:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Ima li ikakvih naznaka za Tex knjigu 8?
Ako neide- nek odustanu i počnu s Odabra-nim pričama. Ovako nema smisla...


Only this and Nothing more
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1870 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 11/01/2018 :  23:04:47  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kontrast 2

quote:
Originally posted by goksi

Da imam Ludensove gigante svakako ne bih duplirao. Ali kako ih nemam, ovo će biti sjajno. Prva tri su verovatno i najbolja, Magnus, Frisenda i Breća. Sjajno. To su sjajni stripovi i crtački i u pogledu priča.

Otkud znaš - ako nisi čitao?Pa Magnusov imam, čitao sam. Frizendin svi kažu da je sjajan, dok za Brećin vlada slično mišljenje
Go to Top of Page

going going
Advanced MemberSerbia
6203 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 12/01/2018 :  17:11:58  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Samo da pohvalim vrhunsku stampu kod Veselog cetvrtka koja traje vec dve godine sigurno, mnogo mi je drago sto su taj problem konacno resili. Najnoviji Superbuk je odstampan bez greske!
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced MemberBosnia and Herzegovina
4516 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 12/01/2018 :  18:51:39  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
nisam nesto upucen previse: je li ovaj frisendin texone kod SA rasprodan i tesko nabavljiv?
Go to Top of Page

legaz
Senior MemberSerbia
2153 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 12/01/2018 :  19:35:23  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zlatan bihac

nisam nesto upucen previse: je li ovaj frisendin texone kod SA rasprodan i tesko nabavljiv?Da.

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.
Go to Top of Page

velka031
Advanced MemberCroatia
13904 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 12/01/2018 :  23:21:59  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zlatan bihac

nisam nesto upucen previse: je li ovaj frisendin texone kod SA rasprodan i tesko nabavljiv?Nabaviš ga relativno lako za 250-300 kn
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced MemberBosnia and Herzegovina
4516 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 13/01/2018 :  07:50:06  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by velka031

quote:
Originally posted by zlatan bihac

nisam nesto upucen previse: je li ovaj frisendin texone kod SA rasprodan i tesko nabavljiv?Nabaviš ga relativno lako za 250-300 kna ja mislio da ce se naci na nekom iducem interliberu za 30-50 kuna.. mislim da je neko jednom napisao da je dugo trazio neki texone i da se samo pojavio tako na sajmu za ovu gore navedenu cijenu...bili negdje zabaceni po skladistu.. jako mi je draga ova edicija texone, steta sto su sve tri verzije luksuzna skupa izdanja i sto nijedna od njih nije u fazonu zagor i dilan giganata u izdanju ludensa..
Go to Top of Page

dejan borca
Average MemberSerbia
519 Posts

Member since 21/12/2008

Posted - 14/01/2018 :  12:55:36  Show Profile Show Extended Profile  Send dejan borca a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

SPQRoma
Junior MemberBosnia and Herzegovina
336 Posts

Member since 30/06/2015

Posted - 17/01/2018 :  11:04:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit SPQRoma's Homepage  Send SPQRoma a Private Message  Reply with Quote
Gledam sad prvi broj Dampyra, tiraž 10.000. :)

HOKA-HEY
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
3441 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 17/01/2018 :  15:33:16  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
tir\faz je jedno a prodaja drugo...na kraju se prodaja kretala verovatno manje od 1000 (a i tiraz je jako smanjen)
Go to Top of Page

SPQRoma
Junior MemberBosnia and Herzegovina
336 Posts

Member since 30/06/2015

Posted - 17/01/2018 :  17:30:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit SPQRoma's Homepage  Send SPQRoma a Private Message  Reply with QuoteHOKA-HEY
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced MemberBosnia and Herzegovina
4516 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 17/01/2018 :  18:08:46  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
kako vidim na fb, na kraju nema najave za novi obojeni program...bili su nedavno marti,zagor i tex, tako da bi sad bio red da sljedeci bude dragonero, ako nista onda barem zbog @Solara..

Edited by - zlatan bihac on 17/01/2018 18:09:51
Go to Top of Page

morski
Senior Member1742 Posts

Member since 09/08/2014

Posted - 17/01/2018 :  19:11:37  Show Profile Show Extended Profile  Send morski a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by SPQRoma

Gledam sad prvi broj Dampyra, tiraž 10.000. :)


suludo zar su stvarno mislili da na prostorima ex-yu (ili jos gore, u srbiji) ima 10.000 ljudi koji bi citali nekog random strip-junaka?

Kompletni popis Bonelli stripova u Excelu
Go to Top of Page
Page: of 23 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.27 seconds. Snitz Forums 2000