Author |
Topic |
Lex
New Member
Serbia
194 Posts
Member since 12/09/2004 |
Posted - 06/11/2020 : 17:02:43
|
Evo prilike da u izdanju Golconde vidimo da li ovaj Audace Darwin valja više od onog prvog... |
Kick You Down Like Gravity! |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 06/11/2020 : 22:46:48
|
quote: Originally posted by Golconda
Prvi četvorobroj (od ukupno 2) mini serijala Darwin u izdanju Golkonde, koji se direktno nastavlja na Pheonix Pressov Oneshot Darvin. Narednih 15 dana 1100 dinara, posle 1300 din. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21097 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 15/11/2020 : 20:28:26
|
soldier of fortune (dw forum):
Potpuno bez predznanja (nepročitana PP nulta epizoda), pročitao sam Golkondinu knjigu 1. Mogu reći da je ovo solidno. Toliko da ću sigurno uzeti nastavak, pogotovo što se serijal i završava sa sledećom knjigom (4 epizode). A verovatno ću uzeti i PP nultu epizodu, iako komentari nisu baš obećavajući.
Ovo je priča o postapokaliptičnom svetu koji je mnogo puta već viđen i recikliran. Najviše me podseća na svet iz serija "Walking Dead" i "Fear the walking dead" iz kojih je mnogo toga "pozajmljeno".
Ono što je meni bilo zanimljivo (a to recimo fali pomenutim serijama) je da postoji neki cilj i mogući izlaz iz čitave sumorne situacije. SLEDE SPOJLERI: To je neka grupa mladića i devojaka, koji se čak i ne poznaju medjusobno, ali su pod nečijim nadzorom dovedeni u kontakt neposredno pred raspad sistema. Oni su ključ rešenja problema, iako nisu svesni na koji način to treba da postignu. Takodje, ima dosta flashbackova, iz bliže i dalje prošlosti, u vezi nekih opšte poznatih istorijskih događaja, a koji su povezani sa armagedonom. Sve to daje i neku dublju pozadinu priči. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 15/11/2020 20:29:59 |
|
|
cerichus
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1615 Posts
Member since 01/02/2007 |
Posted - 19/11/2020 : 20:17:58
|
Meni se jako svidio Darvin. Intrigantna priča a crtež razvaljuje. Pikato nikad bolji. Štoviše, volio bih da je strip na većem formatu kako bi crtež došao do izražaja. |
Elvis has just left the building! |
|
|
jagodanbg
Senior Member
2805 Posts
Member since 17/07/2019 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21097 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 04/01/2021 : 01:04:48
|
Mazijero,Pikato,Ričo&Santanijelo:Darvin,knjiga 1 (Golconda)
Mini serijal Darvin će imati osam brojeva koje će Golkonda izdati u dve knjige.Postoji i nulti broj,koji potpisuje Barbatova (uh što me ova ženska nervira;ima li šta dobro iz njenog pera??),ali vam toplo preporučujem da zaobiđete taj bućkuriš;više nego dovoljan vam je kraći siže na unutrašnjim koricama ovog integrala,koji je daleko jasniji nego Barbatin strip.U stvari,tu se može videti kako se može imati odlična ideja a istu upropastiti slabom izvedbom.
Elem,tamo gde je Paola (srećom) stala,štafetu je preuzeo Mazijero,jedan mi od najboljih scenarista iz boneli stafa;i eto kako drugi pisac od "istih sastojaka može da pripremi daleko bolje jelo".
Indigo deca, kreću na put prema gori Bigaraš na jugu Francuske,gde će pronaći spasonosni "motor sveta".Rajan i Kent putuju sa Kindžom,Čijeko i Arakne upoznaju simpatičnog Didjea i sa njim kreću prema istom cilju,dok se Sali i Lizard otarasavaju kandži Zena i upućuju prema svetoj gori. Sve vreme se pojavljuju i razni flešbekovi,neki koji se tiču naših junaka,a neki iz skroz drugih istorijskih perioda i goegrafskih područja,koji su u vezi sa svom tom pričom.
Mogu reći da ovo za sada sve deluje jako dobro,priča je tečna i jasna,a pohvale i za Pikata kao i pomoćne crtače,koji su odradili sjajan posao. Nadam se da će Mazijero sklopiti ovu slagalicu na pravi način i podariti nam hvalevredan mini serijal,a za sada je ovo 4/5
Preporuka!! |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 04/01/2021 01:06:22 |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7718 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 04/01/2021 : 11:07:00
|
Odlican serijal zasad.i prvi dio sta je pp izdao je na razini..vidjecemo kako ce to da izgleda u zadnja cetiri broja...nije ni crtez los, s obzirom da je rijec o crtacu koji je ostao upamcen po zenithu 666..meni naslovnics nikako ne odgovaraju, ustari su to samo kadrovi iz stripova..vjerujem da bi kroz koji mjesec golconda mogla izdati i drugu knjigu i zaokruziti cjelinu.. |
|
|
Topic |
|