Author |
Topic |
LudensovPotrcko
Average Member
681 Posts
Member since 05/06/2018 |
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7501 Posts
Member since 26/12/2006 |
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17817 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
Grabb
Junior Member
340 Posts
Member since 26/03/2018 |
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
13987 Posts
Member since 28/11/2017 |
|
Combatrock
Advanced Member
Serbia
4807 Posts
Member since 26/12/2009 |
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15785 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13122 Posts
Member since 29/12/2001 |
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Member since 28/02/2004 |
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15785 Posts
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7501 Posts
Member since 26/12/2006 |
Posted - 19/07/2018 : 03:25:41
|
quote: Originally posted by ivanl
quote: Originally posted by Spock
Vauu!
Vjerojatno moj zadnji Dylan Dog!!
Zasto zadnji?
Pa prestao sam kupovati Dylan Doga još prije nekoliko godina, pa čak i rasprodao desetak epizoda iznad broja 300 po originalnoj numeraciji, ali su me ove najave peporoda u serijalu ponukale na ponovni pokušaj. Ostao sam poprilično razočaran, a ne vjerujem da će me ovaj razuvjeriti.
U biti još ću kupit dvodijelnu epizodu "U ime oca" u Extra seriji i to bi bilo to. Davno je u ovom serijalu već sve rečeno. Tu i tamo Barbatova nešto ubode, ali ne isplati se nervirati.
Dylan Dog je bio inteligentniji strip koji te tjera da se zamisliš, a u usporedbi s ovim novijim nedjelima bolje je čitati Malog rendžera i Klasik Tex! Tu bar ne očekuješ da ćeš nešto pametno pročitati, nego odmah mozak na pašu. |
Kamo god da kreneš, uvijek si tu. |
Edited by - Spock on 19/07/2018 03:30:18 |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15785 Posts
Posted - 19/07/2018 : 08:04:06
|
Nisi lose ni rekao... Ali Dylan i na autopilotu, je bolji od ostalih "dugovjecnika" u Bonelliju... I to dosta bolji. Ovaj takozvani preporod, meni uopce nije los. Paola je stvarno dobra, slazem se. Kod mene Dylan uvjek ima sansu. |
Los cukar na fritulama! |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13122 Posts
Posted - 19/07/2018 : 09:52:33
|
Ali Dylan i na autopilotu, je bolji od ostalih "dugovjecnika" u Bonelliju...
potpuno krivo dylan dog, a to govorim kao ekspert, je drugi koji ispada iz lige najboljih, odmah iza mysterea. dylana doga se čita dok si još u formiranju, još ima nečega mladalačkog, ali i nezrelog. onda on rapidno ispadne, jer se radi o infantilnim problemima koji zrelog čovjeka više ne dotiču. dylan dog se bavi mačkima, psima i traži curu, s jedne dosegnute točke gledišta to izgleda smiješno. |
|
|
stripnik
Average Member
767 Posts
Member since 30/12/2010 |
Posted - 19/07/2018 : 10:52:43
|
quote: Originally posted by stinky
Ali Dylan i na autopilotu, je bolji od ostalih "dugovjecnika" u Bonelliju...
potpuno krivo dylan dog, a to govorim kao ekspert, je drugi koji ispada iz lige najboljih, odmah iza mysterea. dylana doga se čita dok si još u formiranju, još ima nečega mladalačkog, ali i nezrelog. onda on rapidno ispadne, jer se radi o infantilnim problemima koji zrelog čovjeka više ne dotiču. dylan dog se bavi mačkima, psima i traži curu, s jedne dosegnute točke gledišta to izgleda smiješno.
Slažem se sa svim. ALi isto tako mislim da ljudi koji ne čitaju stripove smatraju zrele ljude koji ih čitaju nezrelima. Isto tako kao čitalac ne smatram, generalno, da su Dylanovi funovi nezreli. Ja od stripa tražim par minuta razonode.I zato mi je format Dylana zapravo savršen. Strip mi je simpatičniji od čitanja knjiga jer traži manje vremena. Ja osobno volim prepoznati dobru priču i pogotovo talentirane crtače, ali niti u stripu tražim Picassa niti poglede Miroslava Krleže na svijet oko sebe. Jednostavno želim da me odvede nekuda na 15-ak minuta dnevno. Najčešće u djetinjstvo. Može se reći da sam zahvalan strip konzument. Isto kao i u filmu. Nisam uvijek raspoložen za umjetnički film. Isto kao i kod čitanja knjiga. Nisam uvijek raspoložen za Miroslava Krležu. Često ću izabrati prije Stieg Larssona ili Ludluma od knjiga koje knjiški moljci zovu vrijednim književnim djelima ili vrijednim čitanja. Hoću reći da je u redu ako netko uživa u Dylanu. Potpuno je OK ako netko odvoji 20-ak minuta dnevno za stripove, i Dylana i Texa i ostale, bez veće ambicije da se bavi stripom kao strip povjesničar umjetnosti. |
Edited by - stripnik on 19/07/2018 11:16:41 |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17817 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 19/07/2018 : 11:21:28
|
dilan dog je i liberal, ludist barem što se telekomunikacija tiče te što je možda najgore antikapitalist u onom najgorem smislu te riječi ( podijelite novac narodu.... koji će ga proz guzicu opet provući i ništa neće imati za 3 mjeseca)
lik je ljenčina na kraju krajeva... onakve likove braća i očevi poštenih djevojaka vilama ganjaju po selu |
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13122 Posts
Posted - 19/07/2018 : 11:42:12
|
pa ja ni ne govorim da treba zabraniti čitanje ddoga to što ti tražiš par minuta zabave je savršeno u redu. i ujedno znači da još nisi ozbiljan čovjek. možda nikad nećeš ni biti, ali ni to nije nešto zbog čega ćemo te strijeljati. također, gore bi bilo da iz ovog sadašnjeg stanja postaneš strip kritičar, maltene fibraš kao ivanl. tu ideš lošijim smjerom tobožnjeg odrastanja, kao macan markos... gotovo da je jedini ispravan put, glupo je reći, ali moj put. ajde to kao neka smjernica i uzor, ostalo - jok.
nego, prije nekog vremena, tjedan-dva ponovio sam Jezero na nebu. ma užas. teško se uživiti u to djetinje razmišljanje, koje nije čak ni simpatično. nemam pojma, možda bih Jelenka mogao i sad gledati, možda ima nešto neposredno naivno dječje. ovo kad odrasli čovjek svim silama želi ostati dijete, ali ne onako kako to treba biti, u miru, intimno, unutar svog procesa sazrijevanja, nego to podijeliti sa drugima kao kakav program, proglasiti i proklamirati, to je ipak promašaj. ne znam baš da se sa takvim stvarima možeš zabaviti, stripnik, jer sve stvari s tezom odmah oneraspolože. |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15785 Posts
Posted - 19/07/2018 : 13:40:54
|
pa ja ni ne govorim da treba zabraniti čitanje ddoga to što ti tražiš par minuta zabave je savršeno u redu. i ujedno znači da još nisi ozbiljan čovjek. možda nikad nećeš ni biti, ali ni to nije nešto zbog čega ćemo te strijeljati. također, gore bi bilo da iz ovog sadašnjeg stanja postaneš strip kritičar, maltene fibraš kao ivanl. tu ideš lošijim smjerom tobožnjeg odrastanja, kao macan markos... gotovo da je jedini ispravan put, glupo je reći, ali moj put. ajde to kao neka smjernica i uzor, ostalo - jok.
nego, prije nekog vremena, tjedan-dva ponovio sam Jezero na nebu. ma užas. teško se uživiti u to djetinje razmišljanje, koje nije čak ni simpatično. nemam pojma, možda bih Jelenka mogao i sad gledati, možda ima nešto neposredno naivno dječje. ovo kad odrasli čovjek svim silama želi ostati dijete, ali ne onako kako to treba biti, u miru, intimno, unutar svog procesa sazrijevanja, nego to podijeliti sa drugima kao kakav program, proglasiti i proklamirati, to je ipak promašaj. ne znam baš da se sa takvim stvarima možeš zabaviti, stripnik, jer sve stvari s tezom odmah oneraspolože.
Je tebi. Ne meni. "Fibras", apsolutno. Dylan sa svojim univerzalnim stavovima kojih se drzi "ka pijan plota", upravo zato i vrijedi. Bolji od svih ostalih ispraznih, vec videnih tema i radnja, ostalih dugovjecnih Bonellijevaca. O njihovoj "tvornici" pricam, ne o ostalom strip svijetu. |
Los cukar na fritulama! |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13122 Posts
Posted - 19/07/2018 : 13:58:57
|
univerzalni dylanov stav: nađem staru sliku i počinju reminiscencije. postajem ivan galeb, slavenski negativno a nisam ni slaven, nego pederčić u londonu. držim se ka pijan plota tog pekmeza i naplatim kolko, bit će sto funti dnevno plus troškovi istim takvim nedoraslim nedojebanim curetkima u blue jeansu. onda se sklanjam u svoju sobu i lijepo mi je kao u grobu. vani hrvati ulaze u finale svjetskog prvenstva i pola milijuna je u kolektivnom ludilu sa genima kamenim, a ja se držim ka pijan plota svojih sranja, my precious košmara i sanjam o šiparicama u blue jeansu koje mi ne mogu zamijeniti mamu
|
|
|
edvin
Senior Member
Croatia
1298 Posts
Member since 06/10/2002 |
|
vice
stripovi.com suradnik
7310 Posts
Member since 29/06/2005 |
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17012 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 19/07/2018 : 15:27:42
|
univerzalni dylanov stav: nađem staru sliku i počinju reminiscencije. postajem ivan galeb, slavenski negativno a nisam ni slaven, nego pederčić u londonu. držim se ka pijan plota tog pekmeza i naplatim kolko, bit će sto funti dnevno plus troškovi istim takvim nedoraslim nedojebanim curetkima u blue jeansu. onda se sklanjam u svoju sobu i lijepo mi je kao u grobu. vani hrvati ulaze u finale svjetskog prvenstva i pola milijuna je u kolektivnom ludilu sa genima kamenim, a ja se držim ka pijan plota svojih sranja, my precious košmara i sanjam o šiparicama u blue jeansu koje mi ne mogu zamijeniti mamu
|
|
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
13987 Posts
Member since 28/11/2017 |
Posted - 19/07/2018 : 17:32:15
|
quote: Originally posted by zeljko
dilan dog je i liberal, ludist barem što se telekomunikacija tiče te što je možda najgore antikapitalist u onom najgorem smislu te riječi ( podijelite novac narodu.... koji će ga proz guzicu opet provući i ništa neće imati za 3 mjeseca)
lik je ljenčina na kraju krajeva... onakve likove braća i očevi poštenih djevojaka vilama ganjaju po selu
Ne pamtim da si emocionalnije predstavio nekog junaka? |
|
|
Lucy Liu
Average Member
Croatia
706 Posts
Member since 14/09/2007 |
Posted - 19/07/2018 : 18:05:19
|
Priča je dobra ali sve ostalo... Dylan se ponaša out of character, inspektor Carpenter mi je potpuno nesimpatičan a Rania pomalo bezlična. Ćemo vidjet što dalje... |
My username was a mistake. |
|
|
pcoro
Senior Member
Croatia
2274 Posts
Member since 17/01/2006 |
Posted - 19/07/2018 : 18:52:51
|
Ma ovo je baš glupo. Dylan Dog rješava slučajeve i spašava živote- U svojoj dugoj karijeri je riješio hrpu slučajeva i spasio masu života. Doduše, ima i slučajeva koje nije riješio ali tako je to u životu. To što uz njegovo osnovno zanimanje strip obrađuje nek njegove probleme i sumnje, ne čine ga ništa lošijim. Lošijim ga čini hrpa dosadnih epizoda koja nikako da me oduševe, ili barem zabave kao one prve. Zamjerati čovjeku koji je spasio cijelu policijsku stanicu od masakra i koji je usto Englez da nije izvadio šal i slavio drugo mjesto je... čudno? Jadno? |
|
|
Topic |
|