forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ken Parker (kiosk) br. 1 - od četvrtka!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 21

jaki
Advanced Member

Croatia
27619 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 20/11/2018 : 15:48:29  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Mat naslovnica,odličan papir,cijena,otisak i prijevod
Ovako bi stripovi po meni trebali izgledati.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 20/11/2018 : 15:51:36  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Tocno.
Fale samo jos tvrde korice.😉

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19489 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 20/11/2018 : 16:48:50  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Divota...nemogu docekat iako znam sve tri price napamet..

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7970 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 20/11/2018 : 17:44:45  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
i ne znam jel nesto brze islo kao kiosk izdanje tri u jedan mesecno..

Juznjak!
Tex Willer.
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17110 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 20/11/2018 : 17:51:08  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Ako stvarno ispune plan o mjesečnom ritmu, to će biti atomski brzo objavljen cijeli serijal, i to odlični serijal po super cijeni.
Bravo i hvala još jednom.
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17110 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 20/11/2018 : 17:51:38  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

+1
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19489 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 20/11/2018 : 18:07:32  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Zbog mene mogo bi tako i libellus izdavat...tri price 50 kuna na kioscima...sada je cijena 3x visa...

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

kifi
Junior Member

460 Posts

Member since 30/10/2005

Posted - 20/11/2018 : 18:25:56  Show Profile Show Extended Profile  Send kifi a Private Message  Reply with Quote
Ima li i sljedeći mjesec Interlibera, jer kod mene još nije došao do kioska ( Ludbreg ). Baš super što sam ga kupio u ZG. Izdanje odlično. Sve pohvale.
Go to Top of Page

Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts

Member since 05/08/2018

Posted - 20/11/2018 : 18:28:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Dexters a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kifi

Ima li i sljedeći mjesec Interlibera, jer kod mene još nije došao do kioska ( Ludbreg ). Baš super što sam ga kupio u ZG. Izdanje odlično. Sve pohvale.

Interliber ti je svake nedjelje...lokacija- Jakuševac.
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17905 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 20/11/2018 : 18:52:45  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
jel?
jos samo da mi nije mrsko do glavnog grada

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts

Member since 05/08/2018

Posted - 20/11/2018 : 19:09:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Dexters a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zeljko

jel?
jos samo da mi nije mrsko do glavnog grada

Vjeruj mi, takva mjesta su tradicionalno okupljalište poštene inteligencije Nema mnogo stripova, ali zato ima odličnih knjiga po jeftinim cijenama.
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14537 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 20/11/2018 : 19:57:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
Stvarno izgleda vrhunski!
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 20/11/2018 : 20:15:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kerempir

Pa ajmo mi malo o tom prvom broju. Crtež je ali baš žvrljotina ponegdje, evo da mi pokažete koja sličica je remek djelo.

A radnja.
ken - Ubili mi brata, idem naći njegove ubojice. E, našao sam gdje se kriju ali ne znam tko su ubojice. Imam lukav plan, idem im javno obznaniti da znam da su neki od njih ubojice, i krvi ću im se napiti. Heh, baš sam mudar.
Razbojnici - opljačkali smo neke lovce, idemo potrošiti lovu na piće i kurve, ma ne ajmo radije riskirati živote i postati vojnici.
Indijanci - napast ćemo bljedolike, ali ajmo prije napada napraviti nered ispred tvrđave ako nam neće pružiti liječničku pomoć.

Pa red akcije gdje se ne zna tko tu koga, pa bi odjednom trebali osjećati samilost za indijance, i još glupavi indijanski vrač, idem moliti ispred nišana bljedolikih, itd.

Realistično do boli... možda i je s obzirom da ljudski rod odiše tom vrlinom izvođenja i ponavljanja gluposti.

Druga epizoda je malo zanimljivija, a treća je najgora, tu dugo nisam imao pojma što se točno događa, dijelom i zbog lošeg crteža.

Pročitaj što je napisao Deers kako se ne bi ponavljali. Mister No je izašao 1975 godine, pojavio se izvrstan crtač, gledano iz tehničke perspektive, Diso, no što mu to vrijedi kad su mu likovi ukočeni. Milazzo crta puno jednostavnije ali radi na detaljima mimike i emocije lika, dakle likovi su mu jako živi. Uskoro će se pojaviti Alesandrini, kasnije crtač MM-a, on je sličan tip kao Milazzo. Pojavit će se i Marafa, njegov crtež je dosta ružan, ali likovi su mu užasno živi, nisu ukočeni. U jednoj epizodi ga korigira Monti, to je dobro ispalo.
Pretpostavljam kako nekom tko je odrastao na playstation igricama i američkim stripovima teško shvatljiv realizam.

quote:
Originally posted by Džedson

kako ne, pa imaju isto prezime. kad je parker tamanitelj krenuo smicati ljude nemilice poveznica se nametnula sama od sebe. a šanse da ljubitelji parkera vole i petera parkera vjerojatno nikakve, pa zašto ne mala zajebancija. kad malo razmislim, ni ja ne volim p.parkera al zato hulk i thor

točno, ne leži mi realizam. posebno kad je parker opalio onim svojim topom držeći ga samo lijevom rukom i precizno smaknuo jednog indijanca, a istovremeno obavio većinu zamaha nožinom u desnoj ruci, koji će izmetnuti na drugoga, pogubio sam se pored takvog realizma

nemoj počiniti grešku broj tri, četiri itd. i ne skužiti očiglednu dobronamjernu zezanciju. doduše, scenarij osrednji, crtež prečesto nejasna žvrljotina, tu se nisam zezao, pri tome ostajem. pucajte u prsa

Uh, što se tiče Spiderman, tu si me zeznuo, ja sam čak zaboravio kako se on zove. Ali gledajući iz pripovjedačke, stilske i crtačke perspektiva dva različita svijeta jednako kao i Hulk, Thor. Koja je razlika između Hulka&Thora i Spidermana osim što su različito obučeni i posjeduju drugačiju super moć? Pripovjedački vrlo nemoćne priče, uglavnom, mada koliko vidim Fibra i Phoenixpres izbacuju nešto čitljivo što se tiče američkih super-junaka.
Što se tiče tog preciznog pogotka u Indijanca, osim što si trebao imati dobro oružje trebao si posjedovati i odlične vještine, uostalom postavio je rašlje kako bi je ustabilio i smanjio udarni trzaj. Indijanci su mislili da se nalaze van dometa puškometa, ako su kojim čudom i znali da postoje puške sa preciznim dometom tko bi očekivao da će se naći neki lik koji posjeduje i zna jako dobro rukovati takvom spravom.
Što se tiče crteža rekoh to Kerempiru. Uglavnom nije lako prožvakati realističan pristup. Što reći za jednu kratku pričicu Kena na 20 stranica bez teksta. Izašla u Comiconu broj 5, čini mi se.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 20/11/2018 : 20:44:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

evo ovako momci - sa 4.brojem Strip-Agenta,stvari će doći na svoje mesto;ako vas zaključno sa 12.sveskom,Narod ljudi (nekad Eskimka Enja) serijal ne uzme pod svoje,slobodno ga bataljujte.

Ali,nešto mi govori da neće tako biti,i da ćemo za nekoliko meseci dobiti još dva Kenova fana.
A sa tim će doći i da izgotivite i crtače na serijalu - čak i Trevisana.

Meni je Trevisan O.K., ali Tarquinija nisam voli, no što se može. Ja bih preporučio priču Pat o Shane, a to slijedi ubrzo nakon ovoga.

http://www.mondadoricomics.it/blog/giancarlo-berardi-ken-parker-e-la-ballata-di-pat-oshane

Edited by - Kruger on 20/11/2018 20:48:55
Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11948 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 20/11/2018 : 21:00:04  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message  Reply with Quote
Mocno ovo deluje na slikama.

Darkwood odradio uvoz.
Prema tome...

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page

petarStripovi10
Senior Member

Croatia
1297 Posts

Member since 03/12/2014

Posted - 20/11/2018 : 21:18:04  Show Profile Show Extended Profile  Send petarStripovi10 a Private Message  Reply with Quote
Ne kupujem inače, ali trebali su staviti naslovnice epizoda u boji po mugućnosti na masnom papiru.
Go to Top of Page

tex2
stripovi.com suradnik

Croatia
33480 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 20/11/2018 : 21:19:11  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message  Reply with Quote
Pročitao cijeli komplet samo jednom prije desetak godina, taman završio fax i bio bez posla pola godine i krenuo čitati i sjećam se kako bi nakon svakog pročitanog broja znatiželja što će biti u sljedećem bila ogromna tako da sam sve pročitao začas. Koliko se sjećam prvih 12 brojeva mi je najbolje leglo, a spomenuta Zemlja heroja mi je bila najlošija!

"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati."
"The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 20/11/2018 : 21:28:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Ajde da se netko sjetio staviti uredne slike.
I slažem se, izgleda savršeno...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Grabb
Junior Member

340 Posts

Member since 26/03/2018

Posted - 20/11/2018 : 21:36:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Grabb a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Džedson

ah, da umalo zaboravih - Parker je u ova tri broja ubio 22 čovjeka. nije loše za čovjeka koji je sve samo ne klasičan heroj Divljeg Zapada

Navedi jednog da nije zasluzio
Go to Top of Page

Grabb
Junior Member

340 Posts

Member since 26/03/2018

Posted - 20/11/2018 : 21:37:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Grabb a Private Message  Reply with Quote
Na zalost jos nisam pokupio svoj primjerak, ali po ovim slikama gore vidim da je cudo od izdanja.
Go to Top of Page

petarStripovi10
Senior Member

Croatia
1297 Posts

Member since 03/12/2014

Posted - 20/11/2018 : 21:42:56  Show Profile Show Extended Profile  Send petarStripovi10 a Private Message  Reply with Quote
Sve je to super,, sc izdanje po prihvatljivoj cijeni 3u1 stripovi. Ali to se pojavljuje sad poslije 10-ak godina kad su žarili i palili LL/Fibra sa svojim hc izdanjima i kad nije bilo prave konkurencije. Samo da podsjetim da su se još nedavno mogla nabaviti ultimativna Fibrina izdanja (20-30ak brojeva, možda i više) po iznimno povoljnih 24kn u rangu kiosk izdanja.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21724 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 20/11/2018 : 21:51:26  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kruger

quote:

evo ovako momci - sa 4.brojem Strip-Agenta,stvari će doći na svoje mesto;ako vas zaključno sa 12.sveskom,Narod ljudi (nekad Eskimka Enja) serijal ne uzme pod svoje,slobodno ga bataljujte.

Ali,nešto mi govori da neće tako biti,i da ćemo za nekoliko meseci dobiti još dva Kenova fana.

Meni je Trevisan O.K., ali Tarquinija nisam voli, no što se može. Ja bih preporučio priču Pat o Shane, a to slijedi ubrzo nakon ovoga.

ma Trevisan je odličan,jedan od najboljih crtača na serijalu - ali znam da ga klasični bonelijvci ne gotive zbog "prljavog" crteža.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Jocko
stripovi.com suradnik

Serbia
1138 Posts

Member since 22/11/2016

Posted - 20/11/2018 : 22:46:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Jocko a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

ma Trevisan je odličan,jedan od najboljih crtača na serijalu - ali znam da ga klasični bonelijvci ne gotive zbog "prljavog" crteža.

Slažem se! Na stranu poetičnost i emocije kod Milazza, ali svi raniji crtači (a verovatno i kasniji) koji su crtali na Kenu, uključujući i Milazza, imaju tu grubu, prljavu crtu, kao stvorenu za vestern - zato ljudi kažu ''žvrljotina''. Možda se kasnije u serijalu pojavi neko s 'čistim' stilom (poput Brindisija i sl.), ali sasvim novi čitaoci će morati da naviknu na taj prljaviji stil.
Uostalom to su sedamdesete, malo ko je crtao poput Brindisija ili tako nekog čistunca.
A za strip nastao sedamdesetih, kadriranje u Kenu je kao u filmovima, veoma daleko od nekih Teksova iz tog perioda koje sam imao prilike da čitam!

Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 20/11/2018 : 22:48:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
Istina.
Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1634 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 21/11/2018 : 00:56:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Kerempir

Pa ajmo mi malo o tom prvom broju. Crtež je ali baš žvrljotina ponegdje, evo da mi pokažete koja sličica je remek djelo.

A radnja.
ken - Ubili mi brata, idem naći njegove ubojice. E, našao sam gdje se kriju ali ne znam tko su ubojice. Imam lukav plan, idem im javno obznaniti da znam da su neki od njih ubojice, i krvi ću im se napiti. Heh, baš sam mudar.
Razbojnici - opljačkali smo neke lovce, idemo potrošiti lovu na piće i kurve, ma ne ajmo radije riskirati živote i postati vojnici.
Indijanci - napast ćemo bljedolike, ali ajmo prije napada napraviti nered ispred tvrđave ako nam neće pružiti liječničku pomoć.

Pa red akcije gdje se ne zna tko tu koga, pa bi odjednom trebali osjećati samilost za indijance, i još glupavi indijanski vrač, idem moliti ispred nišana bljedolikih, itd.

Realistično do boli... možda i je s obzirom da ljudski rod odiše tom vrlinom izvođenja i ponavljanja gluposti.

Druga epizoda je malo zanimljivija, a treća je najgora, tu dugo nisam imao pojma što se točno događa, dijelom i zbog lošeg crteža.

Pročitaj što je napisao Deers kako se ne bi ponavljali. Mister No je izašao 1975 godine, pojavio se izvrstan crtač, gledano iz tehničke perspektive, Diso, no što mu to vrijedi kad su mu likovi ukočeni. Milazzo crta puno jednostavnije ali radi na detaljima mimike i emocije lika, dakle likovi su mu jako živi. Uskoro će se pojaviti Alesandrini, kasnije crtač MM-a, on je sličan tip kao Milazzo. Pojavit će se i Marafa, njegov crtež je dosta ružan, ali likovi su mu užasno živi, nisu ukočeni. U jednoj epizodi ga korigira Monti, to je dobro ispalo.
Pretpostavljam kako nekom tko je odrastao na playstation igricama i američkim stripovima teško shvatljiv realizam.

Što tebe toliko žulja? Niti znaš koje stripove čitam, niti imam li PS? Zamisli iskreno sam rekao da sam razočaran i čime konkretno, pa što me imaš uvjeravati da je crtež genijalan kada mi se nimalo ne sviđa? A priču vidim da ni ne komentiraš na čemu sam zapeo. Ajde reci što je tako genijalno ili realistično da Bill nakon vremena provedenog u divljini omaložava jedinu vršnjakinju, am jedinu ženu u pripizdini ili kada obore Kena i Billa, a jedino Billa skalpiraju?

Dosadne priče, bezvezan crtež, dao bih dvojku (Prava gospoda bi dobila i jedinicu), jedino prolaze naslovnice koje su mi za peticu. A ocjene ne dajem na obećanje da će biti bolje.

Strip je vizualni medij, i čak sam rekao da ću dati šansu dalje, ali sada sam sve uvjereniji da je ovo izdanje promašaj, i da se trebalo posvetiti novim stripovima a ne recikliranjem starih.
Go to Top of Page
Page: of 21 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000