forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ken Parker (kiosk) br. 1 - od četvrtka!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 21

marcho
New Member

Croatia
263 Posts

Member since 23/04/2008

Posted - 25/11/2018 : 21:51:27  Show Profile Show Extended Profile  Send marcho a Private Message  Reply with Quote
Prije svega drago mi je vidjeti napokon i Kena na kioscima u izdanju kakvo zaslužuje(realno, niti jedan Bonelli ne zaslužuje luksuzno HC izdanje).
Što se kvalitete tiče, Ken Parker je serijal nekoliko iznadprosječnih epizoda koje su možda pri samom vrhu strip stvaralaštva ikad. Ali gledano u cjelini, riječ je o precijenjenom i sasvim prosječnom vestern serijalu koji iz epizode u epizodu eksperimentira sa nizom drugih žanrova. Ponekad iz tog eksperimentiranja ispadne remek djelo poput Adah, Lovčeve Lilly, Pravo i krivo, Priča o oružju i prevarama... ali u većini slučajeva to bude tek prosječna pričica ili čak jedva čitljiva epizoda poput Dama sumnjiva morala, Sedam zlatnih gradova, Riječne kraljice itd....
Ništa neuobičajeno i rijetko da neki film, knjiga, glazbeni album, koji nije privukao mase stekne kultni status u vrlo uskom krugu čitatelja...
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7125 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 25/11/2018 : 22:12:31  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by marcho

Prije svega drago mi je vidjeti napokon i Kena na kioscima u izdanju kakvo zaslužuje(realno, niti jedan Bonelli ne zaslužuje luksuzno HC izdanje).
Što se kvalitete tiče, Ken Parker je serijal nekoliko iznadprosječnih epizoda koje su možda pri samom vrhu strip stvaralaštva ikad. Ali gledano u cjelini, riječ je o precijenjenom i sasvim prosječnom vestern serijalu koji iz epizode u epizodu eksperimentira sa nizom drugih žanrova. Ponekad iz tog eksperimentiranja ispadne remek djelo poput Adah, Lovčeve Lilly, Pravo i krivo, Priča o oružju i prevarama... ali u većini slučajeva to bude tek prosječna pričica ili čak jedva čitljiva epizoda poput Dama sumnjiva morala, Sedam zlatnih gradova, Riječne kraljice itd....
Ništa neuobičajeno i rijetko da neki film, knjiga, glazbeni album, koji nije privukao mase stekne kultni status u vrlo uskom krugu čitatelja...

Hmm, marcho volio bih znati koji je to SBE serijal po tebi u prosjeku kvalitetniji od Kena Parkera?

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 25/11/2018 : 22:44:45  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Pa to je barem lako pogoditi, pogledaj mu avatar.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Advanced Member

6886 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 25/11/2018 : 23:00:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message  Reply with Quote
Bile mi na otprilike trećinu dužine lista spojene stranice izmedju 2. i 3. priče, kirurški sam izrezao makazicama ali vidljivo je kad se pogleda da je tu neko sranje bilo. Neću kupiti novi ali evo malo da vas preplašim pa zato provjerite svoje primjerke.

loading...
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17819 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 26/11/2018 : 09:40:05  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

Pa to je barem lako pogoditi, pogledaj mu avatar.

moj konačni odgovor
zagor?????????

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

doktor78
Junior Member

Bosnia and Herzegovina
348 Posts

Member since 01/05/2003

Posted - 26/11/2018 : 15:58:46  Show Profile Show Extended Profile  Send doktor78 a Private Message  Reply with Quote
Pročitao drugu epizodu. Klasični western: bad guys protiv našeg Kena, ganjaju ga po rudarskom gradiću, a on ih jednog po jednog eliminira. Nije loše, ali ništa posebno.Prva mi je epizoda bila bolja. Idemo dalje...
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17018 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 26/11/2018 : 23:37:59  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Chemaco mi je od ranih epizoda daleko najjača.
Go to Top of Page

CAGLIOSTRO13
Senior Member

1767 Posts

Member since 09/05/2006

Posted - 27/11/2018 : 01:54:23  Show Profile Show Extended Profile  Send CAGLIOSTRO13 a Private Message  Reply with Quote
Meni vec lagano ide na zivce, sto jako puno ljudi pali svoj obrambeni mehanizam, cim netko spomene nesto protiv Ken Parkera. U startu sam vec stvorio averziju o njemu i iskreno se nadam da mi se nece svidjet, pa da cu vam danima pisati ovdje kako je strip sranje ( :
Go to Top of Page

CAGLIOSTRO13
Senior Member

1767 Posts

Member since 09/05/2006

Posted - 27/11/2018 : 01:58:16  Show Profile Show Extended Profile  Send CAGLIOSTRO13 a Private Message  Reply with Quote
Crtez je btw jedan od losijih, ajd sad me uvjerite kako je remek djelo u pitanju
Go to Top of Page

Jocko
stripovi.com suradnik

Serbia
1138 Posts

Member since 22/11/2016

Posted - 27/11/2018 : 03:12:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Jocko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by CAGLIOSTRO13

Crtez je btw jedan od losijih, ajd sad me uvjerite kako je remek djelo u pitanju

Kako da te uverimo u nešto što i sami ne verujemo, realno sam si rekao, crtež je krš

Pročitati prve 3 epizode serijala od 80 brojeva i razočarati se u serijal je kao izvući jednu pokvarenu sijalicu iz paketa od 30, i reći da je ceo paket faličan.

Tako i ja kenjam o Teksu, a tek mi preostaje da pročitam mnoge vrhunske epizode - da bih mogao da donesem konačan sud. Ovo do sada scenaristički nije ni prineti Kenu.

Edited by - Jocko on 27/11/2018 03:14:03
Go to Top of Page

CAGLIOSTRO13
Senior Member

1767 Posts

Member since 09/05/2006

Posted - 27/11/2018 : 03:50:07  Show Profile Show Extended Profile  Send CAGLIOSTRO13 a Private Message  Reply with Quote
Slazem se, ja cu prvi reci ako mi serijal bude super, a sto se texa tice, mozda je glupav sad na pocetku, ali je zabavan, a Ken je koliko sam cuo, teska depresija
Go to Top of Page

Jocko
stripovi.com suradnik

Serbia
1138 Posts

Member since 22/11/2016

Posted - 27/11/2018 : 04:42:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Jocko a Private Message  Reply with Quote
quote:

Slazem se, ja cu prvi reci ako mi serijal bude super, a sto se texa tice, mozda je glupav sad na pocetku, ali je zabavan, a Ken je koliko sam cuo, teska depresija

Jeste melanholičan. Ali ima i suptilnog humora. Kako koja epizoda, neke epizode imaju vrlo zabavne sporedne likove.

Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18895 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 27/11/2018 : 05:37:53  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Zavoljet cete Kena..vidjet cete..prije ili kasnije...bar se nadam..
Ima i humora...istina sakrivenog..nije to Ciko pa da je vec sam lik smijesan...ima svega u Kenu..ne ocajavajte pre vremena.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15787 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 27/11/2018 : 06:41:57  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by velka031

Chemaco mi je od ranih epizoda daleko najjača.

Prva 'prava' epizoda...
Ajd da kazemo da je tu 'pravi' start.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

nenno
Advanced Member

Croatia
3070 Posts

Member since 15/08/2003

Posted - 27/11/2018 : 11:15:12  Show Profile Show Extended Profile  Send nenno a Private Message  Reply with Quote
quote:

Gle, uvjeravati nekog u bilo što je sasvim kontraproduktivno. Ja volim saslušati komentare i prijedloge i u većimi slučajeva mi oni pomognu odabrati nešto što do sada nisam čitao (Blacksad npr.), ali sam formiram svoje mišljenje o nekom stripu kad ga pročitam. Da li će se tebi KP svidjeti ili ne nama na forumu je sasvim irelevantno, ali svaki komentar i svako mišljenje na ovom forumu je dobrodošlo, bez da itko nekome nameće svoje mišljenje ili stav.

„And I know what I want….When the timing is right…Then I'll take what is mine…I am the clansman“
"...gdje god da te život nosi, uvijek moraš znati 'ko si..."
Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Advanced Member

6886 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 27/11/2018 : 12:02:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message  Reply with Quote
Ljudi, toliko vas je komentiralo a na recenzijama ni pomaka, nigdje komentara novih čitatelja (mislim baš otkad ga je krenuo izdavati Strip-Agent). Iskažite svoje (ne)zadovoljstvo, eto vam dolje link, samo gore lijevo svoj nick i šifru da se registrirate i tu na recenziji podijelite ocijene i dajte svoj komentar. "Spalimo" umjetnika Milazza a vi ostali možete i kvalitete epizoda. Ali, dajte drmnite se malo. Evo po drugi put link na recenziju prvog broja i onda dolje samo listate na recenzije idućih:

http://www.stripovi.com/recenzije/ken-parker-kp-lms-301-duga-puska/123/

loading...

Edited by - Dwayne_Looney on 27/11/2018 12:04:05
Go to Top of Page

Jocko
stripovi.com suradnik

Serbia
1138 Posts

Member since 22/11/2016

Posted - 27/11/2018 : 12:19:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Jocko a Private Message  Reply with Quote
Od kad je DW izdao Kena (dec 2017), prvu epizodu je ocenilo i komentarisalo 11 ljudi, bar 5-6 u poslednjih 10ak dana.
Vidi se napredak, ali treba i mora jos.

Go to Top of Page

Džedson
Average Member

534 Posts

Member since 29/04/2008

Posted - 27/11/2018 : 12:20:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Džedson a Private Message  Reply with Quote
pravi start je ubojstvo u washingtonu. prva tri su nekakvi nulti brojevi, akcijska navlakuša za manijakalne ljubitelje westerna kakvi su talijani.

od broja 4 je jasno da serijal radi (salonski) ljevičar koji voli kroz parkerova usta izrecitirati svoje stavove, nimalo suptilno. s malo čime bih se ja tu složio, ali ovo nije politički forum i neću pisati traktate. nema sumnje da su ti trenuci upravo ono što čini dodanu vrijednost za mnoge koji vole ovaj serijal. ali ja sam odavno oguglao na zle bijelce, tlačitelje svemira. taj ljevičar je i solidan scenarist, pa se da čitati, iako avantura i emocija koju nudi mister no su par kopalja iznad, a ljevičarske govorancije suptilnije ugrađene u scenarij.

pročitao sam prvih 18 brojeva (posudba od kolege) i istaknuo bih kao pozitivno ove likove

nja, nja, nja

moj ti je čo'ek ribar

još se nije rodio onaj tko će pokopati butcha logana

crtež milazza zaista postaje dobar, recimo u brojevima 7 i 8. jasnije mi je zašto je cijenjen.

ali maraffa na bijelim zemljama i narodu ljudi daje ozbiljnu konkurenciju marcellovom nestalom istraživaču u crtanju ledene pustinje. skoro pa briljantno.

epizoda koja se meni najviše dopala je nemilosrdni butch, svojevrsna oprečna epizoda u serijalu. ne znam što je bilo berardiju da takvo što napiše, valjda je htio iznenaditi čitatelje, ili sam sebe, tko će ga znati. butch se doslovno narugao svim već ustaljenim ljevičarskim govorancijama, a moderna i emancipirana ženska, koja se drži s visoka prema muškim primitivcima, ispada bijedni gold digger. i za promjenu, scene iživljavanja indijanskih zvijeri nad bijelcima. scena s bebom, uh.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15787 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 27/11/2018 : 12:25:24  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dwayne_Looney

Ljudi, toliko vas je komentiralo a na recenzijama ni pomaka, nigdje komentara novih čitatelja (mislim baš otkad ga je krenuo izdavati Strip-Agent). Iskažite svoje (ne)zadovoljstvo, eto vam dolje link, samo gore lijevo svoj nick i šifru da se registrirate i tu na recenziji podijelite ocijene i dajte svoj komentar. "Spalimo" umjetnika Milazza a vi ostali možete i kvalitete epizoda. Ali, dajte drmnite se malo. Evo po drugi put link na recenziju prvog broja i onda dolje samo listate na recenzije idućih:

Ovaj, ti predvodis neku hajku na Kena? Sto li...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15787 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 27/11/2018 : 12:28:59  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
By the way, danas prolistao primjerak. Za kiosk izdanje, vrhunski. Cak na trafici, bez ijednog utora.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

byoman
Advanced Member

Croatia
6349 Posts

Member since 07/12/2002

Posted - 27/11/2018 : 12:36:37  Show Profile Show Extended Profile  Send byoman a Private Message  Reply with Quote
Još ništa u ST, jel zapeo kamion negdje putem?
Go to Top of Page

nenno
Advanced Member

Croatia
3070 Posts

Member since 15/08/2003

Posted - 27/11/2018 : 12:49:16  Show Profile Show Extended Profile  Send nenno a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivanl

By the way, danas prolistao primjerak. Za kiosk izdanje, vrhunski. Cak na trafici, bez ijednog utora.

Slažem se apsolutno, i moj primjerak glanc. BTW kad smo kod SC/HC u zadnje vrijeme si nekako razmišljam kako je u biti puno logičniji potez strip iz HC-a predstaviti široj publici kroz SC gdje i kolekcionari i "obični" čitatelji imaju primjerak za sebe. Dobro, Ken je naprije i bio kiosk strip, pa onda je kroz HC izdanje opet vraćen u SC..... To mi se osobno dopada i kod Gastona, Asterixa, Taličnog (a nekad davno i u bivšoj Jugi je Jeremiah kroz Strip Art imao sličnu priču) gdje se HC strip album prezentira i široj populaciji kroz SC.... neko umjetno dizanje komercijalnih stripova kroz HC izdanja na neku višu razinu je u biti dosta nespretan potez i tu onda dolazi do neminovnih problema oko previsoke cijene i sl. (koliko se samo kopalja slomilo na tu temu ovdje na Forumu).

„And I know what I want….When the timing is right…Then I'll take what is mine…I am the clansman“
"...gdje god da te život nosi, uvijek moraš znati 'ko si..."

Edited by - nenno on 27/11/2018 12:50:19
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15787 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 27/11/2018 : 12:54:10  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by byoman

Još ništa u ST, jel zapeo kamion negdje putem?

Trk na Rivu. U onoj trafici u kuci, na po Rive, za uc na vocni trg. Krasni primjerci...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Advanced Member

6886 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 27/11/2018 : 12:58:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Dwayne_Looney

Ovaj, ti predvodis neku hajku na Kena? Sto li...

Ne, na Milazza .
Šalim se. Jocko ima pravo, hajde 10 novih je komentiralo prvi broj otkad je izašao u izdanju Darkwooda ali kako i sam kaže to je malo, uz to je zanimljivo da je ovdje već bilo nekoliko nezadovoljnih ljudi ali nisu otišli to nezadovoljstvo zapečatiti komentarom u recenzije a to je po meni najbolji dio sajta. Volim statistiku, volim vidjeti prosječnu ocjenu čitatelja i kako je do nje došlo. Jesmo li do 70% došli tako što smo sva tri dali po 70% ili ja 40%, on 70%, ti 100%? Što više komentara to bolje, nije sve baš med i mlijeko kako se čini kad se vidi prosjek ocjena. Što je više komentara/ocjena važnost priče dobiva na težini a ja kad pročitam recenziranu epizodu neopterećen dotadašnjim prosjekom odem ostaviti komentar i podijeliti ocjene i onda idem s vrha čitati komentare ostalih, vidjeti kako pravdaju svoje ocjene, što ih je zadivilo ili što kaže jedini koji joj je dao manje od 40% a svi ostali su minimalno 60%. Ne znam, meni je to zanimljivo i, evo, radim propagandu da ljudi komentiraju epizode na recenzijama.

A što se mene tiče, Ken mi je zasad stabilna 7-ica (prvih 11 epizoda).
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15787 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 27/11/2018 : 12:59:22  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nenno

quote:

Slažem se apsolutno, i moj primjerak glanc. BTW kad smo kod SC/HC u zadnje vrijeme si nekako razmišljam kako je u biti puno logičniji potez strip iz HC-a predstaviti široj publici kroz SC gdje i kolekcionari i "obični" čitatelji imaju primjerak za sebe. Dobro, Ken je naprije i bio kiosk strip, pa onda je kroz HC izdanje opet vraćen u SC..... To mi se osobno dopada i kod Gastona, Asterixa, Taličnog (a nekad davno i u bivšoj Jugi je Jeremiah kroz Strip Art imao sličnu priču) gdje se HC strip album prezentira i široj populaciji kroz SC.... neko umjetno dizanje komercijalnih stripova kroz HC izdanja na neku višu razinu je u biti dosta nespretan potez i tu onda dolazi do neminovnih problema oko previsoke cijene i sl. (koliko se samo kopalja slomilo na tu temu ovdje na Forumu).

To je tocno i dobro stajaliste. Ja bi nadodao, da bi sve trebalo ponuditi siroj publici, bez pogovora ..ali gdje je ta sira publika? Postavlja se pitanje. Tko bi to kupovao? Pa koliko je krasnih 'propalih' serijala maknuto s kioska? Masa. A za kolekcionarska izdanja, pa tu brige nema. Uvjek je tocan broj onih koji ce ga kupiti.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page
Page: of 21 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000