Author |
Topic |
Markos
Webmaster
Croatia
29431 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 04/10/2018 : 19:14:30
|
U viktorijanskoj Engleskoj, Lisbeth, poprilično diskretna sluškinja, upravo je stupila u službu Edwarda, iritantnog, samodostatnog plemića, blaziranog provokatora. Naviknut šokirati okruženje pričama o svojim eskapadama, ovaj mladi kicoš otkriva da je njegova nova sluškinja manje pokorna i osjetljiva nego što je mislio. Suočena s njegovim provokacijama, ona ostaje nepokolebljiva, odgovarajući samo pogledom prožetim iskrenim suosjećanjem. Između njih, usprkos njihovom različitom društvenom položaju, kroz manje ili više snažne verbalne prepirke rodit će se neobično zajedništvo. Od sluškinje, Lisbeth će mu postati osoba od povjerenja, unatoč kućnim pravilima, što će prouzrokovati ljubomoru među ostalom služinčadi...
Albumom Izvolite, gospodine? Hubert potpisuje djelo briljantnih dijaloga, istovremeno istančanih i elegantnih, ali i nemilosrdno oštrih. Priču koja je “so British” (nešto između romana Oscara Wildea po pitanju visokog stila i serije Downton Abbey u pogledu prikazivanja klasnih odnosa među gospodarima i slugama) ilustrirala je s finoćom i dražesti talentirana Virginia Augustin, a tu je i ilustrirani pogovor u kojem Hubert detaljno opisuje povijesni i društveni kontekst razrađen u albumu.
Kolorka 118 • Izvolite, gospodine? • 124 stranica • Kolor • 215 x 280 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Hubert • Crtež Virginie Augustin • Prijevod Jelena Prtorić • Lektura i redaktura Josip Sršen • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 3.10.2018. • Cijena 130 Kn
http://www.fibra.hr/katalog/izdanja/kolorka-118-izvolite-gospodine/498/
|
Trouble will find me |
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3296 Posts
Member since 06/11/2017 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21188 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15793 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15748 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 05/10/2018 : 01:00:28
|
ovo mi je pod obavezno iz ove ture pod br.2 |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
|
|
Ernie Pike
Senior Member
Croatia
2852 Posts
Member since 06/03/2012 |
Posted - 05/10/2018 : 22:42:28
|
Preview mi izgleda obečavajuće. Hubertov scenarij Ljepotice je bio OK, ali ništa više od toga. Ovo bi moglo biti bolje. Treće mjesto u ovoj turi. |
|
|
Combatrock
Advanced Member
Serbia
4817 Posts
Member since 26/12/2009 |
|
Dr. Zistis
Advanced Member
5462 Posts
Member since 06/10/2011 |
Posted - 06/10/2018 : 16:17:33
|
quote: Originally posted by Combatrock
I ovo je bomba. Usput procitati The remains of the day, Kazuo Ishiguro.
Neverovatno...i ja upravo citam tu knjigu |
|
|
Combatrock
Advanced Member
Serbia
4817 Posts
|
Dr. Zistis
Advanced Member
5462 Posts
|
Combatrock
Advanced Member
Serbia
4817 Posts
|
Dr. Zistis
Advanced Member
5462 Posts
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7341 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 12/10/2018 : 23:22:22
|
Hubert nadmašio samog sebe, a Virginie Augustin ne zaostaje za Kerascoetom. Iako priča zapravo funkcionira savršeno upravo ovakva kakva je, bio bih jako sretan kad bi se Hubert odlučio na nastavak. U svakom slučaju, ne znam što mi je bolje: strip ili izdanje. Da upotrijebim izraz kolege Anta: masthevuša! Sigurno u top 5 ovogodišnjih naslova.
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
Edited by - Shaner on 12/10/2018 23:22:58 |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21188 Posts
Posted - 12/10/2018 : 23:57:25
|
quote: Originally posted by Shaner
Hubert nadmašio samog sebe, a Virginie Augustin ne zaostaje za Kerascoetom. Iako priča zapravo funkcionira savršeno upravo ovakva kakva je, bio bih jako sretan kad bi se Hubert odlučio na nastavak. U svakom slučaju, ne znam što mi je bolje: strip ili izdanje. Da upotrijebim izraz kolege Anta: masthevuša! Sigurno u top 5 ovogodišnjih naslova.
drago mi je ovo čuti - ocena? |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3296 Posts
Posted - 13/10/2018 : 01:44:33
|
quote: Originally posted by anto
drago mi je ovo čuti - ocena?
Pa ako je Shaner u pitanju, granitna osmica! |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7341 Posts
Posted - 13/10/2018 : 06:23:56
|
quote: Originally posted by Red Marquis
drago mi je ovo čuti - ocena?
Pa ako je Shaner u pitanju, granitna osmica!
Vidim da sam procitana knjiga.
|
|
|
Zula
Senior Member
1081 Posts
Member since 07/10/2015 |
Posted - 05/11/2018 : 15:27:49
|
Izvolite, gospodine?
Još jedan vrlo dobar do izvrstan Fibrin strip, o sazrijevanju i ljubavi. Naizgled ništa novo, no kontekst Londona sredinom 19. stoljeća i odnosa onih koji imaju previše i onih koji im služe nudi zanimljivu početnu postavku i načine kojima se dolazi do „rješenja“. Sam početak me malo podsjeća na Gosford Park i The Remains of the Day, no onda priča ode u jednom meni sasvim neočekivanom smjeru…
Lijepo ispričano i nacrtano (mimika, geste…). Uspješno zaokružena priča s malo odškrinutim vratima prema budućnosti, ali meni ne treba nastavak jer onda mogu zamisliti više njih.
Izvrsni dodaci na kraju stripa!
10-><- 9->
|
|
|
Amos
Senior Member
Croatia
2896 Posts
Member since 03/01/2011 |
Posted - 12/11/2018 : 15:30:11
|
Prema oglednim stranicama, ovaj strip bi mogao biti ugodno iznenađenje u rangu Nedirke i Izlaznih rana.. |
Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa. |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7341 Posts
|
anto
Advanced Member
Serbia
21188 Posts
Posted - 12/11/2018 : 16:24:35
|
Jos nisi procitao? Sto se ceka?!
Kad smo kod toga, cekamo i Antov osvrt.
evo mi ga strip,sa još njih 47 (nepročitanih) iza mene,ispod kreveta - i ništa me ne pitaj,život mi je bukvalno kao u onim američkim komedijama sa mnogo dece;ali bukvalno! kradem vreme od sna da bi nešto pročitao - a to što sam se ovoliko raspisao zadnjih dana je samo iz razloga što sam dežuran kod krevetca sa beburom,pa hvatam trenutke na mahove za pisanje. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7341 Posts
Posted - 12/11/2018 : 16:42:17
|
evo mi ga strip,sa još njih 47 (nepročitanih) iza mene,ispod kreveta - i ništa me ne pitaj,život mi je bukvalno kao u onim američkim komedijama sa mnogo dece;ali bukvalno! kradem vreme od sna da bi nešto pročitao - a to što sam se ovoliko raspisao zadnjih dana je samo iz razloga što sam dežuran kod krevetca sa beburom,pa hvatam trenutke na mahove za pisanje.
Ma samo da ste svi živi i zdravi. Bit će već vremena za čitati stripove.
|
|
|
Dr. Zistis
Advanced Member
5462 Posts
Posted - 12/11/2018 : 18:59:12
|
evo mi ga strip,sa još njih 47 (nepročitanih) iza mene,ispod kreveta - i ništa me ne pitaj,život mi je bukvalno kao u onim američkim komedijama sa mnogo dece;ali bukvalno! kradem vreme od sna da bi nešto pročitao - a to što sam se ovoliko raspisao zadnjih dana je samo iz razloga što sam dežuran kod krevetca sa beburom,pa hvatam trenutke na mahove za pisanje.
Ma samo da ste svi živi i zdravi. Bit će već vremena za čitati stripove.
Pusti Antu javicu ti ja |
|
|
kasper
Advanced Member
10896 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
Dr. Zistis
Advanced Member
5462 Posts
|
anto
Advanced Member
Serbia
21188 Posts
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3296 Posts
Posted - 18/12/2018 : 21:48:23
|
Viktorijanski lažni moral je česta tema u umetnosti. Rigidni staleški odnosi tog perioda takođe. Ipak, ovaj strip nudi nešto sveže u tim okvirima. Lisbeth je diskretna heroina, i sa lakoćom nosi ovaj strip. Iako je sve oko nje prepuno nepravde, dekadentni likovi, ljubomora i užasno težak položaj koje žene u tom dobu imaju, strip nas ne vuče prema blatu odviše, Lisbeth nekako uspeva da se izdigne iz svega toga. Veliki plus je i sam rasplet, ne vodi nas na utabanu stazu romanse "onih kojima nije suđeno". Ima prostora za novi album, nove avanture, ali ono što je jasno, za Lisbeth ne trebamo brinuti, snaći će se.
Nisam pogrešio kada sam od ovog stripa očekivao da bude prijatno iznenađenje te ture. Reših da zimski period započnem iščitavanje komplet Bluberija (jer nisam godinama) pa je ovo tek sad stiglo na red. Naravno, treba spomenuti i sjajan pogovor koji čitavu priču odlično smešta u društvene okvire tog doba.
|
|
|
Topic |
|