Author |
Topic |
marcho
New Member
Croatia
263 Posts
Member since 23/04/2008 |
Posted - 25/11/2018 : 21:51:27
|
Prije svega drago mi je vidjeti napokon i Kena na kioscima u izdanju kakvo zaslužuje(realno, niti jedan Bonelli ne zaslužuje luksuzno HC izdanje). Što se kvalitete tiče, Ken Parker je serijal nekoliko iznadprosječnih epizoda koje su možda pri samom vrhu strip stvaralaštva ikad. Ali gledano u cjelini, riječ je o precijenjenom i sasvim prosječnom vestern serijalu koji iz epizode u epizodu eksperimentira sa nizom drugih žanrova. Ponekad iz tog eksperimentiranja ispadne remek djelo poput Adah, Lovčeve Lilly, Pravo i krivo, Priča o oružju i prevarama... ali u većini slučajeva to bude tek prosječna pričica ili čak jedva čitljiva epizoda poput Dama sumnjiva morala, Sedam zlatnih gradova, Riječne kraljice itd.... Ništa neuobičajeno i rijetko da neki film, knjiga, glazbeni album, koji nije privukao mase stekne kultni status u vrlo uskom krugu čitatelja... |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7125 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 25/11/2018 : 22:12:31
|
quote: Originally posted by marcho
Prije svega drago mi je vidjeti napokon i Kena na kioscima u izdanju kakvo zaslužuje(realno, niti jedan Bonelli ne zaslužuje luksuzno HC izdanje). Što se kvalitete tiče, Ken Parker je serijal nekoliko iznadprosječnih epizoda koje su možda pri samom vrhu strip stvaralaštva ikad. Ali gledano u cjelini, riječ je o precijenjenom i sasvim prosječnom vestern serijalu koji iz epizode u epizodu eksperimentira sa nizom drugih žanrova. Ponekad iz tog eksperimentiranja ispadne remek djelo poput Adah, Lovčeve Lilly, Pravo i krivo, Priča o oružju i prevarama... ali u većini slučajeva to bude tek prosječna pričica ili čak jedva čitljiva epizoda poput Dama sumnjiva morala, Sedam zlatnih gradova, Riječne kraljice itd.... Ništa neuobičajeno i rijetko da neki film, knjiga, glazbeni album, koji nije privukao mase stekne kultni status u vrlo uskom krugu čitatelja...
Hmm, marcho volio bih znati koji je to SBE serijal po tebi u prosjeku kvalitetniji od Kena Parkera? |
www.epicentercomics.com |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
|
Dwayne_Looney
Advanced Member
6886 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 25/11/2018 : 23:00:55
|
Bile mi na otprilike trećinu dužine lista spojene stranice izmedju 2. i 3. priče, kirurški sam izrezao makazicama ali vidljivo je kad se pogleda da je tu neko sranje bilo. Neću kupiti novi ali evo malo da vas preplašim pa zato provjerite svoje primjerke. |
loading...
|
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17819 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 26/11/2018 : 09:40:05
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Pa to je barem lako pogoditi, pogledaj mu avatar.
moj konačni odgovor zagor?????????
|
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
doktor78
Junior Member
Bosnia and Herzegovina
348 Posts
Member since 01/05/2003 |
Posted - 26/11/2018 : 15:58:46
|
Pročitao drugu epizodu. Klasični western: bad guys protiv našeg Kena, ganjaju ga po rudarskom gradiću, a on ih jednog po jednog eliminira. Nije loše, ali ništa posebno.Prva mi je epizoda bila bolja. Idemo dalje... |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17018 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
CAGLIOSTRO13
Senior Member
1767 Posts
Member since 09/05/2006 |
Posted - 27/11/2018 : 01:54:23
|
Meni vec lagano ide na zivce, sto jako puno ljudi pali svoj obrambeni mehanizam, cim netko spomene nesto protiv Ken Parkera. U startu sam vec stvorio averziju o njemu i iskreno se nadam da mi se nece svidjet, pa da cu vam danima pisati ovdje kako je strip sranje ( : |
|
|
CAGLIOSTRO13
Senior Member
1767 Posts
|
Jocko
stripovi.com suradnik
Serbia
1138 Posts
Member since 22/11/2016 |
Posted - 27/11/2018 : 03:12:16
|
quote: Originally posted by CAGLIOSTRO13
Crtez je btw jedan od losijih, ajd sad me uvjerite kako je remek djelo u pitanju
Kako da te uverimo u nešto što i sami ne verujemo, realno sam si rekao, crtež je krš
Pročitati prve 3 epizode serijala od 80 brojeva i razočarati se u serijal je kao izvući jednu pokvarenu sijalicu iz paketa od 30, i reći da je ceo paket faličan.
Tako i ja kenjam o Teksu, a tek mi preostaje da pročitam mnoge vrhunske epizode - da bih mogao da donesem konačan sud. Ovo do sada scenaristički nije ni prineti Kenu.
|
|
Edited by - Jocko on 27/11/2018 03:14:03 |
|
|
CAGLIOSTRO13
Senior Member
1767 Posts
Posted - 27/11/2018 : 03:50:07
|
Slazem se, ja cu prvi reci ako mi serijal bude super, a sto se texa tice, mozda je glupav sad na pocetku, ali je zabavan, a Ken je koliko sam cuo, teska depresija |
|
|
Jocko
stripovi.com suradnik
Serbia
1138 Posts
Posted - 27/11/2018 : 04:42:02
|
Slazem se, ja cu prvi reci ako mi serijal bude super, a sto se texa tice, mozda je glupav sad na pocetku, ali je zabavan, a Ken je koliko sam cuo, teska depresija
Jeste melanholičan. Ali ima i suptilnog humora. Kako koja epizoda, neke epizode imaju vrlo zabavne sporedne likove. |
|
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18895 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 27/11/2018 : 05:37:53
|
Zavoljet cete Kena..vidjet cete..prije ili kasnije...bar se nadam.. Ima i humora...istina sakrivenog..nije to Ciko pa da je vec sam lik smijesan...ima svega u Kenu..ne ocajavajte pre vremena. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15787 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 27/11/2018 : 06:41:57
|
quote: Originally posted by velka031
Chemaco mi je od ranih epizoda daleko najjača.
Prva 'prava' epizoda... Ajd da kazemo da je tu 'pravi' start.
|
Los cukar na fritulama! |
|
|
nenno
Advanced Member
Croatia
3070 Posts
Member since 15/08/2003 |
Posted - 27/11/2018 : 11:15:12
|
Crtez je btw jedan od losijih, ajd sad me uvjerite kako je remek djelo u pitanju
Gle, uvjeravati nekog u bilo što je sasvim kontraproduktivno. Ja volim saslušati komentare i prijedloge i u većimi slučajeva mi oni pomognu odabrati nešto što do sada nisam čitao (Blacksad npr.), ali sam formiram svoje mišljenje o nekom stripu kad ga pročitam. Da li će se tebi KP svidjeti ili ne nama na forumu je sasvim irelevantno, ali svaki komentar i svako mišljenje na ovom forumu je dobrodošlo, bez da itko nekome nameće svoje mišljenje ili stav. |
„And I know what I want….When the timing is right…Then I'll take what is mine…I am the clansman“ "...gdje god da te život nosi, uvijek moraš znati 'ko si..." |
|
|
Dwayne_Looney
Advanced Member
6886 Posts
Posted - 27/11/2018 : 12:02:27
|
Ljudi, toliko vas je komentiralo a na recenzijama ni pomaka, nigdje komentara novih čitatelja (mislim baš otkad ga je krenuo izdavati Strip-Agent). Iskažite svoje (ne)zadovoljstvo, eto vam dolje link, samo gore lijevo svoj nick i šifru da se registrirate i tu na recenziji podijelite ocijene i dajte svoj komentar. "Spalimo" umjetnika Milazza a vi ostali možete i kvalitete epizoda. Ali, dajte drmnite se malo. Evo po drugi put link na recenziju prvog broja i onda dolje samo listate na recenzije idućih:
http://www.stripovi.com/recenzije/ken-parker-kp-lms-301-duga-puska/123/ |
loading...
|
Edited by - Dwayne_Looney on 27/11/2018 12:04:05 |
|
|
Jocko
stripovi.com suradnik
Serbia
1138 Posts
Posted - 27/11/2018 : 12:19:47
|
Od kad je DW izdao Kena (dec 2017), prvu epizodu je ocenilo i komentarisalo 11 ljudi, bar 5-6 u poslednjih 10ak dana. Vidi se napredak, ali treba i mora jos. |
|
|
|
Džedson
Average Member
534 Posts
Member since 29/04/2008 |
Posted - 27/11/2018 : 12:20:09
|
pravi start je ubojstvo u washingtonu. prva tri su nekakvi nulti brojevi, akcijska navlakuša za manijakalne ljubitelje westerna kakvi su talijani.
od broja 4 je jasno da serijal radi (salonski) ljevičar koji voli kroz parkerova usta izrecitirati svoje stavove, nimalo suptilno. s malo čime bih se ja tu složio, ali ovo nije politički forum i neću pisati traktate. nema sumnje da su ti trenuci upravo ono što čini dodanu vrijednost za mnoge koji vole ovaj serijal. ali ja sam odavno oguglao na zle bijelce, tlačitelje svemira. taj ljevičar je i solidan scenarist, pa se da čitati, iako avantura i emocija koju nudi mister no su par kopalja iznad, a ljevičarske govorancije suptilnije ugrađene u scenarij.
pročitao sam prvih 18 brojeva (posudba od kolege) i istaknuo bih kao pozitivno ove likove
nja, nja, nja
moj ti je čo'ek ribar
još se nije rodio onaj tko će pokopati butcha logana
crtež milazza zaista postaje dobar, recimo u brojevima 7 i 8. jasnije mi je zašto je cijenjen.
ali maraffa na bijelim zemljama i narodu ljudi daje ozbiljnu konkurenciju marcellovom nestalom istraživaču u crtanju ledene pustinje. skoro pa briljantno.
epizoda koja se meni najviše dopala je nemilosrdni butch, svojevrsna oprečna epizoda u serijalu. ne znam što je bilo berardiju da takvo što napiše, valjda je htio iznenaditi čitatelje, ili sam sebe, tko će ga znati. butch se doslovno narugao svim već ustaljenim ljevičarskim govorancijama, a moderna i emancipirana ženska, koja se drži s visoka prema muškim primitivcima, ispada bijedni gold digger. i za promjenu, scene iživljavanja indijanskih zvijeri nad bijelcima. scena s bebom, uh. |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15787 Posts
Posted - 27/11/2018 : 12:25:24
|
quote: Originally posted by Dwayne_Looney
Ljudi, toliko vas je komentiralo a na recenzijama ni pomaka, nigdje komentara novih čitatelja (mislim baš otkad ga je krenuo izdavati Strip-Agent). Iskažite svoje (ne)zadovoljstvo, eto vam dolje link, samo gore lijevo svoj nick i šifru da se registrirate i tu na recenziji podijelite ocijene i dajte svoj komentar. "Spalimo" umjetnika Milazza a vi ostali možete i kvalitete epizoda. Ali, dajte drmnite se malo. Evo po drugi put link na recenziju prvog broja i onda dolje samo listate na recenzije idućih:
http://www.stripovi.com/recenzije/ken-parker-kp-lms-301-duga-puska/123/
Ovaj, ti predvodis neku hajku na Kena? Sto li... |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15787 Posts
Posted - 27/11/2018 : 12:28:59
|
By the way, danas prolistao primjerak. Za kiosk izdanje, vrhunski. Cak na trafici, bez ijednog utora. |
|
|
byoman
Advanced Member
Croatia
6349 Posts
Member since 07/12/2002 |
|
nenno
Advanced Member
Croatia
3070 Posts
Member since 15/08/2003 |
Posted - 27/11/2018 : 12:49:16
|
quote: Originally posted by ivanl
By the way, danas prolistao primjerak. Za kiosk izdanje, vrhunski. Cak na trafici, bez ijednog utora.
Slažem se apsolutno, i moj primjerak glanc. BTW kad smo kod SC/HC u zadnje vrijeme si nekako razmišljam kako je u biti puno logičniji potez strip iz HC-a predstaviti široj publici kroz SC gdje i kolekcionari i "obični" čitatelji imaju primjerak za sebe. Dobro, Ken je naprije i bio kiosk strip, pa onda je kroz HC izdanje opet vraćen u SC..... To mi se osobno dopada i kod Gastona, Asterixa, Taličnog (a nekad davno i u bivšoj Jugi je Jeremiah kroz Strip Art imao sličnu priču) gdje se HC strip album prezentira i široj populaciji kroz SC.... neko umjetno dizanje komercijalnih stripova kroz HC izdanja na neku višu razinu je u biti dosta nespretan potez i tu onda dolazi do neminovnih problema oko previsoke cijene i sl. (koliko se samo kopalja slomilo na tu temu ovdje na Forumu). |
„And I know what I want….When the timing is right…Then I'll take what is mine…I am the clansman“ "...gdje god da te život nosi, uvijek moraš znati 'ko si..." |
Edited by - nenno on 27/11/2018 12:50:19 |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15787 Posts
Posted - 27/11/2018 : 12:54:10
|
quote: Originally posted by byoman
Još ništa u ST, jel zapeo kamion negdje putem?
Trk na Rivu. U onoj trafici u kuci, na po Rive, za uc na vocni trg. Krasni primjerci... |
|
|
Dwayne_Looney
Advanced Member
6886 Posts
Posted - 27/11/2018 : 12:58:21
|
quote: Originally posted by Dwayne_Looney
http://www.stripovi.com/recenzije/ken-parker-kp-lms-301-duga-puska/123/
Ovaj, ti predvodis neku hajku na Kena? Sto li...
Ne, na Milazza . Šalim se. Jocko ima pravo, hajde 10 novih je komentiralo prvi broj otkad je izašao u izdanju Darkwooda ali kako i sam kaže to je malo, uz to je zanimljivo da je ovdje već bilo nekoliko nezadovoljnih ljudi ali nisu otišli to nezadovoljstvo zapečatiti komentarom u recenzije a to je po meni najbolji dio sajta. Volim statistiku, volim vidjeti prosječnu ocjenu čitatelja i kako je do nje došlo. Jesmo li do 70% došli tako što smo sva tri dali po 70% ili ja 40%, on 70%, ti 100%? Što više komentara to bolje, nije sve baš med i mlijeko kako se čini kad se vidi prosjek ocjena. Što je više komentara/ocjena važnost priče dobiva na težini a ja kad pročitam recenziranu epizodu neopterećen dotadašnjim prosjekom odem ostaviti komentar i podijeliti ocjene i onda idem s vrha čitati komentare ostalih, vidjeti kako pravdaju svoje ocjene, što ih je zadivilo ili što kaže jedini koji joj je dao manje od 40% a svi ostali su minimalno 60%. Ne znam, meni je to zanimljivo i, evo, radim propagandu da ljudi komentiraju epizode na recenzijama.
A što se mene tiče, Ken mi je zasad stabilna 7-ica (prvih 11 epizoda). |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15787 Posts
Posted - 27/11/2018 : 12:59:22
|
quote: Originally posted by nenno
By the way, danas prolistao primjerak. Za kiosk izdanje, vrhunski. Cak na trafici, bez ijednog utora.
Slažem se apsolutno, i moj primjerak glanc. BTW kad smo kod SC/HC u zadnje vrijeme si nekako razmišljam kako je u biti puno logičniji potez strip iz HC-a predstaviti široj publici kroz SC gdje i kolekcionari i "obični" čitatelji imaju primjerak za sebe. Dobro, Ken je naprije i bio kiosk strip, pa onda je kroz HC izdanje opet vraćen u SC..... To mi se osobno dopada i kod Gastona, Asterixa, Taličnog (a nekad davno i u bivšoj Jugi je Jeremiah kroz Strip Art imao sličnu priču) gdje se HC strip album prezentira i široj populaciji kroz SC.... neko umjetno dizanje komercijalnih stripova kroz HC izdanja na neku višu razinu je u biti dosta nespretan potez i tu onda dolazi do neminovnih problema oko previsoke cijene i sl. (koliko se samo kopalja slomilo na tu temu ovdje na Forumu).
To je tocno i dobro stajaliste. Ja bi nadodao, da bi sve trebalo ponuditi siroj publici, bez pogovora ..ali gdje je ta sira publika? Postavlja se pitanje. Tko bi to kupovao? Pa koliko je krasnih 'propalih' serijala maknuto s kioska? Masa. A za kolekcionarska izdanja, pa tu brige nema. Uvjek je tocan broj onih koji ce ga kupiti.
|
|
|
Topic |
|