Author |
Topic |
Tonka24
Advanced Member
14720 Posts
Member since 09/11/2010 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26836 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member
4572 Posts
Member since 22/04/2008 |
|
xilrion
Advanced Member
Croatia
3023 Posts
Member since 16/12/2010 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47177 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25331 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 31/05/2018 : 17:59:39
|
quote: Originally posted by xilrion
quote: Originally posted by jaki
Ako pitas crnca ima li veliku kitu je li to rasizam?
ako se raspituješ o veličini crnčeve kite onda ti rasizam nije najveći problem.
|
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47177 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 31/05/2018 : 19:25:28
|
Lako je nama..crnci su nam simpaticni posto ih nema puno po nasim gradovima.cak u zagrebu i beogradu ga vidis tu i tamo...a da se grupisu ko u briselu.pitao bi vas onda.dal ih volite..ja znam.kad god sam na zapadu crnac probava da me uradi za pare..gamad nevidjena i neradnicka |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25331 Posts
Posted - 31/05/2018 : 19:36:31
|
Svakodnevno predajem nemački jezik, kao i sozijalnu i radnu integraciju migrantima. Eritreja, Somalija, Sudan, Sirija, Afganistan su zemlje iz kojih dolaze.
Ranije sam radio i kao dobrovoljac, organizovao druženja i sl.
Svi su isti ljudi kao što smo i mi. Zbunjeni evropskim načinom života, preplašeni za budućnost, svi nose neku traumu i nesigurnost. I uživam u radu sa njima. Sto puta bolje nego u nekom birou sa zavidnim, nezainteresovanim i uskogrudim Evropljanima. |
|
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Posted - 31/05/2018 : 19:57:16
|
Govor mrznje bio bi.kad bi se naso neko i na osnovu mog baljezganja maltretirao crnce.a posto mene nije slusao ni spopstveni pas a kamoli neko od vas trpadzija.nema govora o govoru mrznje..dakle da nastavim..ovi francuski i engleski crnci su bagra nevidjena.nemogu opisati ni jedno pozitivno iskustvo sa njima.a negativnih za celu knjigu...ne sumnjam da su crnci koji dodju iz afrike donekle sipmaticni..sve dok ne otkriju svoja prava...more ja bi to sve za ameriku |
Edited by - KRAS on 31/05/2018 19:59:00 |
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Posted - 31/05/2018 : 20:03:10
|
Pogotovo crnac postane nadmen i bahat ako dobije neku funkciju..recimo portir nekog hotela ili parking menedzer..pa to nemozes pricat sa njim..na svaki nacin zeli da pokaze svoju nadmoc i gleda te sa mrznjom u ocima..osjetis da te mrzi..iako mu ti kao slaven ni iko od tvojih predaka nije ni slamku kolibe slomio...jednostavno te mrzi.zato sto si bijelac i sto imas plave oci.a neznas ni rec francuskog |
Edited by - KRAS on 31/05/2018 20:05:42 |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12534 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 31/05/2018 : 20:12:01
|
quote: Originally posted by manhunter
Svakodnevno predajem nemački jezik, kao i sozijalnu i radnu integraciju migrantima. Eritreja, Somalija, Sudan, Sirija, Afganistan su zemlje iz kojih dolaze.
Svi su isti ljudi kao što smo i mi. Zbunjeni evropskim načinom života, preplašeni za budućnost, svi nose neku traumu i nesigurnost. I uživam u radu sa njima. Sto puta bolje nego u nekom birou sa zavidnim, nezainteresovanim i uskogrudim Evropljanima.
Ovo je temeljna greška ljevičarskog pogleda na svijet. Nisu svi ljudi isti. Naprotiv, različiti su i u tome i je bogatstvo, u toj različitosti.
Ali, avaj, to se ne smije reći... |
Have mercy |
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Posted - 31/05/2018 : 20:14:28
|
A tek francuskoengleski arapi..e to je tek mraka..ako crnce jos vadi njihov nekadasnji robovski status pa ne cudi da mrze robovlasnike iako ne razlikuju cistog slavena od degenerisanih zapadnih barbara..za arape i indo-pakije nemam reci kojima bi opisao njihovu podlost.pokvarenost.pedofilsku nastranost...poznat je slucaj koji se desio u istoj noci.dok su u mancesteru pirgavi roditelji prosljavljali nesto u pubu, pakiji su im razvaljivali maloletne cerke kuci..a isto se desilo i u bradfordu.samo sto su im jebavali cerke indijci...pa ko voli takve nek izvoli |
Edited by - KRAS on 31/05/2018 20:16:38 |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25331 Posts
Posted - 31/05/2018 : 20:24:24
|
quote: Originally posted by izivko
Svi su isti ljudi kao što smo i mi. Zbunjeni evropskim načinom života, preplašeni za budućnost, svi nose neku traumu i nesigurnost. I uživam u radu sa njima. Sto puta bolje nego u nekom birou sa zavidnim, nezainteresovanim i uskogrudim Evropljanima.
Ovo je temeljna greška ljevičarskog pogleda na svijet. Nisu svi ljudi isti. Naprotiv, različiti su i u tome i je bogatstvo, u toj različitosti.
Ali, avaj, to se ne smije reći...
Ja levičar???
Hteo sam reći da svi ljudi, bez obzira na boju kože i poreklo imaju iste potrebe i prohteve. Iste ili slične brige, ista osećanja.
Naravno da postoje kulturološke razlike i to je nešto što mene fascinira. Ali kad vidim da neko još uvek misli da svi crnci žive u slamnatim kolibama, a da se Indijanci po Americi šetaju sa perjem u kosi, ne znam kako da reagujem. |
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25331 Posts
|
izivko
Advanced Member
Germany
12534 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 31/05/2018 : 20:44:03
|
quote: Originally posted by izivko
Ali, avaj, to se ne smije reći...
Ja levičar???
Hteo sam reći da svi ljudi, bez obzira na boju kože i poreklo imaju iste potrebe i prohteve. Iste ili slične brige, ista osećanja.
Naravno da postoje kulturološke razlike i to je nešto što mene fascinira. Ali kad vidim da neko još uvek misli da svi crnci žive u slamnatim kolibama, a da se Indijanci po Americi šetaju sa perjem u kosi, ne znam kako da reagujem.
Ono što nam (svim ljudima) je zajedničko je što jedemo i seremo, ili obrnuto. Ništa drugo.
Kras ti je dobro pojasnio. Iako relativno dosta mlad, vidi se da ima veliko iskustvo u ophođenju s ljudima.
Ne škodi realan, zdrav pogled na svijet. |
Have mercy |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 31/05/2018 : 20:46:30
|
Prekrasan post. Sad reci, bi li ti bilo svejedno da se tvoja kćerka ili sestra spari s jednim od tih Eritrejaca iz tvoje "večernje škole". Budi iskren.
Evo, ja ću odgovoriti umjesto tebe. Ne bi ti bilo svejedno. Ne zato jer si rasist nego zato jer si dobar otac odnosno brat. |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Posted - 31/05/2018 : 20:48:23
|
quote: Originally posted by Golub
Ovaj topic = Balkan u malom
Ovaj forum = fašistoidan
Doviđenja
Ovdje nitko nije rasist jer smo svi pogledali barem trailer za Black Panther, OK? |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25331 Posts
Posted - 31/05/2018 : 20:50:31
|
Nije on meni ništa pojasnio. Kras reflektuje svoja predubeđenja na sve ljude. Stvara sebi negativnu sliku o različitim etničkim skupinama, koju onda prihvata kao stvarnost bez izuzetka.
Drugim rečima, na milimetar je od rasizma.
Ono što je on imao kontakte sa narodima van Evrope dok ih je vozio busom i gledao kako uživaju u turizmu, nije prava slika. Toliko od mene. |
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25331 Posts
Posted - 31/05/2018 : 20:53:58
|
quote: Originally posted by nagor
Prekrasan post. Sad reci, bi li ti bilo svejedno da se tvoja kćerka ili sestra spari s jednim od tih Eritrejaca iz tvoje "večernje škole". Budi iskren.
Evo, ja ću odgovoriti umjesto tebe. Ne bi ti bilo svejedno. Ne zato jer si rasist nego zato jer si dobar otac odnosno brat.
Kakva sad večernja škola? Nisam lud da sa crncima budem sam po noći negde.
Ne, ne bi mi bilo svejedno. Zašto? Zato što je veoma teško živeti u mešovitom braku, a ne zato što mislim da su ti ljudi "manje vredni". I tu je razlika između rasizma i brizi o svojoj deci. |
|
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Posted - 31/05/2018 : 21:02:23
|
Hehe..eto dobro vam ide slovenacki.mozete kokodakati kolko ocete.cinjenica jeste.da su evropski crnci i arapi najveci rasisti..mene su nebrojeno puta pokusali opljackati.ali sto bi slusali mene.uzmite sluzbeno izvesce pariske policije.samo ce vam se kasti...
|
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25331 Posts
Posted - 31/05/2018 : 21:11:52
|
quote: Originally posted by KRAS
U parizu lyonu londonu mancesteru vrlo vjerovatno je da ce kazneno djelo pocinit crnac arapin pakistanac..
A u Ljubljani ili Mariboru Bosanac?? |
|
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Posted - 31/05/2018 : 21:17:45
|
quote: Originally posted by KRAS
U parizu lyonu londonu mancesteru vrlo vjerovatno je da ce kazneno djelo pocinit crnac arapin pakistanac..
A u Ljubljani ili Mariboru Bosanac??
Zavisi...droga.oruzje.ilegala.to uglavnom mi drzimo...korupciju i krvne delikte uglavnom slovenci |
|
|
Topic |
|