U sljedeći utorak, 24. 4. u 19 sati nastavljamo sa Stripologijom!
STRIPOLOGIJA 103: Jezik u stripu (i drugim vizualnim medijima)
U trećem izdanju Stripologije Marko Šunjić i Josip Sršen govorit će o značenju jezika u stripu. S velikim iskustvom u prevođenju i izdavanju stripova, oba govornika dat će svoj uvid u tekst i jezik kao narativni alat vizualnih medija, edukativnu vrijednost stripova u kontekstu jezika i zavrzlame prevođenja. Raspravljat će se o tome može li dobar tekst s još boljim prevoditeljem uzdići kvalitetu stripa do nezamislivih razina i o još cijelom nizu tema vezanih uz jezik, te rad i stvaralaštvo ova dva izrazito zanimljiva gosta. Vidimo se u utorak u Kulturnom centru Mesnička!
28. CRŠ - ZAGREB COMIC CON SC ZAGREB / 23. - 25. 5. 2025.
Ovo bi se moglo smatrati off topicon, ali, cek, cek...nema ti gore od Zmajske? Ne znam, prvoklasna craft piva...medu prvih 5, koje se danas mogu naci u RH-a
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
craft mi je nekako postao sinonim za CRŠ, bilo zmajsko ili koje drugo, ali čovjek se navikne....
„And I know what I want….When the timing is right…Then I'll take what is mine…I am the clansman“ "...gdje god da te život nosi, uvijek moraš znati 'ko si..."
Ma kakvi mango... Ljude veze entuzijazam i strast prema vrhunskom pivu. Pa su u tome i uspjeli. Najbolja su pivovara u regiji a njihov porter je uvrsten medu 15 najboljih na svijetu. Sto reci, treba se oslobodit okova konfekcijske pive, i probati nesto drugo, bolje...
Ma kakvi mango... Ljude veze entuzijazam i strast prema vrhunskom pivu. Pa su u tome i uspjeli. Najbolja su pivovara u regiji a njihov porter je uvrsten medu 15 najboljih na svijetu. Sto reci, treba se oslobodit okova konfekcijske pive, i probati nesto drugo, bolje...
Moram reci da je i meni zmajsko odlično pivo, najbolje od naših craft piva, bar sto sam ja probao, kupujem si ga za doma redovno
stripovi, pivo..... još ženske i evo ludnice :)))))
„And I know what I want….When the timing is right…Then I'll take what is mine…I am the clansman“ "...gdje god da te život nosi, uvijek moraš znati 'ko si..."
podsjeća me ta zmajska čak na ožujsko. najbolje pivo mi je tomislav
Originally posted by ivanl
Originally posted by adriano
obično je zmajska, a od toga mi nema gore
Ovo bi se moglo smatrati off topicon, ali, cek, cek...nema ti gore od Zmajske? Ne znam, prvoklasna craft piva...medu prvih 5, koje se danas mogu naci u RH-a
Poslednji put kada sam se unezverio od hrvatskog crafta bila je to dobitna kombinacija 3x Baltazar + 3x Vragec + Faking Ipa kolko je moglo da stane ... Mislim da od tada ovo obično pivo iz prodavnice nisam ni pio :D
Ako je zmajska među prvih 5, onda ne želim ni znat kakvog su okusa ostale
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Poslednji put kada sam se unezverio od hrvatskog crafta bila je to dobitna kombinacija 3x Baltazar + 3x Vragec + Faking Ipa kolko je moglo da stane ... Mislim da od tada ovo obično pivo iz prodavnice nisam ni pio :D
Svaki je pocetak tezak. Ponavljanje je majka, znanja. Kad budes mogao i imao priliku, "udri" novu rundu, varionicu, barbu, ili recimo prvo visko pivo...🍻