Author |
Topic  |
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Member since 23/10/2011 |
|
panzer
Advanced Member

12788 Posts
Member since 18/05/2005 |
|
tex2
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
33512 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 19/04/2021 : 11:54:34
|
Nije to Amerika gdje postoji tradicija zatvorenih liga, ovo je Europa i to neće šljakati! |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27657 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 19/04/2021 : 12:10:51
|
quote: Originally posted by jaki
Daj Bože da se ovi odvoje od uefe i domačih liga i time spasu europski nogomet.
Kako će ga spasiti? |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27657 Posts
Posted - 19/04/2021 : 12:22:57
|
Spasit će ga tako što će lova(ogroman dio) otići s njima u tu njihovu ligu.Njihove domače lige(premierleague,serie a,la liga...)će odlaskom najvećih klubova izgubiti ogroman novac i klubovi iz tih liga neće više biti dominantni u europskim takmičenjima pa će posljedično klubovi iz ostalih europskih država imati veće šanse za uspjeh i dobit ćemo neizvjesnije natjecanje. Danas(proteklih desetak godina)smo imali uvijek klubove pobijednike iz liga petica koje imaju najveću financijsku snagu i ako se to ne promijeni imat ćemo to i dalje.Odvajanje najbogatijih je korak u pravom smjeru za boljitak ostalih(malo paradoksalno?) |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
darkwoodaxe
Senior Member

Croatia
1202 Posts
Member since 23/10/2006 |
Posted - 19/04/2021 : 12:25:46
|
quote: Originally posted by Tonto
quote: Originally posted by Hercule Poirot
Neće to tek tako završiti, pričekajmo malo. Odmetnuti klubovi bi mogli snositi teške posljedice.
Sumnjam ja da su oni krenuli u to, a da nisu dobro promislili i pripremili se na poteze uefe. Povuku li oni sponzore u sto ne sumnjam moze uefa prdit u vitar... ali svejedno im ne zelim da uspiju.
Manchester United, Real Madrid, Liverpool, Arsenal, Juventus, and Barcelona were among the noteworthy clubs attached to this new 20-team league financed by the U.S.-based investment bank J.P. Morgan for $6 billion.
Pametnom dosta, a fifuuefufuf(ičetin)u će na kraju potplatiti. Njihovo se ionako svodi na tata i ja bi to radio. Lokalni savezi će malo rogoboriti, a što se navijača tiče mislim da su pohlepnici dobro prebrojali tv gledanost i zaradu od prava po cijelome svijetu. Zna se koliko fanova ima Arsenal, a koliko Leicester, primjerice. A ništa, povedi (ih) Florentino.
|
Till I Collapse |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27657 Posts
Posted - 19/04/2021 : 12:25:58
|
Problem je to što oni ne žele izači od domačih liga a bojim se da će tako i ostati jer ne vjerujem da će ih vlastite lige izbaciti.Tako bi te lige pucale same u sebe a to neće napraviti unatoč Uefi.Svi se bore za svoje interese(lovu).Najiizglednija opcija je da će ih Uefa podmititi s više novaca u Ligi Prvaka pa će biti još gore nego sada. |
Edited by - jaki on 19/04/2021 12:28:03 |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 19/04/2021 : 12:28:50
|
(odgovor na prvi jakijev post) To je pod velikim uvjetom da druga europska takmičenja prežive ovaj potres.
|
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
Edited by - tinton on 19/04/2021 12:30:01 |
 |
|
tex2
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
33512 Posts
Posted - 19/04/2021 : 12:32:09
|
Sramota! Dosta je više! To je odvratna sprdačina! Izbacite ih sve iz lige i oduzmite im sve naslove! Mi, navijači Manchester Uniteda, zbog ovakvog se poteza sramimo svoga kluba, osuo je paljbu Garry Neville, a i Jamie Carragher obrušio se na svoj klub:
- Liverpoole, kakva smo sramota postali!
A onda je Real Madrid fino objavio priopćenje i objasnio nam sve. Ako uopće postoji netko kome nije bilo jasno...
- Pandemija je otkrila da je potrebna strateška vizija i komercijalni pristup kako bi se povećali vrijednost i dobit. Rješenja koja su ponudili Fifa i Uefa ne rješavaju fundamentalna pitanja kvalitetnijih utakmica i dodatnog novca. Do osnivanja nove lige došlo je u trenutku kada je svjetska pandemija korona virusa ubrzala nestabilnost sadašnjeg ekonomskog modela u europskom nogometu.
Jeste li igdje pronašli koji redak o napretku nogometa, o dobrobiti same igre? Teško. Realova je terminologija "povećanje dobiti, dodatni novac, ekonomski model..."
- Pomoći ćemo nogometu na svim razinama da dobije svoje odgovarajuće mjesto - dodao je Real.
Drugim riječima: Mali, tko te pita. Pa ako to i znači smrt nogometa... umri, briga me. Više za mene.
Ne tako davno, globalno drugi najpopularniji sport napravio je isti korak. Najbolji su klubovi napravili svoju organizaciju (Uleb) i odvukli sponzore, Fiba je krenula prijetnjama i silom, tko god je nastupao u Ulebovom natjecanju, nije smio u Fibinom (nacionalno prvenstvo), ali nije je to odvelo nikamo. Danas je Euroliga skoro pa zatvoreno natjecanje elite, ali svi su je priznali, dvorane su pune, medijski se prati... A svaki klub koji ima ugovor s Euroligom za nastup dobije milijun i pol eura, ostali koji upadnu na jednu sezonu po 500.000. Za pojedinačne pobjede nema bonusa, europski prvak za pobjedu u finalu dobije milijun i pol eura, a poraženi finalist 650.000. U paralelnoj Fibinoj Ligi prvaka premija za nastup je 50.000 eura, ukupni je nagradni fond 3,5 milijuna eura, a prvak zaradi 900.000. Točno koliko neki nogometni klub dobije ako prođe dva-tri pretkola i ispadne u playoffu Europske lige.
Bayern je prošle sezone za osvajanje Lige prvaka dobio 130 milijuna eura. Samo od Uefe i njezina marketinškog poola. Nije loše. Ali Bayern je 2020. imao 700 milijuna eura prihoda.
Ako izbaci te klubove iz svojih natjecanja, Uefa neće dobiti puno. To će društvo povući za sobom sponzore i razlika između Superlige i Lige prvaka postat će kao u košarci. I financijski i kvalitetom. Da, to bi bila smrt nogometa kakav poznajemo, kakav je desetljećima.
Nogomet će se i dalje igrati na svakoj livadi u Europi i djeca će kupovati dresove svojih idola. Ali je kraj nogometa kakav poznajemo i definitivno kraj izdašnih nagrada, desetaka milijuna eura za klubove koji ne mogu proći skupinu Ligu prvaka. Za Dinamo, Hajduk, Rijeku, Osijek ili bilo kojeg prvaka Hrvatske.
Ako se to ostvari, nema više Reala, Manchester Uniteda, Juventusa, PSG-a..., nikad više ti klubovi neće dolaziti po bodove u Maksimir, na Poljud, Rujevicu niti velebni Pampas. Kao što Barcelona, Real, Fenerbahce ili CSKA već godinama ne dolaze u Draženov ili Ćosićev dom niti na Gripe. Mogu jedino doći po novac, ako im platiš za neku prijateljsku utakmicu. Love im nikad dosta...
To je perspektiva malih. Velike većine, ali malih. Romantičarski, Superliga je užasna zamisao. I logično je da Uefa, koja se mora ravnopravno brinuti o svima, to ne dopusti. I popuštala im je, i ovom novom reformom eurokupova više je klubova iz najjačih liga u Ligi prvaka, a i Europska se liga elitizirala. No realno... lova je pokretač, a lova je ondje gdje su najveći, zvijezde.
I ove institucije koji su protiv, da se ne lažemo, ne protive se (samo) zbog emocija nego zbog zarade. La Liga bez Reala, Barce i Atletica, Serie A bez Juvea, Intera i Milana i Premier liga bez Manchester Uniteda, Liverpoola, Chelseaja, Arsenala i Tottenhama gube zanimljivost, gledanost i - novac. Kao i Dinamo u Ligi prvaka bez najjačih klubova.
No ovu bitku ne može dobiti Uefa, čak ni uz pomoć asova poput Zvonimira Bobana (unutra) i niza njih poput Kloppa, Carraghera i Nevillea izvana. To je bitka koju mogu riješiti samo navijači.
- Zamislite da Liverpool deset godina igra s Realom, tko bi to gledao? - podigao je glas i Jürgen Klopp.
E, da se to dogodi, da se utakmice Superlige igraju na pandemijski praznim stadionima, a navijači dolaze na utakmice nacionalnih prvenstava i Uefinih natjecanja, da krajnji kupci TV usluga kad vide na ekranu Superligu promijene program, jedino u tom slučaju sigurno je ne bi bilo.
Sve ostalo za nas će biti smrt nogometa, a za klupsku eliticu - veća zarada. |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
 |
|
tex2
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
33512 Posts
Posted - 19/04/2021 : 12:32:58
|
PSG, Borussia Dortmund i Bayern odbili superligu! |
|
Edited by - tex2 on 19/04/2021 12:45:16 |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27657 Posts
Posted - 19/04/2021 : 12:40:19
|
Novac vlada odavno. Ko da je dosad bilo dobro? Pare velikima a ostalima sudjelovanje i mrvice ako imaju sreće i snage da se probiju u takmičenje. Sad će mrvice biti još manje ali će se ujednačiti kvaliteta ostalih klubova i bit će natjecateljski puno neizvjesnije. Uostalom kad su mrvice velike onda ti klubovi s mrvicama dominiraju svojim prvenstvima pa stvaraju dodatnu neravnopravnost u domicilnim ligama. Što manje novca u nogometu to će biti bolje. Nije da ćemo prestat navijat za klubove za koje navijamo.Neka bogatih,neka se igraju sami s sobom i ne kvare nama našu igru. |
 |
|
darkwoodaxe
Senior Member

Croatia
1202 Posts
Posted - 19/04/2021 : 12:47:41
|
Jaki u pravu si, već je ovo koma. Pogledajmo transfere zadnjih 15 godina. Kako ne biti u tom kolu, a imati vrhunsku momčad, nikako. Da li je Bayern primjer, možda, ali do kada. Sve ima svoju cijenu, odnosno neke stvari nekima nemaju cijenu:
Football Club United of Manchester je poluprofesionalni engleski nogometni klub. Osnovali su ga 2005. godine navijači Manchester Uniteda, nezadovoljni preuzimanjem kluba od strane američkog biznismena Malcolma Glazera. Nadimak kluba je crveni pobunjenici.
Iako je večina navijača iz okolice Manchestera, klub ima podršku i iz drugih država. United se počeo natjecati od sezone 2005./06. u desetom razredu engleskog nogometa, te se na kraju svake sezone plasirao u viši rang.....
Do jedne mjere, igra u Northern Premier Football League i to je to.
|
Till I Collapse |
 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14581 Posts
Member since 03/01/2018 |
Posted - 19/04/2021 : 12:48:11
|
Ne znam jeste li sinoć malkice bacili oko na tekmu Inter Miami - LA Galaxy? Koja super atmosfera sa fanovima, pustili su 45% kapaciteta gledatelja. A navodno krajem svibnja/početkom lipnja puštaju ih još više.
Nisam znao da je Phil Neville trener Inter Miamija, a i Higuain ima novi look A zanimljivo da mu i buraz Federico Higuain igra za Inter.
 |
Never leave it in the hands of the judges
|
 |
|
sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts
Member since 22/11/2004 |
Posted - 19/04/2021 : 12:49:23
|
Jedino se ne bih složio da Lige bez tih klubova gube na zanimljivosti... Baš suprotno, lige u kojima ti klubovi nakon pola prvenstva pobjegnu ostatku lige dvadeset bodova gube na zanimljivosti. Liga prvaka u kojoj prvak engleske ili španjolske bez problema prvaku turske, grčke, češke lige uvali 5 komada gube na zanimljivosti... Stadioni u Championshipu ili u drugoj njemačkoj ligi su prepuni. Engleski Championship je ono najbolje što jedna liga može pružiti. Ako više novca dođe manjim klubovima i oni će moći ojačati svoje momčadi... Ima i izvan liga petice velikih momčadi, velikih tradicija, gradova sa predivnim stadionima.... Rapid Beč, Ajax Amsterdam, Slavija i Sparta Prag, Ferencvaros, Honved, moskovski klubovi Spartak, Dinamo, CSKA, Zvezda,Steaua, Fener, Besiktas, Galatasaray, Pao, Olympiacos... Pa Everton, Leeds, Roma, Lazio, Celtic, Glasgow, HSV, Marseille ... Kakvih samo klubova i tradicija ima, kolike vojske navijača.... |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27657 Posts
Posted - 19/04/2021 : 12:56:11
|
quote: Originally posted by ReemCP
Ne znam jeste li sinoć malkice bacili oko na tekmu Inter Miami - LA Galaxy?
Je gleda sam malo. Odličan travnjak(govoreći iz perspektive navijača Hajduka i oranice zvane Poljud). Dobra atmosfera s gostujućim navijačima ali suci loši unatoć VARu kao i u nas. |
 |
|
darkwoodaxe
Senior Member

Croatia
1202 Posts
Posted - 19/04/2021 : 13:08:56
|
Bayern mi je jasan, svaka čast, PSG me čudi. Taj instant klub baziran na šeiklovi je stvoren za tu ligu. |
Till I Collapse |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27657 Posts
Posted - 19/04/2021 : 13:18:42
|
quote: Originally posted by tinton
(odgovor na prvi jakijev post) To je pod velikim uvjetom da druga europska takmičenja prežive ovaj potres.
Nema sumnje da će preživiti. Samo sa manje love. To nije nužno loše za nogomet. |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27657 Posts
Posted - 19/04/2021 : 13:20:18
|
quote: Originally posted by darkwoodaxe
Bayern mi je jasan, svaka čast, PSG me čudi. Taj instant klub baziran na šeiklovi je stvoren za tu ligu.
PSG drži Katar. Katar je domačin Svjetskog prvenstva. Savy? Ne žele ugroziti domačinstvo.
|
 |
|
sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts
Posted - 19/04/2021 : 13:26:06
|
Ajde, kad je bio prvi lock down gledao sam bjelorusku ligu... U jednom trenutku je lopta otišla u kut koji nije kamera pokrivala pa je Željko Vela rekao da je nepoznat netko centrirao iz slijepog kuta kamere... I šta onda... Nakon par utakmica nađeš favorite, počneš raspoznavat igrače i opet ti bude dobro... |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27657 Posts
Posted - 19/04/2021 : 13:49:16
|
quote: Originally posted by sumohrvat
Jedino se ne bih složio da Lige bez tih klubova gube na zanimljivosti...
To nitko nije ni rekao.Neizvjesnost nije jednaka novcu. Gube na marketinškoj vrijednosti. Misliš da će bez tih 6 velikih klubova premier league dobiti 1,5 miljardi funti po godini za tv prava? Dobit će mrvice od toga.
|
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Member since 11/02/2012 |
|
sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts
Posted - 19/04/2021 : 14:57:09
|
quote: Originally posted by jaki
quote: Originally posted by sumohrvat
Jedino se ne bih složio da Lige bez tih klubova gube na zanimljivosti...
To nitko nije ni rekao.Neizvjesnost nije jednaka novcu. Gube na marketinškoj vrijednosti. Misliš da će bez tih 6 velikih klubova premier league dobiti 1,5 miljardi funti po godini za tv prava? Dobit će mrvice od toga.
La Liga bez Reala, Barce i Atletica, Serie A bez Juvea, Intera i Milana i Premier liga bez Manchester Uniteda, Liverpoola, Chelseaja, Arsenala i Tottenhama gube ZANIMLJIVOST, gledanost i - novac. Kao i Dinamo u Ligi prvaka bez najjačih klubova. Evo, kako nije rečeno.... Meni osobno je nogomet interesantniji bez tih velikih, Championship najuzbudljivija liga, navijam za Orijent i više me pali Orijent protiv Opatije, Grobničana ili Istre nego Arsenal protiv Barce... Neki vikend su odigrali utakmicu Gorica i Rijeka, utakmica uzbudljivija od puno razvikanijih utakmica... |
 |
|
darkwoodaxe
Senior Member

Croatia
1202 Posts
Posted - 19/04/2021 : 15:17:38
|
Sad se već žestoko uplela politika, ako sve to previše ne tangira američke korporativne interese možda bi se moglo natrag, običan čovjek nema punu sliku. Činjenica da je iza svega najveća američka banka teška više od 2,5 tisuće milijardi dolara mi se čini kao otegotna okolnost. |
Till I Collapse |
 |
|
Topic  |
|