Author |
Topic  |
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 11/04/2019 : 20:38:27
|
Pa odmah sam se složio da je temeljac, i to čega. |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 11/04/2019 : 21:03:28
|
Kako je taj Bernard čudan. Umjesto da objavljuje nešto novo što bi svi čitali, on objavljuje reprinte koje nitko ne čita i time si samo radi minus u blagajni.
Svašta. |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 11/04/2019 : 21:05:47
|
quote: Originally posted by LudensovPotrcko Obična ogrebotina!
Pa nisam baš toliko siguran, izraz Zagorovog lica govori drugačije, jedino ako je sjeo u nekakvo govno. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
 |
|
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 11/04/2019 : 21:06:16
|
quote: Originally posted by solar
quote: Kamen temeljac stripskog neukusa. S pokojom iznimkom. I da se ne znam koliko pjenite i dubite na glavi, to se neće promijeniti.
Nije nego je baš obratno. Zagor i Bonelli su referentna strip-točka, to je toliko bjelodano da se "neki" pojedinci stalno zbog toga bune ali ne možeš protiv stvarnosti. ;)
+1 |
 |
|
logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts
Member since 11/09/2016 |
Posted - 11/04/2019 : 21:18:42
|
quote: Originally posted by nagor
quote: Kamen temeljac stripskog neukusa. S pokojom iznimkom. I da se ne znam koliko pjenite i dubite na glavi, to se neće promijeniti.
Nije nego je baš obratno. Zagor i Bonelli su referentna strip-točka, to je toliko bjelodano da se "neki" pojedinci stalno zbog toga bune ali ne možeš protiv stvarnosti. ;)
+1
Nije mi Zagor omiljeni strip ali ovo što je Solar napisao je upravo tako - sviđalo se to nekom ili ne..... |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17105 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 11/04/2019 : 21:30:59
|
Naravno da je Zagor kamen temeljac strip kulture, možete dubiti na trepavicama koji ne mislite tako, ali u krivu ste. I znam, znam... Ne morate me razuvjeravati, ovo, ono probaj, svašta sam probao. Evo upravo pročitao Prattovog Morgana, mogu samo reći - kad će više Crveni strijelac?? |
 |
|
Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts
Member since 05/08/2018 |
Posted - 11/04/2019 : 22:02:25
|
Potpuno je razumljivo da Zagor, kao najpopularniji junak, bude kontinuirano dostupan čitalačkoj publici, u svim svojim epohama. |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 11/04/2019 : 22:03:29
|
quote: Originally posted by mladjo
Kako je taj Bernard čudan. Umjesto da objavljuje nešto novo što bi svi čitali, on objavljuje reprinte koje nitko ne čita i time si samo radi minus u blagajni.
Svašta.
Dobro, da me ne bi netko krivo shvatio: https://hr.wikipedia.org/wiki/Ironija |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 11/04/2019 : 22:06:55
|
Možda temeljac za vas, koji jedva da ste u životu išta pročitali, a da nije Bonelli. Uvijek sam se čudio ljudima poput tebe, Velka, rođenima u osamdesetima kao što sam i ja, a nostalgičarima koji taj period vezuju uz Zlatnu seriju i Lunov Magnus strip. A Biser-strip i Stripoteka, Asteriks, Talični i Umpah-pah, Princ Valijant!? Ja sam '82. pa se sjećam da sam na kiosku kupovao i Biser (Tajna čarobnog napitka i Naš prijatelj Čarlamijus, 1990.) i Umpah-paha, i Taličnog, i Valijanta. Zato meni Zagor nije temelj, a vama koji ste krenuli pravocrtno, zatucano od početka, jest. |
Edited by - VALTER on 11/04/2019 22:07:44 |
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17900 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 11/04/2019 : 22:17:07
|
quote: Originally posted by VALTER
Možda temeljac za vas, koji jedva da ste u životu išta pročitali, a da nije Bonelli. Uvijek sam se čudio ljudima poput tebe, Velka, rođenima u osamdesetima kao što sam i ja, a nostalgičarima koji taj period vezuju uz Zlatnu seriju i Lunov Magnus strip. A Biser-strip i Stripoteka, Asteriks, Talični i Umpah-pah, Princ Valijant!? Ja sam '82. pa se sjećam da sam na kiosku kupovao i Biser (Tajna čarobnog napitka i Naš prijatelj Čarlamijus, 1990.) i Umpah-paha, i Taličnog, i Valijanta. Zato meni Zagor nije temelj, a vama koji ste krenuli pravocrtno, zatucano od početka, jest.
E jesi arogantan Valteru, misliš da si jedini koji je u životu pročitao stripovske, književne ili filozofske klasike. Upravo zato što stalno naglašavaš tu svoju nekakvu veliku obrazovanost upadaš u kategoriju malograđanštine. |
Edited by - solar on 11/04/2019 22:17:45 |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17105 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 11/04/2019 : 22:21:25
|
Možda temeljac za vas, koji jedva da ste u životu išta pročitali, a da nije Bonelli. Uvijek sam se čudio ljudima poput tebe, Velka, rođenima u osamdesetima kao što sam i ja, a nostalgičarima koji taj period vezuju uz Zlatnu seriju i Lunov Magnus strip. A Biser-strip i Stripoteka, Asteriks, Talični i Umpah-pah, Princ Valijant!? Ja sam '82. pa se sjećam da sam na kiosku kupovao i Biser (Tajna čarobnog napitka i Naš prijatelj Čarlamijus, 1990.) i Umpah-paha, i Taličnog, i Valijanta. Zato meni Zagor nije temelj, a vama koji ste krenuli pravocrtno, zatucano od početka, jest.
Sve što si naveo sam čitao. I puno više od toga. Čitam i dalje. Sripove konstatno čitam od 1984., a i ranije, dok još nisam znao čitati, čitali su mi ih drugi. Kaže stric da sam još kao trogodišnjak samo žicao da me stavi u krilo i čita. I tada sam zavolio lika sa orlom na grudima koji ima debelog brkatog prijatelja. Tako da je najveća ljubav samo jedna. Ako pratiš što pišem, a čini se da svakoga pratiš, mogao si vidjeti da sam jako kritičan prema mnogim novim Zagorovim pričama jer je serijal dobrano uzdrman lošim vođenjem glavnog urednika, ali ostavština će uvijek ostati. Tako da ne prihvaćam baš svakog Zagora kao ultimativno odličan strip. I nemoj trošiti energiju na nas zatucane. Zat misliš da si superioran ako ti je kamen temeljac stripa Princ Valijant i Foster Silni. Nisi. Eto, u mom zatucanom stilu tvrdim da je Princ Valijant gola kita naspram Zagora |
Edited by - velka031 on 11/04/2019 22:22:03 |
 |
|
VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts
Posted - 11/04/2019 : 22:40:23
|
E jesi arogantan Valteru, misliš da si jedini koji je u životu pročitao stripovske, književne ili filozofske klasike. Upravo zato što stalno naglašavaš tu svoju nekakvu veliku obrazovanost upadaš u kategoriju malograđanštine.
Ništa ja ne naglašavam, ali netko vam treba reći da vi niste mjerilo. |
 |
|
RAKOSI4
Advanced Member

.jpg)
5137 Posts
Member since 23/07/2016 |
Posted - 11/04/2019 : 22:56:30
|
Čudi me kako VALTER kao forumski revolucionari ima simpatije za princa mislim Valijanta S obzirom na njegovu širinu i dubinu znanja koja uveliko nadilazi naše umne kapacitete, evo ja npr. čitam samo stripove pa bi mi prosvjetljenje dobro došlo  Nek VALTER otvori katedru, nek nas okupi i nahrani znanjem i mudrošću
Ali ko zna, možda se VALTER samo oholo hvali, možda mu prije ulijeće centimetar u g.... u nego centimetar u glavu  |
 |
|
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 11/04/2019 : 23:14:52
|
Valter 82. godište? A ja mislio da je barem 58. Ono, stari komunjara koji ovdje na forumu želi ponovno preživjeti svoju socijalističku mladost. A na kraju, ono obični naivni mladić koji voli pljuckati otrov i romantizirati totalitarizam. Sad mi je nekako još manji nego što je bio prije. Ah. |
 |
|
RAKOSI4
Advanced Member

.jpg)
5137 Posts
Member since 23/07/2016 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27611 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
stripnik
Average Member

767 Posts
Member since 30/12/2010 |
Posted - 12/04/2019 : 09:31:13
|
Kakva NeTolerancija tuđeg mišljenja ... Netko zatrolla, Nagor ovaj puta, i rijeke negativnosti isplivaju na površinu.
Jedna od najružnijih rasprava koje sam pročitao do sada. Ja sam *66 godište i u doba "komunjara" zavolio sam Zagora, Bleka i ostale. Volim ih i danas. Neke više ne čitam, ali ih volim i čuvam ih u kolekciji.
Klasik i Zlatni Klasik volim i kupujem rado jer sam se nedavno vratio čitanju stripova i za mene je Zlatni Klasik savršen (pošto sam preskočio reprint, a originalni LMS i ZS polako popuštaju od starosti i ne mislim ih ponovo kupovati). |
 |
|
stripnik
Average Member

767 Posts
Member since 30/12/2010 |
Posted - 12/04/2019 : 09:39:56
|
Osim toga živim vani i sada su mi zbog klinaca i očuvanja jezika draži stripovi na hrvatskom jeziku.
Mala je šansa da će njihova djeca govoriti hrvatski, ali vrijedi pokušati. |
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17900 Posts
Posted - 12/04/2019 : 09:44:57
|
quote: Originally posted by nagor
Valter 82. godište? A ja mislio da je barem 58. Ono, stari komunjara koji ovdje na forumu želi ponovno preživjeti svoju socijalističku mladost. A na kraju, ono obični naivni mladić koji voli pljuckati otrov i romantizirati totalitarizam. Sad mi je nekako još manji nego što je bio prije. Ah.
da i ja sam nešto slično htio napisati ali sam odustao 
|
Utabanim stazama ocaja! |
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17900 Posts
Posted - 12/04/2019 : 09:46:37
|
quote: Originally posted by RAKOSI4
Ako je to istina, onda on ni štafetu nije nosija 
ja sam toliko loš bio đak u ranim razredima osnovne da na ekskurziji nisam sudjelovao u intoniranju himne i dizanju zastave
jako teško mi je padalo a te štafete i titovim stazama revolucije možda ako je bitno odzada biti prvi  tek sam kasnije postao odlikaš 
|
Utabanim stazama ocaja! |
 |
|
VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts
|
Topic  |
|