Razočaran sam ovim serijalom, valjda zbog prevelikih očekivanja, a i ono malo što sam čitao LMS kao klincu mi se svidjelo. Stvarno ne znam kada ću ga pročitati, stao sam na 14.
Jesu li svi brojevi ovog serijala dostupni ili su neki rasprodani? Pitam jer na shopu Strip Agenta nema brojeva 2-4. Mislin ovo lagano krenit nabavljat i uživat u čitanju.
Jesu li svi brojevi ovog serijala dostupni ili su neki rasprodani? Pitam jer na shopu Strip Agenta nema brojeva 2-4. Mislin ovo lagano krenit nabavljat i uživat u čitanju.
Mislim da su svi dostupni. Ne bi trebao imat problema. Ali nije ti bas neki serijal. Masu laznih-smusenih podataka, a za moj ukus pola nije ni nacrtan dobro.
tocno. kvazi-povijesni, neprovjereni podaci. kao, onda se nije moglo provjeriti. bah. tone i tone nepotrebna teksta. tipfelera na stotine. usiljeno, bezivotno, ali valjda ni original nije mnogo bolji, osim sto je bar pismen i valjda bez tipfelera. crtez… u nekoliko epizoda genijalan, u desetak dobar, desetak solidan, a ostalo veoma loš. što je pomalo čudno jer imamo svega nekoliko stalnih autora. no na koncu, najvise sto ubija ovaj stripski serijal ogromna je kolicina nepotrebna teksta. zivi uzas.
Na ovo ni slova nadodati. Tocno kazano. Zao mi je ako koga obeshrabri u citanju, ali povijest,(koje se ovdje autori drze), nije dobro prikazana.
naslov je priče a ne povijest divjeg zapada pa ne treba baš biti kak se veii picajzla kako je prikazana povijestb
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO
Kad serijala nije bilo, bilo je šta se čeka..... kad je serijal odrađen, i to u odličnoj opremi i otisku onda je sve u k.... Navodno nije sve u skladu povijesne istine, pa da inače serijal će biti kao udžbenik na katedru za povijest divljeg zapada na sveučilištu Hjustonu
Sto se opreme tice, valjalo bi da i ostala izdanja trpaju u ovo ruho. Sto se samog serijala tice, vise je tu osrednjih epizoda nego dobrih. Nije da cjepidlacim, i osrednje su mi se svidjele.
Mislim da su svi dostupni. Ne bi trebao imat problema. Ali nije ti bas neki serijal. Masu laznih-smusenih podataka, a za moj ukus pola nije ni nacrtan dobro.
tocno. kvazi-povijesni, neprovjereni podaci. kao, onda se nije moglo provjeriti. bah. tone i tone nepotrebna teksta. tipfelera na stotine. usiljeno, bezivotno, ali valjda ni original nije mnogo bolji, osim sto je bar pismen i valjda bez tipfelera. crtez… u nekoliko epizoda genijalan, u desetak dobar, desetak solidan, a ostalo veoma loš. što je pomalo čudno jer imamo svega nekoliko stalnih autora. no na koncu, najvise sto ubija ovaj stripski serijal ogromna je kolicina nepotrebna teksta. zivi uzas.
Na ovo ni slova nadodati. Tocno kazano. Zao mi je ako koga obeshrabri u citanju, ali povijest,(koje se ovdje autori drze), nije dobro prikazana.
naslov je priče a ne povijest divjeg zapada pa ne treba baš biti kak se veii picajzla kako je prikazana povijestb
Borise, naslov je baš POVIJEST Divljeg zapada, vjerovao ili ne. Samo je tradicionalno Bernard htio da ostane kao u Dnevniku (što je u redu). Ali izvorno je uistinu povijest (La storia).
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Kad serijala nije bilo, bilo je šta se čeka..... kad je serijal odrađen, i to u odličnoj opremi i otisku onda je sve u k.... Navodno nije sve u skladu povijesne istine, pa da inače serijal će biti kao udžbenik na katedru za povijest divljeg zapada na sveučilištu Hjustonu
Jedno je SVE, a drugo je kad nije gotovo NIŠTA. Zato ne pizdi
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
"Storia" se doduše može prevest i ka "priča", al kako god, jasno je da povijesna nepreciznost ne ide u prilog samom stripu (iako, bude li priča dovoljno zanimljiva, ništa strašno). Probat ću sa nekoliko prvih brojeva, ako doista bude toliko zamorno, jbg.
zadnji put sam pročitao komplet i to onaj crveni prije deset-petnaest godina i bio mi je vrlo dobar.Nije dasi režeš žile ali sigurno ga vrijedi pročitat jer je zabavan,napet dobro crtan..kaj buš bolje
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO
Ostavio sam si i crveni jer se naslovnice malo krizaju..ali ovo sada lako je objavljeno je odlicno..a i ne kupujem stripove da bi iz njih ucio....ima doosta druge literature na povjest divljeg zapada..na momente smori istina.zabavniji su mi bili Bella i Bronco.
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Sad bi trebalo na isti nacin pilota odradit..samo jbg kad vrvi povjestnim nelogicnostima Brazila i vijetnamskog rata...mozda da prode cenzuru pa onda....
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Uhhh Dajte ljudi, fakat, dosta tih westerna. Imamo Texa i Zagora i to je dosta. Tu su još i Blek i Mark. U ZS i LMS je western bio OK jer su onda još su i John Wayne, Gary Cooper, James Stewart i ostali snimali westerne i bila ih je puna telka. Pa, Sergio Leone-ov "Dobar, loš, zao" sa Clint-om Eastwood-om je iz 1966. Bilo ih je IN čitati u sedamdesetima i osamdesetima, ali danas bi trebali biti totalka OUT. Trebali bi polako odlaziti u prošlost. Slažem se da gore navedene ostavimo za nas nostalgičare, ali to bi bilo više nego dovoljno što se westerna tiče. Tex je jednostavno dobar i kao takav je čitljiv sa guštom i danas. Zagor puno koketira sa SF-om i zato je generaciji 80ih i 90-ih full interesantan. Zagor prati vrijeme i često iskače iz okvira klasičnog westerna i upravo taj odmak omogućio mu je da prestigne sve ostale. Slažem se, jedino, da je naslovnica poprilično moćna.