forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Sport
 PRIDE FC (1997.-2007.)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

ReemCP
stripovi.com suradnikCroatia
7127 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 18/01/2019 :  20:54:04  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote

PRIDE FC logo

PRIDE Fighting Championships (skraćeno "PRIDE FC") je borilačka organizacija koja je organizirala borbe mješovitih borilačkih vještina (MMA), sa sjedištem u Japanu.

Prvo PRIDE FC natjecanje je održano 11. listopada 1997. godine u Tokyo Domeu, Tokio. Prva manifestacija privukla je više od 47000 gledatelja u samu arenu zbog vrlo atraktivne borbe između Nobuhiko Takade i Rickson Graciea. Borba je privukla toliko pozornosti medija da je tadašnjem vlasniku omogućila daljnju promociju i daljnji nastavak rada organizacije.


Popis PRIDE priredbi: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Pride_FC_events

izvor teksta: wiki

Službena tema PRIDE FC-a:


"everybody's got a plan until they get hit"

Edited by - ReemCP on 21/01/2019 13:04:35

ReemCP
stripovi.com suradnikCroatia
7127 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 18/01/2019 :  20:54:39  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
PRIDE KRS dani (PRIDE FC 1)

Vlasništvo nad PRIDE FC-om u to vrijeme je imala tvrtka pod nazivom Kakutougi Revolution Spirits (KRS), kasnije znana kao Dream Stage Entertainment (DSE). KRS je imao u planu napraviti borilačku priredbu koja će u glavnoj borbi večeri uključivati najboljeg borca Gracie obitelji protiv najpopularnijeg japanskog borca u pro-wrestlingu, Nobuhiko Takade.Stara japanska verzija postera prvog održanog PRIDE-ovog eventa, PRIDE FC 1


Cijeli event je zamišljen kao miks svega za svakoga. Borci iz različitih zemalja (Sad, Japan, Australija, Rusija, Kanada, Hrvatska), borci različitih stilova borbi, različiti tipovi borbi.

Ideja je bila napraviti pravi borilački event, event koji je drugačiji od priredbi dr. organizacija (Pancras, UFC turniri, K-1 WGP), a da bude nešto kao "Superbowl" slobodne borbe. Svatko tko se borio je predstavljao nešto i bili su broj 1 u tome, bilo da se radilo o kickboxingu, Gracie jiu-jitsu, sambu itd.PRIDE FC ring


izvor teksta: ReemCP

"everybody's got a plan until they get hit"

Edited by - ReemCP on 18/01/2019 21:02:37
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnikCroatia
7127 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 18/01/2019 :  20:55:12  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Turniri drugih borilačkih organizacija (Pancrase, UFC, K-1) su stvorili mnoge velike zvijezde kroz svoju povijest, a PRIDE je htio uzeti te zvijezde i suprostaviti ih jedne protiv drugih. Format eventa je inspiriran formatom pro-wrestling eventa (zvijezda protiv zvijezde na cijelom cardu i jaki main event na kraju). Ideja je bila da svaka borba ima svoju zanimljivost i važnost.

Iako je u to vrijeme Royce Gracie bio jako poznat (osvojivši UFC turnire 1, 2 i 4), ljudi koji su pomnije pratili povijest Gracie obitelji vjerovali su da Royce nije najbolji borac iz te poznate obitelji.Rickson i Royce Gracie


Smatrali su da je Rickson najbolji borac Gracie obitelji te su najviše njega htjeli dovesti za prvu priredbu. S druge strane, Nobuhiko Takada je bio jako popularan borac u pro-wrestlingu (New Japan, UWF, kasnije bio i lider UWFi-a). Takadin vrhunac je bio 1995. godine kad je pobijedio IWGP prvaka Keiji Mutoha pred oko 67 tisuća gledatelja.

Nakon što se UWFi ugasio, Takada je želio nove izazove u novom sportu i bio je zainteresiran okušati se u borbi protiv tada najboljeg mogućeg borca. To je bio upravo Rickson Gracie, barem prema većini fanova borilačkih vještina. Mjesto radnje je bio upravo PRIDE FC 1.PRIDE FC 1 (11.10.1997.)

Mjesto: Tokyo Dome
Grad: Tokyo, Japan
Gledatelji: 47,860
Komentatori: Stephen Quadros i Bas Rutten


Raspored borbi (PRIDE FC 1):
1. John Dixon vs. Kazunari Murakami
2. Gary Goodridge vs. Oleg Taktarov
3. Renzo Gracie vs. Akira Shoji
4. Nathan Jones vs. Koji Kitao
5. Branko Cikatić vs. Ralph White (kickboxing meč)
6. Kimo Leopoldo vs. Dan Severn
7. Rickson Gracie vs. Nobuhiko Takada


izvor teksta: ReemCP


"everybody's got a plan until they get hit"

Edited by - ReemCP on 21/01/2019 16:55:18
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnikCroatia
7127 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 18/01/2019 :  20:55:43  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
PRIDE FC organizacija je jedno vrijeme bila najjača MMA organizacija na svijetu. Jedini pravi konkurent je bio UFC, ali on je u to vrijeme bio na drugom mjestu. PRIDE je bio nešto posebno, sama ta najava boraca na početku, njihovi spektakularni ulasci u ring, poštovanje (PRIDE) prema borcima, "PRIDE Crazy Screaming Lady" koja je najavljivala borce/mečeve, turniri koji su se održavali, japanski intro materijali pred borbe, tamošnja publika – jednom riječju – SAVRŠENSTVO!

Nadam se da će ovdje bit forumaša s kojima će se moći raspravljati o ovoj organizaciji, a ja osobno znam dosta zanimljivosti i anegdota koje bi rado podijelio s vama. Imam doma čitavu PRIDE FC kolekciju, svih 68 priredbi. Da bi se skužilo u potpunosti PRIDE, bilo bi ga dobro "odraditi" kronološki, odnosno krenuti gledati po redu.

Iako ja kao i mnogi, nismo tako radili, već smo gledali random borbe, većinom borce kao što su Mirko, Fedor, Minotauro, Wanderlei Silva, Shogun Rua, Sakuraba, Dan Henderson i dr. koji su napravili u toj organizaciji svoje karijere, imali status božanstva tamo u Japanu. Kad sam nabavio cijelu kolekciju, odlučio sam sve pogledati redom i tek tada shvatiš puno više o PRIDE-u. Uspio sam 2x pogledat tako kronološki sve evente, a pitaj boga koliko samo neke pojedinačne borbe koje su na mene ostavile jak utisak.

Ako nemate ništa protiv, s vremenom na vrijeme ćemo se prisjetit ponekih borbi i prokomentirati, a ja ću nastojati tu i tamo izbaciti koju zanimljivost, kako budem raspolagao sa vremenom.

"everybody's got a plan until they get hit"

Edited by - ReemCP on 19/01/2019 13:00:45
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnikCroatia
7127 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 19/01/2019 :  12:55:50  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Problemi PRIDE FC 1 priredbe

Mečevi John Dixon vs. Kazunari Murakami i Nathan Jones vs. Koji Kitao su bili namješteni mečevi od strane organizatora. U Japanu je u tadašnje vrijeme bio jako popularan pro-wrestling, nešto kao WWE u Americi pa se htjelo tim borbama zainteresirati određene ljude kako bi u budućnosti kupovali ulaznice za evente. Promotori su imali puno pravo održati borbe po kakvim god pravilima žele u cilju da se prodaju ulaznice i da sve to dalje zaživi.

Ubrzo je takav koncept prekinut jer se loše odrazio na organizaciju u počecima pa je to jedan od problema na koji je nailazio PRIDE.


izvor teksta: ReemCP

"everybody's got a plan until they get hit"
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnikCroatia
7127 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 19/01/2019 :  12:56:26  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
U početku PRIDE-a jedan od problema su bile i runde koje su trajale 30 minuta bez sudaca, što je značilo ako borba dođe do isteka vremena, borba bi bila proglašena automatski draw (neriješen ishod). Borba Kima i Severna je izgledala lijepo na papiru, ali ta borba nikako nije opravdala očekivanja fanova. Proglašena je jedna od najdosadnijih borbi u povijesti MMA.


Dan Severn vs. Kimo Leopoldo


Renzo Gracie i Akira Shoji je isto bio jedan od mečeva koji je otišao do isteka vremena. Akira Shoji je u tom meču pokazao srčanost i najavio da će biti jedan od zanimljivih boraca u budućnosti. Renzo ga je imao u nekoliko navrata da ga završi zahvatom, ali se Shoji izvukao svaki put iz nezgodnih situacija tijekom njihovog meča.

izvor teksta: ReemCP

"everybody's got a plan until they get hit"

Edited by - ReemCP on 19/01/2019 13:00:02
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnikCroatia
7127 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 19/01/2019 :  12:57:00  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Prvi nokaut

Jedan od zanimljivijih mečeva prve PRIDE priredbe je bio između Garya "Big Daddy" Goodridgea i Olega Taktarova.

Goodridge je u prošlosti sudjelovao u natjecanjima u obaranju ruku (popularni arm wrestling). Više je puta pobijedio Johna Brzenka što je bio veliki podvig s obzirom da se Brzenk smatrao Michaelom Jordanom arm wrestlinga. Goodridge je borilačku karijeru počeo u UFC-u, bio je finalist UFC turnira 8, u finalu ga je zaustavio Don Frye. Taktarov je bio osvojio UFC 6 turnir.Oleg Taktarov za vrijeme meča sa Goodridgeom, PRIDE 1


Već na početku meča se vidjelo da će Taktarov imati problema sa Goodridgeom. Goodridge je uspio oboriti snažnim udarcem Taktorova te ga dovršio sa udarcima u parteru. Taktarova su iznesli iz ringa na nosilima.

izvor teksta: ReemCP


Prvi nokaut u PRIDE-u


"everybody's got a plan until they get hit"

Edited by - ReemCP on 19/01/2019 13:06:39
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnikCroatia
7127 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 19/01/2019 :  13:01:22  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Prvi No-Contest

Jedini meč na prvom PRIDE-ovom eventu po kickboxing pravilima bio je između našeg Branka Cikatića i Amerikanca Ralpha Whitea. Branko je u tom meču pokazao nesportsko ponašanje i udario Whitea nogom u glavu dok je White bio na parteru.


Ralph White - hematom


Ubrzo nakon tog nesportskog, ilegalnog udarca, Whiteu je iskočio golemi hematom na glavi i nije tako bio u mogućnosti da nastavi meč. Meč je proglašen kao No-Contest (kao da se nikada nije niti dogodio).Main event

U glavnoj borbi susreli su se legendarni Rickson Gracie i japanska zvijezda pro-wrestlinga, Nobuhiko Takada. Takada je tada u Japanu bio ono što je Hulk Hogan bio u Americi. Rickson je pokazao svoje borilačko umijeće i tehniku, dokazao je da je puno bolji i kvalitetniji borac od Takade. Čim je Rickson preselio borbu u parter, ubrzo je uspio Takadu pobijediti armbarom (polugom na ruci).


Rickson Gracie i Nobuhiko Takada, PRIDE 1


izvor teksta: ReemCP


"everybody's got a plan until they get hit"

Edited by - ReemCP on 19/01/2019 13:13:44
Go to Top of Page

ivi skoj
Senior MemberCroatia
1560 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 19/01/2019 :  13:39:36  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
Ma i početak borbe je Cikatić obilježio izrazito sportskom gestom.
Naravno i protiv Marka Kerra je pružio nezaboravnu zabavu.
Ipak su to bila neka druga vremena.
Go to Top of Page

Poli
Advanced MemberSlovenia
31624 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 19/01/2019 :  13:41:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Kad se to zavrsi, pocinje PRO nivo, nije za one sa slabim srcem!
https://9gag.com/gag/aPY3nEK?ref=9g.m.mwAnything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnikCroatia
7127 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 19/01/2019 :  14:50:44  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivi skoj

Ma i početak borbe je Cikatić obilježio izrazito sportskom gestom.
Naravno i protiv Marka Kerra je pružio nezaboravnu zabavu.
Ipak su to bila neka druga vremena.


Aha, i sam početak meča je obilježen kao i sam kraj, ali po meni meč nije trebao bit proglašen kao "no contest" već diskvalifikacija Cikatića, bez obzira što je naš borac i legenda.

Jer "no contest" je u slučaju ilegalnog udarca i kad borac ne može nastaviti, ali kad se taj ilegalni udarac dogodio slučajno, npr. slučajni sudar glavama. Ali ovdje je očito bilo namjere Cikatića da ga udari nogom, iako se radilo isključivo o kickboxing meču, meču u stojci.

Što se tiče ponašanja Cikatića, imao sam prilike pročitat dosta, ali dosta negativnih komentara, da je bio problematičan i zapravo dosta općenito ružnih stvari. Iako to može biti samo ono "rekla-kazala", ali se to dosta vidi u borbama poslije te 93', pa i u meču sa Kerrom o kojem napišem nešto kasnije. U ovo vrijeme kad je PRIDE krenuo, imao je 43-44 godine.

Ali kao borca ga obožavam, pogotovo to što je napravio te 93', kao prvi osvajač K-1 titule u povijesti. I one 2 pobjede protiv Ernesta Hoosta, to se ne zaboravlja. Svaki put kad dođe u Japan, čeka ga bijela limuzina, Japanci ga iznimno cijene. Zato je i stavljen na ove početne priredbe u PRIDE-u jer je bio veliko ime, a samim time i mamac za publiku, da se rasproda event. Šteta što nije u tim borbama opravdao taj svoj status.

quote:
Originally posted by Poli


Kad se to zavrsi, pocinje PRO nivo, nije za one sa slabim srcem!
https://9gag.com/gag/aPY3nEK?ref=9g.m.mw

Nisam Poli skužio tvoj post u vezi ove teme, ali sam se nasmijao

"everybody's got a plan until they get hit"
Go to Top of Page

ivi skoj
Senior MemberCroatia
1560 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 19/01/2019 :  15:03:20  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
Ma meni ti je u sportu važno ponašanje na terenu i izvan njega.
To su uzori klincima, bitno je kakav si čovjek.
Završi karijeru pa odi cugati, nemoj da moramo gledati debila na terenu i izvan njega dok si u fokusu.
A, što se tice Cikatića, Mirko mi je draži.

Jesi gledao dokumentarac o Tommy Duke Morrisonu?
To je bio pravi budalaš, iako ga život nije mazio morao se ipak malo pribrati.
Šteta karijere.
Go to Top of Page

Tutta
Advanced MemberGermany
30382 Posts

Member since 19/02/2010

Posted - 19/01/2019 :  15:19:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Tutta a Private Message  Reply with Quote
ReemCP

+1

+IN HOC SIGNO VINCES+


Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnikCroatia
7127 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 19/01/2019 :  16:05:27  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivi skoj

Ma meni ti je u sportu važno ponašanje na terenu i izvan njega.
To su uzori klincima, bitno je kakav si čovjek.

Apsolutno se slažem
quote:
Originally posted by ivi skoj

Završi karijeru pa odi cugati, nemoj da moramo gledati debila na terenu i izvan njega dok si u fokusu.

To je nekako i Mirko slično jednom rekao, kao "odrobijaj to i onda poslije radi što hoćeš, ali budi profesionalac za vrijeme svoje karijere".
quote:
Originally posted by ivi skoj

što se tice Cikatića, Mirko mi je draži.

Meni je isto puno Mirko draži, kao čovjek i kao borac. Cikatić ga je i vodio u Japan te 96', na K-1 turnire, samo 2 meča tada. Mirko imao 21 godinu. A ubrzo je pukao taj odnos između njih, netko je pričao da mu se Cikatić i prijetio. Uglavnom, ta suradnja je propala i navodno da zbog toga Mirko nije mogao u Japan 97' i 98' (tad se bacio u amaterski boks što mu dobro došlo kao podloga za K-1), a 99' se vratio u Japan i već te iste godine došao do samog finala K-1, malo je falilo da uzme taj turnir.

Ali kad govorimo o PRIDE-u, upravo to "presveto trojstvo" kako su ih zvali, ilitiga "The Holy Trinity" koje su činili Fedor-Minotauro-Mirko, borci koji su bili gospoda i van ringa, nikad od njih nisi doživio nekakav trash talk (oni su svoje pričali u ringu), kojekakve skandale ili sl., uvijek su se međusobno poštovali.
quote:
Originally posted by ivi skoj

Jesi gledao dokumentarac o Tommy Duke Morrisonu?
To je bio pravi budalaš, iako ga život nije mazio morao se ipak malo pribrati.
Šteta karijere.


E da, to je onaj lik što je glumio u Rocky 5 nisam gledao dokumentarac, ali čitao o njemu i njegovom životu.

quote:
Originally posted by Tutta

ReemCP

+1Neko sam vrijeme razmišljao o ovoj temi, ali sam pričekao da vidim hoće li nas biti ovdje zainteresiranih

"everybody's got a plan until they get hit"

Edited by - ReemCP on 19/01/2019 16:07:36
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnikCroatia
7127 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 19/01/2019 :  22:01:56  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
KRS: Putovanje se nastavlja (Pride FC 2 - Pride FC 4)

Kako je prva priredba ostvarila ogroman uspjeh, uzeli su istu tu formulu i krenuli sa drugom priredbom koja je za razliku od prve imala jednu borbu više.PRIDE FC 2 (15.3.1998.)

Mjesto: Yokohama Arena
Grad: Yokohama, Japan
Gledatelji: N/A
Komentatori: Stephen Quadros i Bas Rutten


Raspored borbi (PRIDE FC 2):
1. Royler Gracie vs. Naoki Sano
2. Akira Shoji vs. Juan Mott
3. Ralph White vs. William van Roosmalen
4. Vernon White vs. Kazushi Sakuraba
5. Renzo Gracie vs. Sanae Kikuta
6. George Randolph vs. Tasis Petridis
7. Gary Goodridge vs. Marco Ruas
8. Mark Kerr vs. Branko CikatićOrginalni japanski poster za PRIDE FC 2


Ovaj put su morali napraviti nešto drugačije pošto nisu imali Ricksona i Takadu kao na prvoj priredbi.

Učinili su nešto inteligentno kako bi privukli fanove i na drugu PRIDE priredbu. Kako nisu imali za drugu priredbu Ricksona i Takadu, odlučili su na card ponovno staviti imena koja su se već pojavila na prvoj priredbi pošto su ti borci sada već bili poznatiji publici. Renzo Gracie, Gary Goodridge, Akira Shoji i bivši K-1 WGP '93 prvak Branko Cikatić su borci koji su ponovno stavljeni na card.

Fanovi koji su vidjeli prvi event su bili upoznati s tim borcima te dodatak nekoliko novih imena iz drugih različitih organizacija se pokazalo kao odlična formula za daljni nastavak organizacije. Potpisali su Roylera Gracie (mlađi brat od Ricksona), Kazushi Sakurabu (proslavljenog UWFi borca), Pancrase super zvijezdu Vernona Whitea te dva UFC turnir pobjednika, Mark Kerra i Marc Ruasa.

Problem za PRIDE FC 2 je bio main event. Borba je morala biti po važnosti slična kao što je to bila na prvoj priredbi. U main eventu se zapravo trebao boriti Royce Gracie protiv Mark Kerra. Isto kako su za PRIDE FC 1 zakazali mega borbu za main event, ovdje je isto trebala biti takva borba sa jednim članom Gracie i to ne bilo tko nego Royce koji je osvojio UFC 1, 2 i 4, a nasuprot mu je trebao biti Mark Kerr koji je bio osvojio UFC 14 i 15. Dva jako poznata borca, ali vjerojatno tada samo američkoj i brazilskoj publici jer nije toliko bio pokriven medijski prostor kao danas.
Ideja je bila staviti "majušnog" Roycea protiv velikog snažnog borca poput Kerra, protiv kakvih se sličnih boraca Royce i borio u UFC-u (primjerice Severn). Oba borca su u to vrijeme bili neporaženi što bi još više pridonijelo da se napumpa ta borba.

Također su postojala i videa gdje se Royce priprema sa golemim hrvačima. Kerr-ova veličina i snaga plus brzina te ostvareni rezultati činili su ga sigurno tada među top 5 teškaša svijeta, a neki su ga smatrali i brojem 1.

Nažalost nikad nije došlo do te borbe jer se Royce ozlijedio, pa su pozvali Cikatića i stavili na ovu priredu kao zamjenu ozljeđenom Royceu. Tako smo imali klasični main event hrvač vs. kickboxer.Mark Kerr i Branko Cikatić se rukuju na press konferenciji


Main event Mark Kerra i Branka Cikatića je razočarao zbog ponovnog Cikatićeveg nesportskog ponašanja za vrijeme meča. Cikatić je u toj borbi učinio sve, ali baš sve da izbjegne borbu u parteru (hvatanje za užad i ilegalni laktovi).Nakon opomene suca, opet se slična stvar dogodila i borba je prekinuta. Mark Kerr je zasluženo pobijedio diskvalifikacijom.

izvor teksta: ReemCP

Snimka borbe:

"everybody's got a plan until they get hit"

Edited by - ReemCP on 21/01/2019 17:02:17
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member13972 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 19/01/2019 :  22:49:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Ja sam u fazi nabavke svih evenata. Biti će postanja

If I had all the money in the world,I'd probably burn it all.If a smile could save the world,You know I'd heal you all.
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnikCroatia
7127 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 19/01/2019 :  23:41:34  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Imam ti ja doma svih 68 priredbi, pa ako budeš dolazio opet na ljeto, navrati pa će se prebacit trebao bi ja sve prebacit na vanjski hard, pošto mi sve nalazi na dvd-ovima, evo slika cijele kolekcije i kako izgleda PRIDE 1 (prva i stražnja strana):
"everybody's got a plan until they get hit"

Edited by - ReemCP on 19/01/2019 23:43:20
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnikCroatia
7127 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 19/01/2019 :  23:46:20  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Malo PRIDE-a 26 i neki Bushido eventi koji su bili sastavni dio PRIDE-a (prednja i stražnja strana):


"everybody's got a plan until they get hit"

Edited by - ReemCP on 19/01/2019 23:51:33
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member13972 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 20/01/2019 :  00:10:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
A što nisi rekao, ja već dogovorio s HD-om za 700 kn
Kako sada da otkažem?

If I had all the money in the world,I'd probably burn it all.If a smile could save the world,You know I'd heal you all.
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnikCroatia
7127 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 20/01/2019 :  00:38:53  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Bio sam ti pisao da imam UFC 1-100, a PRIDE cijeli ali moj PRIDE nije u HD-u, iako je dobra snimka, nabavio sam evente koji su bili dostupni u sto boljoj kvaliteti, iako nije onaj klasican 720p ili 1080p.

"everybody's got a plan until they get hit"
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnikCroatia
7127 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 21/01/2019 :  13:01:31  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
PRIDE 2 je vjerojatno bio zanimljiviji od prve priredbe jer je imao više završetaka, ali i uzbudljivijih borbi. PRIDE je bio u to vrijeme zainteresiran da svaku borbu koju napravi, svaki meč koji napravi da bude uzbudljiv za gledatelje bez obzira na stil borbe koji borci predstavljaju.

Počeli su večer sa Royleom i Kikutom što znači da su htjeli od prve borbe do zadnje da budu zanimljive. Nije bilo ono tipa da prva borba mora biti sa "no name" borcima. Željeli su od svakog carda imati superbowl.

Royler i Renzo Gracie su pokazali svoje vještine u jiu-jitsu završavši svoje protivnike zahvatima te su time uputili poruku Japanu da je Gracie obitelj najbolja u borbi na parteru.
Co-main event Goodridgea i Ruasa je također meč napravljen iz valjanog razloga. Na papiru je izgledao kao još jedan meč UFC veterana vs. UFC veterana, ali ovaj meč je ipak imao svoju pozadinu. Taktarov je pobijedio Ruasa na Ultimate Ultimate 1995, a Ruas se nikako nije mogao pomiriti s tim porazom. Na PRIDE 1 priredbi Goodridge je Taktarova pobijedio brutalnim nokautom.

Ruas je tako htio za protivnika Goodridgea samo da dokaže da je bolji borac od Taktarova.Marco Ruas vs. Gary Goodridge


Goodridge je bio bolji skoro cijeli meč, ali Ruas je ipak uspio slaviti svojim trademarkom - "heel hook-om" (polugom na peti).Još su tada postojali problemi oko pravila u smislu pasivne borbe i trajanja rundi, ali to je tek bio početak organizacije koja je morala skupiti određeno iskustvo da bi promijenila neke stvari u vezi toga u korist samog sporta.

PRIDE FC 2 je imao loš main event (Kerr vs. Cikatić), ali sveukupno uspješnu priredbu što je dovelo do razloga da se nastavi dalje sa PRIDE priredbama.


izvor teksta: ReemCP"everybody's got a plan until they get hit"

Edited by - ReemCP on 21/01/2019 13:04:00
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnikCroatia
7127 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 21/01/2019 :  13:06:19  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Prva borba Sakurabe u PRIDE-u (PRIDE 2):


"everybody's got a plan until they get hit"
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnikCroatia
7127 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 21/01/2019 :  16:58:10  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Još jedna verzija postera PRIDE-a 1:


"everybody's got a plan until they get hit"
Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced MemberSerbia
7004 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 21/01/2019 :  18:42:32  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message  Reply with Quote
Jesu li bese Sakurabu zvali ubica obitelji Grejsi? Ili gresim...cini mi se da su taj termin koristili kad sam par borbi gledao na Tv Nova.

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnikCroatia
7127 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 21/01/2019 :  19:55:57  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Blizu si, "The Gracie Hunter", po tom nadimku je postao najpoznatiji svladavši 4 člana obitelji Gracie - Royler Gracie, Renzo Gracie, Ryan Gracie i Royce Gracie. Kao "lovac na obitelj Gracie", iako se negdje spominje i to "The Gracie Killer" kako si ti spomenuo, ali po ovom prvom nadimku je najpoznatiji.

Bit će još dosta o njemu kroz temu. Uvijek kad je ulazio u ring, prilikom ulaska je nosio nekakvu masku (svaki put bi drugačija bila).I njegova poznata, entrance tema (muzika s kojom je ulazio u ring, evo sam se naježim sad kad je čujem):


"everybody's got a plan until they get hit"
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnikCroatia
7127 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 24/01/2019 :  22:49:35  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
PRIDE 2 iz kolekcije (prva i stražnja strana):


"everybody's got a plan until they get hit"
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000