Author |
Topic  |
|
Strip-Agent
Junior Member

307 Posts
Member since 27/10/2016 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15831 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 10/11/2018 : 14:31:58
|
Auu, koliko dobrih stripova u zadnje vrijeme. U predblagdansko vrijeme. Valjda sam i ja bio dobar ovu godinu, pa ce mi djed mraz donjeti nesto... |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

.jpg)
14449 Posts
Member since 28/11/2017 |
|
ivan_micic
Senior Member

Croatia
2382 Posts
Member since 19/12/2007 |
|
Peyo
Advanced Member

Croatia
10600 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
ivan_micic
Senior Member

Croatia
2382 Posts
Member since 19/12/2007 |
|
zlatko900
Average Member

952 Posts
Member since 28/01/2012 |
Posted - 10/11/2018 : 21:14:39
|
Originally posted by ivanl
Auu, koliko dobrih stripova u zadnje vrijeme. U predblagdansko vrijeme. Valjda sam i ja bio dobar ovu godinu, pa ce mi djed mraz donjeti nesto...
Kao da je Interliber pred vratima... Zgodan termin.. Sada još fali samo ona debela knjižurina od Zagora... |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15831 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 11/11/2018 : 05:46:04
|
Originally posted by zlatko900
Originally posted by ivanl
Auu, koliko dobrih stripova u zadnje vrijeme. U predblagdansko vrijeme. Valjda sam i ja bio dobar ovu godinu, pa ce mi djed mraz donjeti nesto...
Kao da je Interliber pred vratima... Zgodan termin.. Sada još fali samo ona debela knjižurina od Zagora...
Ho ho hooo! Jos malo... |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
Dwayne_Looney
Advanced Member

7057 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 23/12/2018 : 11:24:47
|
Nakon radosti što je Sammy 4 izašao (iako je bilo nekih informacija da će i 5. i 6. integral skupa s ovim, ali hajde) došlo je vrijeme za čitanje pa i da ostavimo svoje utiske. Izdanje tehnički lijepo odrađeno, greška samo u numeraciji jer ide 9, 10, 12 a, ne da mi se provjeravati, ako su u svakom integralu dosad bile po 3 epizode trebalo je 10, 11, 12. Opet, možda je greška iz originala, a možda je nema jer je iz nekog razloga 11. epizoda preskočena, nebitno. Prijevod dobar, prilagođen radnji, možda svega 2 tipfelera da sam zapazio.
Pustinjski piromani (P: 8, S: 9, C: 8, N: 7) - Dva arapska rođaka, ujedno i susjeda po svojim velikim posjedima, a braća po karakteru (licemjerni egoisti), žele steći bogatstvo crpeći naftu iz svojih pustinjskih nalazišta. Sammy i Jack su angažirani da brane moguće nalazište Simana El Boyarda no nasuprot njih je mnogo opremljenija vojska Abora El Saizyja koji je već otkrio naftu i ne želi konkurenciju. Puške nisu dovoljne protiv brojnije i opremljenije protivničke vojske pa će naši junaci morati upotrijebiti i usađenu im mudrost. Iako je iznadprosječno ispunjena akcijom, u epizodi je naravno na prvom mjestu humor a Cauvin pokazuje koliki je majstor da ga stvori pa ga tako imamo u svim mogućim situacijama, i u ratu i u miru, i nimalo se doima ne usiljenim. Besana noć za gorile (P: 7, S: 6, C: 8, N: 7) - Vlasnik zatvora se žali Sammyju i Jacku da su u posljednja tri dana samoubojstvo počinila petorica zatvorenika. Dolazeći u zatvor događa se i šesto: doktor konstatira da je jedan zatvorenik pojeo vrh stolnoteniskog reketa. Dok je Sammy u šetnji kroz zatvor da bi spriječio nova samoubojstva, Jack pronalazi zanimljive podatke u dosjeima samoubojica, do te mjere da je potrebno ponovno iskopati njihove mrtvačke sanduke. Kvaliteta ove epizode opada protekom radnje, humora je manje a nije mi toliko jak kao u prvoj epizodi.
Eliksir Mladosti (P: 7, S: 7, C: 8, N: 7) - Starom bogatašu u invalidskim kolicima se još ne umire te angažira Sammyja i Jacka da mu pomognu u naizgled suludoj misiji: pronalasku na dnu Karipskog mora izgubljenog eliksira mladosti koji je u 16. stoljeću uspio stvoriti znanstvenik Angelus del Carbonade. Nakon što Jack potpiše ugovor koji bi našem dvojcu trebao donijeti 300 000 dolara prisiljen je uvježbavati samokontrolu te trpjeti "jezičnu torturu" starog pohlepnika ali kad bi sve ostalo na tome bilo bi puno lakše. Naime, iako to nisu očekivali nekome nije u interesu da misija uspije te će i ovdje raditi puške... Malo bolja epizoda od prošle ali kraj je predvidljiv. |
loading...
|
 |
|
El Morisco
Junior Member

Croatia
461 Posts
Member since 10/12/2007 |
Posted - 23/12/2018 : 11:55:52
|
Prvi integral i prve dvije priče u njemu su odlični stripovi (po mom ukusu). Strojnice i revolveri rade na sve strane, grubi humor i parodija "hard-boil" gangsterskih filmova. Tada slijedi neka meni nerazumljiva promjena (valjda cenzura) - nema više poginulih likova, nitko ne stradava trajno, a zapleti se u principu ponavljaju iz broja u broj. Ako si pročitao jedan jedini album, kao da si pročitao i sve ostale... |
---
<b></b> |
 |
|
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
Posted - 26/12/2018 : 08:50:25
|
ja se zapravo mišljenjem (da sad ne citiram Klinta i njegovo mišljenje na temu) razlikujem potpuno od kolege iz posta prije - meni zapravo tek sada počinju najbolje priče - A Bijele Noći za Gorile obožavam - stoji ono što je navedeno - da su prve priče imale ozbiljniji štih - i u tekstovima je objašnjeno zašto se odustalo od toga - ali moram reći da s ovakvim stilom crteža to meni daleko više paše - i pri tome žestoki gangsterski film susreće slapstick jednog Howarda Hawksa - jednostavno pregenijalno. Uz Plave bluze (koje su ipak nijansu slabije meni) strip koji ide u red meni nekih od najdražih i koje mogu uvijek čitati - i što je najvažnije uvijek se smijati ... |
 |
|
Sekta
Average Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
768 Posts
Member since 26/11/2009 |
Posted - 26/12/2018 : 12:14:42
|
Слажем се са Ромелом. Ово су одличне епизоде. Послије много година сам са уживањем поново читао мени омиљену епизоду, Очњаци. И епизоду коју су прескочили у Стрип Арту , Млијечни зуби. Пиримјећујем да је мањи тираж ( 350 ком. ), али видим и да је овај интеграл одштампан без грешке. Много боље од прошлог. Надам се да ће и осале интеграле избацити што прије. |
???? ????? ???? 100, ??? ?? ?? ?????? ??? |
 |
|
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
Posted - 26/12/2018 : 12:23:41
|
Originally posted by Sekta
Слажем се са Ромелом. Ово су одличне епизоде. Послије много година сам са уживањем поново читао мени омиљену епизоду, Очњаци. И епизоду коју су прескочили у Стрип Арту , Млијечни зуби. Пиримјећујем да је мањи тираж ( 350 ком. ), али видим и да је овај интеграл одштампан без грешке. Много боље од прошлог. Надам се да ће и осале интеграле избацити што прије.
Mliječni zubi ako je to Eliksir Mladosti bio je u strip artu mislim u broju 17 |
 |
|
Sekta
Average Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
768 Posts
Member since 26/11/2009 |
|
Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2955 Posts
Member since 06/03/2012 |
Posted - 26/12/2018 : 13:31:32
|
@Dwayne
11. album je objavljen u 1. integralu. Raspored albuma po integralima se može vidjeti na linku koji je Peyo stavio. |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21627 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
Dwayne_Looney
Advanced Member

7057 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 26/12/2018 : 14:01:08
|
Originally posted by Ernie Pike
@Dwayne
11. album je objavljen u 1. integralu. Raspored albuma po integralima se može vidjeti na linku koji je Peyo stavio.
Aha, hvala ti, sad vidim da su to "razbrčkali", vjerojatno s razlogom. Zaključak: izdanje savršeno, maksimalno dva tipfelera. Nadam se da ima kupaca da se izdavanje nastavi |
loading...
|
Edited by - Dwayne_Looney on 26/12/2018 14:03:18 |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21627 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 03/02/2019 : 21:01:11
|
Četvrta knjiga sadrži 9.,10. i 12. album serijala,i za sada mi je ovaj integral najbolji.Osim toga,i sam kvalitet izdanja je na zavidnom nivou,cena korektna,a prevod Vlatka Ćesića odličan,i jedan od najboljih u hrvatskim humorističkim bd stripovima.
Prva priča,Pustinjski piromani vodi naše junake u pustinju među arapske naftne magnate koji bi da napakoste jedan drugom;druga,Besana noć za gorile,vodi Samija i Džeka u potragu za naprasno umrlim robijašima,a zadnja,Eliksir mladosti pripoveda o jednom bogatom matorom džangrizavku koji unajmljuje gorile u potrazi za besmrtnošću,pri čemu ih beskrajno izluđuje.
Verovatno sam slab na ovakve stvari,ali ove tri epizode su me prilično relaksirale i zaista sam uživao u njima - glede kvaliteta istih,prve dve su mi tu negde (Piromani malo bolji od vampira) ,a Eliksir nešto (za pola ocene) bolja.
'nači, 4/5,4/5 i 4.5/5 |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
 |
|
knauso
Junior Member

.jpg)
302 Posts
Member since 18/12/2020 |
Posted - 14/03/2023 : 07:51:39
|
Svi pisu o kvalitetu izdanja a u stvari je sve mutnjikavo, nema ostrih linija. Ne znam dal nisu imali dobre fajlove ili su sami zeznuli u pripremi i stampi.
Steta za ovako dobar strip :( |
 |
|
Peyo
Advanced Member

Croatia
10600 Posts
Posted - 14/03/2023 : 09:53:59
|
Originally posted by knauso
Svi pisu o kvalitetu izdanja a u stvari je sve mutnjikavo, nema ostrih linija. Ne znam dal nisu imali dobre fajlove ili su sami zeznuli u pripremi i stampi.
Steta za ovako dobar strip :(
Od četvrtog integrala ide kvalitetniji tisak. |
 |
|
knauso
Junior Member

.jpg)
302 Posts
Posted - 14/03/2023 : 20:01:29
|
Imam i cetvrti. Isto je mutno samo sto je na sjajnom papiru.
Bilo bi super da nam izdavac da objasnjenje da li ne mogu da se dobiju bolji materijali ili je do njih.
Razmisljam se da narucim neko nemacko izdanje da vidim da li je bolja stampa. |
Edited by - knauso on 17/03/2023 10:18:37 |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9225 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 17/03/2023 : 10:39:48
|
Bilo bi super da nam izdavac da objasnjenje da li ne mogu da se dobiju bolji materijali ili je do njih.
Mislim da se ovaj izdavač ne oglašava nikada na ovom forumu. Ne znam, da li se igde oglašavaju? |
 |
|
Peyo
Advanced Member

Croatia
10600 Posts
Posted - 17/03/2023 : 11:46:25
|
Imam i cetvrti. Isto je mutno samo sto je na sjajnom papiru.
Razmisljam se da narucim neko nemacko izdanje da vidim da li je bolja stampa.
Pa i nije toliko mutno:
[url=https://postimg.cc/xJc77T4G] [/url]
Mene smeta malo tamniji tisak na kasnijim stranicama, ali to mi je podnošljivo. |
Edited by - Peyo on 17/03/2023 11:50:15 |
 |
|
knauso
Junior Member

.jpg)
302 Posts
Posted - 18/03/2023 : 17:41:19
|
Tesko je to fotkati. Stavi pored nekog drugog stripa pa vidi, npr strip-agentova Natasa.
Svo vreme citanja govorim u sebi “kakva steta”. Voleo bi ovo da imam u kolekciji U izdanju kako mu dolikuje, jer su price predobre a i sam crteZ, pa svo vreme citanja govorim u sebi “kakva steta :(“
Nego ne znam Nemacki pa reko da nabavim to izdanje a ovo da mi sluzi kao prevod :D Nego nemam vise mesta na policama! |
 |
|
|
Topic  |
|