forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 22. CRŠ - Zagreb Comic Con
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

jaki
Advanced MemberCroatia
14191 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 30/04/2019 :  09:47:11  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
ajde super:)

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

CRŠ
Starting Member97 Posts

Member since 03/04/2016

Posted - 30/04/2019 :  09:54:25  Show Profile Show Extended Profile  Send CRŠ a Private Message  Reply with Quote
Jaki me je prestigao, al' se ne dam!
Idemo s gostima!Tanino Liberatore (rođen 12. travnja 1953. kao Gaetano Liberatore u Quadriju) talijanski je strip crtač, autor, ilustrator i slikar. Studirao je arhitekturu na Sveučilištu La Sapienza u Rimu, a zatim se 1975. okrenuo ilustraciji i radu u oglašivačkoj industriji. Tri godine kasnije, Andrea Pazienza, njegov bliski prijatelj i školski kolega, upoznao ga je s underground časopisom Cannibale, gdje Liberatore debitira u svijetu stripa crtajući po raznim scenarijima osnivača časopisa Stefana Tamburinija.
Prilikom izlaska trećeg broja Cannibala, ovaj trojac stvara lik Rankxeroxa, čije će priče izaći 1980. u novopokrenutom, kasnije kultnom časopisu Frigidaire, a lik promijeniti ime u RanXerox radi spora s poznatim proizvođačem fotokopirki. RanXerox, punk kiborg nevjerojatne snage, koji izgledom evoluira od mršavog razbijača azijskih crta lica u prvim nastavcima do hipertrofiranog gorile u kasnijima, doživio je nekoliko samostalnih albuma koji su prevedeni na mnoge jezike i požnjeli uspjeh u Španjolskoj, SAD-u i Japanu.
RanXerox je našao put i do francuske publike, izašavši u časopisu L'Écho des Savanes 1981. Liberatore se preselio u Pariz, gdje je započeo karijeru u ilustraciji (časopisi Tranfert, Métal Hurlant, À Suivre). Osim toga, stvorio je niz kratkih strip serijala po scenarijima Setbona, Daniela Varennea, Brucea Jonesa i Brucea Helfora, između ostalih za časopise L'Écho des Savanes, Chic (u Francuskoj) te Heavy Metal, Twisted Tales i Hustler (u SAD-u). Neki od njih objavljeni su knjizi Vidéo-Clips iz 1984.
Tamburinijeva smrt nagnala ga je da se odmakne od stripova i usredotoči na ilustraciju. Nakratko je oživio lik RanXeroxa 1993. i 1996., ovoga puta u suradnji sa scenaristima Jean-Lucom Fromentalom i Alainom Chabatom. Objavljeno je nekoliko kolekcija njegovih ilustracija, poput Les Filles de Liberatore (Liberatoreove žene).
Osim ilustracija, radio je postere za festivale, kazalište, televiziju i film, ali i surađivao, kao umjetnički direktor, kostimograf i scenograf, na mnogim filmovima, kao što su klasik Ghostbusters iz 1984., redateljski debi Alessandra Baricca iz 2008. Lezione 21 (Lekcija 21) te film Asterix & Obelix – Mission Cleopatra, za koji je 2003. osvojio nagradu César za najbolje kostime.
Potpisuje je naslovnice knjiga i ilustracije za dva klasika francuske književnosti, Apollinaireovih Jedanaest tisuća buzdovana i Baudelaireove Cvjetove zla, u izdanju Glènata, te Le Rêve de Lucy (Lucyin san) Pierrea Pelota i znanstvenika Yvesa Coppensa.
No još su puno poznatiji njegovi covera albuma. Godine 1982. dizajnirao je naslovnicu albuma The Man From Utopia glazbenika Franka Zappe, koji mu je dao nadimak "Michelangelo stripa".
Iako se Liberatoreov stil može nazvati realističnim, ima elemente koji daleko nadilaze realistični žanr. Stripovi su mu smješteni u neobične ambijente pa se zbog toga, i zbog neobičnog načina bojenja (primjerice, ružem za usne), njegovi radovi mogu nazvati i bizarnima, čemu pridonosi uporaba "ultra-nasilja". Prebacuje na digitalno crtanje s crtanim romanom Lucy – L'espoir (Lucy – Nada), o postanku čovjeka i australopitekici Lucy, po scenariju Patricka Norberta (Capitol Editions, Francuska). Danas naizmjence koristi tablet i kist, slikajući u tehnikama ulja na platnu i akvarela na papiru ilustracije i slike koje vise u galerijama suvremene umjetnosti diljem svijeta.Edited by - CRŠ on 30/04/2019 10:12:49
Go to Top of Page

CRŠ
Starting Member97 Posts

Member since 03/04/2016

Posted - 30/04/2019 :  09:56:55  Show Profile Show Extended Profile  Send CRŠ a Private Message  Reply with Quote


Luigi Piccatto rođen je 1954. u Torinu u Italiji. Prekida studij medicine kako bi se posvetio stripovskoj karijeri. Svoj prvi posao crtača dobiva 1977. godine u časopisu Corrier Boy crtajući pustolovine Chrisa Leana sa scenaristom Raffaeleom D'Argenziom. Od 1981. do 1985. crta stripove za časopise Lanciostory i Skorpio. Za Edifumetto crta tucet epizoda strip serije Il Ribelle, a krajem osamdesetih crta za Corriere dei Piccoli epizode dva serijala Roy Rod i Abular. U isto vrijeme radi kao freelancer u oglašavanju.
Najpoznatiji je kod nas po svom radu na Bonellijevom serijalu Dylan Dog, u čijem je sastavu još od 1986. U svibnju 1987. izlazi njegova prva epizoda Povratak čudovišta (SD Extra br. 8). Piccattov je crtački izraz u spomenutom serijalu specifičan i prepoznatljiv, a radio je na povećem nizu odličnih epizoda, što crtačkih što scenarističkih, poput epizode Zločin (DD LEX18), Golconda (DD LEX 41), Čarobni frulaš (DD LEX 90), i mnogih drugih.
Radio je i na drugim Bonellijevim serijalima, nekoliko epizoda za Magičnog Vjetra i dvije epizode Demiana. Njegovim crtačkim pustolovinama unutar kuće Bonelli nije kraj jer 2012. u suradnji sa scenaristicom Paolom Barbato i drugim crtačima za serijal Il romanzo a fumetti radi epizodu Darwin. Za jubilarni broj serijala Zagor radi jubilarnu epizodu u boji nazvanu Zenith 666. Ona je stvorena kao hommage Tizianu Sclaviju i njegovom istraživaču noćnih mora. Crtež radi u suradnji s Renatom Riccijem, a koloriranje je pripalo Fabiju Piccattu. Sve to dokazuje njegovu crtačku fleksibilnost i mogućnost da se uklopi u različita stripovska okruženja.

Go to Top of Page

CRŠ
Starting Member97 Posts

Member since 03/04/2016

Posted - 30/04/2019 :  09:59:16  Show Profile Show Extended Profile  Send CRŠ a Private Message  Reply with Quote


Roberto Diso, rođen u Rimu 1932. godine, pohađao je umjetničku školu, nakon čega studira arhitekturu, da bi se toga ostavio kako bi se mogao usredotočiti na karijeru crtača. Stripovsku karijeru započinje 1954. na stranicama časopisa Il Victorioso u suradnji sa Santom D'Amicom, a zatim dugo radi u Velikoj Britaniji – za izdavačku kuću Fleetway, uglavnom na stripovima ratne tematike, poput Zipa Nolana u strip-tjedniku Lion – i Francuskoj, na stripovima Lancelot i Dan Panther za izdavača Éditions Aventures et Voyages. Zajedno sa studijem Alberta Giolittija radi i za njemačko tržište te crta epizode stripa za odrasle Grendizer (1965.), zatim epizode Goldrakea i druge stripove krimi žanra.
Suradnja koja će ga proslaviti i koja će potrajati cijeli njegov život ona je sa izdavačem Sergiom Bonellijem iz 1974. godine. Sergio od njega naručuje dvije epizode za biblioteku Rodeo, a zatim ga ubacuje u crtačku postavu serijala Mister No. Na tom serijalu postaje glavni crtač i dodatno radi sve naslovnice, počevši od broja 116. Njegov prvijenac je epizoda Čovjek iz Gvajane (MN br. 6/7). Osim rada za Bonelli, Diso je crtao i za časopis L'Eternauta, gdje radi strip Rodo (i scenarij i crtež), čiji se glavni lik izvorno pojavio 1985. u časopisu Giungla! U istom časopisu izvorno mu 1992. izlazi kratka priča prema tekstu Alfreda Castellija za serijal Zona X predstavlja pod nazivom L’occhio senza palpebre (Oko bez kapaka). Za Comic Art crta Rudy X po scenarijima Rinalda Trainija, kao i nekoliko autorskih stripova.
U novom tisućljeću i dalje radi za Bonelli. Tako 2003. radi izvanredno epizodu iz maxi edicije Texa Willera. 2006. godine, nakon što završava serijal Mister No, Diso radi na epizodama ostalih edicija Texa (jedan almanah i dva maxija), i redovnim epizodama Skrivenog Lica i Shangai Devila autora Gianfranca Manfredija. Također radi i epizode edicije Romanzi a fumetti - Mohikanca i Krvavu stazu. Aktivan je i dandanas.

Go to Top of Page

CRŠ
Starting Member97 Posts

Member since 03/04/2016

Posted - 30/04/2019 :  10:03:22  Show Profile Show Extended Profile  Send CRŠ a Private Message  Reply with Quote


Helena Klakočar (Tuzla, 1958.) akademska je slikarica i strip autorica, koja djeluje na širem polju vizualnih umjetnosti te se bavi instalacijom, ilustracijom, grafičkim dizajnom, animacijom, a poznata je po svojim autobiografskim, društvenim i političkim opažanjima. Odrasla je u Mariboru, gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju, na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti diplomirala je na odjelu grafike, a na nizozemskoj Beeldende kunst Academie u Tilburgu animaciju i slikarstvo. U Zagrebu je djelovala kao autorica stripova, dizajnerica plakata, animatorica za Zagreb Film i vodila programe Galerije SC-a.
Godine 1992. preselila se – nakon plovidbe sa suprugom i djetetom iz Dubrovnika prema Krfu 1991., uoči početka rata na Balkanu, a zatim života na Krfu – u Nizozemsku, o čemu piše i crta svoj najpoznatiji crtani roman Nemirno more. Na festivalu stripa u Angoulêmeu, za Nemirno more (u originalu Passage en Douce, Freon, Belgija, 1999.) nagrađena je 2000. godine nagradom Alph-Art za najbolji strip stranog autora izdan na francuskom jeziku – što je, uz Grand prix za Tupka Nedjeljka Dragića na festivalu u Montrealu 1971., navodi se, najvažnije priznanje koje je ikad neki od hrvatskih strip autora dobio – kao i nagradom Radio France Info. Knjiga je kasnije prevedena i objavljena u Italiji, Sloveniji, Srbiji i, 15-ak godina od prvog izdanja, u Hrvatskoj. U Nizozemskoj je nastavila svoj dnevnik na temu imigrantskog života tamo te izdala Friesland 2 (Nemirno more 2).
Nastavci njezina stripa Vlaga, Mraz i Sol (Vedis, 2016.), također priče o izbjeglicama, prije tri godine bili su uvršteni u kulturni program povodom predsjedanja Nizozemske EU-om, a strip govori o položaju umjetnosti i umjetnika u društvu, socijalnim neredima u Sarajevu, sindikalnim demonstracijama u Zagrebu, Europskoj uniji, konfliktima, terorizmu... Prvih je sedam poglavlja tiskano u hrvatskom časopisu Zarez (2013-2014).
Najnoviji njezin crtani roman, Zid Mediteran ( Vedis, 2019.), grafička je reportaža o posadi broda BŠ-72 Andrija Mohorovičić koja je u sklopu misije Triton spašavala izbjeglice na Mediteranu. U svome stvaralaštvu redovito koristi dokumentarne zapise, intervjue i stvarne događaje te otkriva nevidljivu pozadinu sistema i kompleksnih odnosa.
Njeni su stripovi i ilustracije objavljivani u brojnim strip i književnim časopisima, publikacijama, online i u knjigama. Svoje je likovne radove izlagala na mnogim grupnim i samostalnim izložbama diljem Europei primila brojne nagrade. Bila je članica umjetničkih skupina Zzot i Migrative Art. Redovito drži predavanja i radionice vizualnog pripovijedanja za djecu, odrasle, studente i radi s udrugama, migrantima i ranjivim društvenim skupinama.
Zastupljena je i u knjizi Ženski strip na Balkanu (Fibra, 2010.) te na ovogodišnjoj izložbi Jane Adamović posvećenoj ženama u sedmoj umjetnosti "Ona se budi / BD Egalité", postavljenoj u Francuskim institutima za kulturu u Beogradu, Zagrebu i Ljubljani, koja obuhvaća radove strip autorica iz Francuske i regiona. Živi u Hrvatskoj i Nizozemskoj.

Go to Top of Page

CRŠ
Starting Member97 Posts

Member since 03/04/2016

Posted - 30/04/2019 :  10:05:05  Show Profile Show Extended Profile  Send CRŠ a Private Message  Reply with Quote


Valentin Secher (1988., Francuska) diplomirao je 2009. na umjetničkoj akademiji Pivaut u Nantesu, gdje je otkrio umjetnike kao što su Moebius, Norman Rockwell, Drew Struzan, Travis Charvest i naravno Alejandro Jodorowsky. Iste godine upoznao je plodnog strip autora Jean-Luca Istina, koji mu je ponudio priliku da stvori strip serijal u žanru space opere s piscem Stephaneom Louisom, Khaal. Dva albuma ovog serijala objavio je Soleil 2011. i 2016. na francuskom, a 2017. na engleskom jeziku Titan Comics. Nakon toga, uhvatio se u koštac s legendarnim likom Metabaruna za Humanoids, kao autor crteža u prvoj knjizi The Metabaron, objavljenoj 2016., a zatim i trećoj, iz 2018. godine. Sada radi na knjizi iz serijala Conan, "The Hour of the Dragon", koji izdaje francuski Glénat.

Go to Top of Page

CRŠ
Starting Member97 Posts

Member since 03/04/2016

Posted - 30/04/2019 :  10:07:21  Show Profile Show Extended Profile  Send CRŠ a Private Message  Reply with Quote


Niko Henrichon je francusko-kanadski strip-crtač koji je radio za nekoliko američkih izdavača, ali i za izdavače u Francuskoj. Pozornost američke publike privukao je prvi puta godine 2001. sa The Sandman Presents: Everything You Always Wanted to Know About Dreams…But Were Afraid to Ask, u izdanju Vertiga, po scenariju Billa Willinghama. Sljedeće godine ponovno je surađivao s Willinghamom na The Sandman Presents: Taller Tales, a prvi uspjeh postiže s crtanim romanom Barnum! scenarista Howarda Chaykina i Davida Tischmana, u izdanju DC Comicsa / Vertiga.
Veće priznanje došlo je s crtanim romanom Pride of Baghdad, koji je stvorio s Brianom K. Vaughanom 2006. godine. Priča je fikcionalizirana verzija istinite priče o četiri lava koji su pobjegli iz bagdadskog zoološkog vrta 2003. godine, nakon američkog bombardiranja. Pride of Baghdad osvojio je nagradu Imagine Games Network (IGN) za najbolji originalni crtani roman 2006. godine i dva je puta nominiran za nagradu Eisner.
U Europi je stvorio znanstveno-fantastični crtani roman Hostile sa Sylvainom Runbergom, koji je objavio Dupuis 2008. godine. Njegov sljedeći europski projekt bio je Noé, adaptacija biblijske priče kultnog redatelja Darrena Aronofskoga i Arija Handela. Prvi je nastavak objavio Le Lombard 2011., a strip je također objavljen pod nazivom Noah u izdanju Image Comicsa.
Među ostalim stripovima koje je Henrichon ilustrirao su Fables, Marvel Comics Presents, New X-Men, Official Handbook of the Marvel Universe A to Z, Spider-man Fairy Tales, Star War Tales and X-Men: Return of Magik. Redovito crta naslovnice za stripove DC-a i Marvela poput Black Panther, Fantastic Four: True Story, Lockjaw and the Pet Avengers, Mirror’s Edge, Vaistron, Shadow Hunter i, trenutno, X-Men: The Beginning.

Go to Top of Page

CRŠ
Starting Member97 Posts

Member since 03/04/2016

Posted - 30/04/2019 :  10:09:48  Show Profile Show Extended Profile  Send CRŠ a Private Message  Reply with Quote


Christian Lacroix, poznatiji kao Lax (rođen 2. siječnja 1949. u Lyonu) francuski je strip crtač i scenarist. Kao klinac, nije se morao svađati s roditeljima kako bi mu dopustili da se bavi stripom. Naprotiv, od ranog djetinjstva otac ga je poticao da kopira crteže iz Tintina za vježbu i nalazio mu prve posliće u ilustraciji, pa je tako u dobi od 12 godina Lax već napisao i nacrtao svoje prve kratke priče.
Studira likovnu umjetnost na akademiji u Saint-Etienneu (gdje se bolje prolazi ako ne spominjete da volite strip), ženi se za vrijeme studija i 1971. godine dobiva sina Bertoisa, koji kasnije postaje njegov scenarist i 1995. piše Soleil cou coupe za Dupuisovu biblioteku Aire Libre, što predstavlja prvu suradnju između oca i sina u toj biblioteci.
Lax prve table objavljuje u mjesečniku L'automobile 1975., a potom crta za Métal Hurlant, Fluide Glacial, Ère Comprimée i Circus. U časopisu Mercredi, a zatim u Fripounetu, objavljuje seriju o životinjama Hector le Castor po scenarijima Michela Aubruna. Prvi mu album, Ennui mortel, objavljuje Glénat godine 1982., ponovno prema Aubrunovom scenariju.
Potom se udružuje sa scenaristom Patrickom Cothiasom i od 1986. do 1989. godine stvara četiri sveska povijesne serije La Marquise des lumières za Vents d'Ouest. Posao mu se sviđa, ali više volio stalno osmišljavati nove likove, vjerujući da svaka nova priča mora biti skok u nepoznato. Zato 1987. godine stvara prvi autorski strip, Des maux pour le dire, o svom bratu s invaliditetom. Autorski mu je i nostalgični ljubavni crtani roman, smješten u pustinju Sahara, Sarane (Dupuis, 1994).
Od 1990. Lax stvara nekoliko stripova za prestižnu biblioteku Aire Libre u izdavačkoj kući Dupuis, pronašavši u njoj sigurno utočište koje mu je omogućilo da inovira i profesionalno se razvija. S pokojnim scenaristom Frankom Giroudom stvorio je hvaljene stripove o ratovima u bivšim francuskim kolonijama. Za strip čija je radnja smještena u Rumunjsku 1989. godine nakon pada Ceausescuovog režima, La Fille aux ibis (iz 1993.), osvaja 1994. novoosnovanu nagradu radija France Info za strip reportažu. Godine 1997. osvaja istu nagradu za Chiens de fusil. Radnja serijala Oubliés d'Annam (1990.-1991.) događa se u Indokini, a ona dvodijelnog crtanog romana Azrayen (1998.-1999.), dobitnika nagrade nagrada francuskih strip kritičara Bloody Mary 1999. – u Alžiru. Azrayen u hrvatskom prijevodu izlazi u integralnom izdanju Fibre 2018.
U novom tisućljeću objavljuje Le Choucas, satirični detektivski serijal temeljen na francuskim noir romanima iz 1950-ih i 1960-ih. Spin-off tog serijala izlazi mu 2006. pod nazivom Les Tribulations du Choucas. Lax predaje strip na školi Émile-Cohl u Lyonu, gdje mu je student i Frédéric Blier, kojem piše scenarij za povijesni i intimistički strip Amère Patrie. Dupuis ga objavljuje u dva dijela, 2007. i 2011. godine, a u Hrvatskoj će ga 2019. izdati Fibra s naslovom Gorak okus domovine.
Lax živi s obitelji na selu, na renoviranoj farmi koja mu služi kao baza za vožnje biciklom po nekim od mitskih planinskih prijevoja utrke Tour de France. Lud za biciklizmom od tinejdžerske dobi, o biciklizmu crta i piše tri stripa. 2005. za Dupuis objavljuje L'Aigle sans orteils (u hrvatskom prijevodu Orao bez kandži, Fibra, 2013.), Pain d'alouette 1 i 2 (Futuropolis, 2009. i 2011.) i L'écureuil du Vel d'Hiv (Futuropolis, 2012). Za L'Aigle sans orteils osvaja brojne nagrade: Grand prix RTL, kanadsku nagradu Bédélys za najbolji međunarodni strip i nagradu za najbolji scenarij na festivalu stripa u Chambéryju. Godine 2011. festival BOUM mu je dodijelio nagradu za životno djelo.
Najnoviji njegov strip, Une Maternité rouge (Futuropolis, 2019.), priča je o skulpturi iz 14. stoljeća i malijskom izbjeglici koji je, spasivši je od uništenja, želi odnijeti u Europu, u Louvre. U svojim se stripovima Lax često bavi poviješću 20. stoljeća, nastojeći prikazati koliko povijest nekog društva može predstavljati teško breme za svaku novu generaciju.

Go to Top of Page

CRŠ
Starting Member97 Posts

Member since 03/04/2016

Posted - 30/04/2019 :  10:11:48  Show Profile Show Extended Profile  Send CRŠ a Private Message  Reply with Quote


Jean-Louis Tripp (Francuska, 1958.) objavljuje prve table s 19 godina u kultnom antologijskom strip magazinu Métal Hurlant. Njegov prvi album, Le Bœuf n’était pas mode (nastao u suradnji s Marcom Barcelom), objavljen je 1978. u izdanju Transita, a zatim su mu, od 1982. do 1985., nekoliko albuma izdali Futuropolis (Le Pari, Peau de Banane), Alliance (Légende du Dieu Stentor), Casterman (Le Violon et l'Archer) i Glénat. U isto vrijeme, od 1983. do 1989., izdavačka kuća Milan izdaje mu serijal o avanturama Jacquesa Gallarda u četiri nastavka: Parfum d’Afrique, Soviet Zig-zag (nagrada novinara i kritilara u Angoulêmeu 1987.), Zulu blues (nagrada publike u Angoulêmeu 1988.) i Afrikaans Baazart. Tema putovanja igrala je veliku ulogu kako u njegovom životu, tako i radu, a stil crtanja zvan ligne claire prisvojio je do te mjere da se može smatrati jednim od predstavnika žanra.
Godine 1989. prestao je crtati stripove kako bi se posvetio drugim umjetničkim aktivnostima: slikarstvu, skulpturi, izradi jedinstvenih komada namještaja i mozaičnih freski. Vraća se crtanju "okolnim putem" – preko dječjih knjiga (za Milan), ilustracija (za Flammarion, Pocket Press, Milan, Elle i Autrement) te storyboardova. Godine 2003. preselio se u Quebec kako bi predavao strip na Université du Québec u Ottawi i u ateljeu Régisa Loisela radio na stripu Paroles d'Anges za Glénat. Živi u Montrealu i s Loiselom potpisuje Magasin général (Casterman), poetski serijal čija se radnja odvija u gradiću u Quebecu 1940-ih godina, a koji se prodaje u više od milijun primjeraka i doživljava adaptaciju za velike ekrane. 2017. godine izdaje prvi nastavak autobiografskog serijala o seksualnosti Extases za Casterman.


Go to Top of Page

Spiderman
Senior MemberCroatia
2605 Posts

Member since 06/11/2001

Posted - 30/04/2019 :  10:48:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit Spiderman's Homepage  Send Spiderman a Private Message  Reply with Quote


Stripedia
Moje aukcije
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

Netherlands
15040 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 01/05/2019 :  11:18:25  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by CRŠ

quote:
Originally posted by tinton

Koje pive će bit?Koje pivo? ZMAJSKO pivo!


Nisam mislio na službeno pivo, jakija sam pitao.

veteran na forumu
Go to Top of Page

jaki
Advanced MemberCroatia
14191 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 01/05/2019 :  12:21:45  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote

jaki ne dolazi.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

Netherlands
15040 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 01/05/2019 :  13:56:40  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki


jaki ne dolazi.


Pa valjda imaš insajderske informacije o pivama koje će biti dostupne na The Štandu?

veteran na forumu
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member3131 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 01/05/2019 :  14:11:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Zasto je pored Liberatorea slika na Vladimira Kocisa Zeca ?

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Spiderman
Senior MemberCroatia
2605 Posts

Member since 06/11/2001

Posted - 01/05/2019 :  20:33:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit Spiderman's Homepage  Send Spiderman a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Zasto je pored Liberatorea slika na Vladimira Kocisa Zeca ?

a vidi ovo:Stripedia
Moje aukcije
Go to Top of Page

jaki
Advanced MemberCroatia
14191 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 01/05/2019 :  20:45:32  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

quote:
Originally posted by jaki


jaki ne dolazi.


Pa valjda imaš insajderske informacije o pivama koje će biti dostupne na The Štandu?


ništa

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
3376 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 02/05/2019 :  09:24:57  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
onda se ne isplati dolazit
Go to Top of Page

CRŠ
Starting Member97 Posts

Member since 03/04/2016

Posted - 04/05/2019 :  13:27:41  Show Profile Show Extended Profile  Send CRŠ a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

anto
Advanced MemberSerbia
12860 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 07/05/2019 :  21:12:45  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by risbozg

Nova izdanja na CRŠ-u

Nova izdanja Udruge CRŠ koja će biti dostupna na festivalu:
1. Russ Manning: Tarzan – Kompletni novinski stripovi
2. Stan Sakai: Usagi Yojimbo, Knjiga 13 – Sive sjene
3. Stan Sakai: Usagi Yojimbo, Knjiga 14 – Demonska maska
4. Francois Boucq: Bouncer - Pravda zmija / Osveta Manchota / Louvesov plijen (Integral)

Boldano se uzima pod obavezno....
izlaze li definitivno Usagi#14 i Izbacivač?

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 07/05/2019 21:13:04
Go to Top of Page

CRŠ
Starting Member97 Posts

Member since 03/04/2016

Posted - 08/05/2019 :  08:28:54  Show Profile Show Extended Profile  Send CRŠ a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

quote:
Originally posted by risbozg

Nova izdanja na CRŠ-u

Nova izdanja Udruge CRŠ koja će biti dostupna na festivalu:
1. Russ Manning: Tarzan – Kompletni novinski stripovi
2. Stan Sakai: Usagi Yojimbo, Knjiga 13 – Sive sjene
3. Stan Sakai: Usagi Yojimbo, Knjiga 14 – Demonska maska
4. Francois Boucq: Bouncer - Pravda zmija / Osveta Manchota / Louvesov plijen (Integral)

Boldano se uzima pod obavezno....
izlaze li definitivno Usagi#14 i Izbacivač?Izlaze!
"Bolje izdati knjigu nego prijatelja!"
Go to Top of Page

cbarks
Junior Member

Slovenia
332 Posts

Member since 22/09/2002

Posted - 08/05/2019 :  13:12:21  Show Profile Show Extended Profile  Send cbarks a Private Message  Reply with Quote
Ako dobro razumijem satnicu festivala Sajam počinje u petak u 16 00??
Sve prošle godine bio je sajam otvoren i u petak prijepodne. Zašto promjena i kako da to niste uspijeli javiti koji dan prije??

It´s a must for every serious collector!!
Go to Top of Page

anto
Advanced MemberSerbia
12860 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 08/05/2019 :  15:32:25  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by CRŠ


Izlaze!
"Bolje izdati knjigu nego prijatelja!"


super!!

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

soulfly tribe
Average MemberCroatia
749 Posts

Member since 26/02/2009

Posted - 08/05/2019 :  21:33:20  Show Profile Show Extended Profile  Send soulfly tribe a Private Message  Reply with Quote
Kad će program biti objavljen? Kad Piccatto crta?
Go to Top of Page

corto33
Senior MemberSlovenia
1008 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 08/05/2019 :  21:41:58  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by soulfly tribe

Kad će program biti objavljen? Kad Piccatto crta?Program:
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/60053054_10157582562899614_181939186935267328_o.jpg?_nc_cat=109&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=38f05f8d4e0ca996397829e0a59aa9cc&oe=5D738FD6


Društvo ljubiteljev stripov Stripoholik
Go to Top of Page

Whetherpine
Junior MemberCroatia
422 Posts

Member since 15/07/2010

Posted - 09/05/2019 :  15:44:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Whetherpine a Private Message  Reply with Quote
Kakav je protokol za dobiti crtež? Brojevi? Prijave?
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.31 seconds. Snitz Forums 2000