Author |
Topic |
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13228 Posts
Member since 03/01/2018 |
Posted - 06/10/2019 : 06:08:33
|
quote: Originally posted by Tonka24
Al ima srce ali prekratak je, Hooker ga ubio low kickovima i kasnije ga dovršio boksom. Brutalna večer.
Da, Iuaquinta je imao problema sa distancom, kao da nije nikako se mogao priblizit Hookeru. Hooker dobar i sa onim low kickovima, Iuaqunta je morao mijenjat svoje stajanje da zastiti nogu, i to ti dosta poremeti planove..
Inace, sto se tice rekorda posjecenosti MMA priredbi, najveca ikad u povijesti je ona na Tokijskom stadionu iz PRIDE dana, sluzbeni podatak 91 107 ljudi. Mirko i Sakuraba predvodili tad event, na istoj priredbi bila ona legendarna borba Minotaura i Bob Sappa. |
Never leave it in the hands of the judges
|
|
|
Tonka24
Advanced Member
14743 Posts
Member since 09/11/2010 |
|
Tonka24
Advanced Member
14743 Posts
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13228 Posts
Posted - 06/10/2019 : 06:15:26
|
Mislim, najveca po posjecenosti. Ali naravno, tesko je to tada i danas usporedjivat. Tada je PRIDE bio puno bolji od tadasnjeg UFC-a.
Koja koreografija i ulazak Adesanye |
|
|
|
Tonka24
Advanced Member
14743 Posts
|
Tonka24
Advanced Member
14743 Posts
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13228 Posts
|
Tonka24
Advanced Member
14743 Posts
Posted - 06/10/2019 : 06:44:42
|
Glumi Khabiba 18 0 Dobro pa da li ovaj Cejudo mora iskakati iz svih kadrova?!!
Čudo je Israel, mogao bi biti novi Anderson Silva, samo da još smanji trash took i super. Izjave da će se boriti sa Stipom s ovom kilažom je previše... Israel je pokazao i čvrstinu, primio je bar dobrih udaraca, ali čudesan tajming ima i čudesno izbjegavanje udaraca. Ako ga Costa i Romero ne sruše, mogao bi dugoo dominirati srednjom divizijom. |
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13228 Posts
Posted - 06/10/2019 : 06:48:41
|
Da, nekako mi se cini pravim nasljednikom Andersona, koji bi mogao dugo godina dominirati vjerojatno je Costa sljedeci izazivac, to ce bit lako promovirat, 18-0 vs. 13-0.
Ali Adesanya je bas nesto posebno, nevjerojatno koliko odise i tom mirnocom prije same borbe i to tako vazne, zaista cudo jedno i kako je u tako kratkom vremenu dosao do samog vrha
(odoh sad malo jos odspavat, laku noc :) ) |
|
Edited by - ReemCP on 06/10/2019 06:49:19 |
|
|
Tonka24
Advanced Member
14743 Posts
Posted - 06/10/2019 : 17:54:24
|
Zaključak fenomenalne priredbe. Za početak ovako u kratko, moje skromno mišljenje.
Potpuno očekivano, Israel Adesanya je na putu Andersona Silve kao borac, samo ako bude pametan. Takve kretnje, takve tajminge i eskivaže malo tko ima. U ovom meču je pokazao i da može pretrpjeti udarac, par puta ga je Whittaker dobro zakačio, otrpio je to bez problema. Već spomenuta vrhunska eskivaža i gotovo u istom momentu bacanje kontre je uništilo Whittakera, nema se tu što više za reći o borbi. E sada, ono što mi se nikako ne sviđa kod Adesanye, to je ponašanje, zašto se tako ponaša i čemu to, nitko drugi osim njega to ne zna, i to mu može samo odmoći u daljnjoj karijeri. Ako bude imalo pametan dugo će vladati srednjom divizijom. -------------------------------------------------------------------------------------------------- UFC 243 Odličan, ali odličan event, mislim da se radi o najboljem eventu ove godine ( do sada ).
-Predborbe Taha je uvjerljivo svladao debitanta Silvu, jako dobra borba gdje je dosta štete Silva pretrpio i bilo je samo pitanje trenutka i način na koji će Taha to završiti. Korejka Kim je u čudnoj borbi završila Kassem, izgledalo je da će Kassem odnijeti pobjedu sudačkom odlukom, zato što je do tada Kim bila jako čudna, primala udarce, ali vidjelo se da je čvrsta i da ju puno taj napad Kassem ne brine, kao da je čekala da se Kassem ispuše.
- Uvodne borbe Anderson je brzo završila debitanticu Francuskinju Fairn koja je izgledala dobro no jednostavno se nije snašla u greplingu i to je bilo to. E sada dolazimo do ( po mojem skromnom mišljenju ) kandidata za borbu godine. Ono što su pružili Riddell i Mullarkey, ne viđa se često. Apsolutno sve vještine smo vidjeli u ovoj borbi, dva ratnika, gladijatora... dali su sve od sebe u ovoj borbi, doslovno makljaža i ono zašto volimo gledati ovaj sport, toliko su se ljudi potukli da su jedva stajali na nogama. Onaj zadnji udarac s poda, na izmaku svih snaga Riddella će sigurno ući u povijest ovog sporta. Ono što jr preživio Mullarkey je čudovišno. Čista perfekcija od meča. Potter i Pitolo su odradili borbu na tragu Riddella i Mullarkeya, no ipak kako je borba odmicala sa sve većim odmakom od te borbe. ali isto borba koja je oduševila i zasluženo odnio pobjedu Potter sudačkom odlukom. Matthews - Akman, najgora borba večeri, previše rezervirano, borba u kojoj je prvi borac odnio pobjedu. Dana bi trebao razmisliti o daljnjoj suradnji s ovim dvojcem ako ponove ovakvu predstavu.
-Glavne borbe Nokaut večeri, nevjerojatno kako je Castro dočekao Tafu i punim krošeom ga poslao u svijet snova, brutalan nokaut! Lima je pobijedio Jumeau sudačkom odlukom u vrlo sličnoj borbi Akmana i Matthewsa, no za razliku od njih dvoje, low kickovima je Lima odnio pobjedu. Dečko koji u oktogonu igra šah i zato gotovo sigurno neće biti ni blizu top pet. Spivak je u fenomenalnoj borbi riješio Tuivasu prekidom. Odlično je počelo silnim bacanjima Moldavca, ali Tuivasa se izvrsno izvlačio iz svih tih podređenih pozicija, kumovalo je prije prekida to što ga je Moldavac posjekao i od krvi je dodatno bio onesposobljen da se izvuče iz triangle-chokea. Ovdje sam vidio dosta detalja koje bi Ferguson morao koristiti u dvoboju s Nurmagomedovom. Tuivasovo izvlačenje i posjekotinu Spivka. Hooker je totalno izdominirao Iaquintu, ne znam kako je Al uopće u top 6. pored Jonhsona, Barboze, Fedlera pa čak i Pene. Hooker je low kickovima uništio Ala koji je dodatno morao skraćivati distancu, jednostavno čovjek je prekratak u odnosu na većinu boraca, ali svaka mu čast na srčanosti, trebalo je one batine izdržati.
|
Edited by - Tonka24 on 06/10/2019 17:59:38 |
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13228 Posts
Posted - 06/10/2019 : 23:57:45
|
Evo, da ne citiram, mogu samo prokomentirat zadnje 3 borbe, ove još nisam pogledao.
Tuivasa je imao dobar skor prije UFC-a, ali i debi u UFC-u iz snova. Nekako me izgledom podsjetio na Mark Hunta kad je prvi put došao u UFC, te sam pomislio da bi mogao bit zeznut lik, iako je građe kakvu baš i ne volim kod teškaša. Mislim da ga je Spivac onakvim načinom borbe jako brzo izmorio i to je najbolje rješenje protiv takvih boraca kakav je Tuivasa. Nikakvo nepotrebno ulaženje u nekakve šakačke obračune, nego sruši ga dolje (po mogućnosti uz kavez) i kontrola, te mu izbiješ cardio i usporiš ga. Onda je s vremenom "tvoj". Moldavac jako lijep govor na kraju, respekt i čekamo ga na sljedeći nastup. Teška kategorija je ionako koma, pa ovako neko novo ime u teškoj nam svakako dobro dođe.
Iuaqintu sam pratio još u TUF kući, gdje je bio sjajan nokauter, uspio doći do finala, ali nije uspio i osvojit. Otada je dosta napredovao, mislim da je na rang ljestvici visoko jer je upao protiv Khabiba bio, pa su ga sigurno ovi u UFC-u malo "pogurnuli" da bude tako rangiran, ali i upisao je veliku pobjedu protiv Kevin Leea koji je jako dobar borac. Kauboj ga potom zaustavio, a i Hooker sinoć, tako da to i jest realno stanje. Hooker je dobro koristio svoj reach, distancu, pogađao svojim low kickovima i natjerao Iaquintu da mijenja svoj stance (svoj gard, stajanje sa nogama) i to ti dosta poremeti gameplan, borba ode u skroz neplaniranom smjeru. Ali dečko ima srce, to stoji.
Adesanya predobar, zaista podsjetio na Andersona iz naj dana. Pomalo je arogantan, hoće biti showman, neki kažu da ima ego veličine New Yorka Ali ne možemo mi tu ništa mu zamjerit, dečko to sve kroz borbu/borbe opravdava, jako je samouvjeren, atraktivan, a bome može i on primit udaraca. Vidjelo se to upravo u zadnjoj izmjeni kad je primio udarac i on odaslao 2 s kojima je poslao Whittakera na pod i bilo je gotovo. Čak pred kraj 1.runde se već nazirao kraj, kad ga je bacio u nokdaun, ali taman Whittakera spasio gong za kraj runde. Iako čovjek se već za minutu opravio, svaka mu čast.
Ne znam, Whittker mislim da nije promašio taktiku, probao se čovjek dok je svjež unesti skroz u Adesanyu i pokušat ga zakačit. Da nije tako, da se Whittaker išao nadmudrivat na 5R, Adesanya bi ga polako "komadao" sa distance, tako da opet ne vjerujem da bi Whittaker slavio. Adesanya je stvarno nešto posebno, ja sam mislio da nakon Andersona i Jonesa nećemo više dobit takvog jednog borca, ali na svu sreću, prevario sam se. Samo se nadam da sad neće bit nekakvih gluposti pa da prelazi u druge kategorije i onda neki superfigtovi, neka brani pojas u svojoj kategoriji, ima tu boraca i dosta zanimljivih matchupa u budućnosti za Adesanyu. |
|
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13228 Posts
Posted - 07/10/2019 : 13:52:16
|
UFC Fight Night 161: Jędrzejczyk vs. Waterson (12.10.2019.)
Venue: Amalie Arena City: Tampa, Florida
Main Card (ESPN+, 8 p.m. ET) Joanna Jedrzejczyk vs. Michelle Waterson Cub Swanson vs. Kron Gracie Brok Weaver vs. Thomas Gifford Mackenzie Dern vs. Amanda Ribas Luis Pena vs. Matt Frevola Eryk Anders vs. Gerald Meerschaert
Preliminary Card (ESPN+, 5 p.m. ET) James Vick vs. Niko Price Ryan Spann vs. Devin Clark Deiveson Figueriedo vs. Tim Elliott Max Griffin vs. Alex Morono Miguel Baeza vs. Hector Aldana Marvin Vettori vs. Andrew Sanchez Marlon Vera vs. Andre Ewell JJ Aldrich vs. Lauren Mueller
Nakon Australije prošli vikend, vraćamo se sa UFC-om ponovno na američko tlo, ovaj put putujemo na Floridu! Jako dobar fight night, odlična imena, mogla bi ovo bit jako dobra večer. Ne samo glavne borbe, već i uvodne su super, popunjene zanimljivim borcima.
Početak eventa i ujedno uvodnih: 23h (subota večer) Početak glavnog dijela: 2h ujutro (sub/ned)
|
|
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13228 Posts
|
Tonka24
Advanced Member
14743 Posts
|
Tonka24
Advanced Member
14743 Posts
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13228 Posts
Posted - 12/10/2019 : 21:56:58
|
Jako kvalitetan card nocas, Vick vs. Price ce bit brutala Kron Gracie je tu
Odlicna imena, od prve uvodne do samog kraja |
|
|
|
Tonka24
Advanced Member
14743 Posts
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13228 Posts
|
Tonka24
Advanced Member
14743 Posts
|
Tonka24
Advanced Member
14743 Posts
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13228 Posts
Posted - 12/10/2019 : 23:29:34
|
Bolja Aldrich ipak, nekako mlako pocele, kao neko ispitivanje snaga u 1R. Ali pred kraj 2R i pogotovo 3R bas dobro, lijep pocetak veceri.
Volio bi sad da dobije ovaj Talijan Vettori.. |
|
|
|
Tonka24
Advanced Member
14743 Posts
|
Tonka24
Advanced Member
14743 Posts
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13228 Posts
Posted - 12/10/2019 : 23:59:13
|
Talijana pratim otkako je dosao u UFC, ali kod njega je najveci problem kardio. Ne znam jesi li primjetio kako nakon runde i pol vec dise na skrge, na usta (otvorena usta imao). I tako ista stvar u proslim borbama. Kao da taj kardio ne moze popravit. Ili je to nesto s cim se moras rodit.
A zamisli da je u pitanju protivnik hrvac koji te jos stisne uz zicu, tu te potrosi totalno. |
|
|
|
Tonka24
Advanced Member
14743 Posts
|
Topic |
|