Author |
Topic |
Melusine
Junior Member
350 Posts
Member since 17/05/2017 |
Posted - 04/09/2018 : 14:55:56
|
NOV BONELIJEV SERIJAL – KOMESAR RIČARDI
Komesar Ričardi je nov serijal kuće Serđo Boneli, a u Italiji je imao sjajan start. Strip je zasnovan na seriji romana o komesaru Ričardiju poznatog italijanskog pisca Mauricija de Đovanija (Maurizio de Giovanni), koji već dvanaest godina zaokupljaju italijanske i evropske čitaoce uzbudljivim zapletima i hipnotičnom atmosferom.
Čarobna knjiga je prvi izdavač van Italije koji je dobio prava za objavljivanje.
Komesar Ričardi, uvek ozbiljan detektiv teške naravi, glavni je junak priča koje se odvijaju u Napulju tridesetih godina prošlog veka. Ričardi poseduje dar koji je istovremeno i njegovo prokletstvo: on vidi mrtve i u njima njihove poslednje trenutke života, poslednju misao, poslednje osećanje. On oseća njihov bol.
U čudesnom okruženju Napulja – tog prekrasnog, mračnog i večno razigranog lučkog grada, koji je dom mnogim narodima – događaju se zločini iz ljubavi, strasti i gladi. Komesar Ričardi i brigadir Majone hrabro kroče kroz senke i bol, tražeći krivce...
Komesar Ričardi – Osećaj bola biće na Letećem startu od 5. 9. do 8. 9. u striparnici „Čarobna knjiga” u Dečanskoj 5 u Beogradu, striparnici „Alan Ford” na Novom Beogradu, Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books” u Novom Sadu i na našem sajtu po ceni od 800 dinara. Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu biće 900 dinara, a u ostalim knjižarama 1.199 dinara.
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
14008 Posts
Member since 28/11/2017 |
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15788 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13088 Posts
Member since 03/01/2018 |
Posted - 04/09/2018 : 15:41:49
|
@Ivanl - ide ti 1 ep po knjizi jer jedna ep ima gotovo 200 str. ;)
Svaka im cast nadam se samo da ce mi se svidjet.. |
Strike first. Strike hard. No mercy.
|
Edited by - ReemCP on 04/09/2018 15:42:44 |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38130 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 04/09/2018 : 15:50:10
|
Na njihovoj stranici pise da ide po jedna epizoda.
Ali ne pise da li ide u HC ili SC. Po cenama bih rekao da je HC, kao i ostale njihove Bonelli knjige.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15788 Posts
Posted - 04/09/2018 : 16:17:26
|
quote: Originally posted by ReemCP
@Ivanl - ide ti 1 ep po knjizi jer jedna ep ima gotovo 200 str. ;)
Svaka im cast nadam se samo da ce mi se svidjet..
Znaci 200 str. Nice. Pretpostavljam da je hc. Meni su legli svi ovi novi serijali od Bonellija. Sigurno ce i ovaj... Koliko je ovig izaslo u Italiji, da sad ne kopam? Jel jos traje ili je zavrsen? |
Los cukar na fritulama! |
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13088 Posts
Posted - 04/09/2018 : 16:25:55
|
Evo, koliko sam vidi po Solarovim postovima iz sluzbene teme ovog strip junaka, izasle zasad 3 ep + 1 magazin.
176 str. prvi broj.
Ova verzija od CK bi trebala biti HC, jer u istoj temi je Solar stavljao da idu verzije: HC izdanje za knjižare i striparnice - to je ova iz teme verzija, naslovnica. SC verzija za kioske, drugacija je naslovnica od ove, isti strip. |
|
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15788 Posts
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17018 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15668 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 04/09/2018 : 18:41:00
|
Bravo za Č.K |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17018 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 04/09/2018 : 18:55:14
|
Šteta što neće uzeti i Magičnog... Jer po onoj najavi izgleda da će VČ... A dobro je, samo da prodaja podrži da izguraju do kraja. |
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13088 Posts
Posted - 04/09/2018 : 19:13:19
|
quote: Originally posted by velka031
Šteta što neće uzeti i Magičnog... Jer po onoj najavi izgleda da će VČ... A dobro je, samo da prodaja podrži da izguraju do kraja.
Sto nisu pisali bili da je VC to najavio mozda za Carobnu? Al svakako pohvalno da ce ici, jer ne bih se htio upustati u LL izdanje (svaka cast tko ga vec ima) jer vjerojatno ne bih sve ni nasao. A ovako tog junaka mogu otkriti kroz izdanje Veselog ili ako Carobna bude ta koja ce ga izdati
Kao sto sam i ceka me jos otkrivanje Kena kroz Darkwood izdanje, super za nas koji smo se malo kasnije vratili stripovima da mozemo polako neke junake skupiti i kroz dr.izdanja |
|
|
|
Dr. Zistis
Advanced Member
5439 Posts
Member since 06/10/2011 |
Posted - 04/09/2018 : 22:28:50
|
Šteta što neće uzeti i Magičnog... Jer po onoj najavi izgleda da će VČ... A dobro je, samo da prodaja podrži da izguraju do kraja.
Sto nisu pisali bili da je VC to najavio mozda za Carobnu? Al svakako pohvalno da ce ici, jer ne bih se htio upustati u LL izdanje (svaka cast tko ga vec ima) jer vjerojatno ne bih sve ni nasao. A ovako tog junaka mogu otkriti kroz izdanje Veselog ili ako Carobna bude ta koja ce ga izdati
Kao sto sam i ceka me jos otkrivanje Kena kroz Darkwood izdanje, super za nas koji smo se malo kasnije vratili stripovima da mozemo polako neke junake skupiti i kroz dr.izdanja
Na ovome "za Kena" ti bas zavidim. Ali cini mi se da cu naci utehu u Komesaru Ricardiju Jos Napulj, a stize nam Napoli...mo😊ze li bolje Bravo za CK |
|
|
wesskowaz
Advanced Member
Serbia
11527 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 04/09/2018 : 23:00:33
|
Vrijeme radnje i tematika mi odgovaraju tako da ću sigurno probati s ovim serijalom. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 04/09/2018 : 23:02:36
|
quote: Originally posted by Dr. Zistis
Kao sto sam i ceka me jos otkrivanje Kena kroz Darkwood izdanje, super za nas koji smo se malo kasnije vratili stripovima da mozemo polako neke junake skupiti i kroz dr.izdanja
Na ovome "za Kena" ti bas zavidim. Ali cini mi se da cu naci utehu u Komesaru Ricardiju Jos Napulj, a stize nam Napoli.
Ako rezultat ne bude dobar valjda nećeš zbog toga otpiliti komesara. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15788 Posts
Posted - 04/09/2018 : 23:39:53
|
Magicni Vjetar je jedan od 3 top najbolja serijala koja sam u zivotu ikad procitao. A u izdanju Libellusa je taj serijal nesto najbolje sto sam ikad vidio. Osobno sam bio prisutan kad su nekki od autora Magica Venta drzali knjige Libellusa u rukama i divili se svom djelu u njihovoj izvedbi. Rekao bi jedan nas clan; fantazija! Za Kena Parkera, sto reci; gustaces u tom otkrivanju. Ja ga procitam cijeloga svako par godina...(on mi je vjerovatno prvi u mojih top 3 serijala) |
Los cukar na fritulama! |
|
|
Dr. Zistis
Advanced Member
5439 Posts
Posted - 05/09/2018 : 07:55:02
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Na ovome "za Kena" ti bas zavidim. Ali cini mi se da cu naci utehu u Komesaru Ricardiju Jos Napulj, a stize nam Napoli.
Ako rezultat ne bude dobar valjda nećeš zbog toga otpiliti komesara.
Ja pre mislim da cu ga pisle 18-og voleti jos vise...videti Napulj i umreti 😍 |
|
|
Dr. Zistis
Advanced Member
5439 Posts
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18908 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 05/09/2018 : 19:46:48
|
Ljubi te Teler! Ali ja bih radije sladoled ili šta je več u toj retro šoljici! Care! |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
Dr. Zistis
Advanced Member
5439 Posts
Posted - 05/09/2018 : 19:54:39
|
quote: Originally posted by teller
Ljubi te Teler! Ali ja bih radije sladoled ili šta je več u toj retro šoljici! Care!
(cokolada, sumsko voce i maalaga 🍨) Cim dodjes u Beograd vodim te |
|
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
14008 Posts
Member since 28/11/2017 |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Posted - 05/09/2018 : 21:04:11
|
Privlacan serijal i izgleda odlicno izdanje! Ne znam zasto me strip prema opisu pomalo podseca na Dr Morguea kog je izdavala Padora. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18908 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 05/09/2018 : 21:24:48
|
quote: Originally posted by teller
Ljubi te Teler! Ali ja bih radije sladoled ili šta je več u toj retro šoljici! Care!
(cokolada, sumsko voce i maalaga 🍨) Cim dodjes u Beograd vodim te
nije mi baš izza čoška ali mogo bi poslje 30 godina opet kod vas...prekrasni ljudi i prekrasan grad... Hvala na pozivu...nadam se da nekad i obistini želja opet kod vas navratit... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
vronski 3
Senior Member
2374 Posts
Member since 10/01/2014 |
|
Topic |
|